Skocz do zawartości

moje sny

Dama Trefl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwszy sen śnił mi się ostatnio mam wyjaśnienie,co do niego,ale nie jest ono w pełni kompletne, tak na 90% wiem o co w nim chodzi.

W tym śnie śniło mi się,że jestem w sklepie i kupuję prezent dla mojego chłopaka (jest to mój kolega z uczelnii, na jawie nie jesteśmy razem - jeszcze :P),stoję przy półce i zastanawiam się,co mogłabym kupić - nie miałam chyba żadnego dobrego pomysłu,a i w wyborze były problemy,bo długo tak stałam i medytowałam przy tej półce :P. Po chwili do tego sklepu wchodzi mój były, ja nie wiem czemu chcę wstać zostawić to wszystko byle by nie widzieć go,nie spotkać i nie pogadać z nim,ale po chwili stwierdziłam,że to bez sensu więc zostałam tam,gdzie byłam. Podszedł do mnie był speszony i był mu głupio (po tym,co zrobił nie dziwię się - w realnym świecie),ale zagadał zapytał się co robię,co u mnie słychać. Ja natomiast byłam zimna i oschła nie chciałam z nim rozmawiać po tym wszystkim odpowiedziałam tylko,że kupuję prezent dla "mojego faceta" po tym stał się jeszcze bardziej smutniejszy i gdzieś zniknął. A ja miałam zamiar kupić temu mojemu facetowi niebieską miskę z rękawicami kuchennymi (również niebieskimi,były dołączone do tej miski),w której mieliśmy jeść popcorn ponieważ pomyślałam w śnie "oboje lubimy popcorn",przymieżyłam te rękawice wcześniej, nie wiem,czy kupiłam ostatecznie ten prezent.

W drugim śnie byliśmy na działce,było ciemno jakby mgła. Na stole były aparaty i lornetka. Usiadłam na murku,a obok mnie usiadł Azor (mój pierwszy piesek,ale jego już nie ma,odszedł) nieco dalej był Pimpuś przyglądał się temu,ale nie btył zazdrosny nic sobie z niego nie robił, nie szczekał na azorka. Wzięłam azorka na kolana zaczęłam go głaskać przytulać, tata wziął aparat,ale był za ciemno by zrobić zdjęcie. Pytam się taty,czy możemy wziąć azorka do domu,że on nie może zostać na działce. Tata mi odpowiedział,że nie,że na działće jest jego miejsce i c będzie z Pimpusiem,że nie może być dwóch psów w domu. A ja siedziałam tam i przytulałam azorka. Wiem też,że wcześniej patrzyłam przez lornetkę,ale nie wiem,co tam widziałam. Było też o czymś,że miałam gorączkę mocną i że musiałam się położyć,ale rodzice jeszcze chcieli posiedzieć na tej działce. Pamiętam jeszcze,że po tym śnie następny widok jaki widziałam to była chora mała blondyneczka też miała temperaturę i ona zmarła. Rączki miała w górze i uśmiech na twarzy. Widziałam to wszystko z góry.

Gość alathea
Napisano

dla mnie z obu snow wieje nostalgia (niebieski kolor miski to podkresla), pomimo, ze "na widoku" masz nowy zwiazek, to jeszcze czesto wracasz do dobrych wspomnien ze starego zwiazku (przytulasz Azorka), probujesz to sobie w zyciu poukladac (oba pieski razem), rodzice w tym przypadku to twoj rozsadek, poczucie rzeczywistosci i swiadomosc, ze pewien okres w zyciu trzeba juz zamknac (mowi tez o tym odejscie tej malej dziewczynki) i spojrzec na niego z dystansu (lornetka, patrzenie na dziewczynke z gory, "nad nia")

Gość winteer
Napisano

Co do pierwszego snu - widocznie przymierzasz się do "nowego" chłopaka i rozwarzasz czy byłby on dla Ciebie odpowiednim partnerem.. zastanawiasz się również jak sie do tego wszystkiego ustosunkować i czy wogóle mu jakoś to uświadomić - w każdym razie byłaby to dla niego niespodzianka.. tymczasem jeszcze nie zapomniałaś zupełnie o jego poprzedniku, choć bardzo sie starasz, choć decyzja co do nowej znajomości już zapadła.. najwidoczniej chcesz zainwestować (prezent, miska).

W drugim - logika (ojciec) podpowiada że nie warto skupiać sie na przeszłości, podczas gdy uczucia nadal są (przytulasz Azorka).. a moze to tylko sentyment?

W kazdym razie w twoim sercu i umyśle powinno być miejsce dla jednej osoby na raz.

Choroba informuje że dość ciężko przeżyłas rozstanie.. nawet jeśli później docierały do ciebie informacje o nim (lornetka)

Napisano

W tym ierwszym śnie nie mogłam właśnie wpaść,co oznacza miska i rękawicy kuchenne oraz stwierdzenie,że "lubimy popcorn oboje". Te elementy nie były dla mnie do końca oczywiste,bo np popcorn to rozrywka (a że oboje lubimy może oznaczać rozrywkowe życie), ciekawe, pełne imprezek, no i popcorn kojarzy mi się z kinem ;), a samo wytwarzanie/robienie popcornu z dogadywaniem sie sprzeczkami.

Rękawice kuchenne wiadomo po co są,żeby się niepoparzyć :P,a ja je przymierzałam,czyli że albo będzie gorąco między nami albo to jest jakiś wariant ochronny.

Dziękuję dziewczyny :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...