Ekspert Gringe Napisano 6 Października 2023 Ekspert Napisano 6 Października 2023 W sumie zabrałam się dopiero za czytanie tej książki, przyznam jednak, że skrótowo już ją przejrzałam. Autorka bazuje na swojej praktyce, opisuje bardzo szczegółowo karty, zwraca uwagę na kolory w Tarocie, symbolikę każdego z dworów. Nie spotkałam się z tak szczegółowym a zarazem przystępnym opisem - z tego, co do tej pory trafiłam w książce, spokojnie mogę się pod tym podpisać. Dla przykładu karta dworska Król, jest opisany jako karta aktywna, z inicjatywą, działająca na wewnątrz( a często spotykam się z opisem Króla Monet czy Króla Mieczy czy pozostałych Króli, jako kart biernych, czekających). Autorka bazuje na rozkładzie Krzyża Celtyckiego, rozkłada go dosłownie na „części pierwsze”. 3 Cytuj
Gość Ariesza Napisano 10 Października 2023 Napisano 10 Października 2023 Jestem ciekawa co powiesz na część, w którym autorka uczy interpretacji połączenia kart Oraz na ćwiczenia. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 10 Października 2023 Autor Ekspert Napisano 10 Października 2023 @Ariesza - masz tą książkę? Cytuj
Gość Ariesza Napisano 10 Października 2023 Napisano 10 Października 2023 28 minut temu, Gringe napisał: @Ariesza - masz tą książkę? Tak Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi