majmaj Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) Witam, staram się o pieniądze na firmę. Zadałam pytanie z dużych Arkan Czy dostanę pieniądze z PUP? Siła Gwiazda Kochankowie Na spodzie: Mag 1 karta z małych arkan 10 monet Jestem przy nadziei ,że tak będzie? Jakiś mężczyzna dodatkowo w tym pomoże ,że dostanę? Edited January 23 by majmaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anastazja979 Posted January 23 Share Posted January 23 Co to za karta "nadzieja"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 23 Author Share Posted January 23 1 minutę temu, Anastazja979 napisał: Co to za karta "nadzieja"? poprawione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anastazja979 Posted January 23 Share Posted January 23 Myślę, że są na to duże szanse. Nie widzę tu żadnej negatywnej karty. Chociaż kochankowie to takie trochę "na dwoje babka wróżyła", ale ogólnie skłaniam się do tego, że dostaniesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arta Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) 7 godzin temu, majmaj napisał: Witam, staram się o pieniądze na firmę. Zadałam pytanie z dużych Arkan Czy dostanę pieniądze z PUP? Siła Gwiazda Kochankowie Na spodzie: Mag 1 karta z małych arkan 10 monet Jestem przy nadziei ,że tak będzie? Jakiś mężczyzna dodatkowo w tym pomoże ,że dostanę? Ja może napiszę w sposób niezwiązany z tematyką forum. Dotacje z PUP przyznawane są poprzez ocenę wniosków, od projektodawców innych niż PUP, należy napisać biznesplan z prognozą (pieniądze są większe i jest możliwość otrzymania wsparcia pomostowego). Jeżeli we wniosku opisałaś siebie pod kątem posiadanych umiejętności, wykształcenia zbieżnego z branżą, doświadczenia (czy to pracując dla konkurencji czy w firmie rodzinnej), opisałaś swoją konkurencję (pokazałaś, że ogarniasz rynek), wskazałaś koszty stałe jakie będą na Ciebie czekały prowadząc firmę, wyceniłaś realnie produkty, które chcesz sprzedawać, opisałaś reklamę firmy, to powinnaś dostać pieniążki. Z mojego doświadczenia uważam, że z PUP dość łatwo można otrzymać wsparcie finansowe, bo oni bardziej trzymają się swoich wytycznych (po otrzymaniu przeczytaj regulamin i czas jaki masz na wydatkowanie środków) niż oceny rynkowej kandydata i jego faktycznych możliwości (napisałam to w kontekście osób otrzymujących pieniądze z PUP na firmy, które po roku zamykają i zostają ze sprzętem z dotacji do użytku domowego). Powodzenia, będzie dobrze! Edited January 23 by Arta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 24 Author Share Posted January 24 10 godzin temu, Arta napisał: Ja może napiszę w sposób niezwiązany z tematyką forum. Dotacje z PUP przyznawane są poprzez ocenę wniosków, od projektodawców innych niż PUP, należy napisać biznesplan z prognozą (pieniądze są większe i jest możliwość otrzymania wsparcia pomostowego). Jeżeli we wniosku opisałaś siebie pod kątem posiadanych umiejętności, wykształcenia zbieżnego z branżą, doświadczenia (czy to pracując dla konkurencji czy w firmie rodzinnej), opisałaś swoją konkurencję (pokazałaś, że ogarniasz rynek), wskazałaś koszty stałe jakie będą na Ciebie czekały prowadząc firmę, wyceniłaś realnie produkty, które chcesz sprzedawać, opisałaś reklamę firmy, to powinnaś dostać pieniążki. Z mojego doświadczenia uważam, że z PUP dość łatwo można otrzymać wsparcie finansowe, bo oni bardziej trzymają się swoich wytycznych (po otrzymaniu przeczytaj regulamin i czas jaki masz na wydatkowanie środków) niż oceny rynkowej kandydata i jego faktycznych możliwości (napisałam to w kontekście osób otrzymujących pieniądze z PUP na firmy, które po roku zamykają i zostają ze sprzętem z dotacji do użytku domowego). Powodzenia, będzie dobrze! No tak to co napisałaś to wszystko mam. Teraz chodzi czy już to jest gdzieś energetyczne i zapisane czy nie.. bo na moje z kart można już coś zczytac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts