Super User Ariesza Posted March 17 Super User Share Posted March 17 (edited) Wybaczcie festiwal durnych pytań, bom albo głupia albo zwyczajnie ślepa, i nie umiem chyba szukać w internecie. Nie umiem znaleźć wyjaśnienia, jak interpretować sytuację, gdy (sytuacja przykładowa) wierzchołek jakiegoś domu (powiedzmy, że 10) zaczyna się w Rybach, i dom ten obejmuje oprócz Ryb następujący po nich znak Barana, w którym to pojawiają się jakieś planety. I co teraz? 10 dom jest w Rybach, ale mamy w nim też planety w Baranie. Jak się interpretuje takie sytuacje? Co z tym zrobić? Jak żyć? Edited March 17 by Ariesza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Gringe Posted March 18 Ekspert Share Posted March 18 O! Przypomniał mi się mój ex - on ma taką sytuację. U niego szczyt 7 domu jest w Lwie ale planety już ma w Pannie: Mars z Jowiszem w koniunkcji oraz Saturn przy końcu Panny. A 8 dom zaczyna się dopiero w połowie Wagi. U niego jest zatem dodatkowa ciekawostka w postaci zamkniętego znaku Panny. Facet jest czepialski krytykant - dla niego wszyscy mają jakiś problem ze sobą i ogólnie są gorsi od niego. Lew na szczycie 7 domu oznaczałby z kolei ludzi z otoczenia( plus partnera) o Lwich cechach: pogodnego, kreatywnego, wesołego, pewnego siebie ale też skupionego na sobie i lubiącego być w centrum uwagi( tu to ma się nijak do mnie…). Władca Asc - Saturn jest w 7 domu, więc koncentruje się on na relacjach z ludźmi przy czym bardziej są one dla niego problemem i zawsze mogłoby być lepiej( Panna, Saturn w Pannie 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alieninside Posted March 18 Share Posted March 18 (edited) Znalazlam Cos w notatkach nt temat: "Jesli dom obejmuje 2-3 znaki to wladca znaku jest planeta ktora rzadzi 1 znakiem. Wladca drugiego uznawana jest za wspolwladce, ale nie przez wszystkich astrologow. Jezeli w domu sa inne znaki i ich wladcy to te planety tez moga dorzucic 3 grosze, inne znaki tez. Moze bardziej w progresjach sie licza. Ale i tak najwazniejszy jest pierwszy wladca. Jezeli domu nie zaczyna zaden znak to jego planeta nie wlada zadnym domem. Wg krogulskiej szefem domu planeta wladajaca znakiem na wierzcholku." Zrodlo notatki: wyklady Miłki Krogulskiej na yt. Pamietam tez ze byla tu kiedys dyskusja o znaku zamknietym w domu. Ja mam tak zamknieta wage w 6 domu a w niej wenus, wladce asc. Edited March 18 by alieninside 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts