Skocz do zawartości

Dlaczego nie otrzymałam wiadomości zwrotnej od HR ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaraz wracam do pracy, a zarazem chciałam uzyskać informacje od HR rezultatu mojej sprawy o mobbing.

Rozmowa była merytoryczna, w dobrej atmosferze, ale nie otrzymałam informacji zwrotnej, która potwierdziłaby, co dalej w moim temacie. 

Dlaczego nie otrzymałam wiadomości zwrotnej ?

Paz.mieczy+Wisielec+Głupiec

Nie chcieli ciągnąć tej komunikacji, gdyż chcą jeszcze spojrzeć na sprawę z innej perspektywy. Możliwe, że mają trochę niezbyt poważne podejście w komunikacji i wychodzą z założenia,że lepiej będzie pociągnąć temat jak wrócę. Z sumowania Księżyc, a więc zamglony obraz, trochę obawy i niepewności, jak maja przekazać wiadomość skoro pytam.o to na moim L4.

Będę wdzięczna za każde spojrzenie na ten temat?

• Super 1
Napisano

Wisielec wszystko spowalnia. Wydaje mi się, że wiadomość dostaniesz, bo jest paź mieczy, ale narazie wszystko jest zamrożone. Powodem jest ich niedoświadczenie w takich sprawach - Głupiec. Może zetknęli się z tym pierwszy raz i nie wiedzą jak zareagować. Może Księżyc to ich obawy, że z L4 prędko nie wrócisz, jeśli reakcja Ci się nie spodoba. 

• Lubię to! 1
  • Cool 1
  • Dziękuję 1
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Moim zdaniem albo chcą dać sprawie na przeczekanie i że „samo się rozmyje” a Ty pójdziesz w innym kierunku i zapomnisz o sprawie albo potrzebują zdobyć więcej informacji (być może właśnie jak do sprawy podejść)

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Nie chcieli dać informacji, bo wiedzieli, że będzie negatywna, a tym samym mogłabym nie wrócić z L4. Wzięli na przeczekanie.

Edytowane przez mezza
  • Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Na mobbing trzeba mieć dowody. Ale zawsze możesz napisać do PIP. Nie musisz od razu zgłaszać firmy. Możesz poprosić ich o poradę w Twojej sprawie, czy to nosi znamiona mobbingu. 

Edytowane przez nastek96
  • Lubię to! 1
Napisano

Nie mam.juz siły do tego, a firma ma taki kapital, że to walka z Goliatem. Postanowiłam dla własnego zdrowia odejść.

Napisano

Piszesz, że nie otrzymałaś odp. zwrotnej. 

Pytanie czy podczas rozmowy było wspomniane, uzgodnione?, że ją otrzymasz? 

Karty pw. to takie podrygi które napędzają stres i niepewność oraz totalne (Głupiec) zlekceważenie sprawy. Ot jakoś to będzie. 

Notabene Głupiec mógł też pokazać Twoją nową drogę, koniec i poczatek czyli postanowienie odejścia jak piszesz.  

Mobbing i tematy pokrewne w tym delikcie prawa karnego są niby jasne w grubych kodeksach, ale jak co do czego, to zaczynają się schody w zależności od wielu czynników współmiernych czyli pozycji pracowawcy ( tu mam ew. koneksje na mysli) stan prawny sąd i jaki sędzia będzie orzekał, dalej ew. adwokat i cała czerada reszty.  

Do takich spraw trzeba miec powiem Ci szczęscie no i mocne nerwy. Czasem nie warto się szarpać dla mimo wszystko oczywistych podłości i łamania prawa.   

Odwrócić się i odejść .. - tu moje dygresje z doświadczeń. 

• Lubię to! 2
Napisano

Dokładnie, ale to nie była sprawa w sądzie,ale wewnętrzna, co było na rękę firmid, aby to zamieść. Jego przenieśli gdzieś indziej, ale niesmak pozostał. Nie widzę sensu siedzenia w takim środowisko pomimo że teraz mam normalna atmosferę.

• Dziękuję 2
Gość alieninside
Napisano

Na poczatku pomyslalam, ze opoznienie wynika z tego, ze komus cos wyskoczylo, moze nagle spotkanie? Ale jak zobaczylam ze z podsumowania wychodzi Ksiezyc to pomyslalam, ze sprawa jest bardzo niejasna, a oni beda "rżnąc glupa".

Napisano
W dniu 26.05.2024 o 11:59, mezza napisał:

Zaraz wracam do pracy, a zarazem chciałam uzyskać informacje od HR rezultatu mojej sprawy o mobbing.

Rozmowa była merytoryczna, w dobrej atmosferze, ale nie otrzymałam informacji zwrotnej, która potwierdziłaby, co dalej w moim temacie. 

Dlaczego nie otrzymałam wiadomości zwrotnej ?

Paz.mieczy+Wisielec+Głupiec

Nie chcieli ciągnąć tej komunikacji, gdyż chcą jeszcze spojrzeć na sprawę z innej perspektywy. Możliwe, że mają trochę niezbyt poważne podejście w komunikacji i wychodzą z założenia,że lepiej będzie pociągnąć temat jak wrócę. Z sumowania Księżyc, a więc zamglony obraz, trochę obawy i niepewności, jak maja przekazać wiadomość skoro pytam.o to na moim L4.

Będę wdzięczna za każde spojrzenie na ten temat?

Odwlekają wiadomość, ale ona do ciebie przyjdzie niespodziewanie i być może potraktują tę sprawę lekko.

• Dziękuję 1
Napisano
W dniu 4.07.2024 o 12:32, mezza napisał:

Dokładnie, ale to nie była sprawa w sądzie,ale wewnętrzna, co było na rękę firmid, aby to zamieść. Jego przenieśli gdzieś indziej, ale niesmak pozostał. Nie widzę sensu siedzenia w takim środowisko pomimo że teraz mam normalna atmosferę.

Współczuję ci bardzo, bo mam wrażenie, że u mnie jest dokładnie tak samo.

• Smutny 1