Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak się zapatrujecie na poziom wibracji w zależności od naszej diety? 

Czy ma ktoś o tym wiedzę?

Tutaj między innymi chodzi mi o mięso. Czy to prawda, że osoby porzucają w mięso zaczynają wyżej wibrować? 

Tak samo sztuczne jedzenie. Może mieć na nas wpływ, bo sprawia, że źle się czujemy, więc to może nam utrudniać pozytywne wibrowanie. Ale czy samo z siebie jedzenie wpływa na poziom wibracji? 

• 3 miesiące temu...
Napisano

Jak przestaniesz jeść mięso, to będziesz nadawać na wyższych wibracjach, w porównaniu z tym kiedy się jadło mięso, ale jak sobie przypomnę czas sprzed dwudziestu laty, jak nie jadłem mięsa i porównam to z dzisiejszym stanem, to dochodzę do wniosku, że jedząc mięso obecnie nadaję na o wiele wyższych wibracjach medytując i używając różnych wysokowibracyjnych wspomagaczy jak kryształy, talizmany, amulety, czyli różne praktyki duchowe mają o wiele większy wpływ na twoje wibracje niż sama dieta, to trochę takie oszukiwanie się, że poprzez samo niejedzenie mięsa staniemy się kimś bardziej uduchowionym niż inni. Wielu nazistów było wegetarianami jak Hitler, Borman, ale nie sądzę, by taka dieta im w czymkolwiek pomogła, w sensie zrozumienia, o co w tym życiu chodzi. Jak masz wybór między jedzeniem mięsa a niejedzeniem, to się nie zastanawiaj tylko rezygnuj z mięsa, ja akurat nie potrafiłem sobie w żaden sposób zastąpić mięsa, zawsze mi go brakowało, czułem jakieś energetyczne braki, bo poziom energetyczny mięsa jest o wiele wyższy niż jedzenia opartego na roślinach. Ale tak jak powiedziałem, to tylko dieta, nie pogłębi twojego zrozumienia sensu życia, ten sens zrozumiesz jedynie, jak będziesz doświadczać dualności, niskich i wysokich wibracji, doświadczając tylko wysokich wibracji, twoje doświadczenie byłoby niepełne. W Indiach odpowiedzią na ścieżkę braminów, którzy dążą do doskonałości przez podążanie w kierunku wysokich wibracji jest ścieżka sadhu, wyrzeczeńców, którzy twierdzą, że różnica między wysokimi wibracjami a niskimi jest tylko pozorna, to coś podobnego jak w rozwijaniu tylko duchowych czakr od czakry 4 do 7 pomijając dolne czakry jako te związane z ego i ogólnie niskowibracyjnymi, wydaje mi się, że jak chcesz osiągnąć doskonałość, musisz je rozwijać równomiernie nie zaniedbując żadnej z nich i nie chcę być też źle zrozumiany, nie namawiam nikogo do czynienia zła by doświadczyć czegoś niskowibracyjnego, nasza świadomość powinna być ukierunkowana w tych wyższych wibracjach, ale nie należy też pogardzać i odcinać się od niskich wibracji i udawać że ich nie ma, tak zaczynał swój rozwój duchowy każdy z nas, to część naszej tożsamości, od prymitywnych niskowibracyjnych wcieleń aż po coraz bardziej świadome i wysokowibracyjne.

• Cool 1
  • W punkt 1
Gość Ariesza
Napisano

Jest jakieś dzienne zapotrzebowanie na te wibracje? Jem niskowęglowodanowo, ale może dieta niskowibracyjna też by była dobra 🤔

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dziękuję za odpowiedź. 

Tu nie chodzi o stawianie się lepszym od innych, bo taki cel sam w sobie już ściąga energetycznie w dół - rozbujane ego. 

Myślałem, że jednak człowiek, który rezygnuje z pokarmów zwierzęcych wibruje nieco wyżej. A czy mierzyłeś sobie w jakiś sposób poziom wibracji/oglądałeś aurę? Czy to po prostu odczucie, że wibrujesz wyżej?

Gość Ariesza
Napisano

Tak na serio - czym są te wibracje? W jaki sposób się je rozpoznaje, jak się je odczuwa, jak się je mierzy?

Czy to jest po prostu kwestia lepszego samopoczucia, lepszej koncentracji, lepszego snu? Jeśli tak, to czy nie da się tego wytłumaczyć w jakiś medyczny, dietetyczny, mikro i makroskładnikowy sposób?

Napisano
36 minutes ago, Ariesza said:

Tak na serio - czym są te wibracje? W jaki sposób się je rozpoznaje, jak się je odczuwa, jak się je mierzy?

Czy to jest po prostu kwestia lepszego samopoczucia, lepszej koncentracji, lepszego snu? Jeśli tak, to czy nie da się tego wytłumaczyć w jakiś medyczny, dietetyczny, mikro i makroskładnikowy sposób?

Podpinam się pod pytanie, ja mogę tylko wyjaśnić połączenie między dietą a wibracjami jednej części ciała :sark:.

• Dobre! 1
Napisano
Cytat

Myślałem, że jednak człowiek, który rezygnuje z pokarmów zwierzęcych wibruje nieco wyżej. A czy mierzyłeś sobie w jakiś sposób poziom wibracji/oglądałeś aurę? Czy to po prostu odczucie, że wibrujesz wyżej?

Moim zdaniem to pewnie tak, wibruje wyżej ale należy rozgraniczyć jedzenie miesa naturalnego (czyli przykładowo dzik który żył sobie w lesie i został upolowany) od jedzenie miesa z przemysłowej hodowlii. To drugie jest o wiele gorsze bo te zwierzeta w przemysłowych hodowlach cierpią i męczą sie całe życie w okropnych warunkach, podczas gdy cierpienie dzika z lasu to głównie moment gdy zostal zabity. Zresztą może ujmę to inaczej, gdyby postawić ludzi na miejscu tych zwierząt to różnica miedzy dzikiem z lasu a zwierzeciem z przemyslowej hodowli jest jak róznica miedzy zwyczajnie żyjacym czlowiekiek a wiezniem z nazistowskich obozów koncentracyjnych.

Jedzenie takiego miesa na pewno ściąga w dół. Jednak jest to tylko jeden z wielu czynników które wpływaja na poziom ,,wibracji''.

Warto dodać, że miesa nie warto jesc nie tylko z przyczyn moralnych i duchowych ale tez zdrowotnych bo mieso z przemyslowej hodowlii jest tak napakowane szkodliwymi substancjami, że chyba juz zdrowiej byloby jesc slodycze. 

• Super 1
Napisano
18 godzin temu, Caoi napisał:

chyba juz zdrowiej byloby jesc slodycze. 

To nigdy nie wyjdzie na zdrowie :sark:

Słusznie zwróciłeś uwagę, że należy również się zastanowić skąd pochodzi pożywienie, które zjadamy

• O.K 1