Skocz do zawartości

Lustro uczuć, rozkład partnerski na tę chwilę, pomoc w interpretacji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie. Jako, że naprawdę jeszcze się uczę i nie jestem pewna tego co widzę, przychodzę z własnym rozkładem partnerskim na mnie i pewnego pana X. Samej zazwyczaj ciężko wykłada się karty, ale jestem ciekawa co osoby bardziej doświadczone mi podpowiedzą, ewentualnie zmienią w moim rozumowaniu tego rozkładu. 

Dodam, że jest to znajomość "z przerwami" pan jest takim troszkę bumerangiem jeżeli mogę go tak określić i niedawno mieliśmy poważną rozmowę, po której kontakt rzekomo się urwał (przez nerwy). Czuję, że coś jest na rzeczy, ale tak jakby wymigiwał się wiecznie od tego, śliskie to jak żmija, co tu dużo mówić. Pan jest idealnym przykładem tarotowego rycerza mieczy jak tak sobie czytałam. 

Moja strona; co w głowie - as denarów i sprawiedliwość. 

No i tak, chciałabym prawdziwego, stabilnego związku, nie interesuje mnie nic na chwilę (np. romans) tylko chcę coś razem budować, ziarno zostało zasiane tylko no, co będzie dalej, z kartą sprawiedliwości to jest chociażby ta poważna rozmowa, to ja wyciągnęłam go by pogadać i zagrać w otwarte karty.  Siedzi mi to w głowie, nie będę ukrywać, no i oczywiście chciałabym uczciwego związku z kartą asa monet, by panowały "zdrowe zasady", w jakimś sensie żeby zapanowała ta równowaga. 

co w sercu - królowa mieczy i rydwan.

Królowa mieczy to ja, osoba również zdystansowana do tej sytuacji, analizująca swoje ruchy, codziennie obmyślam nowy plan i chcę ponownie się odezwać z długim "esejem" do pana X, pisząc prawdę co jest, jak myślę, w pewnych kwestiach przyznać mu rację. Dodam, że niedawno odcięłam się od niego blokując go wszędzie. Z kartą rydwanu to uważam, że to jest ta moja chęć działania, oczywiście nie tylko na płaszczyźnie uczuć, ale i tego co pan X mi wytknął co jest do zrobienia i chcę bardziej działać w życiu, wyjść ze strefy komfortu. 

co w zamiarach/w nogach - 5 kielichów i 2 buław.

Czyli w zasadzie smutek, delikatne użalanie się nad sobą (choć to za duże słowo), tęsknota i to jest prawda, z 2 buław nie wiem co począć do końca, miotam się bo niby chcę zrobić kolejny krok na szachownicy, jednak się cofam i stoję w punkcie wyjścia. Nie jest to dla mnie takie oczywiste, towarzyszy mi więc na tę chwilę energia emocjonalnego smutku. 

moja postawa w tej znajomości/z czym wychodzę - cesarz. 

No i tutaj było moje tupnięcie nóżką, wytknęłam jemu też błędy, choć tak naprawdę pan X jest 100x bardziej władczy ode mnie, to tutaj pokazałam rogi i wyszłam z taką surową energią, konkretną, żeby powiedział mi prosto z mostu czemu "ucieka".

Strona pana X; co w głowie - rycerz kielichów i as kielichów. 

Dopowiem tylko, że lustro uczuć robię tak, co partnerzy czują względem sobą i tutaj nie jestem właśnie pewna, czy w głowie jest ta jego wrażliwsza strona, gdzieś tam mnie lubi, jest ta sympatia, ale jest też ten tchórz w nim, skoro ucieka w postaci rycerza? Może to dopiero budzące się uczucie, skoro wiecznie analizuje i kalkuluje? 

co w sercu - 5 buław i kochankowie. 

Fakt, jesteśmy swoimi przeciwieństwami, ale podobnymi do siebie co ciekawe, ostatnio się posprzeczaliśmy i tak to zostało. Z kartą kochanków to myślę, że ponownie jest to jakieś zainteresowanie może bardziej na tle seksualnym, albo po prostu jest niezdecydowany co w mojej kwestii zrobić, bo kochankowie to zastanawianie się, brak konkretnej odpowiedzi, ale jest to podobanie się, może coś powoli kiełkuje. 

co w zamiarach - król mieczy i rycerz buław.

Myślę, że pan X nadal chce być w tej energii mieczowej tj. takiej cynicznej wredoty co wbija szpileczki, niby żeby umoralniać, ale żeby może pogodzić się w inny sposób? To pan bardzo, bardzo ambitny i gdzieś tego mu zabrakło w mojej osobie, dlatego też jest nastawiony dość chłodno. Z rycerzem buław to chciałby może i tego kontaktu, może i spotkać albo faktycznie by pogodzić się ale no... wiecie. 

jego postawa w tej znajomości/z czym wychodzi - pustelnik.

No i to jest w zasadzie prawda, ucieka wiecznie do swojej pieczary, jest człowiekiem mądrym i wykształconym, ale taki co ceni sobie swoją wolność, ktoś kto czasem potrzebuje być sam.

Co było w przeszłości między nami - 6 monet. 

Powiedzmy, że była ta równowaga, wymiana zdań, wszystko odbywało się w balansie.

Co jest teraz między nami - 2 monet.

Żonglowanie, zastanawianie się, nie wiadomo czy zrobić ruch to lepiej stać i czekać co los przyniesie?

Co może się wydarzyć w przyszłości do roku czasu między nami - 5 mieczy, gwiazda, paź buław i sąd ostateczny. 

Z energią 5 mieczy coś jeszcze może się wydarzyć, ktoś się mocno zawiedzie, zrani, no karta fatalna jak na pierwszą pozycję, gwizda daje nadzieję, że będzie lepiej, że wszystko jest możliwe, być może jesteśmy pod opieką sił wyższych, z paziem buław będziemy do siebie w końcu się docierać, ale trochę niepewnie jak nastolatkowie, drobne spotkania, miłe słowa przy których nie zabraknie tematów tabu, spontan z panem X a z sądem ostatecznym... związek? Czy można na to liczyć? A może rozpad znajomości? 

Nie mam pojęcia, napiszcie mi proszę jak wy to widzicie i rozumiecie, z góry dziękuję za każdą możliwą pomoc.

Pan X nie jest teraz w żadnej relacji związkowej gdyby ktoś miał wątpliwości. 

Napisano

1--5__________głowa

2--6__________serce

3--7__________zamiary

4--8__________postawa

9-10-11_______było-jest-będzie (do roku)

Moja strona:                                                 Strona pana X:

1 - as denarów i sprawiedliwość           5 - rycerz kielichów i as kielichów

2 - królowa mieczy i rydwan                  6 - 5 buław i kochankowie 

3 - 5 kielichów i 2 buław                          7 - król mieczy i rycerz buław

4 -  cesarz                                                    8 - pustelnik

6 monet - 2 monet - 5 mieczy, gwiazda, paź buław i sąd ostateczny

Powiedziałabym tak:

- z Twojej strony wynika, że chciałabyś zacząć nowy rozdział w swoim życiu jednocześnie zamykając stary

- wynosisz z tego lekcję dla siebie

- podchodzisz realnie do sytuacji, wiesz czego chcesz (głowa, serce, postawa)

- w IV Cesarzu widziałabym raczej pozwolenie, aby jakiś mężczyzna przejął pałeczkę, wysilił się, coś zaimprowizował

- z jego strony to raczej nie wie do końca czego chce: z jednej strony coś czuje, z czymś się szarpie, z drugiej zaś odcina się (Król Mieczy, IX Pustelnik)

- obecnie widać tą relację (6 denarów + 2 denarów), ale w przyszłości raczej możecie się rozstać (5 mieczy, XVII Gwiazda, XX Sąd)

- XVII Gwiazda + Giermek Buław - możliwe wracanie do tych przyjemnych chwil myślami

- Giermek Buław + XX Sąd - odetchnięcie pełną piersią, uwolnienie się od zainteresowania jego osobą

- nawet jak będzie kontakt w przyszłości, to raczej nie utrzyma się z byt długo

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • Dziękuję 1
Napisano
2 godziny temu, Venilia napisał:

1--5__________głowa

2--6__________serce

3--7__________zamiary

4--8__________postawa

9-10-11_______było-jest-będzie (do roku)

Moja strona:                                                 Strona pana X:

1 - as denarów i sprawiedliwość           5 - rycerz kielichów i as kielichów

2 - królowa mieczy i rydwan                  6 - 5 buław i kochankowie 

3 - 5 kielichów i 2 buław                          7 - król mieczy i rycerz buław

4 -  cesarz                                                    8 - pustelnik

6 monet - 2 monet - 5 mieczy, gwiazda, paź buław i sąd ostateczny

Powiedziałabym tak:

- z Twojej strony wynika, że chciałabyś zacząć nowy rozdział w swoim życiu jednocześnie zamykając stary

- wynosisz z tego lekcję dla siebie

- podchodzisz realnie do sytuacji, wiesz czego chcesz (głowa, serce, postawa)

- w IV Cesarzu widziałabym raczej pozwolenie, aby jakiś mężczyzna przejął pałeczkę, wysilił się, coś zaimprowizował

- z jego strony to raczej nie wie do końca czego chce: z jednej strony coś czuje, z czymś się szarpie, z drugiej zaś odcina się (Król Mieczy, IX Pustelnik)

- obecnie widać tą relację (6 denarów + 2 denarów), ale w przyszłości raczej możecie się rozstać (5 mieczy, XVII Gwiazda, XX Sąd)

- XVII Gwiazda + Giermek Buław - możliwe wracanie do tych przyjemnych chwil myślami

- Giermek Buław + XX Sąd - odetchnięcie pełną piersią, uwolnienie się od zainteresowania jego osobą

- nawet jak będzie kontakt w przyszłości, to raczej nie utrzyma się z byt długo

Dziękuję, jest w tym sporo racji i cały czas próbuję rozwikłać tę ciężką zagadkę, ale dało mi to gdzieś nowy obraz na sytuację także dziękuję za poświęcony czas. 

• Lubię to! 1