Skocz do zawartości

Sen o wodzie

Rekomendowane odpowiedzi

• Ekspert
Napisano (edytowane)

Bardzo często w moich snach motywem przewodnim jest woda. 
Wczoraj, jak nigdy dużo mi się „kitwasiło” w głowie podczas spania. 
Pamiętam sen urywkami. 
W pierwszej kolejności śniło mi się, że idę przez bardzo wysoki most, jednak podłoga w nim jest bardzo licha i niestabilna. Czuję jak wszystko trzeszczy i lada moment spadnę. Wtedy przychodzi mi myśl do głowy, że ja śpię i przecież nic złego mi się nie stanie( najwyżej coś innego zacznie się dziać w moim śnie). 
Szłam przez most z siostrą i powiedziałam do niej, że ja tym mostem już nie wrócę i musimy iść do przodu i wrócimy( tam skąd przyszłyśmy) naokoło najwyżej. 
Droga była już normalna, a my podziwiałyśmy jeziorka z krystalicznie czystą wodą.

Trudno było to opisać, czy to jeziora czy zatoczki. W ziemi były akweny wodne z przeźroczystą wodą - widok był zachwycający.
Doszłyśmy do  miejsca gdzie w dole widziałyśmy most - ciężki, solidny drewniany, i co raz podmywała go czysta woda - tak jakby atrakcja w parku rozrywki. 
Doszłyśmy do jakiegoś miejsca gdzie siedziała kobieta i sprzedawała losy na loterię. 

Musi być coś w powietrzu bo chyba przed wczoraj śniło mi się, że jestem jakby w starym domu i mam gościa - Milkę Krogulską( uczestniczę u niej i u Izy, od dawna w warsztatach i kursach). Robię jej kanapki i wiem, że ona nie je mięsa a ja się stresuję, że nie mam nic w lodowce i na dodatek lodówka się chybocze( wiem, sny bywają absurdalne). 
Strasznie ją przepraszałem za te kanapki, że takie nędzne. 

Ciekawe, co mi się jeszcze przyśni do końca tygodnia :bezradny:

Edytowane przez Gringe
Gość alieninside
Napisano
29 minut temu, Gringe napisał:

W pierwszej kolejności śniło mi się, że idę przez bardzo wysoki most, jednak podłoga w nim jest bardzo licha i niestabilna. Czuję jak wszystko trzeszczy i lada moment spadnę. Wtedy przychodzi mi myśl do głowy, że ja śpię i przecież nic złego mi się nie stanie( najwyżej coś innego zacznie się dziać w moim śnie). 

Masz poczucie niestabilności w swoim zyciu. Dodatkowo byl to świadomy sen. Moze masz predyspozycje? Moze mogłabyś sie nauczyc panować nad swoimi snami?

30 minut temu, Gringe napisał:

Szłam przez most z siostrą i powiedziałam do niej, że ja tym mostem już nie wrócę i musimy iść do przodu i wrócimy( tam skąd przyszłyśmy) naokoło najwyżej. 

Myślę że wybierasz bezpieczniejsze opcje, mimo że mogą one zająć wiecej czasu jezeli chodzi o realizacje. Co nie jest wcale zle.

31 minut temu, Gringe napisał:

Droga była już normalna, a my podxieialysmy jeziorka z krystalicznie czystą wodą. Trudno było to opisać, czy to jeziora czy zatoczki. W ziemi były akweny wodne z przeźroczystą wodą - widok był zachwycający.

Mysle ze spokojna woda moze świadczyć o równowadze uczuciowej i emocjonalnej.

32 minuty temu, Gringe napisał:

Doszłyśmy do  miejsca gdzie w dole widziałyśmy most - ciężki, solidny drewniany, i co raz podmywała go czysta woda - tak jakby atrakcja w parku rozrywki. 

Ktora to da Ci stabilnośc życiowa. Ma to sens? Że rownowaga emo i bezpieczne wybory dadzą Ci stabilnosc? A przynajmniej taka informacja kryje się w Twojej podswiadomsoci.

Park rozrywki- zycie dostarcza Ci wiele wrazen. Może ktoś tam na górze ogląda nasze losy jak jakis serial :sark:

34 minuty temu, Gringe napisał:

Doszłyśmy do jakiegoś miejsca gdzie siedziała kobieta i sprzedawała losy na loterię. 

Myślę że to może świadczyć o tym ze masz swiadomosc przewrotności losu. Że nie wszystko zależy od nas. A Ty też nie masz ochoty sie mu poddać.

42 minuty temu, Gringe napisał:

Musi być coś w powietrzu bo chyba przed wczoraj śniło mi się, że jestem jakby w starym domu i mam gościa - Milkę Krogulską( uczestniczę u niej i u Izy, od dawna w warsztatach i kursach). Robię jej kanapki i wiem, że ona nie je mięsa a ja się stresuję, że nie mam nic w lodowce i ba dodatek lodówka się chybocze( wiem, sny bywają absurdalne). 
Strasznie ją przepraszałem za te kanapki, że takie nędzne. 

Może za bardzo troszczysz się o potrzeby innych? I jak Cie inni odbiora? Mozesz masz poczucie ze jestes nie wystarczająca?

• Ekspert
Napisano
25 minut temu, alieninside napisał:

Masz poczucie niestabilności w swoim zyciu. Dodatkowo byl to świadomy sen. Moze masz predyspozycje? Moze mogłabyś sie nauczyc panować nad swoimi snami?

Też tak pomyślałam. Mogę mieć w życiu poczucie „stąpania po niepewnym gruncie”, takie rozwiązywanie problemów na bieżąco( czasem improwizacja). 

Chyba już kiedyś pisałyśmy o świadomym śnieniu? To mi się czasem zdarza - nie wiem tylko, co mogłabym z tym zrobić albo jak to „udoskonalić”? 

27 minut temu, alieninside napisał:

Myślę że wybierasz bezpieczniejsze opcje, mimo że mogą one zająć wiecej czasu jezeli chodzi o realizacje. Co nie jest wcale zle.

W punkt. Cały czas wstrzymuje die z rozpoczęciem robienia prawa jazdy( choć już wszyscy mnie naciskają, łącznie z 7 letnim siostrzeńcem). A jak narazie mam poczucie, że muszę ogarniać sprawy na bieżąco a nie pakować sobie jeszcze jedno zajęcie( w tym momencie zupełnie mie mam głowy do nauki nowych rzeczy). 

29 minut temu, alieninside napisał:

Mysle ze spokojna woda moze świadczyć o równowadze uczuciowej i emocjonalnej.

Dokładnie. Nigdy tak się nie czułam - mam poczucie bycia w zgodzie ze sobą i nie na wszystko nam ochotę( nie zmuszam się do tego bo tak trzeba, nie chowam też głowy w piasek) 

31 minut temu, alieninside napisał:

Ktora to da Ci stabilnośc życiowa. Ma to sens? Że rownowaga emo i bezpieczne wybory dadzą Ci stabilnosc? A przynajmniej taka informacja kryje się w Twojej podswiadomsoci.

Jak najbardziej :) 

31 minut temu, alieninside napisał:

Park rozrywki- zycie dostarcza Ci wiele wrazen. Może ktoś tam na górze ogląda nasze losy jak jakis serial :sark:

Nie był to dokładnie taki park z karuzelami i tak dalej - tylko ten most z ciemnego drewna i sznurów i jakby zanurzał się co jakiś czas w tej jasnej, kryształowej wodzie - pomyślałam wtedy, że strasznie mam ochotę po nim przejść - i chyba przeszłam bo za nim była ta babka z loterią. 
Pamietam, że mówiłam do siostry, że to super miejsce na wakacje i będziemy tu wracać :) 

34 minuty temu, alieninside napisał:

Może za bardzo troszczysz się o potrzeby innych? I jak Cie inni odbiora? Mozesz masz poczucie ze jestes nie wystarczająca?

Też bym tak to odebrała - może mam

poczucie, że nie mam czasu by bardziej zgłębiać astrologię i przez to czuję się gorsza :/ 

Typowe dylematy Wagi( mam Asc) - jak inni mnie odbiorą. 
Księżyc w 6 domu w Rybach - też jest na usługach innych. 

Dzięki @alieninside za spojrzenie i interpretację - bardzo trafna. 

• Super 1