albertoperetto Posted September 29 Share Posted September 29 Jakie macie zdanie o stawianiu tarota po rytuałach? Uważacie że zaburza się rytuał poprzez wgląd tarotem? Po jakim czasie stawiacie tarota bez obaw o zaburzenie energii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super User Ariesza Posted September 29 Super User Share Posted September 29 Kraig w „podręczniku Magiji współczesnej” wręcz zaleca nauczenie się stawiania karty po rytuale. Według mnie sam akt stawiania kart nie ma na to wpływu, co najwyżej może doprowadzić do zwątpienia w skuteczność rytuału, jeśli wróżba będzie niepomyślna, a ponoć wiara w swój rytuał jest kluczowa. Według mnie nie ma jednoznacznej odpowiedzi - to zależy od Twoich własnych preferencji i dystansu do tego, co widzisz w kartach. 1 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mana Posted September 29 Share Posted September 29 Nie jestem znawcą (ani znawczynią) w tym temacie, ale z tego co słyszałam np. można stawiać tarota przed rytuałem. I zgadzam się z tym co napisał/a @Ariesza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts