mezza Napisano 26 Maja 2024 Napisano 26 Maja 2024 Zaraz wracam do pracy, a zarazem chciałam uzyskać informacje od HR rezultatu mojej sprawy o mobbing. Rozmowa była merytoryczna, w dobrej atmosferze, ale nie otrzymałam informacji zwrotnej, która potwierdziłaby, co dalej w moim temacie. Dlaczego nie otrzymałam wiadomości zwrotnej ? Paz.mieczy+Wisielec+Głupiec Nie chcieli ciągnąć tej komunikacji, gdyż chcą jeszcze spojrzeć na sprawę z innej perspektywy. Możliwe, że mają trochę niezbyt poważne podejście w komunikacji i wychodzą z założenia,że lepiej będzie pociągnąć temat jak wrócę. Z sumowania Księżyc, a więc zamglony obraz, trochę obawy i niepewności, jak maja przekazać wiadomość skoro pytam.o to na moim L4. Będę wdzięczna za każde spojrzenie na ten temat? 1 Cytuj
nastek96 Napisano 27 Maja 2024 Napisano 27 Maja 2024 Wisielec wszystko spowalnia. Wydaje mi się, że wiadomość dostaniesz, bo jest paź mieczy, ale narazie wszystko jest zamrożone. Powodem jest ich niedoświadczenie w takich sprawach - Głupiec. Może zetknęli się z tym pierwszy raz i nie wiedzą jak zareagować. Może Księżyc to ich obawy, że z L4 prędko nie wrócisz, jeśli reakcja Ci się nie spodoba. 1 1 1 Cytuj
Charlotte_charlotte Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 Moim zdaniem albo chcą dać sprawie na przeczekanie i że „samo się rozmyje” a Ty pójdziesz w innym kierunku i zapomnisz o sprawie albo potrzebują zdobyć więcej informacji (być może właśnie jak do sprawy podejść) 1 Cytuj
mezza Napisano 2 Lipca 2024 Autor Napisano 2 Lipca 2024 (edytowane) Nie chcieli dać informacji, bo wiedzieli, że będzie negatywna, a tym samym mogłabym nie wrócić z L4. Wzięli na przeczekanie. Edytowane 2 Lipca 2024 przez mezza 1 Cytuj
nastek96 Napisano 3 Lipca 2024 Napisano 3 Lipca 2024 (edytowane) Na mobbing trzeba mieć dowody. Ale zawsze możesz napisać do PIP. Nie musisz od razu zgłaszać firmy. Możesz poprosić ich o poradę w Twojej sprawie, czy to nosi znamiona mobbingu. Edytowane 3 Lipca 2024 przez nastek96 1 Cytuj
mezza Napisano 3 Lipca 2024 Autor Napisano 3 Lipca 2024 Nie mam.juz siły do tego, a firma ma taki kapital, że to walka z Goliatem. Postanowiłam dla własnego zdrowia odejść. Cytuj
adamandium Napisano 3 Lipca 2024 Napisano 3 Lipca 2024 Piszesz, że nie otrzymałaś odp. zwrotnej. Pytanie czy podczas rozmowy było wspomniane, uzgodnione?, że ją otrzymasz? Karty pw. to takie podrygi które napędzają stres i niepewność oraz totalne (Głupiec) zlekceważenie sprawy. Ot jakoś to będzie. Notabene Głupiec mógł też pokazać Twoją nową drogę, koniec i poczatek czyli postanowienie odejścia jak piszesz. Mobbing i tematy pokrewne w tym delikcie prawa karnego są niby jasne w grubych kodeksach, ale jak co do czego, to zaczynają się schody w zależności od wielu czynników współmiernych czyli pozycji pracowawcy ( tu mam ew. koneksje na mysli) stan prawny sąd i jaki sędzia będzie orzekał, dalej ew. adwokat i cała czerada reszty. Do takich spraw trzeba miec powiem Ci szczęscie no i mocne nerwy. Czasem nie warto się szarpać dla mimo wszystko oczywistych podłości i łamania prawa. Odwrócić się i odejść .. - tu moje dygresje z doświadczeń. 2 Cytuj
mezza Napisano 4 Lipca 2024 Autor Napisano 4 Lipca 2024 Dokładnie, ale to nie była sprawa w sądzie,ale wewnętrzna, co było na rękę firmid, aby to zamieść. Jego przenieśli gdzieś indziej, ale niesmak pozostał. Nie widzę sensu siedzenia w takim środowisko pomimo że teraz mam normalna atmosferę. 2 Cytuj
Gość alieninside Napisano 4 Lipca 2024 Napisano 4 Lipca 2024 Na poczatku pomyslalam, ze opoznienie wynika z tego, ze komus cos wyskoczylo, moze nagle spotkanie? Ale jak zobaczylam ze z podsumowania wychodzi Ksiezyc to pomyslalam, ze sprawa jest bardzo niejasna, a oni beda "rżnąc glupa". Cytuj
panna.marta Napisano 7 Lipca 2024 Napisano 7 Lipca 2024 W dniu 26.05.2024 o 11:59, mezza napisał: Zaraz wracam do pracy, a zarazem chciałam uzyskać informacje od HR rezultatu mojej sprawy o mobbing. Rozmowa była merytoryczna, w dobrej atmosferze, ale nie otrzymałam informacji zwrotnej, która potwierdziłaby, co dalej w moim temacie. Dlaczego nie otrzymałam wiadomości zwrotnej ? Paz.mieczy+Wisielec+Głupiec Nie chcieli ciągnąć tej komunikacji, gdyż chcą jeszcze spojrzeć na sprawę z innej perspektywy. Możliwe, że mają trochę niezbyt poważne podejście w komunikacji i wychodzą z założenia,że lepiej będzie pociągnąć temat jak wrócę. Z sumowania Księżyc, a więc zamglony obraz, trochę obawy i niepewności, jak maja przekazać wiadomość skoro pytam.o to na moim L4. Będę wdzięczna za każde spojrzenie na ten temat? Odwlekają wiadomość, ale ona do ciebie przyjdzie niespodziewanie i być może potraktują tę sprawę lekko. 1 Cytuj
panna.marta Napisano 7 Lipca 2024 Napisano 7 Lipca 2024 W dniu 4.07.2024 o 12:32, mezza napisał: Dokładnie, ale to nie była sprawa w sądzie,ale wewnętrzna, co było na rękę firmid, aby to zamieść. Jego przenieśli gdzieś indziej, ale niesmak pozostał. Nie widzę sensu siedzenia w takim środowisko pomimo że teraz mam normalna atmosferę. Współczuję ci bardzo, bo mam wrażenie, że u mnie jest dokładnie tak samo. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi