Ekspert Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Ekspert Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Piszę tak w sumie „na gorąco” bo wczoraj dosłownie olśniło mnie jak celną techniką prognostyczną jest cykl Wenus. Nie będę wdawać się mocno w szczegóły techniczne bo musiałabym zastosować kopiuj-wklej z innych stron gdzie osoby bardziej obeznane z tematem, tłumaczą kwestie teoretyczne. Skupie się na sednie sprawy bo to właśnie wczoraj zrozumiałam - jak odnieść ten cykl do prognozowania, zwłaszcza w kwestiach uczuć i spraw męsko-damskich. Sam cykl Wenus trwa 8 lat choć sama ta koniunkcja wypada co 4 lata w tym samym punkcie(Mesi dziękuję za zwrócenie uwagi - Robiąc wykres wędrówki Wenus po znakach zodiaku można zauważyć pewna prawidłowość czyli punkty koniunkcji Wenus ze Słońcem są od siebie oddalone co 72 stopnie i tworzą pentagram. Zapewne cześć osób wie, ze początkowo pentagram miał dobry „pijar” z czasem jednak utrwaliło się jego niechlubne skojarzenie z ciemniejszą stroną mocy. Do rzeczy jednak. To na co wpadłam to fakt, że warto zwrócić uwagę jakie aspekty robi dana koniunkcja Wenus ze Słońcem( zdarza się średnio raz w roku, chyba, że mamy retro Wenus to wtedy tych koniunkcji może być dwie w ciągu 12 miesięcy). Na przykład, ostatnia taka koniunkcja miała miejsce w 18 stopniu Koziorożca - warto spojrzeć jakie aspekty utworzyła z naszym horoskopem bo będzie mieć to przełożenie jak potoczy się nasze życie uczuciowe. Pozwolę sobie przytoczyć przykład pewnej bardzo bliskiej mi osoby która od pewnego czasu jest w relacji. Poznała ona mężczyznę w lipcu 2021 roku, gdzie koniunkcja Wenus i Słońca poprzedzająca to spotkanie zaszła w 2 stopniu Barana w Marcu 2021. Owa koniunkcja wypadła dokładnie na Dsc oraz utworzyła trygon ze Słońcem w 2 stopniu Strzelca. Bach! Cztery miesiące później nawija się materiał na dobry romans a nawet coś więcej. Analizowałam swoje relacje pod katem tego cyklu i aspektów w odniesieniu do mojego horoskopu -tam gdzie wchodziły w grę aspekty. Plutonem( sekstyl, trygon), relacja była dość „fizyczna”, romansowa ale bez przełożenia na trwałość. W przypadku poznania mojego męża( teraz już ex)- koniunkcja wypadła na 7 domu w koniunkcji z natalną Wenus i opozycja między innymi do Saturna- finalnie skończyło się rozwodem. U innej osoby gdzie relacja również zakończyła się rozwodem - koniunkcja Wenus ze Słońcem poprzedzająca poznanie byłego partnera, wypadła w koniunkcji na Chironie oraz w opozycji do Saturna i Urana. Zbieram dalej materiał i badam - uważam, że jest godny zwrócenia uwagi Edytowane 27 Stycznia 2022 przez Gringe 2 2 4 1 Cytuj
Moderator Lunaria Napisano 27 Stycznia 2022 Moderator Napisano 27 Stycznia 2022 Bingo! @Gringe jesteś geniuszem! chłopaka, z którym byłam 5 lat poznałam jak Wenus ze Słońcem była w koniunkcji do natalnego Jowisza a męża jak Wenus z Jowiszem była do niego w trygonie w obu przypadkach moglam wtedy w facetach przebierać :p 3 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) 10 minut temu, Lunaria napisał: Bingo! @Gringe jesteś geniuszem! chłopaka, z którym byłam 5 lat poznałam jak Wenus ze Słońcem była w koniunkcji do natalnego Jowisza a męża jak Wenus z Jowiszem była do niego w trygonie w obu przypadkach moglam wtedy w facetach przebierać :p @Lunaria bardzo Ci dziękuję za tą informację bo materiał badawczy na wagę złota! Już od dłuższego czasu znam tą teorię ale nie „kumałam” jak to się przekłada na horoskop bo w sumie nie spotkałam się by ktoś wyłożył kawę na ławę jak ja wyżej(może po prostu nie umiem czytać między wierszami To daje potężne narzędzie do prognozowania w kontekście relacji. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez Gringe 1 Cytuj
Malakim Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 No to zobaczymy, ostatnie 2 koniunkcje Wenus i słońca nie tworzyły u mnie żadnego aspektu, ale najbliższa, październikowa wypada mi dokładnie na urodzeniowym księżycu, może to być oznaka jakiejś nowej relacji?. Z tym że mój księżyc będzie odbierał kilka dodatkowych ciekawych aspektów. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 8 minut temu, Malakim napisał: No to zobaczymy, ostatnie 2 koniunkcje Wenus i słońca nie tworzyły u mnie żadnego aspektu, ale najbliższa, październikowa wypada mi dokładnie na urodzeniowym księżycu, może to być oznaka jakiejś nowej relacji?. Z tym że mój księżyc będzie odbierał kilka dodatkowych ciekawych aspektów. Urodzeniowo masz Księżyc w końcówce Wagi? Tak, stawiam, że w okresie do kolejnej koniunkcji Wenus ze Słońcem może wydarzyć się coś istotnego dla Ciebie w sprawach sercowych. Czy to będzie tylko koniunkcja z Księżycem czy też inne aspekty? 1 1 Cytuj
Mesi Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Gringe napisał: Na przykład, ostatnia taka koniunkcja miała miejsce w 18 stopniu Koziorożca Czy ja dobrze widzę, że to tak samo jak w 2018 r.? 2 Cytuj
Malakim Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 Teraz, Gringe napisał: Urodzeniowo masz Księżyc w końcówce Wagi? Tak, stawiam, że w okresie do kolejnej koniunkcji Wenus ze Słońcem może wydarzyć się coś istotnego dla Ciebie w sprawach sercowych. Czy to będzie tylko koniunkcja z Księżycem czy też inne aspekty? Tak, Księżyc mam w końcówce wagi. Do tego tranzytujący ksieżyc będzie robił sekstyl, mars będzie robił trygon a Pluton robi już teraz kwadraturę do niego. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) 8 minut temu, Mesi napisał: Czy ja dobrze widzę, że to tak samo jak w 2018 r.? Wyglada na to, że tak tak sobie teraz liczę, że co 4 lata wraca w ten sam punk( w 2017 miałam tę koniunkcję na Dsc i w 2021 też - w obu przypadkach w opozycji do Marsa - możliwość romansu z którego nie skorzystałam). Ciekawe. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez Gringe 1 Cytuj
Malakim Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 A może być tak że ta koniunkcja Wenus tak działa..... u kobiet? A u facetów to może być np Mars? 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 9 minut temu, Malakim napisał: A może być tak że ta koniunkcja Wenus tak działa..... u kobiet? A u facetów to może być np Mars? Osobiście stawiam, że jest to niezależne od płci. Wenus ogólnie odpowiada za miłość - w horoskopie męskim tym bardziej patrzymy co się dzieje z Wenus i Księżycem jeśli chodzi o poszukiwanie partnerki czy rozpatrywanie spraw związkowych. Jeśli Tobie wypada na Księżycu to może być zapowiedź ważnej dla Ciebie relacji bo Księżyc w męskim horoskopie to min partnerka a Wenus odpowiada za typ kochanki. 1 2 1 1 Cytuj
Mesi Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) 46 minut temu, Gringe napisał: Wyglada na to, że tak A jak ścisłe muszą to być aspekty do urodzeniowych planet? Ja chyba widzę w tym układzie opozycję do natalnego Jowisza, kwadraturę do Plutona i sekstyl do Urana... Kończyłam wtedy bardzo luźną relację, odnowiłam kontakt z kolegą z pracy po 10 latach - wyznawał love ale na tym się skończyło, a 2 m-ce potem odnalazł mnie maj law z czasów szkoły średniej (miał wtedy kwadraturę do Urana, opozycję do natalnego Saturna - po drodze się rozwiódł, trygon do Marsa, sekstyl do Jowisza) który miał zostać "na zawsze" i tak został... do koniunkcji Słońca i Wenus w Lwie - która wtedy utworzyła kwadraturę do mojego natalnego Urana, sekstyl do Plutona i trygon do Księżyca i Neptuna (u niego: koniunkcja do natalnej Wenus, kwadratura do Księżyca). Edytowane 27 Stycznia 2022 przez Mesi uzupełnienie 1 1 2 Cytuj
Moderator Lunaria Napisano 27 Stycznia 2022 Moderator Napisano 27 Stycznia 2022 Z punktu widzenia mojego męża to tranzytujaca koniunkcja Wenus Słońce robila mu: - kwadraturę do Księżyca, kwadraturę do Marsa, sekstyl do Urana i trygon do Wenus 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 4 minuty temu, Mesi napisał: jak ścisłe muszą to być aspekty do urodzeniowych planet? Słuszne pytanie @Mesi Narazie rozpatrywałam przypadek siostry i swój. I aspekty były w orbie do 2 stopni - czyli ścisłe. Ciekawe, że moja młodzieńcza miłość( która straumatyzowała mnie na lata) wypadła na koniunkcji Wenus ze Słońcem w Skorpionie w trygonie do Księżyca w Rybach. Przeważyła jednak ta skorpioniczna Wenus -wyszły nici z wielkiego Love. Z założenia obserwowałabym i szersze aspekty ale w znakach które tworzą duże aspekty( koniunkcja, opozycja, kwadratura, trygon, sekstyl). 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 1 minutę temu, Lunaria napisał: Z punktu widzenia mojego męża to tranzytujaca koniunkcja Wenus Słońce robila mu: - kwadraturę do Księżyca, kwadraturę do Marsa, sekstyl do Urana i trygon do Wenus Ścięło go chyba z nóg? 1 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 Tak mi się przypomniało, że ex męża poznałam na opozycji tej koniunkcji do Saturna i raz z nim zerwałam po kilku miesiącach na początku naszej znajomosci. Wrócił po kolejnych 3 miesiącach i tak już zostaliśmy na 13 lat razem. 2 1 Cytuj
Malakim Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 U mnie będzie ścisła koniunkcja- wenus i słońce będą w tym samym stopniu co mój księżyc. Więc zdam relację później co z tego wynikło 1 Cytuj
Moderator Lunaria Napisano 27 Stycznia 2022 Moderator Napisano 27 Stycznia 2022 18 minut temu, Gringe napisał: Ścięło go chyba z nóg? Jak spojrzałam na te jego aspekty... pomyslalam, że fascynacja jednak była bardziej z mojej strony :p 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 26 minut temu, Malakim napisał: U mnie będzie ścisła koniunkcja- wenus i słońce będą w tym samym stopniu co mój księżyc. Więc zdam relację później co z tego wynikło Trzymam kciuki! 1 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 32 minuty temu, Gringe napisał: Tak mi się przypomniało, że ex męża poznałam na opozycji tej koniunkcji do Saturna i raz z nim zerwałam po kilku miesiącach na początku naszej znajomosci. Wrócił po kolejnych 3 miesiącach i tak już zostaliśmy na 13 lat razem. TERAZ JESTEŚ SZCZĘŚLIWĄ ROZWÓDKĄ 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 43 minuty temu, NadziejaZoja napisał: TERAZ JESTEŚ SZCZĘŚLIWĄ ROZWÓDKĄ Rozwódką na pewno - czy szczęśliwą to już inny temat 1 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 13 minut temu, Gringe napisał: Rozwódką na pewno - czy szczęśliwą to już inny temat Bądź przynajmniej Ty 1 Cytuj
runoutofbreath Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) a co jak pozna sie mezczyzne podczas koniunkcji wenus/mars albo wenus/mars/pluton? Czy to bedzie jakis kataklizm? Pytam z ciekawosci Edytowane 27 Stycznia 2022 przez runoutofbreath Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 27 Stycznia 2022 12 minut temu, runoutofbreath napisał: a co jak pozna sie mezczyzne podczas koniunkcji wenus/mars albo wenus/mars/pluton? Czy to bedzie jakis kataklizm? Pytam z ciekawosci Tutaj jest inna para kaloszy i trzeba patrzeć na całość horoskopu plus, sprawdzić jakie aspekty robiła ostatnia koniunkcja Wenus ze Słońcem do Twojego horoskopu 1 Cytuj
runoutofbreath Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 8 minut temu, Gringe napisał: Tutaj jest inna para kaloszy i trzeba patrzeć na całość horoskopu plus, sprawdzić jakie aspekty robiła ostatnia koniunkcja Wenus ze Słońcem do Twojego horoskopu u mnie ta koniunkcja z 8 stycznia robila opozycje do lilith w raku, a u tego goscia opozycje do ksiezyca. Skomplikowane to nieco na pierwszy rzut, tzn te wszystkie analizy 1 Cytuj
runoutofbreath Napisano 27 Stycznia 2022 Napisano 27 Stycznia 2022 6 godzin temu, Gringe napisał: Tak mi się przypomniało, że ex męża poznałam na opozycji tej koniunkcji do Saturna i raz z nim zerwałam po kilku miesiącach na początku naszej znajomosci. Wrócił po kolejnych 3 miesiącach i tak już zostaliśmy na 13 lat razem. 13 lat to mega dlugo...az szkoda sie rozstawac po takim czasie 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 28 Stycznia 2022 25 minut temu, runoutofbreath napisał: u mnie ta koniunkcja z 8 stycznia robila opozycje do lilith w raku, a u tego goscia opozycje do ksiezyca. Skomplikowane to nieco na pierwszy rzut, tzn te wszystkie analizy Lilith aż tak bym w to nie mieszała - raczej chodzi tu o planety. 21 minut temu, runoutofbreath napisał: 13 lat to mega dlugo...az szkoda sie rozstawac po takim czasie rozumiem, że piszesz to z ironią 1 Cytuj
runoutofbreath Napisano 28 Stycznia 2022 Napisano 28 Stycznia 2022 13 minut temu, Gringe napisał: Lilith aż tak bym w to nie mieszała - raczej chodzi tu o planety. rozumiem, że piszesz to z ironią nie, zawsze troche szkoda takich relacji po prostu ;/ No, ale nie znam sytuacji, wiec ok siedze cicho 1 1 Cytuj
crowcrow Napisano 28 Stycznia 2022 Napisano 28 Stycznia 2022 Październikowa koniunkcja zawita mi do 10 domu i strzeli koniunkcję z MC obawiam się, ze przyniesie dokładnie to co poprzednie koniunkcje u mnie... czyli nic +pytanie techniczne, gdzie mogę sprawdzić jaki aspekt robi planeta tranzytująca do natalnej? Używam głównie astro, a na oko mam b. duży margines błędu 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 28 Stycznia 2022 4 minuty temu, crowcrow napisał: Październikowa koniunkcja zawita mi do 10 domu i strzeli koniunkcję z MC obawiam się, ze przyniesie dokładnie to co poprzednie koniunkcje u mnie... czyli nic +pytanie techniczne, gdzie mogę sprawdzić jaki aspekt robi planeta tranzytująca do natalnej? Używam głównie astro, a na oko mam b. duży margines błędu Na astro.com masz opcję „transits” i możesz sprawdzić jak wyglądają tranzyty do Twojego horoskopu urodzeniowego. Koniinkcja Wenus ze Słońcem na MC chyba niewiele zdziała - bardziej patrzyłabym na aspekty do planet 1 1 Cytuj
crowcrow Napisano 29 Stycznia 2022 Napisano 29 Stycznia 2022 17 godzin temu, Gringe napisał: Na astro.com masz opcję „transits” i możesz sprawdzić jak wyglądają tranzyty do Twojego horoskopu urodzeniowego. Koniinkcja Wenus ze Słońcem na MC chyba niewiele zdziała - bardziej patrzyłabym na aspekty do planet To wiem, ale nie ma zaznaczonych aspektów tranzytująca-natal, tylko te z natal-natal... Cytuj
acrux Napisano 29 Stycznia 2022 Napisano 29 Stycznia 2022 Mega ciekawa teoria, lubię takie rozkminy u mnie akurat niezbyt chyba to się sprawdza, bo np 2 razy miałam tą koniunkcję na Wenus w Lwie (i jednocześnie MC) i akurat nie były to lata poznawania miłości moich, tylko rok przed lub po.. Natomiast ciekawi mnie, że te koniunkcje się dzieją w pentagramie, czyli de facto pierścieniu kwintyli.. Trochę ostatnio siedzę u pana Wojciecha Jóźwiaka na AstroAkademii i siłą rzeczy chłonę harmoniczną astro 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 29 Stycznia 2022 1 minutę temu, martynamarzena napisał: mnie akurat niezbyt chyba to się sprawdza, bo np 2 razy miałam tą koniunkcję na Wenus w Lwie (i jednocześnie MC) i akurat nie były to lata poznawania miłości moich, tylko rok przed lub po.. @martynamarzena milo Cię widzieć po tak długim czasie Co do tych koniunkcji - bardziej patrzę pod kątem, co one uruchomiły mi w horoskopie. I one wypadają dość nierówno, to znaczy, że np w tym roku mamy dwie takie koniunkcje bo Wenus była w retro. A w kolejnym roku będzie już tylko jedna. No i ważny jest moment kiedy poznaliśmy daną osobę - sprawdzamy wtedy gdzie była ostatnia koniunkcja i co nam aspektowała. To tez poniekąd pokazuje, że nie uciekniemy od potencjału swojego horoskopu - jak horoskop urodzeniowy nie zawiera przesłanek na wielką miłość to żadna progresja, tranzyt ani koniunkcja Wenus ze Słońcem tego nie sprawi. Znow wrzucę trochę prywaty w celach… naukowych. Np kiedy koniunkcja Wenus ze Słońcem wypadała mi w kwadracie z Księżycem to w niedalekiej przyszłości nawijał mi się facet który zupełnie mi się nie podobał, nie był w moim guście a w najlepszym wypadku nie posądzałabym, że jest mną zainteresowany. Ta koniunkcja nie gwarantuje spotkania kogoś- bo tu wchodzą w grę tez tranzyty i progresje oraz Solariusz ale….jak już się ktoś nawinie to może dać pewne wskazówki w jaka stronę ta znajomość może pójść. 3 Cytuj
acrux Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 Trochę się pospieszyłam wczoraj z tym że nie pasuje... W rok mojej nieszczęśliwej miłości, ciągnącej się potem latami całymi, koniunkcja robiła ścisłą kwadraturę do natalnego Księżyca a jednocześnie 2 st sekstyl do Saturna. W rok poznania chłopaka, z którym byłam bardzo długo - ścisły sekstyl do Księżyca plus 2 st kwadratura do Saturna. Rok przed pierwszym poważnym związkiem - 3st sekstyl do Księżyca plus ścisła kwadratura z Neptunem i 1st z Saturnem. Jak poznałam męża - 2 st sekstyl do Księżyca (tym razem brak ściślejszych aspektów do Saturna i Neptuna, które mam w koniunkcji). Z tego wynika, że wszystkie poważniejsze związki wyszły przy koniunkcji Słońce/Wenus w Baranie, w sekstylu do mojego księżyca w Wodniku. A ta wstrętna niespełniona miłość na lata, to kwadracik do Księżyca - znaki stałe i sekstyl do Saturna, więc się ciągnęła.. @Gringe dzięki raz jeszcze za fajne narzędzie 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 30 Stycznia 2022 43 minuty temu, martynamarzena napisał: W rok mojej nieszczęśliwej miłości, ciągnącej się potem latami całymi, koniunkcja robiła ścisłą kwadraturę do natalnego Księżyca a jednocześnie 2 st sekstyl do Saturna. O, to bardzo ciekawe, co piszesz bo z kolei moja nieszczęśliwa miłość wypadła na koniunkcji Wenus ze Słońcem w Skorpionie w trygonie do natalnego Księżyca( poprzez znaki to była tez opozycja ze Słońcem ale orba za duża). Myślę, że trzeba tez wziąć pod uwagę bieżące tranzyty i progresje. Idąc tropem tych nieszczęśliwych miłości to ta moja wypadła na tranzycie Saturna do Wenus - kwadratura plus progresji Księżyca - kwadratura do Marsa a potem całe przejście P Księżyca przez Koziorożca to była kwadratura do planet w domu 1 i 7 - wiec nie było mowy by coś w tym czasie wyszło. 2 Cytuj
acrux Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) 16 minut temu, Gringe napisał: Myślę, że trzeba tez wziąć pod uwagę bieżące tranzyty i progresje. No to jadę, na nieszczęśliwą miłość - Nów progresywny w opozycji do Księżyca natalnego i kwadraturze do Ascendentu, Neptun separuje od koniunkcji z Księżycem, ale wjeżdża kwadraturą na Asc, Uran na IC (to się młodszy brat urodził akurat :D), Saturn mniej więcej sekstyl Wenus/Mars, koniunkcja Jowisz natalny, Pluton trygon Mars. Dzień w którym moja "miłość" postanowił chwilowo się mną zainteresować - Saturn koniunkcja natalne Słońce. Taki sam dzień, tylko 10 lat później - Saturn kwadrat natalny Mars, a progresywne Słońce co do minuty na natalnym Marsie. Trochę tego jest Edytowane 30 Stycznia 2022 przez martynamarzena 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Ekspert Napisano 30 Stycznia 2022 @martynamarzena - czyli rozumiem, że zauroczenie rozciągnęło się w czasie Neptun w koniunkcji z Księżycem robi niezła papkę z mózgu - wiem po sobie. Plus taki, że u mnie pogłębił zainteresowanie astrologią i Tarotem. U Ciebie Księżyc urodzeniowo jest w Wodniku - teoretycznie to tez ezoteryczny( astrologiczny) znak zodiaku. Zauważyłaś coś szczególnego wtedy u siebie? 2 Cytuj
acrux Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 51 minut temu, Gringe napisał: Zauważyłaś coś szczególnego wtedy u siebie? Byłam wtedy w ostatniej klasie podstawówki, ale generalnie to był pierwszy moment kiedy się zainteresowałam ezo. Miałam taką koleżankę, którą bardzo interesowały te tematy i chłonęłam od niej coś o magii, numerologii i runach, z tego co pamiętam. Plus mocne zainteresowanie fantastyką, gry RPG (baaaardzo mi to działało na wyobraźnię). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi