Skocz do zawartości

Zwłoki kobiet w wodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, uprzejmie proszę o pomoc w interpretacji snu.

Śnił mi się film, a raczej zlewały się ze sobą film i rzeczywistość snu. Z jednej strony pamiętam, że zaczęłam oglądać jakiś film od połowy i nie wiedziałam, o co w nim chodzi, cofnęłam go i to był film o morderstwach kobiet. Pamiętam ich zwłoki w rzece, całe i poćwiartowane, ciągnęły się bardzo długo - nie niósł ich prąd, bo był za słaby, woda je obmywała. Były równo ułożone, pamiętam 

Druga część snu była jakby już nie z tego filmu - czułam że to się dzieje "naprawdę". Byłam w sytuacji spotkania z ważną osobą, mężczyzną - jego twarz wyglądała jak twarz aktora, którego kojarzę (co może łączyć się z motywem filmu), ale tutaj nie grał, był tym kimś naprawdę. Spotkanie przebiegało w napiętej atmosferze, zależało mi aby zrobić przed tym kimś dobre wrażenie - jakby rozmowa o pracę, coś dla mnie ważnego zależało od tej osoby. Rozmowa się zakończyła, a sytuacja zmieniła się - jakby to, co wyżej opisałam, nie było częścią filmu, ale tej sennej rzeczywistości i jakby ktoś naprawdę odkrył zwłoki. Ten mężczyzna naciskał, abym stwierdziła, że tych zwłok nie było tak dużo, że po 2 km już praktycznie się kończą (było ich tyle, że układały się w tak długi ciąg). 

W tym momencie mężczyzna się żegna, mam wyjść - razem z kimś, kto był ze mną na tym spotkaniu, jakiś mężczyzna. Ważny człowiek zostaje w pokoju z kobietą, która ma zasłonięta twarz, ale gdy wychodzimy ona ją odsłania i patrzy na nas znacząco. Towarzyszący mi mężczyzna mówi po wyjściu "ale ona na niego leci", ale ja wiedziałam, że ona niemo prosiła o pomoc - on jest mordercą a ona będzie jego kolejną ofiarą i obie o tym wiemy. 

Rzadko pamiętam sny, jeszcze rzadziej tak długie. 

• Lubię to! 1
Napisano

Nasuwają mi się dwie interpretację.

1. Przechodzisz teraz jakiś trudny okres w pracy lub w swoim otoczeniu. Ktoś cię ocenia lub masz takie wrażenie? czujesz jakąś presję? Może to także wskazywać na Twoje poczucie odpowiedzialności lub chęć pomocy, które mogą być związane z relacjami w Twoim życiu.

2. W najbliższym czasie pojawi się ktoś, komu będziesz musiała pomóc, ale nie będziesz wiedziała w jaki sposób możesz to zrobić?

Nie wiem jak u innych osób, w moim przypadku interpretacja tego co mi się przyśni, jest bardzo indywidualna. Często pokrywa się z tym co się dzieje w chwili obecnej, a w większości potrafię wyśnić co nadejdzie. To co wyżej napisałam, kompletnie nie musi zgadzać się z tym co jest/będzie u ciebie. Najlepszym sposobem, aby dojść do tego, co oznaczają twoje sny, będzie prowadzenie pamiętnika snów i analizowanie wszystkiego co w nim się wydarzyło z kolejnymi lub poprzednimi dniami.