Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry :).

Wczoraj zapaliłam białą świece z intencją aby to co złego życzy mi pewna osoba to do niej wróciło tą samą drogą. Pozwoliłam świecy aby się wypaliła do końca. Miała się palić około 12h czyli do 3 rano. Po wstaniu ku mojemu zdziwieniu paliła się dalej była 9:00, tzn coś czarnego z niej zostało i dobre 6h jeszcze się to paliło. Czy ktoś spotkał się z czymś takim podobnym? Co o tym sądzicie?. 

Pozdrawiam. 

IMG_20220423_101538.jpg

Napisano

Tak, ja. Dość często palę świece. Po prostu niektóre potrafią się palić do usranej śmierci, zwłaszcza, że widzę na zdjęciu, że Twoja była z gatunku tych grubych i dużych. Mi nawet te zwykłe potrafią się palić kilkanaście godzin, a co dopiero ten typ. Polecam jednak nie zostawiać ich bez opieki: można zgasić świecę na noc i rytuał kontynuować w dzień. Pożary są bardzo możliwe.

Napisano
1 godzinę temu, Ragna napisał:

Tak, ja. Dość często palę świece. Po prostu niektóre potrafią się palić do usranej śmierci, zwłaszcza, że widzę na zdjęciu, że Twoja była z gatunku tych grubych i dużych. Mi nawet te zwykłe potrafią się palić kilkanaście godzin, a co dopiero ten typ. Polecam jednak nie zostawiać ich bez opieki: można zgasić świecę na noc i rytuał kontynuować w dzień. Pożary są bardzo możliwe.

Moja świeca miała 7 cm wielkości i była wąska. Tak się rozlała. Stała w domku takim dla świec. A to takie czarne co pozostało to jest normalne? 

Napisano
1 godzinę temu, Paupat napisał:

A to takie czarne co pozostało to jest normalne?

Tak. Niestety nie mam zdjęć żeby pokazać jak to u mnie czasem wygląda, ale ogółem to normalne, że się świeca zamienia na koniec w zupę, która płonie jeszcze długo. To czarne to nic innego jak ciała smoliste - spalony knot i wosk/parafina/barwniki.

Napisano
4 godziny temu, Ragna napisał:

Tak. Niestety nie mam zdjęć żeby pokazać jak to u mnie czasem wygląda, ale ogółem to normalne, że się świeca zamienia na koniec w zupę, która płonie jeszcze długo. To czarne to nic innego jak ciała smoliste - spalony knot i wosk/parafina/barwniki.

Dziękuję uprzejmie za odpowiedź. ❤️