Skocz do zawartości

Przebieg rozmowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sajya
Napisano

Dla sprawdzenia i  nie całkiem na serio wysłałam ostatnio cv i zaprosili na rozmowę.

Na razie nie zamierzam zmieniać obecnej pracy,  pójdę dla rozeznania.

Jak przebiegnie rozmowa? 

9 kielichów, 9 denarów, 10 mieczy

Myślę, że dość zadowalające  będzie to spotkanie , miłe i owocne w pewnym sensie .Dziewiatki to karty niezależności, 10 mieczy dobija układ w tym rozkładzie więc nic z tego nie będzie. I ja i oni mają niezależne od siebie rozwiązanie. 

Weryfikacja w piątek.

Gość alieninside
Napisano

Moim zdaniem karty mowia o przebiegu spotkania a nie czy Cie przyjma czy nie.

Jesli rozmowe bedzie przeprowadzac mezczyzna bedzie goscinny i wprowdzi dobra atmosfere. Napewno bedziesz pewna siebie i zaprezentujesz sie jako kobieta sukcesu.  No ale chyba w tej 10 mieczy moze Ty uznasz ze to nie dla Ciebie i zakonczysz swoje marzenia o tym stanowisku?

Napisano

Odpowiadając na pytanie jak przebiegnie rozmowa - nie dogadacie się. 9 denarów zna swoją wartość, 9 kielichów jest wygodna. 10 mieczy przekreśla negocjacje. 

• Super 1
  • Moderator
Napisano

Zgadzam się z @Sunrise009

9 pucharów a 9 denarów to inne oczekiwania; jedno jest wygodne, drugie sprzedałoby własną matkę, rozmowy w 9 pucharów są zawsze pełne ohów, ahów, z których potem nic nie wynika, to jest trochę tak, jakbyś poznała Pana, który mówi, że pracuje na uczelni... no pracuje, ale jako cieć, a nie profesor... a 9 denarów to są jednak konkrety takie, namacalne, które można wziąć do ręki, zmierzyć, zważyć itp czyli jedna strona będzie bajdurzyła, a druga strona będzie chciała konkretów, co doprowadzi finalnie to sytuacji 10 mieczy, czyli rozmowa skończy się zgrzytem

• Lubię to! 1
  • Super 2
Gość Sajya
Napisano (edytowane)

Weryfikacja:

Rozmawiałam z kobietą i mężczyzną, z panem bardzo dobrze zrozumiałam się od początku,  po kilku zdaniach wiedzieliśmy, że ta posada jest nie dla mnie. Arbogast miał rację z tym profesorem, bo w trakcie okazalo się, że tak naprawdę proponują jakby pracę dozorcy- z punktu mojego doświadczenia zawodowego.

I pan to zrozumiał od razu , a pani próbowała prowadzić rozmowę nadal wedle korporacyjnego schematu, co dla mnie nie miało sensu. Z grzeczności wykonałam zadania, na ostatnie korpo-bzdury szkoda mi było już czasu więc oddałam puste kartki.  

Uścisk i pokłon pana na koniec był ciepły, a pani ze sztywną postawą dosć chłodno podała mi rękę. 

:)

Edytowane przez Sajya
Napisano

Dla mnie 10 mieczy wskazywało zakończenie rozmowy o pracy z rezultatem braku Twojego zainteresowania oferowana praca :) choć równie dobrze mogło by być na początku rozkładu, ale może nieświadomie wyobrażałem sobie lepsza prace.