Skocz do zawartości

Bransoletki z kamieniami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnio kupiłam bransoletki z kamieniami jedna dla mojej mamy z opalem, teściowej z amazonitem, a dla mnie kamień ochronny czarny turmalin. Wiem jak je oczyścić w wodzie pod bieżącą wodą, a czarny turmalin na pełnię (chciałabym też zostawić go normalnie na całą noc na parapecie, nie wiem czy to się sprawdzi bo są jakieś te fazy kiedy się oczyszcza, a kiedy ładuje). Tu moje pytanie czy jak mamy nie będą je oczyszczały to po prostu kamienie nie będą dawały im swojej mocy? Nic nie zaszkodzi im ? Albo jak nie będą chodzily w nich i będą leżały te bransoletki to też nic się z nimi nie będzie działo ? 

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Napisano
W dniu 19.05.2022 o 07:27, xpaulinka515 napisał:

Tu moje pytanie czy jak mamy nie będą je oczyszczały to po prostu kamienie nie będą dawały im swojej mocy? Nic nie zaszkodzi im ? Albo jak nie będą chodzily w nich i będą leżały te bransoletki to też nic się z nimi nie będzie działo ? 

A co im ma zaszkodzić i i co ma się z nimi zadziać? 

Tak naprawdę to całe te oczyszczania i rytuały mają na celu wzmocnienie wiary noszącego w moc kamieni lub - w działaniach magicznych, w tym terapeutycznych - wzmocnienie ich siły, jeśli komuś ta świadomość jest potrzebna. To wszystko. 

Mam sporo kamieni i oczyszczam te, z którymi pracuję, ponieważ są używane do terapii i ponieważ się do tego przyzwyczaiłam, taki mam nawyk. Ale nie szaleję z tym, nie uzależniam wyników działania od rytuału, ot, normalnie odbywają kąpiel i voilà.

Bardziej / silniej działa tu konwencja mentalna, konkretnie siła intencji, siła sygnału, który można nazwać też zaprogramowaniem kamienia, który jest czymś w rodzaju nośnika, narzędzia, za pomocą którego osiąga się założony cel. 

• Lubię to! 1
  • Cool 1
  • W punkt 1
  • Super 2