Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zapytałam się kart czy ta dziewczyna mnie świadomie oszukała.

sytuacja jest taka , ze zapłaciłam ponad 400zl tatuatorce by mnie nauczyła tatuowac. Tatuaż robiłam przyjaciółce a tamta dziewczyna miała mnie uczyć. Przez 8h nie nauczyłam się konturu, mówiła mi jak to robić ale za każdym razem zle mi szło wiec musiała poprawiać za mnie. Mam wrażenie, ze specjalnie nie podpowiedziała mi wszystkich taktyk i ukryła pewne informacje.

czy świadomie mnie oszukała?

mag , 5 monet , umiarkowanie 

Szczerze mówiąc nie wiem jak to odczytać, co widzicie w połączeniu tych kart?

jeszcze dodałam tak dla pewności karty z zapytaniem 

czy szczerze chciała mnie nauczyć?

diabeł , smierć , świat 

Edytowane przez Emma1
Napisano

Tak, oszukała świadomie. Umiała lepiej, poskąpiła Ci wiedzy.

• Dziękuję 1
Napisano

Jeszcze dopytalam się 

czemu nie podzieliła się wiedzą ze mną

wyszlo 

As mieczy , 6 mieczy , smierć, 8 monet 

zapytałam się bo ciekawi mnie to czy to jakaś zazdrość ,chcec wykorzystania na kasę czy po prostu na złość. Ja mam wrażenie po tych kartach jej nie chęć do komunikacji i tłumaczenia. Po prostu jej się nie chciało.

rozmawialam przed chwila z przyjacioką na ten temat to ją broni , twierdzi ze to jest moja wina. Bo przecież jej zdaniem nauczycielka mi mówiła bym np wbijała mocniej igłe, (czyli doradzała)może nie szło mi to najlepiej ponieważ bałam się , ze wyryje skore ( kiedyś tak zrobiłam komuś innemu). Wbijalalm później mocniej to mi nadal kurde nie wychodziło , czyli wyglada na to ze tu jest inny problem niż moc wybijania igły. Ogólnie jest to dla mnie chore , przychodzę się nauczyć a wychodzę z tymi samymi umiejętnościami po 8godzinach. A zamiast dać inne rady to ciagle słyszałam „ nauczysz się , musisz poćwiczyć” 

no super rada , naprawdę dużo mi to dało.

Wiem , mogłam zwrócić jej uwagę ale wcześniej nie byłam świadoma tego wszystkiego. Myślałam ze rzeczywiście kwestia ćwiczeń , ale teraz jak sobie o tym wszystkim myśle to ćwiczyć 8h a efekt ciagle taki sam.. No  coś tu nie gra ewidentnie 

Napisano
29 minut temu, Emma1 napisał:

Jeszcze dopytalam się 

czemu nie podzieliła się wiedzą ze mną

wyszlo 

Nie chciala wprowadzac innych metod, bo myslala ze sobie nie poradzisz, jesli nie wycwiczysz tego co juz Ci przedstawila.

Robilas juz jakies kroki w strone tatuowania? 8 godzin brzmi na sporo jak na pierwszy raz i nieprzerwanie, ale w rzeczywistosci nauka kazdego zajecia trwa o wiele wiecej godzin, nawet wiele miesiecy lub lat. Moze nie robilam tatuazy, ale od wielu lat ucze sie rysunku i tutaj 8 godzin pracy jak brzmi na sporo tak nic nie zmienia. Mozna isc sobie na kurs rysownictwa i poznac jakies techniki, ale trening i cwiczenia trwaja cale zycie, bez nich nie poprawisz swoich umiejetnosci i zeby wejsc na zadowalajacy Ciebie poziom musisz wyprodukowac setki jak nie tysiace prac. Tatuowalas od razu na swojej przyjaciolce, po raz pierwszy i juz na ludzkiej skorze? Moim zdaniem to straszna odpowiedzialnosc. Nie dziwie sie, ze Pani tatuatorka poprawiala Twoje bledy, jezeli od razu tatuowalyscie zywa dziewczyne. Za to dziwie sie, ze w ogole zdecydowala sie na taki sposob nauki na pierwszy raz. To brzmi nieprofesjonalnie.

• W punkt 1
Napisano
Godzinę temu, Lilliana napisał:

Nie chciala wprowadzac innych metod, bo myslala ze sobie nie poradzisz, jesli nie wycwiczysz tego co juz Ci przedstawila.

Robilas juz jakies kroki w strone tatuowania? 8 godzin brzmi na sporo jak na pierwszy raz i nieprzerwanie, ale w rzeczywistosci nauka kazdego zajecia trwa o wiele wiecej godzin, nawet wiele miesiecy lub lat. Moze nie robilam tatuazy, ale od wielu lat ucze sie rysunku i tutaj 8 godzin pracy jak brzmi na sporo tak nic nie zmienia. Mozna isc sobie na kurs rysownictwa i poznac jakies techniki, ale trening i cwiczenia trwaja cale zycie, bez nich nie poprawisz swoich umiejetnosci i zeby wejsc na zadowalajacy Ciebie poziom musisz wyprodukowac setki jak nie tysiace prac. Tatuowalas od razu na swojej przyjaciolce, po raz pierwszy i juz na ludzkiej skorze? Moim zdaniem to straszna odpowiedzialnosc. Nie dziwie sie, ze Pani tatuatorka poprawiala Twoje bledy, jezeli od razu tatuowalyscie zywa dziewczyne. Za to dziwie sie, ze w ogole zdecydowala sie na taki sposob nauki na pierwszy raz. To brzmi nieprofesjonalnie.

Tatuaże od 3 miesięcy robię na sztucznej a na prawdziwej to był mój 4 tatuaż , poprawiać Oczywscie ale nie doradzić mi rzeczywiście jakich błędów nie powinnam popełniać to słabo bo się nic nie nauczyłam.

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Emma1 napisał:

sytuacja jest taka , ze zapłaciłam ponad 400zl tatuatorce by mnie nauczyła tatuowac. Tatuaż robiłam przyjaciółce a tamta dziewczyna miała mnie uczyć. Przez 8h nie nauczyłam się konturu, mówiła mi jak to robić ale za każdym razem zle mi szło wiec musiała poprawiać za mnie. Mam wrażenie, ze specjalnie nie podpowiedziała mi wszystkich taktyk i ukryła pewne informacje.

diabeł , smierć , świat 

Jak najbradziej świadomie. W Magu są kombinacje manipulanta. Dalsze karty mówią o celowym zubożeniu wiedzy na Twoją niekorzyść. 

To samo mówi następny rozkład.  

Nie ma szczerości, takie półprawdy wyrzucenia marnej okrojonej wiedzy w świat,czyli dla Ciebie.  Słowem na odwal, uczniu naucz się sam, albo dopłać - wrr - niestety. 

Edytowane przez adamandium
  • Dziękuję 1
Napisano
7 godzin temu, Emma1 napisał:

Mam wrażenie, ze specjalnie nie podpowiedziała mi wszystkich taktyk i ukryła pewne informacje.

Karta Mag przy 5 Monetach wskazuje na brak talentu, który Mag posiada, na dodatek wiele. Karta Umiarkowanie jest informacją, że przekazała Tobie tyle informacji, ile na daną chwilę mogłaś udźwignąć. Nie widzę w tych kartach oszustwa.

3 godziny temu, Lilliana napisał:

3 godziny temu, Lilliana napisał:

Podpisuję się. 

W kartach wyżej jest to widoczne. 

As Mieczy = logiczne myślenie, 6 Mieczy = pójście dalej, przekazanie większej wiedzy, Śmierć = z żalem uznała, że to jeszcze  nie ten etap. W 8 Monetach powinnaś krok po kroku wytrenować tę umiejętność.

Napisano (edytowane)

Czy oszukała Cię?

Świadomie nie. Poprostu niezbyt rzetelnie przekazała Ci wiedzę, tak na odczep 

Nie miała ochoty i chęci tej wiedzy Tobie przekazać 

Patrząc na wszystkie karty poprostu odwaliła fuszerkę myśląc że 8 h wystarczy zeby kogoś wyszkolić. 

Edytowane przez Szept myśli
  • Lubię to! 1
Napisano

Rozwijając temat - ja na maga spoglądam jako osobę, która ma możliwości, umiejętności, wszystkie niezbędne środki, potencjał oraz tego świadomość. W zestawieniu z 5 monetami i umiarkowaniem traktuję jako trafny opis sytuacji, który podałas- osoba mogła, ale nie powiedziała Ci wszystkiego, wykonała pracę na odwal się, od biedy, byle jak, bez polotu. 

Co do szczerości - diabel bardzo źle świadczy. W tym układzie powiedziałabym, że chciała po prostu wypełnić zobowiązanie i zająć się własnymi sprawami.

Ostatni układ uważam za potwierdzenie - zrobić tą lekcje, skończyć temat i zająć się czymś innym.

• W punkt 1
Napisano
15 godzin temu, Elżbieta. napisał:

Karta Mag przy 5 Monetach wskazuje na brak talentu, który Mag posiada, na dodatek wiele. Karta Umiarkowanie jest informacją, że przekazała Tobie tyle informacji, ile na daną chwilę mogłaś udźwignąć. Nie widzę w tych kartach oszustwa.

Podpisuję się. 

W kartach wyżej jest to widoczne. 

As Mieczy = logiczne myślenie, 6 Mieczy = pójście dalej, przekazanie większej wiedzy, Śmierć = z żalem uznała, że to jeszcze  nie ten etap. W 8 Monetach powinnaś krok po kroku wytrenować tę umiejętność.

Dobrze, a jak wytłumaczysz diabła?

Napisano

@Emma1 Pamietam, że pare miesięcy temu pytałaś karty o naukę tatuażu i karty ostrzegały, żebyś dobrze sprawdziła miejsce, które wybierasz do nauki. 

• Lubię to! 1
  • W punkt 1
Napisano

Na tatuażach nie znam się zupełnie. Jednak jesli mówimy o szkoleniu, to za minimum uważam zrozumienie, gdzie tkwi błąd. Dobry nauczyciel powinien pokazać problem i wzorzec prawidłowy. Bardzo dobry podpowiedzieć rozwiązanie, żeby uczeń łatwo opanował dana umiejętność.

To nieprawda, że nauka podstaw powinna trwać latami. Doskonalić można się w nieskończoność, ale opanowanie konkretów, podstaw praktycznych nie powinno być rozciągane w czasie.

Uważam, że bardzo niewiele osób potrafi nauczać i czerpie satysfakcję z tego, że daje wiedzę, coś praktycznego. Nie ma problemu z tym, że może pokazać coś potencjalnej "konkurencji", ale to mówię już poza tematem.

Napisano
3 godziny temu, Emma1 napisał:

Dobrze, a jak wytłumaczysz diabła?

Ta karta moze mowic o tym, ze babka jest zwyczajnie slaba nauczycielka. Troche ma w sobie za duzo pychy, moze denerwuje sie gdy robisz bledy, patrzy na Ciebie z gory. Ona juz wszystko przyswoila, dla niej to nie jest nowe tylko proste i oczekuje ze rownie swietnie sobie z tym poradzisz nie majac tyle wiedzy co ona. Moze nawet uwaza, ze jej rady sa swietne i juz idealnie przedstawila problem, dlatego jak Ci nie idzie to dochodzi do wniosku, ze potrzebujesz czasu i tyle.
Rozklad zamyka Swiat de facto karta sukcesu. Taki styl nauczania ma Ciebie w jej oczach dobrze przeszkolic.
Ewentualnie taktycznie chce rozciagnac kurs na wiecej lekcji, abys jej wiecej zaplacila.

• Lubię to! 1
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
W dniu 1.07.2023 o 15:33, Emma1 napisał:

diabeł , smierć , świat 

Tak, myśle ze stać ja na więcej.

to drugie pytanie to jakby chciała coś ugrać dla siebie i zamknąć temat.