Sthapan Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 Moje początki z Astrologią były związane z obliczeniami zachodnimi, kiedy tak zacząłem bardziej wgłębiać się w temat zauważyłem, że dużo bardziej przemawiają do mnie wykresy i interpretacje wedyjskie. Jest kilkanaście różnych horoskopów, główne z nich, które robią różnicę to Rasi (D1), Navamsa (D9) oraz Dasamsa (D10). Omawiane razem pozwalają doskonale wyjaśnić praktycznie każdą sytuację w której znaleźliśmy się w życiu i w jaki sposób ukierunkować swój umysł, aby regularnie i w zwiększającym się spokoju i harmonii przekraczać kolejne poziomy świadomości. Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu, chętnie odniosę się do indywidualnych odczytów. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthapan Posted July 21, 2021 Author Share Posted July 21, 2021 (edited) W dniu 18.07.2021 o 13:01, Ragna napisał: Na forum nie robimy odczytów na priv, wszystko odbywa się w odpowiednich wątkach Zatem jeśli ktoś ma ochotę abym odniósł się do jego obliczeń to proszę o wklejenie wykresów Rasi oraz Navamsa. Na tych podstawie mogę udzielić podstawowych informacji o ścieżce zrozumienia danej osoby. *Proszę o wstawienie do 3 wątków do których mam nawiązać. Zaznaczam jednocześnie, że odczyt jest optymalny podczas rozmowy 1 na 1 gdzie odnoszę się do nakszatr, stopni i często bardzo osobistych spraw danej osoby. Kluczowe jest podnoszenie poziomu świadomości, co zmienia perspektywę doświadczanego. Edited July 22, 2021 by Sthapan Link to comment Share on other sites More sharing options...
NadziejaZoja Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 Hej wstawiam te dwa wykresy.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthapan Posted July 22, 2021 Author Share Posted July 22, 2021 10 godzin temu, NadziejaZoja napisał: Hej wstawiam te dwa wykresy.. Napisz proszę 2-3 wątki do których chcesz, abym się odniósł. Z wykresów można odczytać bardzo dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Lunaria Posted July 22, 2021 Moderator Share Posted July 22, 2021 (edited) 11 godzin temu, Sthapan napisał: Proszę o wstawienie do 3 wątków do których mam nawiązać. Zaznaczam jednocześnie, że odczyt jest optymalny podczas rozmowy 1 na 1 gdzie odnoszę się do nakszatr, stopni i często bardzo osobistych spraw danej osoby. Kluczowe jest podnoszenie poziomu świadomości, co zmienia perspektywę doświadczanego. Jakie mam podejście opisuję tutaj: Od reklamowania swojej strony są inne miejsca, wykasuj proszę odnośnik. Jest to niezgodne z regulaminem Edited July 22, 2021 by Lunaria 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NadziejaZoja Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 3 godziny temu, Sthapan napisał: Napisz proszę 2-3 wątki do których chcesz, abym się odniósł. Z wykresów można odczytać bardzo dużo. Kwestia zawodowa i milosna co tam mi zaplanowano... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Lunaria Posted July 22, 2021 Moderator Share Posted July 22, 2021 To i ja poproszę w jakim zawodzie najlepiej bym się sprawdziła oraz moje uzdolnienia ezoteryczne 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthapan Posted July 22, 2021 Author Share Posted July 22, 2021 8 godzin temu, NadziejaZoja napisał: Kwestia zawodowa i milosna co tam mi zaplanowano... Tak jak wspomniałem trochę na priv masz poniekąd słabość do domu nr. 7 (Rasi), który odnosi się do związków. Słabość ta polega też na tym, że chcesz podświadomie doświadczać różnych partnerów, masz głód w tym obszarze, gdyż jest on dla Ciebie w tym życiu poniekąd nowy. Venus w połączeniu z Rahu występująca tutaj + Merkury sprawiają, że może pociągać Cię ta sama płeć (Venus to energia żeńska). Intelektualizujesz związki i jeśli nie będziesz podnosić świadomości samej siebie możesz zbyt dużo błądzić. Jako że jest to w obszarze saturna szczęście w tym zakresie może być opóźnione. Patrząc na Navamsa mogę dodać, że partner ma coś w sobie z Wodnika (społeczność, wybieganie w przyszłość) i jest ukierunkowany na wiedzę / podróże / religia (władca wodnika - saturn jest w archetypie znaku strzelca). Apropo kwestii zawodowych, to praca związana z samodzielnym działaniem, odwagą. Także z podróżami, ale i w jakimś stopniu z pięknem materialnym w strukturze. Może coś np. z architektem, aranżacją, organizacją przestrzeni. Ważne aby zrozumieć nić potencjału. Jest jeszcze horoskop konkretnie odnoszący się do kariery (Dasamsa) i poprzez niego można to doprecyzować. Powyższe informacje możemy omówić podczas osobistej rozmowy, która wyjawi inne punkty w horoskopach i ich wzajemne korelacje. Powyższa analiza odnosi się tylko do domów i znaków, bez uwzględnienia nakszatr, które mogą być kluczowe w interpretacji. Zwracam też uwagę na to, że opisałem programy, z których w tym życiu mamy się wyzwalać jeśli chcemy dokonywać postępu duchowego, a nie przywiązywać do nich. Przechodząc na wyższe pułapy świadomości dynamika wydarzeń przebiega w bardziej pomyślny dla rozwoju duchowego sposób. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthapan Posted July 22, 2021 Author Share Posted July 22, 2021 7 godzin temu, Lunaria napisał: To i ja poproszę w jakim zawodzie najlepiej bym się sprawdziła oraz moje uzdolnienia ezoteryczne Głębiej patrząc w kwestiach zawodowych jesteś liderem z pasją i odwagą. Także wojownikiem, zwłaszcza w obszarze wiedzy. Pociąga Cię duchowość, ale jednocześnie masz w niej dosyć materialne podejście Venus. Może to zwiastować np. stanowisko nieszablonowej, wyróżniającej się wyglądem/wizerunkiem wiedźmy, która zna się na maskach ludzkich i ma słabość do wnikania w ich wnętrze. Słabość może być obsesyjna, paradoksalnie rzecz biorąc jest to dla Ciebie nowe w tym życiu więc takie skorpioniczne przenikanie może Cię mocno wciągać. Tyle na podstawie navamsy. Apropo Rasi, to masz słabość w karierze do archetypu wodnika ("tego co jest, a nie widać", społeczności). Jako że władca 10 domu Saturn znajduje się w 8 domu Twoja ścieżka zawodowa może zwiastować duże transformacje, ale i opóźniony sukces, z drugiej strony jest on długofalowy. Saturn w Strzelcu daje Ci dobry wgląd długoterminowo w wiedzę, ale jednocześnie może stanowić opór do mistrzów duchowych, guru. To nie koniecznie jest złe, gdyż łatwiej Ci ich filtrować. Apropo Twojego pytania o ezoterykę to widzę tutaj potencjał. Dobrze jednak, abyś się oddała takiemu nurtowi, który z jednej strony jest ponadczasowy, a z drugiej nie będzie wikłał Cię w generowanie zaniżającej karmy. Możesz rozkwitać idąc w kierunku transcendencji. Jeśli chcesz, abym spojrzał bardziej wnikliwie to rozmowa osobista jest raczej nieunikniona. Zauważ ile szczegółów, ale i studnia bez dna. Np. nie napomnkąłem nic nt. Purva Phalguni, Twojej nakrzatsze, która mocno determinuje cały wykres. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stilla Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 Ja też poproszę. Wybieram pracę i miłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Lunaria Posted July 22, 2021 Moderator Share Posted July 22, 2021 Dziękuję serdecznie Pozwolisz jednak, że dopytam 53 minuty temu, Sthapan napisał: Głębiej patrząc w kwestiach zawodowych jesteś liderem z pasją i odwagą. Także wojownikiem, zwłaszcza w obszarze wiedzy. Pociąga Cię duchowość, ale jednocześnie masz w niej dosyć materialne podejście Venus. Czyli praca na samodzielnym stanowisku czy też praca w grupie gdzie jestem liderem? Żadne zawody urzędnicze tylko bardziej artystyczne? 56 minut temu, Sthapan napisał: Jako że władca 10 domu Saturn znajduje się w 8 domu Twoja ścieżka zawodowa może zwiastować duże transformacje, ale i opóźniony sukces, z drugiej strony jest on długofalowy. W sensie, że często będę zmieniała pracę i stanowiska? Czy ten sukces będzie objawial się jako prestiż i duży szacunek wśród ludzi czy w kwestiach materialnych? Godzinę temu, Sthapan napisał: Dobrze jednak, abyś się oddała takiemu nurtowi, który z jednej strony jest ponadczasowy, a z drugiej nie będzie wikłał Cię w generowanie zaniżającej karmy. Możesz rozkwitać idąc w kierunku transcendencji. Co to takiego mogłoby być? Nie wiem co byłoby odpowiednie, aby nie stworzyła się niska karma. Rozumiem, że magia odpada z racji tego, że to jest dążenie do zaspokojenia swoich pobudek, a to powinno się odrzucić jeśli chcemy osiągnąć nirwane 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acrux Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 (edited) Oh, ja też poproszę droga zawodowa i taka ogólna misja życiowa mnie interesuje ewentualnie dwa słowa o związkach, aczkolwiek zaznaczam że już mężata jestem ^^ piękne dzięki! https://images89.fotosik.pl/523/ca8fb552a67b4059.png][IMG]https://images89.fotosik.pl/523/ca8fb552a67b4059med.png https://images92.fotosik.pl/523/eb01c27e96b578cc.png][IMG]https://images92.fotosik.pl/523/eb01c27e96b578ccmed.png edit: coś mi obrazki nie chcą zadziałać, ale linki chyba są okej. Edited July 22, 2021 by martynamarzena 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anastazja979 Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Ja też poproszę na pracę i miłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthapan Posted July 23, 2021 Author Share Posted July 23, 2021 12 godzin temu, Lunaria napisał: Dziękuję serdecznie Pozwolisz jednak, że dopytam Czyli praca na samodzielnym stanowisku czy też praca w grupie gdzie jestem liderem? Żadne zawody urzędnicze tylko bardziej artystyczne? Lunario bardziej widzę to jako praca wśród społeczności jako jakaś forma nauczania. 12 godzin temu, Lunaria napisał: W sensie, że często będę zmieniała pracę i stanowiska? Czy ten sukces będzie objawial się jako prestiż i duży szacunek wśród ludzi czy w kwestiach materialnych? Transformacja polega na tym, że władca domu kariery w Rasi - Saturn, znajduje się w domu 8 w strzelcu. Saturn to ograniczenia, dom 8 to śmierć, zakończenie, natomiast strzelec związany jest np. z podróżami i wiedzą. Można wysnuć konkluzję, że Twój światopogląd będzie ulegał ciężkim, męczącym Cię transformacjom. Może ten proces przejawiać się poprzez uciążliwe choroby. Rozwiązaniem jest podnoszenie poziomu świadomości i właściwe ukierunkowanie swojego życia, właściwe w rozumieniu postępu duchowego. Prastiż i szacunek, nawet jeśli będą wzrastać albo spadać to w optymalnym stanie pozostaniesz na nie obojętna, da to większy dystans i autentyczną, czystą chęć służenia. Zwróć uwagę na to co teraz ma prestiż i uznanie społeczne, czy te te wartości faktycznie są ponadczasowe i wyzwalające? Apropo jeszcze tzw. kariery to dodam tylko, że szczegoły widać na wykresie Dasamsa, który z kolei można odczytać poprzez programy, jest to 3 najbardziej popularny wykres po rasi i navamsa. 12 godzin temu, Lunaria napisał: Co to takiego mogłoby być? Nie wiem co byłoby odpowiednie, aby nie stworzyła się niska karma. Rozumiem, że magia odpada z racji tego, że to jest dążenie do zaspokojenia swoich pobudek, a to powinno się odrzucić jeśli chcemy osiągnąć nirwane DObre podejście. Luna wybacz, ale tutaj na wątkach zrobiło się nieco wpisów i mieszają mi się wykresy różnych osób. Chyba otworzę nowy wątek i określę w nim zasady. Np. zapytanie o 1-2 tematy i odpowiedź w jednym wątku, jeśli ktoś będzie potrzebował rozwinięcia to raczej nieuniknione jest zejście na priv. Poprzez forum można powierzchownie coś nasunąć, ale w gruncie rzeczy najlepszy efekt daje analiza indywidualna 1 na 1. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthapan Posted July 23, 2021 Author Share Posted July 23, 2021 13 godzin temu, Ragna napisał: Ja też poproszę. Wybieram pracę i miłość Praca: W społeczności bazująca na emocjach, intelekcie i komunikacji. Widoczna jest także ścieżka duchowa, masz w 10 domu kariery, w Rasi 4 planety w rybach. Do tego władca domu ryb, Jowisz jest w 12 domu odpowiadającym archetypowi ryb. Intuicyjnie czuję coś związanego z pisaniem, nauczaniem, przekonywaniem za pomocą komunikacji. Związek: Ciężkie, ale długofalowe relacje. Możliwe, że partner jest w jakiś sposób powiązany z pracą ze względu na to, że władca domu 7 (związków) jest ten sam, co władca 10 domu kariery. Partner może Cię w jakiś sposób wspierać w tym zakresie, np. poprzez wiedzę lub zasoby materialne, nie koniecznie formalnie. Jest też dodatkowy wykres dotyczący kariery, który mógłby więcej wyjaśnić. To co napisałem jest powierzchowne i aby lepiej objaśnić i odnieść się do pozostałych aspektów horoskopu dobra jest rozmowa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthapan Posted July 23, 2021 Author Share Posted July 23, 2021 (edited) 5 godzin temu, Anastazja979 napisał: Ja też poproszę na pracę i miłość Praca: Coś związanego z wygodą materialną. Możesz być mało elastyczna w kwestiach materialnych. Może być dla Ciebie istotna osoba nauczyciela, guru. Także dalsze nauczanie. Doradztwo. Związek: Tutaj w związku z Ketu masz zasób i zewnętrznie bardziej istotne jest eksponowanie samej siebie. Inną sprawą jest, że w domu związku masz także Saturna, ten z kolei wiąże się z ciężką pracą, ograniczeniami. Partner może być poważny, uduchowiony lub dużo starszy od Ciebie, relacja może być opóźniona. Wewnętrznie patrząc możesz mieć słabość do osób związanych ze społecznością, a Twój związek opierać się bardziej na rozumie niż na sercu. Napisałem bardzo powierzchownie, jeśli chcesz więcej informacji to najlepsza będzie rozmowa w której można bardziej holistycznie spojrzeć na wykresy i inne zależności, które tu mogłem pominąć. Edited July 23, 2021 by Sthapan 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boombayah Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 (edited) Hej, wpadam do wątku, cieszę się że taki powstał <3 Tak więc chciałabym zapytać o pracę, w której się odnajdę, albo taka która jest gdzieś tam mi przypisana. Czy mam jakieś realne szanse na wyjazd za granicą w calu ułożenia sobie życia, czy to widać? I chciałabym zapytać o małżeństwo, ogólnie o przyszłego małżonka jaki będzie i czego mogę się spodziewać. Może coś o przeznaczeniu? Z góry pięknie dziękuję za jakiekolwiek wskazówki i odpowiedzi odnośnie moich pytań, pozdrawiam serdecznie! Edited July 24, 2021 by Boombayah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sthapan Posted July 24, 2021 Author Share Posted July 24, 2021 4 godziny temu, Boombayah napisał: Hej, wpadam do wątku, cieszę się że taki powstał <3 Tak więc chciałabym zapytać o pracę, w której się odnajdę, albo taka która jest gdzieś tam mi przypisana. Czy mam jakieś realne szanse na wyjazd za granicą w calu ułożenia sobie życia, czy to widać? I chciałabym zapytać o małżeństwo, ogólnie o przyszłego małżonka jaki będzie i czego mogę się spodziewać. Może coś o przeznaczeniu? Z góry pięknie dziękuję za jakiekolwiek wskazówki i odpowiedzi odnośnie moich pytań, pozdrawiam serdecznie! Twoja ścieżka zawodowa jest bardzo emocjonalna, wrażliwa, jest ona związana z archetypem raka (bezpieczeństwo emocjonalne, ognisko domowe - o te aspekty możesz dbać u ludzi), w której masz 10 dom tzw. kariery w każdym z wykresów. Na wykresie Navamsa można zauważyć, że czeka Cię ciężka praca, pełna wzlotów i upadków. Mars daje np. odwagę, natomiast Saturn ograniczenia, opóźnienie, ale i długofalowy efekt. Merkury z kolei wprowadza inteligencję materialną i komunikację. Warto popracować nad wdzięcznością i porywczością. Potencjalnie dobrze sprawdzasz się w handlu, polityce, dobre umiejętności oratorskie. Czy zagranica? Jak najbardziej, istnieje słabość i podświadomy zasób do przebywania w obcym środowisku. Łatwo powinieneś się aklimatyzować za granicą. Jeżeli chodzi o związki to tutaj bardziej kładziesz nacisk na swoją ekspresję niż na drugą stronę, partner może być powiązany z twoją pracą. Jako że w domu związków masz Venus (choć nieco osłabione w Baranie) to Twoje małżeństwo może być całkiem błogie, grunt to docenić. Silna więź fizyczna i emocjonalna. To tak na szybko, mogłem coś istotnego ominąć. Jeśli jednak widzisz sens w całości to mogę rozwinąć wątek podczas osoistej rozmowy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts