Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim!
Od ponad roku posiadam talię Tarota Snów (Lee Bursten, Ciro Marchetti). Od jakiegoś czasu stawiam karty dla moich najbliższych i nie ukrywam - dobrze mi się z nią pracuję. Talia ta jest dla mnie przejrzysta. Zakładając ten wątek mam nadzieję, że nabiorę większego doświadczenia w stawianiu Tarota. Liczę, na weryfikacje wróżb i możliwość dalszego rozwoju w świecie ezoterycznym. Tak ważnego dla mnie. Dodam również, że po raz pierwszy zdecydowałam się "wróżyć" na forum. Będąc laikiem w tej dziedzinie liczę na waszą wyrozumiałość :D

• Oto podstawowe zasady, które stosuje:

1. Każde pytanie jest konkretnie sformułowane
  2. Nie odpowiadam na pytanie zadane już innej osobie.
  3. Osoba zadaje nie więcej niż 2 pytania w ciągu 3 miesięcy.
  4. Pytanie dotyczy sfery finansowej, zawodowej, uczuciowej lub zdrowotnej.
  5. Przy każdym zadanym pytaniu jest podane imię i pełna data urodzenia osoby pytającej.
  6. Dane osoby o którą pytasz ("osoby trzeciej") możesz podać tutaj lub w wiadomości prywatnej.
  7. Prywatny problem oraz jego szeroki opis możesz zawrzeć w wiadomości prywatnej, ale moja odpowiedź - zgodnie z regulaminem - będzie udzielona w tym wątku.
  8. Nie odpowiadam na pytania dotyczące ciąży, a w przypadku pytań zdrowotnych tylko pod względem energetycznym (na co zwrócić uwagę w najbliższym czasie).

Bez podania przyczyny, mogę odmówić udzielenia odpowiedzi.

Na każde pytanie postaram się odpowiedzieć maksymalnie w ciągu 48h od jego zadania. 

Serdecznie zapraszam każdego chętnego i otwartego do zadawania mi pytań, celem nabrania doświadczenia. Będzie mi niezmiernie miło! :1s_c:

• Super 2
Napisano

Witaj. 

Chętnie skorzystam z Twoich kart. 

Opiszę sytuację. 

Na ten moment jestem bez pracy. Kiedyś miałam wlasny biznes ale czasy covida zrobiły swoje. 

Jak potoczy się moja sytuacja zawodowa?

( gdzie szukac? Co będę robiła?)

Renata 25.10.1974 

Napisano

Witaj Renato! :papa2: Na początku, dziękuję za pytanie! :serce1:

Moją odpowiedź zacznę cofając się do twojej przeszłości. 10 kielichów wskazuje jednoznacznie na dobrą pracę, którą miałaś. Twój własny biznes był dobrze prosperującym, przynoszącym środki finansowe. Mogłaś odczuwać satysfakcję i przyjemność z prowadzenia tej działalności. Karta ta wskazuje na pracę / firmę rodzinną. W miejscu pracy stawiasz na przyjacielskie relacje ze współpracownikami. Atmosfera jest dla Ciebie ważna. Odpowiadając na twoje pytanie, Karta ta w połączeniu z 6 kielichów jednoznacznie wskazuje, że znajdziesz zatrudnienie. Zostawiając przeszłość za sobą (było - minęło) uważam, że rozwój twojej sytuacji zawodowej może nastąpić w ciągu 3-4 miesięcy. Najważniejszą radą jaką Ci Karty przekazują jest to, aby postawić na swoje zainteresowania i hobby. Chwila zatrzymania i przemyślenia całej tej sytuacji dobrze Ci zrobi (Pustelnik). Zastanów się w jakiej dziedzinie czujesz się pewnie aby móc czerpać z tego stały dochód. Może już masz coś na oku?

Podsumowując, 10 kielichów + 6 kielichów + Pustelnik wskazują na możliwość osiągnięcia spełnienia zawodowego, ale tylko poprzez dogłębne zastanowienie się co sprawia Ci przyjemność i w czym jesteś dobra.

Na koniec odwołam się do twojej obecnej numerologii. Jesteś w 1 roku osobistym, który jest rokiem otwarcia. Rok ten zaczyna cały, 9-roczny cykl. Moim zdaniem aktualny czas bardzo Ci sprzyja do wchodzenia lub zakładania nowych interesów.  W 2024, nowy rok numerologiczny zmieni się 3 września (Wrześniowy Nów Księżyca). Do tego czasu energia rozpoczynania, tworzenia będzie z Tobą. Ostateczna decyzja należy do Ciebie.

Dziękuję jeszcze raz za pytanie i pozdrawiam serdecznie! :D

• Dziękuję 1
Gość Anastazja979
Napisano

Cześć, jaka będzie moja kondycja psychiczna w ciągu najbliższych trzech miesięcy? Obecnie czuję się nieco depresyjnie, ale pracuję nad tym, żeby było lepiej.

Dane wyślę na priv.

Napisano

Witaj! :papa2: Dziękuję za zaufanie! :1s_c:

Zacznę od tego, że odpowiedzi na pytania o kondycję psychiczną są bardzo odpowiedzialne i złożone. Z tego powodu pozwoliłam sobie wyciągnąć dla Ciebie jedną kartę, która zobrazuje nieco szerzej twoją obecną sytuację i przedstawi prognozę na nadchodzące 3 miesiące. 

Przyznam szczerze, że karta sama wypadła podczas tasowania. Jest nią Król Buław. Bardzo dobrze uzupełnia się to z faktem, że jesteś mistrzowską liczbą - 33. Jak każda osoba z liczbą mistrzowską, masz wysoko rozwiniętą intuicję i doświadczenie, które powodują, że możesz być czasem nierozumiana przez innych. Król Buław przedstawia osobę ambitną, dążącą do perfekcyjności i będącą przy tym asertywną - dla niektórych autorytet. Uważam Cię za silną osobowość. Powiedziałabym, że w życiu "wiesz co chcesz". W kontekście twojego pytania o kondycję psychiczną mogę stwierdzić z przekonaniem, że w najbliższych 3 miesiącach czeka Cię przypływ energii. Wszelkie negatywne emocje powinny odpuścić. Tarot radzi abyś porzuciła dotychczasową codzienność, i nieco się zabawiła. Wyjazd wakacyjny? Powinno Ci to dobrze zrobić. Wracając jeszcze do twojej numerologii, przebywasz aktualnie w 5 roku osobistym. Jest to burzliwy rok, w którym nic nie jest pewne, a któremu towarzyszy emocjonalny rollercoaster. Po wejściu w 6 (Wrześniowy Nów Księżyca), emocje te się ustabilizują, a kartą przewodnią będą Kochankowie. 

Pamiętaj, że to wszystko jest tylko prognozą i ważne jest abyś dalej - jak napisałaś - sama nad tym pracowała. Pozdrawiam Serdecznie! ;)

• Dziękuję 1
Gość Anastazja979
Napisano
2 minuty temu, Kamila Lorek napisał:

Witaj! :papa2: Dziękuję za zaufanie! :1s_c:

Zacznę od tego, że odpowiedzi na pytania o kondycję psychiczną są bardzo odpowiedzialne i złożone. Z tego powodu pozwoliłam sobie wyciągnąć dla Ciebie jedną kartę, która zobrazuje nieco szerzej twoją obecną sytuację i przedstawi prognozę na nadchodzące 3 miesiące. 

Przyznam szczerze, że karta sama wypadła podczas tasowania. Jest nią Król Buław. Bardzo dobrze uzupełnia się to z faktem, że jesteś mistrzowską liczbą - 33. Jak każda osoba z liczbą mistrzowską, masz wysoko rozwiniętą intuicję i doświadczenie, które powodują, że możesz być czasem nierozumiana przez innych. Król Buław przedstawia osobę ambitną, dążącą do perfekcyjności i będącą przy tym asertywną - dla niektórych autorytet. Uważam Cię za silną osobowość. Powiedziałabym, że w życiu "wiesz co chcesz". W kontekście twojego pytania o kondycję psychiczną mogę stwierdzić z przekonaniem, że w najbliższych 3 miesiącach czeka Cię przypływ energii. Wszelkie negatywne emocje powinny odpuścić. Tarot radzi abyś porzuciła dotychczasową codzienność, i nieco się zabawiła. Wyjazd wakacyjny? Powinno Ci to dobrze zrobić. Wracając jeszcze do twojej numerologii, przebywasz aktualnie w 5 roku osobistym. Jest to burzliwy rok, w którym nic nie jest pewne, a któremu towarzyszy emocjonalny rollercoaster. Po wejściu w 6 (Wrześniowy Nów Księżyca), emocje te się ustabilizują, a kartą przewodnią będą Kochankowie. 

Pamiętaj, że to wszystko jest tylko prognozą i ważne jest abyś dalej - jak napisałaś - sama nad tym pracowała. Pozdrawiam Serdecznie! ;)

Dziękuję bardzo! Tak, czekam na to ustabilizowanie emocji

Napisano

Witaj Kamilo!

Pytanie dosyć ogólne dotyczące pracy/finansów. Czy po dłuższej przerwie w pracy się odnajdę? Nie czuję jakoś możliwości rozwoju/awansu by zarabiać więcej - i to mnie martwi. Co do sfery zdrowotnej (wiadomość priv) nie czuje nic. Czy to źle?

Daty w wiadomości prywatnej. 

Napisano

Witaj! :papa2:  Dziękuję, że jesteś! :serce:

Pozwól, że rozpocznę od krótkiego wglądu w Waszą numerologię. Do 3.09 (Wrześniowy Nów Księżyca) znajdujesz się w 4 roku osobistym. Ten rok można opisać tylko jednym słowem - "praca". Dotyczy to zarówno pracy fizycznej (materii), jak i pracy nad samą sobą. Człowiek ma za zadanie nauczyć się cierpliwości. W Twoim przypadku opis, który podałaś na priv świetnie to potwierdza.
Jeśli chodzi o twojego męża - Aktualnie przebywa w 6 roku osobistym. Jest to jeden z najbardziej "rodzinno-uczuciowych" okresów w ciągu całego 9-rocznego cyklu. To nie tylko świetny okres na zakładanie związków, rodziny, oświadczanie się itp. (sfera uczuć), ale także zadbanie o rodzinę pod względem dóbr materialnych. W 6 roku może się również zdarzyć (nie musi!), że osoba taka obierze nieco inną drogę w swoim zachowaniu / postępowaniu w porównaniu z rokiem poprzednim. Mówimy tu o "równowadze".

1) Zacznę od odpowiedzi na pytanie ze strefy zdrowotnej. Zachowując Twoją prywatność, szczegóły pytania zachowam dla siebie. Czy to źle, że nic nie czujesz? Nie sądzę. Wylosowałam dla Ciebie kartę Króla Mieczy wraz z Królową Kielichów. Sam żywioł mieczy odwołuje się do zdolności intelektualnych, rozwoju i wiedzy. Kielichy z kolei odpowiadają za strefę uczuć i emocji. Jest w Tobie wiele pokładów wrażliwości. Królowa Kielichów obrazuje Ciebie jako matkę / żonę opiekuńczą i w pełni oddaną rodzinie. Przykro mi słyszeć o Twoich wydarzeniach z przeszłości, jednak stanowią one dla Ciebie niesamowicie cenne doświadczenie. Myślę, że poprzez to doświadczenie i wewnętrzne umiejętności "wydarzenie" z kwietnia przebiegło spokojniej. Patrząc na kartę Króla Mieczy doszłam do wniosku, że może to być dla Ciebie wskazówka, żeby porozmawiać ze specjalistą (człowiek mądry, z wiedzą, z większym podejściem racjonalnym). Sama wizyta nie zaszkodzi, a możesz wiele zyskać :D
Podsumowując, myślę, że wszystkie te zdarzenia stanowią dla Ciebie lekcję życiową do przepracowania. Czasem przepracowanie tego nie wiąże się z wielkimi emocjami i jest to jak najbardziej naturalne. Bądź dla siebie wyrozumiała!

2) Przechodząc do sfery zawodowo-finansowej - 5 Buław + 7 Kielichów - Twój największy problem może wynikać z ostatnich przeżyć, a niekoniecznie utraty ambicji. Wydaje mi się, że na płaszczyźnie psychicznej ciągle walczysz. Nadmierne myślenie, niepewność i zamartwianie samej siebie w tym przypadku stanowią największą przeszkodę do wspomnianego przez Ciebie rozwoju / awansu. 5 Buław nie jest kartą jednoznaczną, ponieważ może oznaczać zarówno wielką szansę jak i zapowiedź porażki. W połączeniu z 7 Kielichów stawiam na to pierwsze. Będziesz stawała naprzeciw wielu okazjom i szansom, jednak rada jest jedna: wyjdź ze strefy marzeń i działaj. Nie brakuje Ci kreatywności, tylko motywacji. Działaj z zaangażowanie (zdrowa rywalizacja?), a na pewno będziesz w stanie osiągnąć to czego chcesz na polu zawodowym. 
Co do kwestii męża, ma on wielkie szanse na dostanie tej pracy o której napisałaś. (Pustelnik + Giermek Kielichów + 2 Monet + 10 Monet + Wisielec). Nie widzę tego jako pracę marzeń, a raczej pracę z konieczności. Odwołując się jednak to twojej niepewności co do Waszego ewentualnego "rozstania" powiedziałabym, że najlepszą decyzją (o ile jest to możliwe) byłaby praca na dwa etaty / dodatkowa praca. Znalezienie dwóch źródeł utrzymania powinno zapewnić Wam satysfakcję finansową tym bardziej że nie musiałabyś rezygnować ze swojej pracy na rzecz domu.

Pamiętaj, że Tarot to nie wyrocznia, a Twoje życie jest w Twoich rękach. Ściskam Cię gorąco i dziękuję za pytanie! <3

Napisano
44 minuty temu, Kamila napisał:

Witaj! :papa2:  Dziękuję, że jesteś! :serce:

Pozwól, że rozpocznę od krótkiego wglądu w Waszą numerologię. Do 3.09 (Wrześniowy Nów Księżyca) znajdujesz się w 4 roku osobistym. Ten rok można opisać tylko jednym słowem - "praca". Dotyczy to zarówno pracy fizycznej (materii), jak i pracy nad samą sobą. Człowiek ma za zadanie nauczyć się cierpliwości. W Twoim przypadku opis, który podałaś na priv świetnie to potwierdza.
Jeśli chodzi o twojego męża - Aktualnie przebywa w 6 roku osobistym. Jest to jeden z najbardziej "rodzinno-uczuciowych" okresów w ciągu całego 9-rocznego cyklu. To nie tylko świetny okres na zakładanie związków, rodziny, oświadczanie się itp. (sfera uczuć), ale także zadbanie o rodzinę pod względem dóbr materialnych. W 6 roku może się również zdarzyć (nie musi!), że osoba taka obierze nieco inną drogę w swoim zachowaniu / postępowaniu w porównaniu z rokiem poprzednim. Mówimy tu o "równowadze".

1) Zacznę od odpowiedzi na pytanie ze strefy zdrowotnej. Zachowując Twoją prywatność, szczegóły pytania zachowam dla siebie. Czy to źle, że nic nie czujesz? Nie sądzę. Wylosowałam dla Ciebie kartę Króla Mieczy wraz z Królową Kielichów. Sam żywioł mieczy odwołuje się do zdolności intelektualnych, rozwoju i wiedzy. Kielichy z kolei odpowiadają za strefę uczuć i emocji. Jest w Tobie wiele pokładów wrażliwości. Królowa Kielichów obrazuje Ciebie jako matkę / żonę opiekuńczą i w pełni oddaną rodzinie. Przykro mi słyszeć o Twoich wydarzeniach z przeszłości, jednak stanowią one dla Ciebie niesamowicie cenne doświadczenie. Myślę, że poprzez to doświadczenie i wewnętrzne umiejętności "wydarzenie" z kwietnia przebiegło spokojniej. Patrząc na kartę Króla Mieczy doszłam do wniosku, że może to być dla Ciebie wskazówka, żeby porozmawiać ze specjalistą (człowiek mądry, z wiedzą, z większym podejściem racjonalnym). Sama wizyta nie zaszkodzi, a możesz wiele zyskać :D
Podsumowując, myślę, że wszystkie te zdarzenia stanowią dla Ciebie lekcję życiową do przepracowania. Czasem przepracowanie tego nie wiąże się z wielkimi emocjami i jest to jak najbardziej naturalne. Bądź dla siebie wyrozumiała!

2) Przechodząc do sfery zawodowo-finansowej - 5 Buław + 7 Kielichów - Twój największy problem może wynikać z ostatnich przeżyć, a niekoniecznie utraty ambicji. Wydaje mi się, że na płaszczyźnie psychicznej ciągle walczysz. Nadmierne myślenie, niepewność i zamartwianie samej siebie w tym przypadku stanowią największą przeszkodę do wspomnianego przez Ciebie rozwoju / awansu. 5 Buław nie jest kartą jednoznaczną, ponieważ może oznaczać zarówno wielką szansę jak i zapowiedź porażki. W połączeniu z 7 Kielichów stawiam na to pierwsze. Będziesz stawała naprzeciw wielu okazjom i szansom, jednak rada jest jedna: wyjdź ze strefy marzeń i działaj. Nie brakuje Ci kreatywności, tylko motywacji. Działaj z zaangażowanie (zdrowa rywalizacja?), a na pewno będziesz w stanie osiągnąć to czego chcesz na polu zawodowym. 
Co do kwestii męża, ma on wielkie szanse na dostanie tej pracy o której napisałaś. (Pustelnik + Giermek Kielichów + 2 Monet + 10 Monet + Wisielec). Nie widzę tego jako pracę marzeń, a raczej pracę z konieczności. Odwołując się jednak to twojej niepewności co do Waszego ewentualnego "rozstania" powiedziałabym, że najlepszą decyzją (o ile jest to możliwe) byłaby praca na dwa etaty / dodatkowa praca. Znalezienie dwóch źródeł utrzymania powinno zapewnić Wam satysfakcję finansową tym bardziej że nie musiałabyś rezygnować ze swojej pracy na rzecz domu.

Pamiętaj, że Tarot to nie wyrocznia, a Twoje życie jest w Twoich rękach. Ściskam Cię gorąco i dziękuję za pytanie! <3

Serdecznie dziękuję Ci za odpowiedź i nakierowanie w niektórych kwestiach :) pozdrawiam ❤️

Napisano (edytowane)

Hej moje pytanie brzmi : czy będę mieć jeszcze kontakt z mężczyzną urodzonym 10 grudnia ( flirt ) . ,? Pokłóciliśmy się jakieś 2 tyg temu i od tej pory kontakt zerwany Podam moje imię i ewentualnie inne w wiadomości prywatnej. Pozdrawiam 

Edytowane przez Stella111
Napisano

Hej! Dziękuję za pytanie! Proszę o uzupełnienie danych w wiadomości prywatnej. 

• O.K 1
Napisano

Witaj przychodzę do Ciebie z pytaniem odnośnie pewnej osoby czy jeszcze się spotkamy w tym życiu oraz co aktualnie się dzieje z tą osobą czy ułożył sobie życie?

Nasze dane podam na priv 

Pozdrawiam 🌻

Napisano

Jeśli ja mogę się ustawić w kolejce to prosiłabym karty na dwa pytania 

1. Jak mnie obecnie postrzega X?

2. Jak będzie wyglądać nasza znajomość w ciągu najbliższych 2 miesięcy czy będziemy mieli ze sobą kontakt?

Krótki opis sytuacji i dane wyślę na PW

Napisano

Jesli moge to tez zapytam. Potrzebuje chlodnego spojrzenia kogos kto mnie nie zna. Mialam spiecie z kolega z pracy. Mialam tez wrazenie, ze ten kolega byl zainteresowany mna, dazyl do romansu. Jak pokazalam, ze w ogole nie bylam zainteresowana to zmienil sie jego stosunek do mnie. Ton glosu byl agresywny i wydaje mi sie, ze szukal moich bledow w pracy, zeby mi je wytknac. Poszlam na skarge do szefa w zwiazku z pewnymi problemami, ktore sie pojawily przy pracy z tym czlowiekiem.

1. Czy ja moze przesadzam?

2. Czy dobrze mysle, ze on chcial czy bedzie chcial mi zaszkodzic?

Marlena 28.07.1989

Kolega z pracy- Felix 02.07, nie wiem ktory rok

Dziekuje!

• 4 miesiące temu...
Napisano

@Kamila Generalnie to kompletnie olałaś moje pytanie sprzed kilku miesięcy, pomimo zapewnień ,że otrzymam odpowiedź już tego samego dnia, w którym wysłałam Ci na priv swoje dane. Rozumiem, że możesz z wielu względów nie chcieć odpowiadać na te pytania, to oczywiste, ale w ten sytuacji należy się chociaż krótka , zwrotna informacja. Nie czuję się komfortowo w tej sytuacji w związku z naszą prywatną korespondencją. 

• W punkt 1