Skocz do zawartości

Sen o pająkach prośba interpretacji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Miałam sen. Pusty pokój wymalowany na biało podłoga drewniana. Pod ścianą łóżko pościel biała na łóżku. Na ścianie w nogach przy łóżku firanka. Na firance pająki czarne większe i mniejsze. Nie atakowały obrzydzały mnie ale nie bałam się ich. W tym śnie byłam w domu koleżanki spałam u niej. Proszę podpowiedzieć co ten sen mógł znaczyć. Pozdrawiam 

Napisano (edytowane)
22 godziny temu, Chaooos7 napisał:

Na firance pająki czarne większe i mniejsze. Nie atakowały obrzydzały mnie ale nie bałam się ich. W tym śnie byłam w domu koleżanki spałam u niej. Proszę podpowiedzieć co ten sen mógł znaczyć. Pozdrawiam 

Pająki to symbole lęku. Może nieświadomie boisz się spać w innym miejscu lub u tej koleżanki... :zdziwko:

Chociaż czasem pająk jest symbolem szczęścia i stąd ukuło się przysłowie "Szczęśliwy ten dom, gdzie pająki są" ...

Edytowane przez Piko
  • Lubię to! 1
Napisano

Nie boje się spać w innych miejscach te pająki we śnie w ogóle mnie nie przerażały zastanawia mnie dlaczego siedziały na firance?

Napisano
4 godziny temu, Chaooos7 napisał:

Nie boje się spać w innych miejscach te pająki we śnie w ogóle mnie nie przerażały zastanawia mnie dlaczego siedziały na firance?

IMHO sen na chorobę oczu, być może duszy. O czymś nie wiesz, czegoś nie dostrzegasz - w tym śnie firanka symbolizuje skrywaną przed Tobą tajemnicę. Pajęczyna w śnie symbolizuje matkę.  

Napisano

We śnie nie ma pajęczyny tylko ta firanka. Co to za tajemnica? Kto ją przedemną skrywa? Jak mam się dowiedzieć czegoś więcej? 

W dniu 24.08.2022 o 14:46, Elie-1 napisał:

Pajęczyna w śnie symbolizuje matkę.  

Napisano (edytowane)
15 godzin temu, Chaooos7 napisał:

We śnie nie ma pajęczyny tylko ta firanka

Pająk I PAJĘCZYNA we śnie symbolizują nadopiekuńczą matkę - teraz jaśniej ? Dlaczego zakładamy firanki ? Pomyśl. Częściowo jako dekorację okna, ale głównym zadaniem firanki jest osłona przed wścibskimi oczami ludzi.

Taką symboliką posługują się przeciętni ludzie. Tobie może kojarzyć się z czymś / kimś kompletnie innym. Zależy od kultury w jakiej się wychowałaś, jaką przyswoiłaś sobie sama.

15 godzin temu, Chaooos7 napisał:

Co to za tajemnica? Kto ją przedemną skrywa? Jak mam się dowiedzieć czegoś więcej? 

Tego nie można jednoznacznie stwierdzić. My możemy podpowiedzieć co naszym zdaniem MOŻE znaczyć / zwiastować sen. Jednak to Ty powinnaś przemyśleć i ocenić. My nie znamy Ciebie i Twojego życia, trybu, wartości jakie wyznajesz, nie wiemy co / jakie wydarzenia w Twoim życiu poprzedziły ten sen. Równie dobrze sen mógł nic nie oznaczać. Ot, jeden z wielu snów.

Jednak pytasz, gdyż zapewne zaniepokoił Cię ten sen. Zmusił do przemyśleń... to myśl ... wyciągaj wnioski... my jedynie podpowiadamy. To nie tarot, nie wyrocznia, a jedynie sugestie. Ty powinnaś dojść do swoich.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Elie-1
  • Lubię to! 1
Napisano

Dodam jeszcze raz - nie wiem jak układają się Twoje stosunki z mamą. Ze snu wynika jakby któraś z Was miała jakieś problemy, coś ukrywała. Niby coś się wie, zauważa ( firanka to nie zasłona, która całkowicie zaciemnia ), jednak nie do końca jest to jasne. Martwi się i z tego powodu po cichu, ukradkiem podgląda. Przemyśl to proszę. Może to mama ma jakieś zmartwienia z których nie chce się zwierzać. Może to mama zauważyła coś niepokojącego w Twoim zachowaniu i podgląda. Zawsze, ale to zawsze  najlepsza jest szczera rozmowa. Nawet gdyby prawda była bolesna, czy nie do zaakceptowania przez drugą stronę. Niewiedza i domysły są najgorsze. Wyobraźnia może podpowiadać cuda.

Napisano

Dziękuje Ci pięknie

Bardzo mi pomogłaś 

W dniu 24.08.2022 o 14:46, Elie-1 napisał:

• Dziękuję 1