Gość Ariesza Napisano 28 Czerwca 2024 Napisano 28 Czerwca 2024 Czy macie jakieś opinie na temat chiromancji? Macie jakieś własne doświadczenia, ktoś Wam wróżył, czy uważacie, że ma to sens? Trafiłam na parę książek z tej dziedziny, w tym parę po angielsku. Niektóre są pisane przez hinduskich autorów, i w tych książkach jest masa informacji, a sztuka czytania z ręki nie wydaje się w nich taka łatwa. To (chyba?) ma sens, bo wróżenie z ręki tak bardzo się kojarzy z cyganami, których korzenie pochodzą z Indii. Poza powyższymi pytaniami, mam jeszcze jedno: jest jakaś różnica między chiromacją Zachodnią a tej ze Wschodu? Cytuj
Elżbieta. Napisano 29 Czerwca 2024 Napisano 29 Czerwca 2024 (edytowane) Z chiromancją jest podobnie jak z wahadełkiem - nic na sto %. Ile książek i kultur tyle wersji i interpretacji. Dużo w wolnym tłumaczeniu, wybiórczo. Podobnie jak z feng shui . Nic dla laików bez doświadczenia. W chiromancji można nieźle ściemniać. Edytowane 29 Czerwca 2024 przez Elżbieta. lit/ 3 Cytuj
nastek96 Napisano 29 Czerwca 2024 Napisano 29 Czerwca 2024 Właściwie to chyba z żadną techniką wróżbiarską nie jest nic na 100%. Jak najbardziej ma sens. Wszystko ma sens, jeśli Cię interesuje. To bardzo stara sztuka. Myślę, że można wyczytać fajne informacje o życiu człowieka, aczkolwiek nwm, czy ta literatura wystarczy. Tak jak w tarocie karty są rozpisywane bardzo teoretycznie, a praktyka pokazuje swoje. Jeśli chcesz sprawdzić, czy jest sens to spróbuj zinterpretować linie komuś starszemu kto już swoje przeżył np mamie i się przekonasz. 2 1 Cytuj
Elżbieta. Napisano 30 Czerwca 2024 Napisano 30 Czerwca 2024 W dniu 28.06.2024 o 21:38, Ariesza napisał: ma sens, bo wróżenie z ręki tak bardzo się kojarzy z cyganami, których korzenie pochodzą z Indii. Przeceniacie umiejętności Romów. Te z ulicy po prostu z konieczności ściemniały, o czym już wspomniałam. Mnie zastanawia jedno - mam już" słuszny "wiek i z tego co pamiętam, dawniej na prawej dłoni miałam więcej jakiś znaków, krzyży, linii,..... teraz jakby niewiele. Czy przypadkiem nie z powodu "przerobienia" już pewnych przeżyć, doświadczeń, a teraz pozostało mi już niewiele. Natomiast na lewej dłoni, którą po złamaniu nadgarstka mam jakby przykurczoną, jest ich dużo więcej niż kiedyś. O czym to może świadczyć. Mam gdzieś książkę nt ... .....gdzieś :( 2 Cytuj
nastek96 Napisano 30 Czerwca 2024 Napisano 30 Czerwca 2024 Wg niektórych jedna dłoń to przeszłość, a druga przyszłość. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Lipca 2024 Ekspert Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) 15 godzin temu, nastek96 napisał: Wg niektórych jedna dłoń to przeszłość, a druga przyszłość. Spotlakałam się ze stwierdzeniem, że lewa dloń, to zapis potencjału z którym przychodzimy a prawa, to jest to, co sami wypracujemy z tego. Edytowane 1 Lipca 2024 przez Gringe 2 Cytuj
nastek96 Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Może być i tak. Są różne szkoły, która ręką co oznacza. Nawet może być tak, że mężczyźnie się wróży chyba z prawej ręki, a kobiecie z lewej. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi