Skocz do zawartości

Vertex/Antyvertex - "elektryczny Ascendent"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@Gringe :D mnie ciekawi czy to serio jest jakoś mocno powtarzalne i o co z tym punktem chodzi. Czy to może jest takie coś jak węzły księżycowe, że karma i inne takie :mysli: mało materiałów po polsku na ten temat znalazłam, a po angielsku to tak mniej więcej właśnie, że to jest punkt triggerowany przez ważne osoby lub wydarzenia w naszym życiu (czyli mniej więcej to co spisałam w pierwszym poście). Co by było o tyle miłe, że w takim razie Jowisz był nie tylko na Ascendencie mojego małża ale też na moim Antyverteksie w dniu naszego wspaniałego ślubu :P cokolwiek.

@runoutofbreath musisz sobie wybrać na astro.com opcję z additional objects, że chcesz Vertex

Edytowane przez martynamarzena
  • Lubię to! 2
  • Medal 1
  • W punkt 1
  • Dziękuję 1
Napisano
11 minut temu, Gringe napisał:

W astro.com wybierasz z zakładki dodatkowy obiekt - Vertex. Zaraz Ci spojrzę :) 

dziekuje! Wlasnie sprawdzilam na jakiejs stronie i vertex wyszedl mi w skorpionie a anty w byku..

• Lubię to! 2
Napisano

Dzięki wszystkim za podzielenie się :1s_c:

6 godzin temu, Ismer napisał:

Generalnie jednak w większości przypadków znajdziemy jakieś styczne Vertexów z innymi osobami, bo planet mamy 10 oraz 4 osie, więc statystycznie rzecz biorąc jest spora możliwość trafienia. 

Może być, że jest to także jedna ze wskazówek powiązań / obciążeń karmicznych :mysli:  - u mnie obie te panie w h. porównawczym silnie zaznaczają się właśnie przez tego typu wpływ, a tu jeszcze ten Vx wyskoczył niczym diabeł z pudełka :D 

Tu się totalnie przychylam do wniosków. Ostatecznie jakby tak zacząć grzebać to każdego z każdym coś łączy, tylko pytanie o znaczenie tu jest. Ja się np zastanawiam czemu znam pełno ludzi z ascendentem w Wadze, gdzie ani nic nie mam w tym znaku ani w opozycyjnym Baranie :bezradny:

Ciekawe @Lunaria że u Ciebie nic a nic :) niezbadane wyroki astrologii :D

• Lubię to! 1
  • W punkt 1
Gość Lianna
Napisano (edytowane)

U mnie tak na szybciutko,wyłapałam koniunkcję mojego Vertexu do Jowisza mojego męża oraz trygon mojego Księżyca do Vertexu męża.

Z kumplem mam tak, jego Vertex jest w sekstylu z moim Księżycem hoho. Mój z kolei w kwinkunksie z jego Księżycem.

Poczytałam trochę o tym Vertexie, mam w VI domu- jestem zdumiona, ile się zgadza. Nawet to, że męża poznałam w ... szkole. No i opis  Antyvertexa - w domu XII. Chyba muszę się wgłębić w temat.

Mnie w sumie bardziej zaciekawił antyvertex, podobno że to nasz wkład we własny los. Vertex to z kolei bardziej przeznaczenie. Także u mnie znowu domy 6-12.

Edytowane przez Lianna
  • 3 tygodnie później...