Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie :" czy dostanę pracę " - jutro mam rozmowę kwalifikacyjną online , postawilam 3 karty z założeniem , że pierwsza ma symbolizować to, jak wypadnę w trakcie rozmowy, druga jej przebieg a trzecia finał . 

4 miecze - cesarzowa - 9 kielichów . 

4 miecze - hmm wolałabym tu inną kartę, kojarzy mi się z osobą rozważna , powolna ? ,może trochę smutną.. Cesarzowa moim zdaniem powinna symbolizować pomyślny przebieg rozmowy, jakaś taka zapowiedź wzrostu i rozwoju. 9 kielichów - pozytywny wynik, dobra wiadomość. Co sądzicie ?

Napisano
2 godziny temu, Stella111 napisał:

Możesz się nie najlepiej czuć fizycznie. Jakieś przeziębienie i zniechęcenie. Najchętniej odłożyłabyś rozmowę na inny termin. Dojdziesz do wniosku, że co ma być, to będzie. Sam przebieg rozmowy wypadnie znakomicie. Wydaje mi się, że osoba, która przeprowadzi z Tobą rozmowę wykaże się zrozumieniem i opiekuńczością. Finalnie powinnaś być zadowolona. Masz ogromne szanse zakwalifikować się. :)

• Dziękuję 1
Napisano
W dniu 1.11.2022 o 14:56, Stella111 napisał:

Pytanie :" czy dostanę pracę " - jutro mam rozmowę kwalifikacyjną online , postawilam 3 karty z założeniem , że pierwsza ma symbolizować to, jak wypadnę w trakcie rozmowy, druga jej przebieg a trzecia finał . 

4 miecze - hmm wolałabym tu inną kartę, kojarzy mi się z osobą rozważna , powolna ? ,może trochę smutną.. Cesarzowa moim zdaniem powinna symbolizować pomyślny przebieg rozmowy, jakaś taka zapowiedź wzrostu i rozwoju. 9 kielichów - pozytywny wynik, dobra wiadomość. Co sądzicie ?

Możesz zdradzić jak Ci poszło:czarodziej:

Napisano

No właśnie czekam na odpowiedź, bo to wielka korporacja , także będę mieć info zwrotne w przyszłym tygodniu. Rozmowa odbyła się w bardzo miłej atmosferze, chociaż ja moim zdaniem wypadłam średnio. Zobaczymy, poinformuje na pewno.

Napisano

Możliwe będzie przeprowadzenie rozmowy w innym terminie 

• Super 1
Napisano
W dniu 4.11.2022 o 21:03, Szept myśli napisał:

Możliwe będzie przeprowadzenie rozmowy w innym terminie 

Tak po cichu "rzuciłam" kartami i wyszło mi podobnie. Możesz również otrzymać pracę, ale w jakiej filii tej firmy. Na innym stanowisku niż aplikujesz.

• Lubię to! 1
Napisano
12 minut temu, Elie-1 napisał:

Tak po cichu "rzuciłam" kartami i wyszło mi podobnie. Możesz również otrzymać pracę, ale w jakiej filii tej firmy. Na innym stanowisku niż aplikujesz.

Dziękuję Ci bardzo :).Dostałam wstępne info od rekrutera, że osoba, która ze mną rozmawiała była z przebiegu rozmowy bardzo zadowolona. Jeszcze nie otrzymałam formalnej odpowiedzi , nawet jeżeli odpowiedź będzie pozytywna, to i tak czeka mnie kolejny etap , tym razem weryfikacja wiedzy specjalistycznej. Zobaczymy , na pewno poinformuje o wyniku :).

• Lubię to! 1
Napisano

w takim razie 9 pucharów ładnie pokazała przejście do kolejnego etapu, brama się otwarła :)

4 miecze - osoba spokojna, stabilna, cicha, może trochę szara myszka; masz rodzinę? 4 sama w sobie to ograniczenia - może chodziło o to, że widzi Cię przez komputer, a więc obraz nie był pełny. 

III Cesarzowa to same przyjemności - druga osoba była kobietą?

i tak z ciekawości - zakładam, że spotkanie było jeden na jednego?

• Dziękuję 1
Napisano
37 minut temu, Venilia napisał:

w takim razie 9 pucharów ładnie pokazała przejście do kolejnego etapu, brama się otwarła :)

4 miecze - osoba spokojna, stabilna, cicha, może trochę szara myszka; masz rodzinę? 4 sama w sobie to ograniczenia - może chodziło o to, że widzi Cię przez komputer, a więc obraz nie był pełny. 

III Cesarzowa to same przyjemności - druga osoba była kobietą?

i tak z ciekawości - zakładam, że spotkanie było jeden na jednego?

Na pewno jestem spokojną osobą, opanowaną, obecnie może trochę smutną z powodu kumulacji różnej maści problemów ( jestem w trakcie wygrzebywania sie z nich, może tez dlatego te 4 miecze  ) szara myszka to absolutnie nie ja :). Rodziny nie mam własnej. Rozmowa była online jeden na jeden i to był mężczyzna. W kolejnym etapie ma być więcej osób.

• Lubię to! 2
Napisano
W dniu 4.11.2022 o 14:26, Elie-1 napisał:

Możesz zdradzić jak Ci poszło:czarodziej:

No i zakwalifikowalam się do następnego etapu , jako jedyna. Zobaczymy , jako będzie finał tego , bo drugi etap to trochę taki egzamin mojej wiedzy specjalistycznej .

49 minut temu, Elie-1 napisał:

Napisałam "rzuciłam",  a to ogromna różnica, nie sądzisz. Biorąc udział w interpretacji "temat" wciągnął mnie na tyle, że zerknęłam w karty z tzw. PRZEŁOŻENIA o czym w poście poniformowałam osobę zainteresowaną, a tym samym wszystkich interpretujących.

Jeżeli Stella 111 ma o to pretensje, to BARDZO PRZEPRASZAM Ste:glupio_mi::prosi:lla 111

Nie wiem skąd takie wnioski, jak na wróżkę, coś cieniutko z intuicją. Niemniej pięknie dziękuję  za uznanie i komplement :D. To miło kiedy ktoś docenia moje starania:thanks:.

111

Nie mam o to żadnych pretensji, dziękuję  Tobie za pomoc i zaangażowanie. Jestem początkująca, jeżeli chodzi o karty.

• Lubię to! 1
  • Cool 1
  • Super 1
Napisano
Teraz, Stella111 napisał:

Nie mam o to żadnych pretensji, dziękuję  Tobie za pomoc i zaangażowanie. Jestem początkująca, jeżeli chodzi o karty.

Pięknie dziękuję raz jeszcze za wyrozumiałość. Faktycznie, nie powinnam. Nadgorliwość jest podobno gorsza od faszyzmu :glupio_mi: W rewanżu mogę zrobić Tobie jakiś "porządny "  rozkład na rok, czy na przykład "portret psychologiczny Junga". Będzie mi bardzo miło jeżeli wyrazisz zgodę. Oczywiście tu, na Ezoforum i za friko.

• Dziękuję 1
Napisano
40 minut temu, Elie-1 napisał:

Pięknie dziękuję raz jeszcze za wyrozumiałość. Faktycznie, nie powinnam. Nadgorliwość jest podobno gorsza od faszyzmu :glupio_mi: W rewanżu mogę zrobić Tobie jakiś "porządny "  rozkład na rok, czy na przykład "portret psychologiczny Junga". Będzie mi bardzo miło jeżeli wyrazisz zgodę. Oczywiście tu, na Ezoforum i za friko.

To ja Tobie jeszcze raz dziękuję za pomoc, w ogóle nie dostrzegłam w tym nic złego a wręcz przeciwnie. Rozkład na rok to byłoby super, zwłaszcza, że mam mocne zawirowania w życiu zawodowym ( ciężka, ' mobbingowa' sytuacja w pracy dlatego też szukam nowej - stąd ta rozmowa -  jestem zmuszona się przebranżowić), w życiu uczuciowym posucha i zdrowie też do niczego . Tylko nie chciałabym Ciebie wykorzystać, bo jeszcze raz powtórzę ja absolutnie nie mam żadnych pretensji, wręcz przeciwnie.!

• Dziękuję 1
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Rozwiązanie sprawy : pracy ostatecznie nie dostałam także albo Tarot pokazał wyłącznie wynik pierwszej rozmowy albo po prostu rozkład mi nie wyszedł.

Napisano
53 minuty temu, Stella111 napisał:

Rozwiązanie sprawy : pracy ostatecznie nie dostałam także albo Tarot pokazał wyłącznie wynik pierwszej rozmowy albo po prostu rozkład mi nie wyszedł.

Moim zdaniem karty pokazały dobrze 

4 mieczy jeżeli chodzi o pracę pokazuje stagnację ,zastój czy nawet bezrobocie 

cesarzowa satysfakcja ,poprawa finansów 

9 kielichów - sprzyjające okazję ,spotkanie biznesowe które odbywa się w dobrej atmosferze 

Karty chyba po prostu pokazały ,że mimo szansy ,tego że pokazałaś się z dobrej strony nic się nie zmieni .Mogły też pokazać w tej cesarzowej że to kobieta zadecyduje ,ze nie zostaniesz zatrudniona .

• Dziękuję 1
Napisano
4 godziny temu, Josei napisał:

Moim zdaniem karty pokazały dobrze 

4 mieczy jeżeli chodzi o pracę pokazuje stagnację ,zastój czy nawet bezrobocie 

cesarzowa satysfakcja ,poprawa finansów 

9 kielichów - sprzyjające okazję ,spotkanie biznesowe które odbywa się w dobrej atmosferze 

Karty chyba po prostu pokazały ,że mimo szansy ,tego że pokazałaś się z dobrej strony nic się nie zmieni .Mogły też pokazać w tej cesarzowej że to kobieta zadecyduje ,ze nie zostaniesz zatrudniona .

To możliwe, bo w drugim etapie jedna z osób prowadzących rozmowę była właśnie kobieta.

• Lubię to! 1