Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat znaczenia imienia Matylda : Osoba nosząca to imię kieruje się w życiu raczej intuicją, a nie praktyką czy wiedzą. Jest osobą szlachetną, kulturalną, subtelną. Lubi życie artystyczne, więc utrzymuje ścisłe kontakty z ważnymi osobistościami. Sama także próbuje sił na scenie. Lubi pełną gamę kolorów. Ubiera się gustownie i tak by mogła zwracać na siebie uwagę. Osoby te chętnie i wcześnie zakładają rodzinę, troszczą się o dom, dobrze wychowują dzieci. Umieją stworzyć zgodną i harmonijną rodzinę. Swoim postępowaniem łagodzą kontrasty i unikają konfliktów. Osoby bardzo pracowite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 MATYLDA Pochodzenie: starogermańskie Liczba imienia: DZIEWIĄTKA Znaczenie: siła, odwaga Znak zodiaku: Lew Planeta: Słońce Imieniny: 11 Styczeń, 19 Styczeń, 14 Marzec Kobieta silna i zdecydowana. Zazwyczaj bywa wszechstronnie uzdolniona i umie realizować swoje talenty zgodnie z duchem czasu. Ma skłonności do dominacji, tak więc najlepiej czuje się na stanowiskach kierowniczych. Jest trochę próżna: lubi ładnie wyglądać nie tyle dla siebie samej, co dla wrażenia, jakie wywiera na innych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ona1989 Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Ja mam matylda jako drugie (z bierzmowania) na chrzcie distałam Karolina. i jak to czytam.. to raczej się jakoś uzupełniam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts