Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witajcie. Od jakiegoś pół roku ćwiczę kalistenike. Miałem wzmocnić mięśnie i ścięgna, nabrać lepszej kondycji i rzeczywiście w pewnym sensie się to udało. Ciało wygląda lepiej, ponieważ mięśnie się inaczej układają. Ale sporo chudnę! Chyba schudłem 5 kg, albo nawet więcej. Jednak chciałbym trochę większy nacisk położyć na rozbudowę ciała i siły. Mam plan zmienić trening. Nie będę już uprawiał tylko kalisteniki, ale połączę ją z lekkim treningiem hantlami. 

Jaki efekt uzyskam łącząc dwa treningi? 

1.Co za mną? 3 buławy 

Za mną pierwszy początek. Zacząłem uprawiać kalistenike, wytrwałem i zbudowałem solidne podstawy do dalszego treningu. Wzmocniłem stawy i ścięgna.

2.Gdzie jestem teraz? As Mieczy 

Mam nowy pomysł jak ulepszyć trening. 

3.Mój następny krok? IV Cesarz 

Dość statyczna karta, ale myślę, że to trzymanie się ustalonych zasad. Ustalenie planu i rwanie przy nim.

4.Co mi to da? 5 buław

Przysłowiowy ,,zapiernicz". Myślę, że bede musiał w mój nowy plan wkładać dużo wysiłku, trudu i potu. 

To chyba dobra karta na ćwiczenia. Znajdę dużo energii na to. 

5.Wynik tej drogi? VII Rydwan

To jeszcze nie jest dotarcie do celu, ale zbliżę się do niego.

Z podsumowania Słońce - u mnie na karcie grecki Apollo. Chyba plan wypali  :kaganek:

Edytowane przez nastek96
  • Lubię to! 1
Gość Anastazja979
Napisano
15 minut temu, nastek96 napisał:

Witajcie. Od jakiegoś pół roku ćwiczę kalistenike. Miałem wzmocnić mięśnie i ścięgna, nabrać lepszej kondycji i rzeczywiście w pewnym sensie się to udało. Ciało wygląda lepiej, ponieważ mięśnie się inaczej układają. Ale sporo chudnę! Chyba schudłem 5 kg, albo nawet więcej. Jednak chciałbym trochę większy nacisk położyć na rozbudowę ciała i siły. Mam plan zmienić trening. Nie będę już uprawiał tylko kalisteniki, ale połączę ją z lekkim treningiem hantlami. 

Jaki efekt uzyskam łącząc dwa treningi? 

1.Co za mną? 3 buławy 

Za mną pierwszy początek. Zacząłem uprawiać kalistenike, wytrwałem i zbudowałem solidne podstawy do dalszego treningu. Wzmocniłem stawy i ścięgna.

2.Gdzie jestem teraz? As Mieczy 

Mam nowy pomysł jak ulepszyć trening. 

Dość statyczna karta, ale myślę, że to trzymanie się ustalonych zasad. Ustalenie planu i rwanie przy nim.

4.Co mi to da? 5 buław

Przysłowiowy ,,zapiernicz". Myślę, że bede musiał w mój nowy plan wkładać dużo wysiłku, trudu i potu. 

To chyba dobra karta na ćwiczenia. Znajdę dużo energii na to. 

5.Wynik tej drogi? VII Rydwan

To jeszcze nie jest dotarcie do celu, ale zbliżę się do niego.

Z podsumowania Słońce - u mnie na karcie grecki Apollo. Chyba plan wypali  :kaganek:

Powinieneś być zadowolony z efektów. Chociaż może nie być łatwo (5 buław), ale zyskasz dużo więcej siły i zręczności. W Rydwanie zauważysz dużą różnicę. Cesarz może też oznaczać, zwrócenie się po radę do kogoś, np. jakiego trenera.

Napisano

W sumie to muszę poczytać trochę porad w internecie, bo sam nie mam ogromnej wiedzy. Dziękuję :)

Gość Hopefull
Napisano
On 3/10/2022 at 1:56 PM, nastek96 said:

.Co mi to da? 5 buław

To chyba dobra karta na ćwiczenia. Znajdę dużo energii na

Karty świetne na trening. Co do 5 buław, skojarzyło mi się byś nie przedobrzył i byś sobie czasem nie naderwał ścięgna ale to tylko skojarzenie. Powodzenia ! 

Napisano

Racja, mam problem z kolanem. Muszę uważać i zacząć od bardzo mało intensywnego treningu, nawet jeśli efekty byłyby niewielkie. 

Napisano

Dość statyczna karta, ale myślę, że to trzymanie się ustalonych zasad. Ustalenie planu i rwanie przy nim.

Cesarz wie czego chce.ma plan i obraną strategie i swoje zasady. Poprostu trzymaj się tego i działaj. 

Rydwan zawsze dąży do celu to bardzo dobra karta plus do tego slonce bedziesz zadowony z tego co sobie wypracujesz

• Super 1
Napisano
W dniu 10.03.2022 o 14:56, nastek96 napisał:

Moim zdaniem - pod okiem trenera, który odpowiednio pokieruje Twoimi treningami. Wtedy masz szansę na sukces.

• Super 1
Napisano

Dziękuję Wam, postaram się trzyma planu. Co do trenera to ja mam sprzęt w domu, więc nie będę miał styczności z żadnym trenerem, ale możliwe, że poradzę się bardziej doświadczonych osób.