Skocz do zawartości

Refleksja na temat przeszłości i rozwoju duchowego.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak grzebałem w internecie i trafiłem na stary blog. Ostatni wpis jest z 2019 roku, a ogólnie wpisy sięgają chyba 2008 roku.

Blog: Rozwój i Świadomość

Blog jest obszerny, pełno w nim artykułów o tematyce rozwoju duchowego, i tak trochę mnie to zasmuciło.

Ponieważ w latach przed TikTokiem, social mediami, ludzie tworzyli sporo wartościowych treści z własnej inicjatywy.

Obecne teksty, jeśli już są, to nie mają tego czegoś?

Drugi blog, który znalazłem : Ryby mają głos! | terapia, rozwój osobisty (wordpress.com)

Może znacie jakieś portale i blogi o rozwoju duchowych, które są jeszcze prowadzone? 

• Lubię to! 1
Gość alieninside
Napisano (edytowane)

Jest mnostwo wartosciowych tresci, tylko trzeba do nich dotrzec. Mnostwo cudownych materialow o psychologii i samorozwoju. Tworcy robia webinary, wydaja ksiazki, organizuja wartsztaty samorozwojowe. Moze forna podania jest tylko troche inna..Poszukaj na yt lub insta.

Edytowane przez alieninside
Gość Ariesza
Napisano (edytowane)

W latach przed TikTokiem, social mediami, ludzie tworzyli z własnej inicjatywy sporo wartościowych rzeczy, ale też... całą masę badziewia. Nie wydaje mi się, żeby dużo się w tym temacie zmieniło. Było pełno ludzi, którzy wypisywali, co im się wydaje i zdaje, nie podpierając tego niczym.

Jedną z takich rzeczy, jakie źle wspominam odnośnie przeszłości, był dużo gorszy dostęp do dobrej literatury. Teraz też jest, na polski nie tłumaczy się niczego sensownego z większości dziedzin, ale jednak ludzie z angielskim poszli do przodu, powstał Amazon i oczywiście masa miejsc, gdzie książki można dostać "taniej", że się tak eufemistycznie wyrażę.

Według mnie obecne czasy wcale nie są jakieś gorsze. 

Godzinę temu, karu napisał:

Może znacie jakieś portale i blogi o rozwoju duchowych, które są jeszcze prowadzone? 

Bardziej o konkretnych ścieżkach magicznych, niż rozwoju duchowym ogólnie. Pytasz tylko o blogi PL?

Edytowane przez Ariesza
Gość Ariesza
Napisano
3 minuty temu, alieninside napisał:

Jest mnostwo wartosciowych tresci, tylko trzeba do nich dotrzec

Podpisuję się pod tym 🔥🔥🔥 Na TikToku znalazłam parę twórców związanych z ezoteryką, którzy (oprócz tego, że podobało mi się co mówią) polecali masę dobrych książek (też starszych), i moja wiedza w tej dziedzinie szybuje w górę.

Gość alieninside
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, karu napisał:

Yt- Master your live (psychologia i samorozwoj,  zahacza o duchowosc,  okolice ciala (ustawienia hellingera), jak jestes kobieta to Maya Ori (insta i yt). Moze Twoja nowa swiadomosc albo klaudia pingot? Moze to bardzije by ci odopowiadalo.

Edit: na tt -ogrody duszy, patrykbalcer, jest tego mnostwo. Jak zasubskrybujesz 1 to zacznie Ci proponowac nastepne.

Gość alieninside
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, Ariesza napisał:

Podpisuję się pod tym 🔥🔥🔥 Na TikToku znalazłam parę twórców związanych z ezoteryką, którzy (oprócz tego, że podobało mi się co mówią) polecali masę dobrych książek (też starszych), i moja wiedza w tej dziedzinie szybuje w górę.

Tak na tt tez jest sporo materialow np o recall healing, matryce losu, astrologia. Mi na dzien dobry wyskoczylo mnostwo podobnych rzeczy.

Napisano (edytowane)

Oczywiście jest wiele wartościowych treści na yt etc. lecz trochę nie o tym pisałem. Raczej o tym, że forma pisana i tak jest bardziej dostępna w wyrażaniu się niż film - nie wszyscy potrafią i maja czas tworzyć video content. Druga sprawa jako odbiorca widzę, że taki odbiór treści rozleniwia.

Edytowane przez karu