Skocz do zawartości

Ból w sercu po latach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, robiłam wczoraj czytanie na jednego chłopaka sprzed lat (tym razem innego, ale historia podobna). Przyjaźniliśmy się, zakochaliśmy, on zrezygnował, ja więcej nie chciałam mimo jego podchodów (zabawne dziecięce podchody miłosne :)). Teraz nie mamy kontaktu od lat, nie zapowiada się żebyśmy mieli chociaż myślę żeby napisać z przeprosinami bo też go bardzo źle potraktowałam. Oboje mamy swoje rodziny już.

Zapytałam co ma w sercu do mnie? 

10 buław, królowa pantakli a na spodzie rycerz mieczy i 5 kielichów 

Nie bardzo wiem jak to interpretować. Na pewno wyszła nasza kłótnia w rycerzu mieczy. 
jakbym miała sama powiedzieć to bym powiedziała że jest zmęczony relacja z żoną i to zajmuje jego serce. Jednocześnie czuję stratę z mojego powodu. 

Napisano

Pytanie było, co ma w sercu w relacji z tobą, więc 10 bulaw mówi, że dla niego to było obciążające i przytłaczające. Możliwe,  że z czymś się nie zgadzaliscie, czepialas się go o coś, narzekałaś. Jednak traktował Cie jako ktoś ważny w jego życiu i zapewne dotknęło go emocjonalnie, że sprawy się potoczyły. 

Czy ponownie odświeżać kontakt? Pytanie, co miałoby to zmienić skoro każde już ma swoje życie. Warto może się zastanowić, czego brakuje Ci w obecnej relacji skoro chcesz odświeżać kontakt z osobą, która ma już swoją rodzinę.

• Medal 2
  • W punkt 1
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, mezza napisał:

Pytanie było, co ma w sercu w relacji z tobą, więc 10 bulaw mówi, że dla niego to było obciążające i przytłaczające. Możliwe,  że z czymś się nie zgadzaliscie, czepialas się go o coś, narzekałaś. Jednak traktował Cie jako ktoś ważny w jego życiu i zapewne dotknęło go emocjonalnie, że sprawy się potoczyły. 

Czy ponownie odświeżać kontakt? Pytanie, co miałoby to zmienić skoro każde już ma swoje życie. Warto może się zastanowić, czego brakuje Ci w obecnej relacji skoro chcesz odświeżać kontakt z osobą, która ma już swoją rodzinę.

Nie napisalam że chce odświeżyć kontakt a przeprosić go za to co zrobiłam ;) wydaje mi się to wartościowe nawet po latach 

Edytowane przez Charlotte_charlotte
  • Lubię to! 1
  • Ekspert
Napisano
8 minut temu, Charlotte_charlotte napisał:

Nie napisalam że chce odświeżyć kontakt a przeprosić go za to co zrobiłam ;) 

A czy nie jest to forma “odświeżenia kontaktu” skoro teraz w nim nie jesteście? 
Czemu miałoby to służyć? Skoro on poukładał sobie życie? Jeśli Ciebie to w jakiś sposób dręczy, warto przepracować to z terapeutą, wybaczyć sobie i pójść dalej. 
Takie odświeżanie kontaktu może zmącić życie tej drugiej osoby jeśli Twoją intencją jest tylko przeprosić. 

• W punkt 2
  • Dziękuję 1
Napisano (edytowane)
21 minut temu, Gringe napisał:

A czy nie jest to forma “odświeżenia kontaktu” skoro teraz w nim nie jesteście? 
Czemu miałoby to służyć? Skoro on poukładał sobie życie? Jeśli Ciebie to w jakiś sposób dręczy, warto przepracować to z terapeutą, wybaczyć sobie i pójść dalej. 
Takie odświeżanie kontaktu może zmącić życie tej drugiej osoby jeśli Twoją intencją jest tylko przeprosić. 

kochana dziękuję za rady, jednak prosiłam o interpretację kart nie o radę czy mam przeprosić czy nie :) wydaje mi się że żeby to ocenić trzeba by było znać całą historię. Bez sensu napisalam o tych przeprosinach 

Edytowane przez Charlotte_charlotte
  • Lubię to! 1
  • O.K 1
Napisano

Wiem że chcecie dobrze, z terapeutą pracuje 🤍 nie sposób opisać tu całą historię trwającą kilka lat :) 

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Zaglądanie w czyjaś energię ma zawsze jakiś ładunek emocjonalny. Cokolwiek zrobisz to już Twoja decyzja, ale usłyszałaś opinie od osób,  które patrza na sytuację bez emocji, a jak sama napisałaś trzymasz ten bol w sercu. Oczywiście możesz napisać i tak jak już Gringe napisała każda forma kontaltu po wielu latach jest odświeżeniem. Musisz brać pod uwagę,że on odczyta wiadomość,ale nie odpusze, bo nie będzie chcial sobie robić bałaganu w życiu albo temat dla niego jest dawno zamknięty. Czy będziesz w stanie udźwignąć emocjonalnie,  jeśli on zignoruje twoje przeprosiny. Chyba lepiej zapytać kart, co przyniósłby taki kontakt.

Edytowane przez mezza
  • W punkt 1
  • Dziękuję 1
Napisano
9 godzin temu, Charlotte_charlotte napisał:

prosiłam o interpretację kart nie o radę czy mam przeprosić czy nie :

Cytat

Nie napisalam że chce odświeżyć kontakt a przeprosić go za to co zrobiłam ;) wydaje mi się to wartościowe nawet po latach 

Cytat

Co ma w sercu - ogromny ciężar mimo, że trzyma fason i twarz, , nie daje się życiu. Karty na spodzie  ( szkoda że nie są odpowiedzią na pytanie, tylko jakieś dociągane ) też wskazują na poczucie krzywdy spowodowanej, jak sądzę,, jakimiś spontanicznymi, niezbyt przemyślanymi, raniącymi słowami.

Czy przeprosić niezobowiązująco - moim zdaniem tak.

Tu brakuje rezultatu, wynik jaki można osiągnąć przeprosinami;  Pozwoliłam sobie dociągnąć; 7 Denarów...Cesarzowa ... 4 Miecze.

Ta osoba czeka na przeprosiny, nawet jeśli podświadomie. Co spowodują - ktoś, lub obie osoby poczują się pewniej, bardziej wartościowe, lub odzyskają twarz i szacunek. 

4 Miecze wskazują na z czasem uleczenie żalu, bólu.

• Dziękuję 1
  • Moderator
Napisano
5 godzin temu, Elżbieta. napisał:

Tu brakuje rezultatu, wynik jaki można osiągnąć przeprosinami;  Pozwoliłam sobie dociągnąć; 7 Denarów...Cesarzowa ... 4 Miecze.

Ta osoba czeka na przeprosiny, nawet jeśli podświadomie. Co spowodują - ktoś, lub obie osoby poczują się pewniej, bardziej wartościowe, lub odzyskają twarz i szacunek. 

4 Miecze wskazują na z czasem uleczenie żalu, ból

Wydaje mi się, że już kiedyś zwracałam Ci uwagę na to, żeby nie grzebać w energiach osoby jeśli o to nie prosi i bez jej zgody wyciągać kart... 

• Lubię to! 2
Napisano

Czyli cała ta sytuacja dalej nie jest mu obojętna mimo upływu czasu? 

Napisano
W dniu 4.05.2024 o 11:00, Charlotte_charlotte napisał:

Hej, robiłam wczoraj czytanie na jednego chłopaka sprzed lat (tym razem innego, ale historia podobna). Przyjaźniliśmy się, zakochaliśmy, on zrezygnował, ja więcej nie chciałam mimo jego podchodów (zabawne dziecięce podchody miłosne :)). Teraz nie mamy kontaktu od lat, nie zapowiada się żebyśmy mieli chociaż myślę żeby napisać z przeprosinami bo też go bardzo źle potraktowałam. Oboje mamy swoje rodziny już.

Nie bardzo wiem jak to interpretować. Na pewno wyszła nasza kłótnia w rycerzu mieczy. 
jakbym miała sama powiedzieć to bym powiedziała że jest zmęczony relacja z żoną i to zajmuje jego serce. Jednocześnie czuję stratę z mojego powodu. 

10 kijów to ogromne przytłoczenie wydarzeniami . To co było dało mu popalić . Ta karta pokazuje też że mimo upływu lat on o tym nie zapomniał i dalej to wlecze za sobą . Królowa denarów sugeruje że on podchodzi do tego praktycznie . Możliwe że to Ty wyszłaś w tej karcie wtedy ona sugeruje że to Ty podeszłam do niego w taki bardzo praktyczny sposób . Bez emocji . Może po prostu uważać że wykalkulować sobie wasza znajomość .

Rycerz mieczy jest rycerzem upartym . On lubi zrobić zamieszanie i czegoa cięty język 

5 kielichów to karta rozpaczy użalania się nad sobą i tęsknoty czasem 

I widzę tutaj dwie możliwości .

Albo on uparcie się trzyma tego że on jest ofiarą . Źle go potraktowałas itd .

Albo też w tym rycerzu mieczy  chciałby wyrzucić swoje zale . 

Sądząc po kartach jeżeli się zdecydujesz kontakt może nie być łatwy .

Wszytko zależy od tego czego oczekujesz po tym kontakcie . 

Jeżeli sumienie Cię gryzie to mimo że on się może nie odezwać albo być bardzo niemiły to możesz to zrobić . 

Jeżeli Ci to przyniesie ulgę to chyba warto . Musisz być przygotowana że on może chcieć wyrzucic swoje zale albo będzie chciał Cię ukarać i się nie odezwie . 

Zawsze możesz sprawdzić jak zareaguje na kontakt z Twojej strony i co zrobi . 

• Dziękuję 1
Napisano
11 godzin temu, Josei napisał:

10 kijów to ogromne przytłoczenie wydarzeniami . To co było dało mu popalić . Ta karta pokazuje też że mimo upływu lat on o tym nie zapomniał i dalej to wlecze za sobą . Królowa denarów sugeruje że on podchodzi do tego praktycznie . Możliwe że to Ty wyszłaś w tej karcie wtedy ona sugeruje że to Ty podeszłam do niego w taki bardzo praktyczny sposób . Bez emocji . Może po prostu uważać że wykalkulować sobie wasza znajomość .

Rycerz mieczy jest rycerzem upartym . On lubi zrobić zamieszanie i czegoa cięty język 

5 kielichów to karta rozpaczy użalania się nad sobą i tęsknoty czasem 

I widzę tutaj dwie możliwości .

Albo on uparcie się trzyma tego że on jest ofiarą . Źle go potraktowałas itd .

Albo też w tym rycerzu mieczy  chciałby wyrzucić swoje zale . 

Sądząc po kartach jeżeli się zdecydujesz kontakt może nie być łatwy .

Wszytko zależy od tego czego oczekujesz po tym kontakcie . 

Jeżeli sumienie Cię gryzie to mimo że on się może nie odezwać albo być bardzo niemiły to możesz to zrobić . 

Jeżeli Ci to przyniesie ulgę to chyba warto . Musisz być przygotowana że on może chcieć wyrzucic swoje zale albo będzie chciał Cię ukarać i się nie odezwie . 

Zawsze możesz sprawdzić jak zareaguje na kontakt z Twojej strony i co zrobi . 

dziekuje :) zastanawiam sie nad tym kontaktem. Na weryfikowalnych jest mój rozkład jakby sie zachował, co poczuł i konsekwencje mojego odezwania się. Bardzo mnie gryzie sumienie ale jednocześnie to nie jest taka oczywista sytuacja. On zerwał ze mną dzień po tym jak wyznał mi miłość i powiedział że zawsze będzie mnie kochał. Wcześniej się przyjaźniliśmy długo. Ja sobie nie poradziłam ze złamanym sercem i zaczęłam mu mocno uprzykrzać życie. 

• Lubię to! 1