Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Zarezerwowaliśmy z mężem wycieczkę na Maderę w listopadzie, zaliczka wpłacona... ale niestety w międzyczasie pojawiła się pewna rodzinna sprawa, która jest dość absorbująca czasowo i wymaga naszej obecności na miejscu... nie chcę się rozpisywać za bardzo o niej, ale może stać się przeszkodą do realizacji wakacji. 

Zapytałam więc, czy uda nam się wyjechać w listopadzie na Maderę

As monet, 5 mieczy, Pustelnik, 4 buław

no i mam kłopot, bo nie rozumiem tych kart....

Z jednej strony mamy początek rozkładu z obiecującym Asem, koniec rozkładu zwieńczony radością z realizacji planów, kartę bezpieczeństwa (czyli raczej rozumiem ją jako powodzenie, nic nie zachwieje decyzją), ale środkowe karty to raczej kłopoty, konflikty, konieczność pozostania w domu, izolacja. Czy te buławy to też wskazówka, że będziemy "uziemieni" w 4 ścianach?

Pomożecie? Bo nic już nie rozumiem....

Weryfikacja jesienią.

Gość alieninside
Napisano (edytowane)

Karty malo wyjazdowe... wydaje mi sie ze tarot mowi ze wycieczki nie bedzie. As denarow to tylko szansa a 5 denarow(brak) pustelnik (czy to chodzi o starsza osobe?) 4 bulawy(chalupa , z tego co pamietam to 4b nawet lockdown nam pokazywala)

Edytowane przez Blackraven
Napisano
39 minut temu, Priestess napisał:

Zarezerwowaliśmy z mężem wycieczkę na Maderę w listopadzie, zaliczka wpłacona... ale niestety w międzyczasie pojawiła się pewna rodzinna sprawa, która jest dość absorbująca czasowo i wymaga naszej obecności na miejscu... nie chcę się rozpisywać za bardzo o niej, ale może stać się przeszkodą do realizacji wakacji. 

Zapytałam więc, czy uda nam się wyjechać w listopadzie na Maderę

Jak dla mnie też wyjazdu nie będzie. As jest szansą, ale tą szanse psuje 5 mieczy. Mogą być kłótnie z kimś, szarpanie się o to aby wyjazd się odbył. Pustelnik to samotność, czyli widać że w tej walce o wyjazd zostaniecie sami. Ostatecznie 4 buławy to dom i pokazuje że dosłownie zostaniecie w tych 4 ścianach. Wyjazdu niestety nie będzie

• Dziękuję 1
Napisano (edytowane)

Kosztem poświęcenia  czegoś jest możliwość wyjazdu - mimo, krzyżującej plany sytuacji. Aby nie było więcej strat niż zysków. Słowem, albo jedno się zrealizuje, albo drugie.  Niemniej przyjemności z niego za wielkiej nie będzie. 

Edytowane przez adamandium
korekta
  • Dziękuję 1
Napisano
2 godziny temu, Priestess napisał:

Pojedziecie kosztem coś za coś. 

• Dziękuję 1
Napisano (edytowane)

Jest szansa i są plany w Asiku 

Ja myślę że dwie karty w środku 5 mieczy ( sytuacja może być stresująca ktos może nie grać fair nieczyste zagrywki ze strony rodziny) Pustelnik ( trzeba podejść do tego spokojnie i z rozsądkiem ) i suma sumarow pojedziecie na wycieczkę. 

4 bulawy to tez radość 

Edytowane przez Szept myśli
  • Dziękuję 1
Napisano

Nie będzie wyjazdu. Sytuacja was zmusi do pozostania w domu. Czy to chodzi może o opiekę nad kimś? 

• Dziękuję 1
Napisano

As mówi, że wycieczka może się odbyć. Ale masz za tym 5 monet, czyli pyrrusowe zwycięstwo. Jak się uprzesz to pojedziesz, ale czy gra będzie warta świeczki? 

Możesz faktycznie więcej stracić niż zyskać. Dalej masz Pustelnika, który raczej jest za zostaniem w domu, więc chyba jednak się nie zdecydujesz, choć szansę na wyjazd masz. 

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano

czy uda nam się wyjechać w listopadzie na Maderę? As monet, 5 mieczy, Pustelnik, 4 buław

As monet to pewnie ta oferta wycieczki

w 5 mieczach odcinacie się od tego asa

Pustelnik + 4 buław - siedzenie i rozmyślanie w czterech ścianach

wynik: obstawiam pokrzyżowanie planów

• Dziękuję 1
  • Maestro
Napisano

@Czarny Kruk @Mala_83 @Venilia @nastek96 @panna.marta @Szept myśli @adamandium @Vildvoman

Dziękuję Wam za pomoc w interpretacji. 

Póki co mąż wpadł na pomysł, aby wpłaconą kwotę wykorzystać na inną wycieczkę w innym terminie i raczej w Polsce (przenieść ją w ramach ubezpieczenia) i prawdopodobnie tak wyjdziemy z tego impasu. We wrześniu podejmiemy decyzję, ale ten pomysł pasuje do kart (spodziewamy się nieczystych zagrywek ze strony rodziny i po przemyśleniu sytuacji zdecydowaliśmy się na pobyt w kraju, czyli 4 buław pasuje idealnie). I tym sposobem wycieczka zarówno się odbędzie jak i nie odbędzie. 

• Dziękuję 3