Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć, położyłam już karty na czerwiec, bo mam już trochę dość maja:

1. Praca:

2 kielichy, 5 buław, 8 monet 

Atmosfera chyba dobra. Jedynie te 5 buław niepokoi…Mam nadzieję, że to nie kłótnie w zespole tylko może bardziej forma zdrowej rywalizacji między nami : )

2. Uczucia:

6 buław, giermek kielichów, as mieczy dołożyłam 9 buław 

Może pojawi się nadzieja na jakieś nowe uczycie a spali na niczym i zrezygnuje 

3. sytuacja finansowa:

7 mieczy, król monet, słońce XIX 

Na początku być ciężko, bo w pierwszym tygodniu czerwca szykuje mi się wydatek. Z kolei słońce działa tak łagodząco, że mam nadzieję, że mimo to wszystko skończy się dobrze : )

4. zdrowie 

paź buław 

stan zapalny ?

5. niespodzianka 

pustelnik IX, rydwan VII, mag I

Otworzą się jakieś nowe możliwości na rozwój?

6. rada 

10 monet 

I tu nie wiem mam zacisnąć pasa i trzymać kasę? Czy jednak będzie dobrze i po prostu uwierzyć w siebie : )

Edytowane przez panna.marta
  • Lubię to! 1
  • Super 1
Gość alieninside
Napisano (edytowane)
50 minut temu, panna.marta napisał:

1. Praca:

Moga tez byc jakies problemyz ukierunkowamiem energii w pracy, skupieniu sie na niej. Moze cos bedzie Cie rozpraszac?

Uczucia:

Moze zaproszenie dostaniesz jakies? 

ale nie czy skorzystasz

paź buław 

stan zapalny

Albo kontuzje. U otyli napisane ze problemy ze wzrokiem :)

moze tez byc okej ze zdrowiem. Paz bulaw ma tez duzo energii i zapalu.

10 monet 

I tu nie wiem mam zacisnąć pasa i trzymać kasę? Czy jednak będzie dobrze i po prostu uwierzyć w siebie : )

Hmm moze zajac sie rodzina, sprawami rodzinnymi, majatkowymi? 

niespodzianka 

Otworzą się jakieś nowe możliwości na rozwój

Nie mam pojecia ale same wielkie arkana. Ciekawe co to takiego.

Edytowane przez Blackraven
Napisano
15 godzin temu, panna.marta napisał:

1. Praca:

5 buław jest w otoczeniu pozytywnych kart, więc myślę, że raczej chodzi o jakąś zdrową rywalizację, intensywne debaty w większym gronie, burza mózgów może nad czymś pracujecie i każdy będzie miał inny punkt widzenia, różne pomysły na dany temat.

2. Uczucia:

Widziałabym tutaj jakąś osobę, która będzie zainteresowana, ale któraś ze stron będzie zbyt dumna lub wykazywała się postawą dosyć samolubną, co w sumie może przekreślić sprawę. As Mieczy może także mówić o kontakcie internetowym, że może warto tam poszukać.

3. sytuacja finansowa:

Poczucie, że ktoś ukrył jakieś dodatkowe koszty, wyszły nieopłacone rachunki itd. Myślę, że poprawa nastąpi w kolejnych tygodniach miesiąca.

4. zdrowie 

paź buław 

stan zapalny ?

5. niespodzianka 

Myślę, że wyjdziesz ze samotni, a więc nabierzesz trochę rozpędu do działania. Masz możliwości, ale musisz po nie sięgnąć.

6. rada 

10 monet 

Poświęcić trochę czasu rodzinie, pielęgnować ognisko domowe, ale także gromadzony kapitał.

• Super 1
  • Dziękuję 1
  • Ekspert
Napisano
19 godzin temu, panna.marta napisał:

Praca:

Współpraca z kimś. Życzliwość i emocjonalne zaangażowanie. Dobra atmosfera w pracy - takie poczucie, że „tu nas chcą”. 
W 5 Buław chęć postawienia na swoim ale nie na zasadzie złośliwości tylko każdy ma inne priorytety. To może być jakiś banał, np. Ty będziesz chciała przyjść do pracy na 8 a ktoś Cię przesunie na 7 lub 9 bo tak mu będzie pasować. Tu nikt nie ma złych intencji - jest jednak jakaś sprzeczność. 
8 Monet to szlifowanie swoich umiejętności. Wytrwałość. Dążenie do doskonałości - dobra, materialna karta na pracę. Praca która przynosi stały dochód. 

2. Uczucia:

Uda Ci się dopiąć jakaś sprawę. Odniesiesz sukces( dzięki swojej inicjatywie) - przy Giermku Kielichów może być jakieś zaproszenie na kawę, flirt poprzez wymianę wiadomości. 
W Asie Mieczy pojawi się jakiś nowy pomysł w dziedzinie uczuć. Może pojawi się szansa na wyjaśnienie czegoś. 
Ja bym w tym Giermku widziała jakieś delikatne początku czegoś - a przynajmniej jak wspomniałam - zaproszenie na kawę czy herbatę. 

sytuacja finansowa:

Gdyby nie 7 Mieczy to byłoby rewelacyjnie. Z drugiej strony to „tylko” 7 Mieczy, karta blotka( jak ja to nazywam). Może będziesz chciała gdzieś na czymś ukradkiem zaoszczędzić a może jakimś chytrym sposobem zyskać kasę- co jest bardzo realne bo obok jest Król Monet a ten po prostu siedzi na kasie. Król tez nie jest bierny, Monetowy to biznesmen i wie, co mu się opłaca a co nie. Jednym słowem - robi kasę. 
Słońce zamyka układ wiec zdecydowanie dobre zakończenie sprawy, sprytny ruch do przodu w dziedzinie finansów. 

zdrowie 

paź buław 

stan zapalny ?

Nie znam się na Tarocie w połączeniu ze zdrowiem. Dodam tylko, że Oaz Buław jako taki to inaczej koniunkcja Księżyca z Wenus w Strzelcu - upragnione informacje które cieszą serce. 
Może dostaniesz jakoś wiadomość która bardzo Cię ucieszy w macie zdrowia. 

niespodzianka 

Pustelnik to karta wyobcowania, odsunięcia się w pewnym momencie od otoczenia, z kontaktów.  Przy Rydwanie który mówi o skupieniu na własnych sprawach, zwłaszcza zawodowych, może mówić o zrezygnowaniu z randki, socjalizacji z otoczeniem na poczet Twoich zawodowych planów. Rydwan tez często pokazuje mi podróże w nowe miejsca, w których jeszcze nie byliśmy i zwykle jedzie się tam samemu. 
Mag ma wszystko by zrealizować swoj plan i umie do tego przekonać otoczenie( ma gadane). 

4 godziny temu, mezza napisał:

rada 

10 monet 

Poświęcić trochę czasu rodzinie, pielęgnować ognisko domowe, ale także gromadzony kapitał.

Wyjść z domu. Można przez to bardzo dużo zyskać. 

• Lubię to! 1
  • Super 1
Napisano

1. Praca:

Wydaje mi się, że będziesz z kimś współpracowała mocniej. Jak najbardziej będzie taka zdrowa rywalizacja, bo i pracy będzie więcej. 

2. Uczucia:

Cos jakby wyjście na randkę, wybrany flirt. Przyciągniesz uwagę pana, ale narazie jeszcze pozostaniecie w sferze konwersacji. 

3. sytuacja finansowa:

Oj uważaj, tutaj pracodawca może nie być do końca szczery z Tobą. Tutaj Słońce mi się skojarzyło z urlopem, może będzie coś kombinował. 

4. zdrowie 

paź buław 

Niestety nie mam pojęcia. 

5. niespodzianka 

Mysle, że twoja wiedza z jakiegoś zakresu ruszy do przodu. 

Albo będą odwiedziny jakiejś starszej osoby, która ma gadane.

6. rada 

10 monet 

Myśle, że możesz poświęcić troszkę czasu rodzinie. Spędzić z nimi więcej czasu. 

• Super 1
Gość Anastazja979
Napisano
W dniu 24.05.2022 o 22:11, panna.marta napisał:

1. Praca:

Atmosfera chyba dobra. Jedynie te 5 buław niepokoi…Mam nadzieję, że to nie kłótnie w zespole tylko może bardziej forma zdrowej rywalizacji między nami : )

Pozytywnie - 2 kielichy często pokazują mi harmonijną współpracę i że ludzie sobie nawzajem pomagają. W 5 buław faktycznie rywalizacja, ale raczej zdrowa, bo inne karty pozytywne. 8 monet to prostu dużo pracy.

2. Uczucia:

Może pojawi się nadzieja na jakieś nowe uczycie a spali na niczym i zrezygnuje 

Będzie flirt z kimś młodszym od Ciebie. Albo po prostu dostaniesz miłą wiadomość od jakiegoś mężczyzny. Jednak odetniesz się od tego (9 buław mówi o Twojej nieufności).

3. sytuacja finansowa:

Na początku być ciężko, bo w pierwszym tygodniu czerwca szykuje mi się wydatek. Z kolei słońce działa tak łagodząco, że mam nadzieję, że mimo to wszystko skończy się dobrze : )

Wykombinujesz jakieś pieniądze. Możesz wydać na jakiś relaks (wakacje, wycieczka).

4. zdrowie 

paź buław 

stan zapalny ?

może być krótkie przeziębienie/infekcja

5. niespodzianka 

tak, może być jakiś kurs albo kupisz nowe książki, z których czegoś się nauczysz

6. rada 

10 monet 

Myślę, że należy więcej czasu spędzić z rodziną albo chociaż się do nich odezwać

• 1 miesiąc temu...
Napisano

1. Praca: 2 kielichy, 5 buław, 8 monet 

na początku widziałabym harmonię, dogadywanie się

później może być natłok obowiązków lub uczucie rywalizacji, jakaś gonitwa może być (2 kielichy + 5 buław = VII Rydwan)

5 buław + 8 monet - robienie wszystkiego co w swojej mocy, aby się wyrobić/nadrobić

może jakiś "chochlik" się tu wkradnie, ale dasz sobie radę

2. Uczucia: 6 buław, giermek kielichów, as mieczy dołożyłam 9 buław 

na początku poczucie dumy, zwycięstwa, bycie górą

w Giermku Kielichów i Asie mieczy coś się może popsuć, zrobić się szaro...

może jakaś mniej przyjemna wiadomość sprawi, że rozum weźmie górę albo postanowisz od czegoś/kogoś się odciąć

3. sytuacja finansowa: 7 mieczy, król monet, słońce XIX 

kombinowanie, rachowanie, ale ogólnie nie powinno braknąć

jakieś wydatki i zadowolenie z nich

4. zdrowie: paź buław 

powinnaś tryskać energią

ewentualnie uważałabym na sprawy kobiece

5. niespodzianka: pustelnik IX, rydwan VII, mag I

załatwienie czegoś przez Internet

jakiś impuls/znak, który sprawi, że nastąpi jakieś działanie i staniesz się bardziej widoczna

może czyjaś wizyta albo spotkanie z kimś, kogo się dawno nie widziało

6. rada: 10 monet 

cieszyłabym się z tego, co jest

trzymanie się blisko rodziny/najbliższych/pracy, tego co sprawia, że czujesz się pewnie i bezpieczenie

to też karta bierności, więc spowolniłabym

• 3 miesiące temu...