Gość alieninside Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 Czytajac jedna z ksiazek natrafilam na cytat, opisujacy tradycje z ktorej swieto halloween sie wywodzi. Szczerze to troche mnie przerazil w swoim okrucienstwie i zastanowie sie nastepnym razem kilka razy zanim cokolwiek zwiazanego z tym swietem zrobie. Oto cytat: „Jak tylko zapadał zmrok 31 października, kasta druidów wdziewała swoje białe szatyi kaptury. Brali swoje sierpy [Saturn] i krzyże celtyckie [Saturn], ponieważ rozpoczynała się procesja ze świecami. Na rozpoczęcie procesji mordowano niewolnika — mężczyznę,a następnie był on wleczony za sznur przymocowany do lewej kostki. Druidzi mieli tak iśćdo momentu, aż docierali do ludzkich domostw lub wsi, gdzie krzyczeli coś, co odpowiadało dzisiejszemu zawołaniu: „Cukierek albo psikus”. Spełnieniem żądania druidów było wydanie im niewolnicy lub jakiejkolwiek kobiety. Jeśli ludzie nie chcieli dać [ofiary] dziew czyny dla ich zaspokojenia, pobierano krew z ciała martwego niewolnika i używano jej do rysowania heksagramów, czyli sześcioramiennych gwiazd [Saturn] na drzwiach lub ścianach domostw. Wtedy to był przywoływany przez druidów duch ‘rogatego nocnego myśliwego’ [Saturna], aby zabił kogoś w takim domu,wsi lub straszył w nocy. Jeśli jakiś dom lub wioska wydały im na ucztę dziewczynę, druidzi umieszczali dynię wydrążoną w formie twarzy przed drzwiami ich domostw lub bramą wsi. Wewnątrz dyni była świeca z ludzkiego łoju, mająca odganiać złe duchy. Tak więc latarniaz wydrążonej dyni była i jest znakiem, że współpracuje się z Szatanem”[18]. David icke iluzja percepcji Cytuj
Samarkanda Napisano 31 Stycznia 2022 Napisano 31 Stycznia 2022 Trochę spooky, ale mnie nie zaskoczyło, już wcześniej słyszałem że druidzi byli niezłymi czubami i że niechętnie zmieniają charakter po śmierci. Słyszałem że ich energia przemieszcza się po liniach ley, i doprowadzili do zamknięcia jednej gospody. Całe spektrum zjawisk paranormalnych, od zimna po manifestacje wychodzące z kominka. 1 Cytuj
Milano0404 Napisano 18 Lutego 2022 Napisano 18 Lutego 2022 W dniu 30.01.2022 o 18:06, Blackraven napisał: Czytajac jedna z ksiazek natrafilam na cytat, opisujacy tradycje z ktorej swieto halloween sie wywodzi. Szczerze to troche mnie przerazil w swoim okrucienstwie i zastanowie sie nastepnym razem kilka razy zanim cokolwiek zwiazanego z tym swietem zrobie. Oto cytat: „Jak tylko zapadał zmrok 31 października, kasta druidów wdziewała swoje białe szatyi kaptury. Brali swoje sierpy [Saturn] i krzyże celtyckie [Saturn], ponieważ rozpoczynała się procesja ze świecami. Na rozpoczęcie procesji mordowano niewolnika — mężczyznę,a następnie był on wleczony za sznur przymocowany do lewej kostki. Druidzi mieli tak iśćdo momentu, aż docierali do ludzkich domostw lub wsi, gdzie krzyczeli coś, co odpowiadało dzisiejszemu zawołaniu: „Cukierek albo psikus”. Spełnieniem żądania druidów było wydanie im niewolnicy lub jakiejkolwiek kobiety. Jeśli ludzie nie chcieli dać [ofiary] dziew czyny dla ich zaspokojenia, pobierano krew z ciała martwego niewolnika i używano jej do rysowania heksagramów, czyli sześcioramiennych gwiazd [Saturn] na drzwiach lub ścianach domostw. Wtedy to był przywoływany przez druidów duch ‘rogatego nocnego myśliwego’ [Saturna], aby zabił kogoś w takim domu,wsi lub straszył w nocy. Jeśli jakiś dom lub wioska wydały im na ucztę dziewczynę, druidzi umieszczali dynię wydrążoną w formie twarzy przed drzwiami ich domostw lub bramą wsi. Wewnątrz dyni była świeca z ludzkiego łoju, mająca odganiać złe duchy. Tak więc latarniaz wydrążonej dyni była i jest znakiem, że współpracuje się z Szatanem”[18]. David icke iluzja percepcji Tej konkretnej nocy - helloween, są modły i czczenie szatana. Tej nocy jest wiele rozlewu krwi i składa się ofiary satanowi. To święto służy również sprofanowaniu ludzi. To festyn żniw, druidystyczne święto... 1 Cytuj
nastek96 Napisano 20 Lutego 2022 Napisano 20 Lutego 2022 Halloween to nie jest święto szatana. To swieto zmarłych, a co do szaleństw druidów. Może i niektórzy byli szaleńcami jak w pewnym momencie księża i inni kapłani różnych religii. Jednak z tego co wiem to nie było żadnych ofiar z ludzi. To zwykłe pomówienia, aby zrobić z Celtów krwawych barbarzyńców, których trzeba ucywilizować. Trzeba przecież jakoś się moralnie usprawiedliwić. Cytuj
Milano0404 Napisano 20 Lutego 2022 Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) 12 godzin temu, nastek96 napisał: Halloween to nie jest święto szatana. To swieto zmarłych, a co do szaleństw druidów. Może i niektórzy byli szaleńcami jak w pewnym momencie księża i inni kapłani różnych religii. Jednak z tego co wiem to nie było żadnych ofiar z ludzi. To zwykłe pomówienia, aby zrobić z Celtów krwawych barbarzyńców, których trzeba ucywilizować. Trzeba przecież jakoś się moralnie usprawiedliwić. To może jak znajdziesz trochę czasu, to przejrzyj ten poniższy materiał. Od 4 części tak od miej więcej połowy wypowiada się osoba, która uczestniczyła w tych rytuałach, była wysoką kapłanką czczącą satana. Znajdziesz tam potwierdzenie na to, co napisałem. konkretnie w tej poniższej 9 części Edytowane 20 Lutego 2022 przez Milano0404 Cytuj
nastek96 Napisano 21 Lutego 2022 Napisano 21 Lutego 2022 Milano trochę rozsądku. W jakich czasach była tą kapłanką? W czasach celtyckich? Czy w czasach współczesnych ktoś sobie wpadł na chory pomysł, aby czcić diabła? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi