Piko Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 (edited) Czy wiecie że ? Na olx.pl pojawiły się chińskie podróbki znanych tali tarota, które oscylują w cenach od 35 do ok. 50 złotych. Skusiłem się na jedną taką talie i muszę powiedzieć że karty są za bardzo ściśle wepchnięte do zwykłego kartonowego i w przeciwieństwie do markowych Lo Scarabeo czy Piatnik , same są wykonane z kiepskiej jakości papieru, co gwarantuje szybkie ich zużycie ... więc przestrzegam przed kupowaniem takich podrobionych talii tarota... Edited October 29, 2021 by Piko 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted October 29, 2021 Author Share Posted October 29, 2021 Tylko niektórzy sprzedawcy oznaczają je jako "repliki"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Ragna Posted October 29, 2021 Ekspert Share Posted October 29, 2021 Na eBayu i Aliexpress tego jest dużo. Jakość zależy od farta. Czasami są drukowane na lepszym papierze niż oryginał (rzadkie sytuacje), ale z reguły są to niedoskonałe "repliki", mogą być też krzywo wydrukowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orchidea87 Posted February 5 Share Posted February 5 Nie podoba mi się to. Ja wolę jakościowo dobre karty, a teraz jest takie zalewanie rynku podróbkami, że aż strach... ciężko wyszukać oryginalne karty z tego gąszcza podróbek :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts