Skocz do zawartości

ruchliwa ulica, mandat, bank, dużo monet, śmiech

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry!

proszę o interpretację snu

Śniło mi się, że chciałem pójść do sklepu "na skróty" przez ulicę, nie po przejściu. Ulica była ruchliwa i nie byłem w stanie przez nią przejść. Nagle zauważyłem jadący radiowóz i odszedłem od krawędzi ulicy, żeby kierujący nim policjant nie zauważył, że planuję przejść w niedozwolonym miejscu. Jednak on nie dał się nabrać - zatrzymał pojazd, wysiadł, podszedł do mnie i wpisał mi mandat.

Poszedłem więc do przejścia dla pieszych żeby więcej nie ryzykować. Tuż za przejściem, po drugiej stronie ulicy stała placówka banku, w którym mam konto. Wszedłem do środka by od razu spłacić otrzymany przed chwilą mandat. Podszedłem do kasjerki pokazałem blankiet i zapłaciłem banknotem o nominale 200 zł. Po chwili kasjerka wydała mi resztę w postaci olbrzymiego stosu monet, głównie o nominale 5 zł oraz 1, 2 i 5 groszy. Zacząłem je pakować do lewej tylnej kieszeni, w której zwykle nic nie noszę. Po chwili kieszeń była pełna po brzegi, a monet na biurku kasjerki nadal było sporo. Zacząłem je pakować do małej kieszonki nad prawą przednią kieszenią. Ona też się szybko wypełniła a monet nadal leżało dużo. W pozostałych kieszeniach zwykle noszę inne rzeczy (portfel, klucze, telefon, maseczka) i zacząłem się zastanawiać, w którą z nich upakować resztę monet.

W międzyczasie do kasy, przy której stałem podszedł jakiś młody facet i zadał jakieś pytanie dotyczące wagi. Kasjerka mu odpowiedziała: "To praca dla starszych ludzi!" Wszyscy pozostali klienci banku wybuchli gromkim śmiechem, oprócz mnie, gdyż moją głowę zakrzątał problem gdzie pomieścić te wszystkie monety. I wtedy się obudziłem.

Napisano (edytowane)

Witam, co do pierwszej części snu wydaje mi się, że to może być ostrzeżenie lub będzie sytuacja w której będziesz chciał pójść na skróty (może w jakiejś sprawie codziennej). Jak widać nawet próba już skrócenia sobie drogi, sam plan i zamysł (bo nawet nie wszedłeś na jezdnię z tego co czytam) ale nawet mały ruch gdybyś coś rozpoczął robić na skróty skonczy się jakąś karą jednak akceptowalną dla Ciebie i nie będziesz miał problemu jej ponieść i wrócić już na właściwą ścieżkę załatwienia sprawy zgodnie z prawem (przejście). Ten bank i sporo monet jest zastanawiający. Może tam spotkasz jakiś kłopot, może czegoś nie będziesz mógł pomieścić. To taka luźna myśl z tymi drobnymi monetami. A może coś zyskasz bo taki stos monet w drobnym nominale to jednak miałby swoją wartość. Jednak samo wydawanie tych monet może ktoś lepiej zinterpretuje.

A policja mimo, że ukarała to być może uchroniła - bo jednak ta ruchliwa jezdnia mogłaby spowodować jeszcze większe konsekwencje dla Ciebie.

Edytowane przez Mp83
Napisano

Uważam, że masz w sobie za dużo energii, aż kipi z Ciebie i nie bardzo wiesz co z nią począć, w jaki sposób spożytkować. Oby to była Twoja natura. Gdybyś np. się czymś wspomagał, o co Cię nie posądzam, ale tak jakby to wynikało z przekazu sennego, to polecam ostrożność. Mogą spotkać Cię kłopoty.

• Dziękuję 1
Napisano

@Mp83

To by nawet pasowało do mnie. Faktycznie w życiu często lubię pójść na skróty.

@Elie-1

Zaskoczyła mnie twoja interpretacja. Dużo energii to z pewnością nie ja. Na co dzień jestem ospały i leniwy. To "wspomaganie" też ni jak ma się do mnie. Jedyne używki jakie stosuję to herbata i cola. Do innych używek nawet mnie nie ciągnie :)

Napisano
5 godzin temu, wariatxyz1 napisał:

@Elie-1

Zaskoczyła mnie twoja interpretacja. Dużo energii to z pewnością nie ja. Na co dzień jestem ospały i leniwy. To "wspomaganie" też ni jak ma się do mnie. Jedyne używki jakie stosuję to herbata i cola. Do innych używek nawet mnie nie ciągnie :)

A mnie Twoja reakcja na moją intrpretację nie zaskoczyła. Co więcej - spodziewałam się podobnej. Przeczuwałam, nauczona doświadczeniem na tym forum. Cóż, Twoja sprawa. Ja ostrzegałam co może zwiastować ten sen. Twoja sprawa co z tym zrobisz.