Skocz do zawartości

Czas i podróże w czasie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, 

Założyłem wątek, ponieważ chciałem się dowiedzieć jaki macie pogląd na czas. Czy istnieje, jak go postrzegacie. 

Również co sądzicie o podróżach w czasie, wierzycie? 

Ja uważam, że czas nie istnieje. Jest to jedynie pojęcie, które pozwala nam - ludziom ułożyć chronologicznie zdarzenia i się umiejscowić. 

Wg mnie jest tylko jeden moment, a czas jest iluzją. Na świecie działają różne czynniki jak pory roku, wiatr, dzień i noc, oceany, które zmieniają wokół nas krajobraz co daje nam złudne poczucie upływu czasu. Kleopatra żyła w tym samym momencie co my. Zmieniły się jedynie warunki, które nas otaczają, ale punkt czasowy się nie zmienił. 

Teraz dojdę do drugiej części postu. 

Czy podróże w ,,czasie" są możliwe?

Będę używał pojęcia czas, ponieważ tak jest łatwiej. 

Czas się nie zmienił, nie poszedł naprzód, więc nie można się w nim cofnąć. Jednak przytoczę historię, którą kiedyś czytałem. Nie pamiętam jej dokładnie. Jakiś mężczyzna spacerował w parku i skręcił w jakąś alejkę. Po jakimś czasie spostrzegł, że ludzie są dziwnie ubrani, jakby z innej epoki. Oni również wydawali się być zdziwieni patrząc na niego. Oczywiście wrócił do swoich czasów wracając do tej swojej alejki lub skręcając w inną. 

Nwm jak to wytłumaczyć. Może w jakiś sposób z powodów różnych zawirowań energetycznych jest możliwe wejście między minione wydarzenia. 

Podobno miejsca mają również pamięć. Może on wcale się nie cofnął. Może po prostu zobaczył pewien moment z historii. 

OOBE również daje możliwości podróżowania w czasie. Jednak z tego co czytałem można bardziej coś zobaczyć np jakieś miejsce. Nie ma możliwości zmiany biegu wydarzeń. 

Co sądzicie?