karu Napisano 28 Czerwca 2024 Napisano 28 Czerwca 2024 Tak grzebałem w internecie i trafiłem na stary blog. Ostatni wpis jest z 2019 roku, a ogólnie wpisy sięgają chyba 2008 roku. Blog: Rozwój i Świadomość Blog jest obszerny, pełno w nim artykułów o tematyce rozwoju duchowego, i tak trochę mnie to zasmuciło. Ponieważ w latach przed TikTokiem, social mediami, ludzie tworzyli sporo wartościowych treści z własnej inicjatywy. Obecne teksty, jeśli już są, to nie mają tego czegoś? Drugi blog, który znalazłem : Ryby mają głos! | terapia, rozwój osobisty (wordpress.com) Może znacie jakieś portale i blogi o rozwoju duchowych, które są jeszcze prowadzone? 1 Cytuj
Gość alieninside Napisano 28 Czerwca 2024 Napisano 28 Czerwca 2024 (edytowane) Jest mnostwo wartosciowych tresci, tylko trzeba do nich dotrzec. Mnostwo cudownych materialow o psychologii i samorozwoju. Tworcy robia webinary, wydaja ksiazki, organizuja wartsztaty samorozwojowe. Moze forna podania jest tylko troche inna..Poszukaj na yt lub insta. Edytowane 28 Czerwca 2024 przez alieninside Cytuj
Gość Ariesza Napisano 28 Czerwca 2024 Napisano 28 Czerwca 2024 (edytowane) W latach przed TikTokiem, social mediami, ludzie tworzyli z własnej inicjatywy sporo wartościowych rzeczy, ale też... całą masę badziewia. Nie wydaje mi się, żeby dużo się w tym temacie zmieniło. Było pełno ludzi, którzy wypisywali, co im się wydaje i zdaje, nie podpierając tego niczym. Jedną z takich rzeczy, jakie źle wspominam odnośnie przeszłości, był dużo gorszy dostęp do dobrej literatury. Teraz też jest, na polski nie tłumaczy się niczego sensownego z większości dziedzin, ale jednak ludzie z angielskim poszli do przodu, powstał Amazon i oczywiście masa miejsc, gdzie książki można dostać "taniej", że się tak eufemistycznie wyrażę. Według mnie obecne czasy wcale nie są jakieś gorsze. Godzinę temu, karu napisał: Może znacie jakieś portale i blogi o rozwoju duchowych, które są jeszcze prowadzone? Bardziej o konkretnych ścieżkach magicznych, niż rozwoju duchowym ogólnie. Pytasz tylko o blogi PL? Edytowane 28 Czerwca 2024 przez Ariesza Cytuj
Gość Ariesza Napisano 28 Czerwca 2024 Napisano 28 Czerwca 2024 3 minuty temu, alieninside napisał: Jest mnostwo wartosciowych tresci, tylko trzeba do nich dotrzec Podpisuję się pod tym 🔥🔥🔥 Na TikToku znalazłam parę twórców związanych z ezoteryką, którzy (oprócz tego, że podobało mi się co mówią) polecali masę dobrych książek (też starszych), i moja wiedza w tej dziedzinie szybuje w górę. Cytuj
Gość alieninside Napisano 28 Czerwca 2024 Napisano 28 Czerwca 2024 (edytowane) Godzinę temu, karu napisał: Może znacie jakieś portale i blogi o rozwoju duchowych, które są jeszcze prowadzone? Yt- Master your live (psychologia i samorozwoj, zahacza o duchowosc, okolice ciala (ustawienia hellingera), jak jestes kobieta to Maya Ori (insta i yt). Moze Twoja nowa swiadomosc albo klaudia pingot? Moze to bardzije by ci odopowiadalo. Edit: na tt -ogrody duszy, patrykbalcer, jest tego mnostwo. Jak zasubskrybujesz 1 to zacznie Ci proponowac nastepne. Edytowane 28 Czerwca 2024 przez alieninside Cytuj
Gość alieninside Napisano 28 Czerwca 2024 Napisano 28 Czerwca 2024 (edytowane) 4 minuty temu, Ariesza napisał: Podpisuję się pod tym 🔥🔥🔥 Na TikToku znalazłam parę twórców związanych z ezoteryką, którzy (oprócz tego, że podobało mi się co mówią) polecali masę dobrych książek (też starszych), i moja wiedza w tej dziedzinie szybuje w górę. Tak na tt tez jest sporo materialow np o recall healing, matryce losu, astrologia. Mi na dzien dobry wyskoczylo mnostwo podobnych rzeczy. Edytowane 28 Czerwca 2024 przez alieninside Cytuj
karu Napisano 29 Czerwca 2024 Autor Napisano 29 Czerwca 2024 (edytowane) Oczywiście jest wiele wartościowych treści na yt etc. lecz trochę nie o tym pisałem. Raczej o tym, że forma pisana i tak jest bardziej dostępna w wyrażaniu się niż film - nie wszyscy potrafią i maja czas tworzyć video content. Druga sprawa jako odbiorca widzę, że taki odbiór treści rozleniwia. Edytowane 29 Czerwca 2024 przez karu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi