nastek96 Napisano 16 Października 2022 Napisano 16 Października 2022 Witajcie, Czy z paraliżu sennego można przejść w stan OOBE? Wydaje mi się, że kiedyś słyszałem coś takiego. Miał ktoś takie doświadczenia? Ja miałem wczoraj paraliż senny. Najpierw słyszałem nad sobą jak ktoś głośno do mnie mówił i się śmiał. Nie mogłem się ruszyć i zorientowałem się, że to paraliż. Kazałem temu komuś się zamknąć i nagle dźwięki znikły. Przypomniało mi się, że można z tego stanu przejść w OOBE i spróbowałem przywołać opiekuna, aby mi pomógł, ale mi nie wyszło. Zdenerwowałem się, bo dalej nie mogłem ruszać ręką, ani nogą. Wziąłem mocny wdech i z wielkich wysiłkiem uchyliłem usta. Udało mi się ruszyć barkiem i ciało puściło, mogłem wstać. Czy ktoś ma doświadczenia z wchodzeniem w OOBE z paraliżu? Cytuj
Samarkanda Napisano 16 Października 2022 Napisano 16 Października 2022 2 godziny temu, nastek96 napisał: Witajcie, Czy z paraliżu sennego można przejść w stan OOBE? Wydaje mi się, że kiedyś słyszałem coś takiego. Miał ktoś takie doświadczenia? Ja miałem wczoraj paraliż senny. Najpierw słyszałem nad sobą jak ktoś głośno do mnie mówił i się śmiał. Nie mogłem się ruszyć i zorientowałem się, że to paraliż. Kazałem temu komuś się zamknąć i nagle dźwięki znikły. Przypomniało mi się, że można z tego stanu przejść w OOBE i spróbowałem przywołać opiekuna, aby mi pomógł, ale mi nie wyszło. Zdenerwowałem się, bo dalej nie mogłem ruszać ręką, ani nogą. Wziąłem mocny wdech i z wielkich wysiłkiem uchyliłem usta. Udało mi się ruszyć barkiem i ciało puściło, mogłem wstać. Czy ktoś ma doświadczenia z wchodzeniem w OOBE z paraliżu? Jak najbardziej, paraliż jest nawet pożądany przy próbach wyjścia, sam stosuje kilka technik, które pomagają mi osiągnąć stan, gdzie ciało śpi, a umysł jest świadomy. Następnym razem spróbuj wyobrazić sobie, że nad Tobą wisi lina, którą łapiesz swoim "energetycznym ciałem" i się podciągasz, to najbardziej rozpowszechniona metoda, jak poczujesz mrowienie, to znaczy, że jesteś blisko. A i bardzo ważne jest kontrolować emocje, możesz czuć radość albo euforie, że łał, zaraz wyjdę z ciała, musisz to stłumić, bo to emocje, które Cię dosłownie wcisną z powrotem w kombinezon. 1 Cytuj
nastek96 Napisano 16 Października 2022 Autor Napisano 16 Października 2022 Dziękuję bardzo. Spróbuję wyjść za pomocą liny, albo huśtawki. Tym razem po prostu byłem zirytowany. Teraz będę starał się spać na plecach, aby dostać paraliżu. Cytuj
nastek96 Napisano 23 Lutego 2025 Autor Napisano 23 Lutego 2025 (edytowane) Napisze tutaj, żeby nie zakładać nowego wątku. Wczoraj miałem bardzo dziwne zdarzenie i już nwm co było snem, a co nie. Położyłem się bardzo zmęczony na plecach i zacząłem odpływać. Moje ciało zaczęło robić się lekkie i jakby unosić. Ale poczułem jak ktoś zaczął mnie dotykać po klatce piersiowej. Bardzo się przestraszyłem i chciałem wstać, ale nie mogłem się ruszyć. W końcu się udało, usiadłem na łóżku, posiedziałem chwilę i potem zasnąłem. Jednak rano zacząłem wszystko analizować. W moim pokoju w nocy jest ciemno jak w grobie, nic nie widać. A ja usiadłem i widziałem co jest w pokoju. Wydaje mi się, że jak próbowałem wstać i nie mogłem się ruszać to wyszedłem z ciała. Nie mam pewności. Na pewno coś mnie dotykało i tego jestem pewien. A potem wszystko jest tak zamazane, że nwm co mogło być realne, a co snem. Co sądzicie? Edytowane 23 Lutego 2025 przez nastek96 1 Cytuj
runoutofbreath Napisano 4 Marca 2025 Napisano 4 Marca 2025 W dniu 23.02.2025 o 18:25, nastek96 napisał: Napisze tutaj, żeby nie zakładać nowego wątku. Wczoraj miałem bardzo dziwne zdarzenie i już nwm co było snem, a co nie. Położyłem się bardzo zmęczony na plecach i zacząłem odpływać. Moje ciało zaczęło robić się lekkie i jakby unosić. Ale poczułem jak ktoś zaczął mnie dotykać po klatce piersiowej. Bardzo się przestraszyłem i chciałem wstać, ale nie mogłem się ruszyć. W końcu się udało, usiadłem na łóżku, posiedziałem chwilę i potem zasnąłem. Jednak rano zacząłem wszystko analizować. W moim pokoju w nocy jest ciemno jak w grobie, nic nie widać. A ja usiadłem i widziałem co jest w pokoju. Wydaje mi się, że jak próbowałem wstać i nie mogłem się ruszać to wyszedłem z ciała. Nie mam pewności. Na pewno coś mnie dotykało i tego jestem pewien. A potem wszystko jest tak zamazane, że nwm co mogło być realne, a co snem. Co sądzicie? Brzmi to tak jakbyś faktycznie wyszedł z ciała. Ja tylko raz w życiu miałam sam paraliż senny. "Obudziłam się", ale nie mogłam się ruszyć. Tzn. byłam świadoma tego, że się obudziłam, ale nie mogłam wstać. Mój umysł zaczął panikować i chyba z tej paniki ocknęłam się całkowicie odzyskując czucie. Nigdy nie miałam natomiast uczucia wyjścia z ciała i bycia gdzieś poza, "latania" pod sufitem itd. Cytuj
nastek96 Napisano 4 Marca 2025 Autor Napisano 4 Marca 2025 Paraliży sennych praktycznie nie mam. To co opisujesz to bardzo nieprzyjemne przeżycia. Człowiek jest wystraszony i nie wie co zrobić. Mi od jesieni zdarzają się takie niezależne ode mnie próby wyjścia. Ostatnio z ów miałem kolejne, ale się wystraszyłem i nie wyszedłem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi