Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, kładę karty na to co mnie czeka w sierpniu. 

Aura: 4 kielichy 

Miesiąc dość nudny i smętny. Będę miał wrażenie, że nic się nie dzieje i że stoję w miejscu. 

Praca: Rycerz buław, Królowa Monet,

8 buław 

Wracam po dluuugim zwolnieniu. Wysyłam też CV, aby zmienić pracę. I czekam aż PIP przeprowadzi kontrolę.  Widzę, że zacznie się w pracy coś dziać. W Rycerzu widzę swoją aktywność na polu zawodowym. Mam też 8 buław, która mówi o wielu wydarzeniach, ale myślę, że nie będzie to szczególnie pracowity miesiąc, ponieważ mam Królową Monet, która mówi o wygodzie. 

Myślę, że w Rycerzu wrócę do pracy jak i do aktywnego poszukiwania nowej. Zastanawiam się, czy Królowa i 8 buław to może być kontakt z nową pracodawczynią?

Sam kontakt, jeszcze pracy nie ma. 

Finanse:Gwiazda, Wisielec, Królowa Buław 

PIP w sprawie pieniędzy przyjdzie dopiero w drugiej połowie miesiąca, bo Gwiazda opóźnia, przez co sprawa dalej będzie tkwiła w miejscu. 

Królowa Buław mówi o wydatkach na urodę: mam zabieg na blizny. 

Miłość: 10 monet, Wieża, 7 monet 

Nie mam nikogo, ale mam dość stabilną sytuacje. Coś wytrąci mnie z tej sielanki na dłuższy czas. Może zacznę odczuwać brak tej drugiej osoby? 

Relacje z ludźmi: 7 mieczy, Koło Fortuny, 6 monet 

Ktoś mnie będzie próbował oszukać, ale przez zbieg okoliczności otrzymam jakąś pomoc. Albo ktoś już mnie oszukał, w pracy to chyba niejedna osoba, a teraz ta osoba będzie mi pomagać i stanie po mojej stronie. 

Zastanawia mnie co się będzie działo z tą pracą i dopytałem co mnie czeka w pracy w sierpniu? 

1.Co jest za mną? Wieża 

Gwałtowne emocje, kłótnie, dużo gniewu...

2.Gdzie jestem teraz: 5 kielichów 

Planuje odejść, ale nie mam niestety nowej pracy, aby zrezygnować z tej. Jestem nieco rozczarowany. 

3.Moj następny krok? Diabeł

Czyżby nieuczciwe zagrywki z mojej strony? Może szukanie pracy za plecami pracodawcy? 

4.Co mi to da? Królowa buław 

Zapanuje nad sytuacją. W pracy będę bardziej awanturniczy i będę potrafiła

postawić na swoim 

5.Wynik tej drogi: 8 kielichów plus dobrałem Umiarkowanie 

Odejście z pracy? Czyżbym jednak zrezygnował? Złożył wypowiedzenie? 

Mam wrażenie, że oba rozkłady sie rozmijają. 

Szukam wspólnego punktu. 

I 8 buław i 8 kielichów zapowiadają, że ruszę się z miejsca. Coś się zadzieje. 

Co sądzicie? 

• Lubię to! 3
Napisano
20 minut temu, nastek96 napisał:

Królowa Buław mówi o wydatkach na urodę: mam zabieg na blizny. 

Wtrące tylko że kilku tygodniowa do kilku miesięcy trwająca dieta ketogeniczna wpływa wyraźnie na poprawę wyglądu  skóry na całym ciele, więc może warto uwzględnić wydatki na dietę...

Powodzenia :ok:

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano

Ooo dziękuję :)

Mialem kiedyś kilkudniową głodówkę, Ale nie zauważyłem efektu.

Napisano

rutyna, nudy, deszczowa pogoda(?)

Praca: Rycerz buław, Królowa Monet, 8 buław 

widać działania, rozmowy, kontakty

to też może być emocjonujący miesiąc ze względu na ten PIP

karty dość pozytywne, więc może uda się coś znaleźć

powiedziałabym, że dobrze, stabilnie, brak szaleństw

znowu wyszła kobieta - tak jak w pracy - więc może tu być jakiś związek między tymi dziedzinami na plus

może też być jakieś wsparcie od kobiety

stabilnie

XVI Wieża oznacza zmiany, ale tutaj jest między spokojnymi i stabilnymi kartami, więc zbyt dużego boomu raczej nie będzie w tym miesiącu

szału nie ma, ale źle też nie jest

ucieczka od przeznaczenia?

na pewno jakieś zmiany zajdą w relacjach

coś co kiedyś było daleko albo tylko marzeniem zmieni się

może być pozytywna informacja

może to dziwne, ale karty skojarzyły mi się z robieniem prania: w pierwszej kolejności zbieramy, co niezbędne, później wrzucamy do pralki (X Koło Fortuny) i pozwalamy jej działać, aby dostać satysfakcjonujący nas efekt, czyli 6 denarów

1.Co jest za mną? Wieża 

ciężkie, ciemne i przykre te karty

na większości z nich jest noc albo ponura pogoda, tylko ta Królowa Buław wnosi trochę światła w tą sytuację

uważałabym tutaj... to jak stąpanie po kruchym lodzie, zwłaszcza, gdy myślimy, że coś sobie poprawimy, a później okazuje się, że spadliśmy z deszczu pod rynnę

niby zmiana na początku jest, coś runie, jest pożegnanie, ale później jest toksyczne uwiązanie i to coś może być wspólnego z jakąś kobietą

w 8 pucharów możesz wrócić do punktu wyjścią - dla mnie to karta powrotów. Może też coś wrócić do Ciebie

• Lubię to! 1
  • Super 1
Napisano

W sumie to może jednak znajdę tą pracę? 

Tutaj wyszedł:

Rycerz buław, królowa monet, 8 buław 

A w poprzednim rozkładzie z 22 czerwca, czy znajdę pracę do końca wakacji:

Gwiazda, 8 buław, Królowa Monet 

Chyba jednak będzie kontakt z jakąś kobietą. 

https://ezoforum.pl/topic/78854-szansę-na-nową-pracę/

• Lubię to! 1
Napisano

przejrzałam ten wątek o znalezieniu pracy do końca wakacji i nadal jestem na nie, gdyż pierwszą kartą była XVII Gwiazda. 

to raz, a dwa, ten ostatni rozkład to moim zdaniem ostrzeżenie i miałabym oczy do około głowy. 

• Lubię to! 2
Napisano

Dziękuję Venilla :)

Nie jestem pewien, czy znajdę się w punkcie wyjścia. 

spójrz, że mam karty bramy: 5 kielichów, a finalny efekt to kolejna brama 8 kielichów. 

Niezależnie od pozytywnego bądź negatywnego wydźwięku wydarzeń będę w całkiem innym punkcie. 

• Lubię to! 2
Napisano

Postaram się uważać na wszystko. Zobaczymy jak się sytuacja ułoży. 

• Lubię to! 1
Napisano
28 minut temu, nastek96 napisał:

Ooo dziękuję :)

Mialem kiedyś kilkudniową głodówkę, Ale nie zauważyłem efektu.

Dieta ketogeniczna 2-3 miesięczna , to nie to samo co głodówka.. Dieta keto to stan najedzenia.. i działa :tak:

• Lubię to! 2
Napisano

Będę musiał pomyśleć. Ale taka 2-3 miesięczna to dopiero jak zmienię pracę i będę miał dostęp do kuchni. 

• Lubię to! 1
  • O.K 1
  • Ekspert
Napisano
3 godziny temu, nastek96 napisał:

Może trochę zniechęcenia wkraść się do codziennej rutyny. Jako, że to „4” więc atmosfera może wiązać się z tym, co dzieje się w Twoim domu lub w miejscu w którym przebywasz. 
Aura dość emocjonalna, albo emocje zdominują sierpień. 

8 buław 

Wykażesz się inicjatywą. A ponieważ pierwszy wyszedł Rycerz więc o swoje będziesz musiał trochę zawalczyć. Królowa Monet może pokazywać skupienie na obowiązkach zawodowych plus dochód z tego płynący- dość zadawalający. 
W 8 Buław mogą pojawić się nagle i niespodziewane wiadomości odnośnie pracy - może to być reakcja na Twoją skargę. Raczej nie uważam by była to propozycja czegoś nowego - „8” to kontynuacja czegoś, nawiązanie do tego, co już jest. 

Gwiazda jest opiekuńcza więc powinno być na plus. W Wisielcu człowiek też jest pod opieką opatrzności i włos mu z głowy nie spada - mimo stanu zawieszenia. Możesz dostać od kogoś „zapomogę”, może rodzina podreperuje Twój budżet? 
Krolowa Buław może zapowiadać wydatki urodowe lub na przyjemności( u mnie pokazuje wydatki związane z upiększaniem

urody :D 

4 godziny temu, nastek96 napisał:

10 Monet może zapowiadać, że w końcu ruszysz się z domu :) Gdzieś wyjdziesz poza swoje cztery ściany. Wieża potwierdza przełamanie schematu, rutyny. Choć na efekty tego „ruszenia się z miejsca” trzeba będzie poczekać do kolejnych miesięcy. 

Będziesz starać się „ugrać” najwiecej dla siebie, niekoniecznie z każdym zagrasz w otwarte karty( może efekt doświadczeń z poprzednich miesięcy). Koło może zwiastować sytuacje lodowe i tutaj nie przewodzisz niczego - może ktoś się odezwać z kim nie miałeś kontaktu albo kogoś przypadkiem spotkasz, gdzieś przypadkowo wpadniesz. Może być to ktoś z pracy( 6 Monet) albo tez - dokonasz z kimś handlowej wymiany :) 

6 Monet często pokazuje jakiś zysk, wymianę, handel. 

Co jest za mną? Wieża 

Planuje odejść, ale nie mam niestety nowej pracy, aby zrezygnować z tej. Jestem nieco rozczarowany. 

Czyżby nieuczciwe zagrywki z mojej strony? Może szukanie pracy za plecami pracodawcy? 

Zapanuje nad sytuacją. W pracy będę bardziej awanturniczy i będę potrafiła

postawić na swoim 

Odejście z pracy? Czyżbym jednak zrezygnował? Złożył wypowiedzenie? 

Zgadzam się z Twoim opisem przy czym Diabeł jako następny krok może pokazać, że zostaniesz tu gdzie jesteś bo jest Ci tak wygodnie( masz jakiś zarobek, rodzina się nie czepia itp). W Diable godzimy się na dużo rzeczy byle tylko mieć spokój albo zaspokojone „niższe” potrzeby. Oczywiście jest to olbrzymim kosztem - kosztem naszej osoby i tego, co w gruncie wyznajemy. Takie siedzenie cicho i zagryzania zębów bo z naszej perspektywy lepsze to, niż ryzykowanie czymś nowym i zerwanie „więzów”. Diabeł blokuje nasz rozwój - a ten nigdy nie jest bezbolesny. 
Królowa Buław nie jest awanturnicza- przede wszystkim skupia się na sobie( jak każda Królowa)- będziesz mieć środki na swoje wydatki( przyjemności), zabiegi na skórę itp. 
8 Kielichów nie jest kartą mówiącą o odejściu - to karta mówiąca o braku zadowolenia. O sytuacji która nas nie zaspokaja emocjonalnie ale - wciąż w niej tkwimy. To takie szamotanie się ze sobą samym - często między dwiema opcjami i każda z nich nie daje satysfakcji( ani sytuacja obecna oni odejście nie zaspokoją naszych emocji). Plus, „8” to karty „nieskończoności” tu nie ma końca ani początku - jest trwanie w czymś. 
Jedli dobrałeś Umiar to potwierdza to tylko utrzymacie status quo - takie utknięcie w ciepłym bagienku. 

• Super 1
Napisano (edytowane)

Dziękuję bardzo :)

Jestes pewna, że 4 kielichy są takie emocjonalne? Dla mnie to raczej brak emocji, nuda, nic się nie dzieje. 

Czlowiek nie odczuwa ani smutku, ani radości. 

Rzeczywiście Diabeł może pokazać zostanie w miejscu. Zakładając, że dostanę czego chciałem to może zostanę dla pieniędzy? Może stwierdze, że warto się przemęczyć. Diabeł to zniewolenie, może uznam, że dla pieniędzy warto? 

Im dłużej o tym myślę tym więcej rozumiem. 

Ale nie zgodzę się z 8 kielichów. 8 kielichów to karta brama. To jak najbardziej karta, która mówi o odejściu: o rzuceniu pracy, o odejściu od partnera. To sytuacja kiedy czara goryczy się przelała i nie możemy już dłużej tkwić w miejscu. Wiemy, że musimy coś zrobić i odchodzimy. 

Nie wiemy czy dobrze robimy, jesteśmy rozdarci, ale wiemy, że musimy wykonać ten krok i nie ma innej drogi. 

Może nie dojdę jeszcze do 8 kielichów w sierpniu, może pokazuje ona efekt finalny, a w sierpniu zatrzymam się na Diable. Nwm tego jeszcze. Ale myślę, że i tak wszystko zmierza do tej 8. 

Już nie raz chciałem odejść i kiedyś będę musiał. 

Umiarkowanie jest po karcie bramie. Może pokazywać co będzie, gdy odważne się ją przekroczyć. 

Oczywiście nie chce tu podważać twoich kompetencji. Czasem po prostu lubię podyskutować o znaczeniu kart :)

Edytowane przez nastek96
  • O.K 1
  • Ekspert
Napisano
2 godziny temu, nastek96 napisał:

Im dłużej o tym myślę tym więcej rozumiem. 

Ale nie zgodzę się z 8 kielichów. 8 kielichów to karta brama. To jak najbardziej karta, która mówi o odejściu: o rzuceniu pracy, o odejściu od partnera. To sytuacja kiedy czara goryczy się przelała i nie możemy już dłużej tkwić w miejscu. Wiemy, że musimy coś zrobić i odchodzimy. 

Nie wiemy czy dobrze robimy, jesteśmy rozdarci, ale wiemy, że musimy wykonać ten krok i nie ma innej drogi. 

Może nie dojdę jeszcze do 8 kielichów w sierpniu, może pokazuje ona efekt finalny, a w sierpniu zatrzymam się na Diable. Nwm tego jeszcze. Ale myślę, że i tak wszystko zmierza do tej 8. 

8 Kielichów to emocjonalne odejście. Ale nie fizyczne. Fakt, jest to karta brama ale by przez nią przejść trzeba swoje przeżyć i przerobić. Z resztą jak w każdej karcie-bramie :) 

Życzę z całego serca by udało Ci się zmienić pracę w sierpniu - mnie by te karty zmiany nie pokazały :/ 

Jeśli chodzi o 4 Kielichów - karta Kielichowa, dwór Kielichów także jest związana z uczuciami. W 4 jest poczucie( uczucie) rozczarowania, braku sensu, nasze serce nie jest zaspokojone. 4 ogólnie oznaczają stałość, brak zmian jak również pokazuje dom( przysłowiowe 4 ściany).

Kompetencji moich nie podważasz - każdy uczy się po swojemu kart i uważam, że wszystko zależy od kładącej karty i jak się z nimi „umówił”. 
Ale…. Mam faktycznie ubaw z tą 8 kielichów bo wiele osób interpretuje to jako odejście, takie fizyczne. A nie do końca tu o to chodzi - bo to Emocje(Kielichy) a nie Buławy( wola, działanie) czy chociażby Miecze( myślenie/strategia). 

• O.K 1
Napisano

No zobaczymy, może po prostu złoże wypowiedzenie, a odejdę dopiero w kolejnym miesiącu. 

Wydaje mi się, że wiele osób to interpretuje jako odejście fizyczne, bo wielu osobom pokazało fizyczne zdarzenia. Kiedy ktoś faktycznie odszedł, zostawił coś, porzucił. 

No znaczenie kart Tarota jest bardzo obszerne :)

Napisano
W dniu 31.07.2022 o 08:35, nastek96 napisał:

Witajcie, kładę karty na to co mnie czeka w sierpniu. 

Rutyna, znudzenia, marazm. Ogólnie będziesz miał wrażenie, że nic interesującego się w twoim życiu nie dzieje, a jak już to nie wnosi to żadnych pobudzających emocji.

8 buław 

Zapowiada się jakiś ruch, działanie, zmierzanie do określonego celu. Na twoją sprawę może mieć wpływ jakaś kobieta, może to ona pokieruje Cię na odpowiednie tory lub propozycję pracy otrzymasz od kobiety.

Upiększanie widziałabym w karcie Gwiazdy, a więc tak jak mówisz na to możesz wydać pieniądze. Tutaj jest jakiś impas, zawieszenie, a więc ani dobrze, ani źle. Jak chcesz odzyskać pieniądze, to w tym miesiącu sprawa może się nie posunąć do przodu.

Nie mam nikogo, ale mam dość stabilną sytuacje. Coś wytrąci mnie z tej sielanki na dłuższy czas. Może zacznę odczuwać brak tej drugiej osoby? 

Będziesz czuł się wykorzystany, okłamany lub oszukany, ale los odwróci sytuację i na twojej drodze stanie ktoś, kto będzie służył pomocną ręką/ radą.

1.Co jest za mną? Wieża 

Jakieś czynniki zewnętrzne mogą powodować w tobie gniew, złość, załamanie.

Możliwe, że czujesz się zrezygnowany, załamany, a może wręcz wpadasz w stany depresyjne. Warto pamiętać, że 5 są aktywne, więc ta aura może za chwilę minąć.

Może masz jakieś pokuty, aby iść na skróty lub odreagować w niezbyt zdrowy sposób. Diabeł to dosyć uzależniająca energia, czy to od jakichś osób, rzeczy lub sytuacji.

Nabierzesz pewności siebie, asertywności, będziesz działać, jak już postawisz sobie jakiś cel, to będziesz energicznie do tego dążył.

Możliwe, że postanowisz odejść, aby nabrać dystansu do sprawy. Chociaż jak dla mnie ta 8 kielichów może być próbą pójścia na L4, aby wyciszyć emocje.

Mam wrażenie, że oba rozkłady sie rozmijają. 

Szukam wspólnego punktu. 

I 8 buław i 8 kielichów zapowiadają, że ruszę się z miejsca. Coś się zadzieje. 

Co sądzicie? 

• Super 1
Napisano

Dziękuję bardzo. Dobre oko z tym drugim rozkładem :)

Dziś wieczorem trochę rozjaśnie i zweryfikuje. Wszystko się układa w całość. 

• Lubię to! 1
Napisano
W dniu 31.07.2022 o 08:35, nastek96 napisał:

Taki mało aktywny miesiąc , bardziej na przeczekanie, trochę smętnie 

8 buław 

coś tu się zadzieje. Może trafi Ci się oferta pracy.

jakis zastój w wypłacie, ale będziesz walczyć o sprawiedliwość 

Myśle, że zajmiesz się bardziej sobą niż uczuciami. 

Może ktoś z kim uciąłes kontakt wyciągnie do ciebie rękę ? 

1.Co jest za mną? Wieża 

jakies zmiany, wyjście ze starych schematów 

czujesz się przez coś zraniony 

Jakieś pokusy czekają 

Będziesz bardzie mi walczyć o siebie 

Może da ci to spokój poczucie ,ze robisz coś dla siebie  

• Super 1
Napisano

Częściowo zweryfikuje

Aura: przez większość miesiąca będę siedział w domu z powodu zwolnienia i stąd 4 kielichów: bezruch, zasiedzenie, nuda. 

Praca: Rycerz Buław, Królowa Monet, 8 buław 

Skoro będę na zwolnieniu to Rycerz buław mówi o czymś innym. Będę aktywny w sferze zawodowej, ale nie bezpośrednio w pracy. 

Myślę, że ja tutaj się wezmę za zmianę swojej sytuacji i za zmianę pracy. 

Ten drugi rozkład:

Jaki jest mój następny krok: Diabeł 

Wynik tej drogi: 8 kielichów 

I tu widać zwolnienie lekarskie. 

W pracy w sierpniu nic mnie nie czeka. Diabeł to trochę powody zdrowotne, a trochę ,,polityczne", a 8 kielichów to wycofanie się z pracy na jakiś czas. Odejście. 

Co mi to da: Królowa Buław: chyba więcej śmiałości do negocjowania warunków pracy mojego powrotu.

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Weryfikacja:

Nudny miesiąc spędzony w czterech ścianach domu. 

8 buław 

Chwile popracowałem i poszedłem na kolejne zwolnienie. 

Ale aktywnie pracy poszukiwałem i nawet znalazłem ogłoszenie wyjazdu za granicę. 

Ogólnie karty niezbyt pasują tu. 

Była mała podwyżka, więc Gwiazda to uzdrowienie finansów. Ale w mojej sprawie dalej wszystko stoi i jeszcze nic nie wiadomo. Był duży wydatek na blizny. 

Siedzialem w domu rodzinnym. Chyba ostatecznie na koniec miesiąca już przestałem szukać kogokolwiek. Myślę, że od dawna się na to zbierało. 

Nwm co tu się zadziało. Być może w pracy zmienili trochę stosunek i przestali myśleć, że kłamie, ale nwm. 

1.Co jest za mną? Wieża 

Poszedłem na zwolnienie lekarskie. 

Musiałem wydać dużo pieniędzy na rehabilitację, gdzie mnie uświadomiono, że stało mi się coś poważnego. 

Możliwe, że inaczej zaczęli mnie traktować. Choć muszę się upewnić. 

Myślę, że też stałem się pewniejszy siebie i chyba na wiele rzeczy mam ,,wylane". 

Odszedlem z pracy ,,na chwilę".

Ale też przygotowałem się mentalnie na odejście na stałe. 

Wszystkim bardzo dziękuję za interpretacje :)

• Lubię to! 2