Delta Napisano 29 Listopada 2022 Napisano 29 Listopada 2022 Witajcie to mój pierwsze pytanie (wiec sorry jeśli dałem to do złego tematu). Zacząłem interesować się magią przez Lemegeton. Chciałem użyć sztuki z czwartej księgi dotyczącej aniołów czterech wysokość. Więc mam następujące pytania. 1. Ktoś już to robił i czy to działa (pytam się bo nie chcę marnować czasu i materiałów mam nadzieję że to nie brzmi źle) 2. Wiem że jestem niedoświadczony wiec jak muszę się przygotować aby nie zrobić sobie krzywdy, aby się udało i aby było bezpiecznie przede wszystkim. 3. Czy potrzebuje zacząć od czegoś innego niż od Lemegetonu. 4. Co wy byście mi doradzili na początek jeśli chodzi magię Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj
athanase Napisano 3 Grudnia 2024 Napisano 3 Grudnia 2024 Wiem, że wątek jest już stary, ale może ktoś jeszcze kiedyś na niego trafi, a odpowiedzi nikt nie napisał... Więc: ja nie próbowałem magii z Lemegetonu, bo po prostu trzeba spełnić milion warunków, na które mnie po prostu nie stać i jako człowiek współczesny nie mam czasu )dlatego też nie jestem wystarczająco dojrzały na te zaklęcia). Na próżno też szukać czy komuś serio się udała, bo to raczej nie jest wiedza dostępna na internecie... Mogę za to odpowiedzieć na pozostałe pytania, chociaż już raczej nie autorowi, a potomnym. 2. Well, nie zaczynać od Lemegetonu. To magia wyższa, wymagająca głębokiej wiary i zrozumienia co się robi. 3. Oczywiście! Najpierw teoria nie ograniczająca się do jednego grymuaru, czytaj cokolwiek. 4. A o tym już było mnóstwo wątków na forum, więc odsyłam do nich. Oczywiście nie chcę straszyć tym grymuarem i w ogóle, ale tak samo nie napiszesz matury nie umiejąc dodawać, tak samo nie zrobisz wielkiego rytuału nie będąc nawet na tyle świadomym, żeby wiedzieć, gdzie szukać wiedzy i co czytać. 1 Cytuj
Delta Napisano 4 Marca 2025 Autor Napisano 4 Marca 2025 (edytowane) W dniu 3.12.2024 o 19:10, athanase napisał: Wiem, że wątek jest już stary, ale może ktoś jeszcze kiedyś na niego trafi, a odpowiedzi nikt nie napisał... Więc: ja nie próbowałem magii z Lemegetonu, bo po prostu trzeba spełnić milion warunków, na które mnie po prostu nie stać i jako człowiek współczesny nie mam czasu )dlatego też nie jestem wystarczająco dojrzały na te zaklęcia). Na próżno też szukać czy komuś serio się udała, bo to raczej nie jest wiedza dostępna na internecie... Mogę za to odpowiedzieć na pozostałe pytania, chociaż już raczej nie autorowi, a potomnym. 2. Well, nie zaczynać od Lemegetonu. To magia wyższa, wymagająca głębokiej wiary i zrozumienia co się robi. 3. Oczywiście! Najpierw teoria nie ograniczająca się do jednego grymuaru, czytaj cokolwiek. 4. A o tym już było mnóstwo wątków na forum, więc odsyłam do nich. Oczywiście nie chcę straszyć tym grymuarem i w ogóle, ale tak samo nie napiszesz matury nie umiejąc dodawać, tak samo nie zrobisz wielkiego rytuału nie będąc nawet na tyle świadomym, żeby wiedzieć, gdzie szukać wiedzy i co czytać. Heh dzięki za odpowiedź niestety nie mam powiadomień. Ja tam nie jestem jak inni bo lubię wracać tam gdzie byłem cytując pewna piosenkę. Szkoda że nikt nie będzie się chciał pochwalić praktyką z tym griumarem i internet nie jest miejscem na to ale niestety nie wiem gdzie można szukać prawdziwego mistrza/nauczyciela w tej dziedzinie takiego prawdziwego. No to będę musiał przeszukać forum jeśli chodzi o to z czym zacząć praktykę, wiedzę z ksiąg. I odłożyć swoją praktykę z Lemegetonem. Lemegeton wydawał się najbardziej odpowiedni do moich celów więc go po prostu upatrzyłem na cel bo jestem dość skrupulatny i mogę poświęcać czas swoim celoma druga sprawa jest tam demon o którym jak usłyszałem to po prostu lekka fascynacja odkąd o nim usłyszałem w tym grumarze. Edytowane 4 Marca 2025 przez Delta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi