Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prośba o pomoc w interpretacji rozkładu 3 kart , pytanie dotyczące sytuacji zawodowej. Wybrane karty wdowa-dom-spokojna starość 

Gość Ariesza
Napisano (edytowane)

Mam pytanko, jakie masz karty? Takie jak na obrazku niżej?

Jeśli chodzi o mój pomysł na interpretację, to one mówią o samozatrudnieniu, małej firmie, pracy z domu - karty sugerują tutaj raczej pozytywne rozwiązanie. Wdowa nie jest negatywną kartą, może wskazywać na kobietę (Ciebie, starszą kobietę z rodziny albo szefową), a karta obok będzie dookreślała, kim ona jest. Masz tam dom, więc to rodzinna kobieta, a w kontekście pracy posiadająca właśnie biznes domowy. Wdowa to także nowe początki po trudnych sytuacjach, ale spokojna starość mówi, że dobrze się wszystko skończy. Dom + Spokojna starość to może być też dosłownie dom starców.

s-l1200.jpg

Edytowane przez Ariesza
  • Moderators
Napisano

Sorry, ale jak się o coś pyta, to o ile pytanie jest tak ogólne jak Twoje, to i odpowiedź też będzie bliżej nieokreślona.

Doprecyzuj sytuację, czy chodzi o podjęcie zatrudnienia czy o sytuację w obecnej, czy może o rozwój lub upadek firmy? 

Te karty równie dobrze mogą oznaczać, że borykasz się z trudnościami i jesteś na utrzymaniu kogoś z rodziny i może tak pozostać do spokojnej starości, jak również że w uzyskaniu posady może pomóc ktoś z rodziny i będziesz mieć zabezpieczoną przyszłość.

A to są tylko dwie z możliwych kombinacji, dlatego właśnie przydaje się określenie swojej sytuacji.

• Lubię to! 1
Napisano

Rozkład był dla osoby która jest na rozdrożu, ma dobrą pracę za granicą ale chciałaby wrócić do Polski, warunek dobra praca, przeszkodą wiek przedemerytalny.

• Lubię to! 1
Napisano
W dniu 5.08.2024 o 13:37, Ariesza napisał:

Mam pytanko, jakie masz karty? Takie jak na obrazku niżej?

Jeśli chodzi o mój pomysł na interpretację, to one mówią o samozatrudnieniu, małej firmie, pracy z domu - karty sugerują tutaj raczej pozytywne rozwiązanie. Wdowa nie jest negatywną kartą, może wskazywać na kobietę (Ciebie, starszą kobietę z rodziny albo szefową), a karta obok będzie dookreślała, kim ona jest. Masz tam dom, więc to rodzinna kobieta, a w kontekście pracy posiadająca właśnie biznes domowy. Wdowa to także nowe początki po trudnych sytuacjach, ale spokojna starość mówi, że dobrze się wszystko skończy. Dom + Spokojna starość to może być też dosłownie dom starców.

s-l1200.jpg

Tak, mam takie karty jak na zdjęciu

• Moderators
Napisano

No i w tym kontekście te karty nabierają innego znaczenia  niż powyższe przykłady. Z tym, że zależy co u kogo znaczy Wdowa, już niezależnie od talii i jej autorki.

Niektórzy traktują kartę Wdowca (bo Wdowa rzadziej występuje) jako kartę mogącą wskazywać na pozytywy, w sensie zakończenia czegoś trudnego.

A to jest podstawowy błąd, bo są to karty łopatologiczne, skojarzeniowe i nie upatrują w osobie kogoś kto coś stracił szczęścia z tego powodu. To owszem, jest zakończenie jakiegoś etapu, ale to jest smutek, żal po stracie, samotność a nie koniec kłopotów i start w radosną przyszłość.

Cygany są w zasadzie dosłowne.

I ja bym się zastanowił mocno nad tym powrotem teraz. Na wyjściu jest żałoba, strata - oby ta osoba nie żałowała swojej decyzji.

Spokojna starość w domu (tu: w ojczyźnie) to prędzej jak już będzie na emeryturze (pożegnanie z pracą w wyniku przejścia na emkę) i będzie mogła z niej w pełni korzystać.

A przypuszczam, że ta emerytura po przeliczeniu na złotówki pozwoli jej godnie żyć, w przeciwieństwie do emerytur wypracowanych w tym chorym kraju.

Jeśli jednak chciałaby ona wrócić, bo jej za Polską żałobnie, to karty wskazują, by najpierw poszukała pewnej posady, może jej pomóc w tym jakiś krewny i dopiero się tu wróciła.

Jest jeszcze jedna kwestia.

Nie pamiętam, czy w talii p. Marcinkiewicz jest Wdowa i Wdowiec, a to ma znaczenie, tu kapitalnez bo tam gdzie są te dwie karty, Wdowa jest bardziej negatywna niż Wdowiec.

• W punkt 1