katarzynam1 Posted December 13, 2021 Share Posted December 13, 2021 Witajcie To pierwsze forum w moim życiu na którym coś piszę. Jestem mega początkująca w temacie run. Dziś starłam z kamienia runę Sowilo, (zresztą, mam wrażenie, że na samym kamieniu jest naturalnie ten znak i bez rysowania) przeczytałam, że jeśli nie pozna się dobrze jakiejkolwiek runy nie należy jej pisać. Więc postanowiłam ją chwilowo usunąć. Właśnie jestem na etapie ozdób świątecznych, jakie było moje zdziwienie, gdy myjąc ręce zauważyłam odciśnięty z żywicy symbol owej runy Czy może oznaczać, że runa mnie szuka, czy chce mi coś powiedzieć, czy złości się, że ja usunęłam....? Nie mam pojęcia, co o tym sądzicie? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Ismer Posted December 14, 2021 Administrator Share Posted December 14, 2021 Jeśli jesteś wierząca w "znaki" to można się różnych rzeczy doszukać. Runy się nie złoszczą i nie szukają ludzi, jeśli już zaś o szukaniu jest mowa, to nie runa Ciebie szuka, tylko Ty runę. Może być po prostu tak, że energia tego znaku jest Ci do czegoś potrzebna i w tej sposób "przypomniała się". Na tym etapie, na którym się znajdujesz, czyli jesteś mega początkująca, najlepszym sposobem na rozpoznanie tego, co ma do przekazania, jest dokładne zapoznanie się ze znaczeniem tej runy, najlepiej najpierw od strony rekonstrukcyjnej, gdyż to jest podstawa. Nie spiesz się, czytaj jeden tekst po kilka razy, poświęć na to co najmniej parę dni. Miej też symbol w zasięgu wzroku, patrz na niego, trzymaj go w dłoniach, miej blisko siebie. I tylko ucz się, odczuwaj go, nic więcej. Nie jest tak, że jeśli znaku się nie pozna to nie należy go ryć. Przeciwnie, do oswojenia się z Futharkiem wskazane jest wykonanie go albo chociaż zakup, czegokolwiek, obojętnie na jakim nośniku. Co prawda przed wykonaniem / zakupem powinno się choć cokolwiek dowiedzieć o runach, ale z tym problemu nie ma, u nas jest sporo fajnego materiału i jest podzielony, osobno jest o runach rekonstrukcyjnych a osobno o "ezorunach". Ryć zaś nie należy znaków w określonym celu, czyli póki nie poznasz ich energii = nie używaj. Ta zasada obowiązuje zresztą w całym panteonie magii i czynienia 2 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts