Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w interpretacji, sam nie dam rady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej ostatnio położyłem dla siebie karty Tarota, pytanie które zadałem brzmiało: jak będzie wyglądać moje samopoczucie psychiczne przez okres następnych 3 miesięcy? Przez ostatnie lata czułem się  źle w związku z nieudaną relacją z pewną dziewczyną ale teraz, od początku tego roku czuje się już dobrze , "przeszło" mi i po prostu byłem ciekaw jak to będzie wyglądać w najbliższej przyszłości. Karty które wypadły:

Królowa Denarów + 2 kielichy + Głupiec + Wieża + Cesarzowa

Nie wiem jak to rozpracować, nie wierzę żebym w 3 miesiące czuł to wszystko ile pokazały te karty, wydaje mi się że Tarot jak to ma w zwyczaju zamiast odpowiedzi na moje pytanie pokazał mi nie moje samopoczucie psychiczne a raczej życie uczuciowe w przyszłości, nie parę miesięcy do przodu a raczej coś koło roku, albo i więcej czy ktoś może mi pomóc? Ja tu widzę dwie kobiety, jakieś uczucie, nagłą zmianę potem ta Cesarzowa na końcu no nie wiem co o tym myśleć.  Bardzo proszę  o opinie :)

Edytowane przez zorro
  • Moderators
Napisano

Po pierwsze, jeśli nie wierzysz, to nie stawiaj kart.

Po drugie jak już to jednak robisz, to nie kmiń czy to będzie "coś koło roku" bo pytanie jest wyraźne: na trzy miesiące.

Po trzecie pytasz o samopoczucie psychiczne a nie wydarzenia fizyczne, więc tej linii się trzymaj.

Wg. mnie wydaje ci się, że masz to już z głowy, ale będzie cię jeszcze huśtać, będziesz jeszcze rozchwiany. Może być, że gdzieś w głębi ciebie coś tam jeszcze tkwi i masz marzenia, że się da coś zrobić z tą relacją.

Ale jeśli tak, to rozczarowanie będzie i ostatecznie zaciśniesz zęby i pójdziesz w swją stronę.

Napisano

Dzięki wielkie za interpretację, natomiast tak jak napisałem nie wierzę żeby tak dużo się działo w ciągu tych 3 miesięcy jeśli chodzi o mój "mental state" i to jest część mojej interpretacji tej wróżby - moje odczucie. Tarot czasami gdy pytamy go o jedną sprawę mówi o innej jeśli kiedykolwiek wróżyłeś/łaś to wiesz o czym mówię i wydaje mi się że interpretując karty trzeba być otwartym na wszelkie pomysły/idee jak je ugryźć zwłaszcza gdy czytanie wydaje się trudne. Tak to wygląda z mojej strony ale ja bazuje na własnych doświadczeniach 😉

Czy ktoś ma może inny pomysł na ten rozkład ??

Napisano
2 godziny temu, zorro napisał:

Dzięki wielkie za interpretację, natomiast tak jak napisałem nie wierzę żeby tak dużo się działo w ciągu tych 3 miesięcy jeśli chodzi o mój "mental state" i to jest część mojej interpretacji tej wróżby - moje odczucie. Tarot czasami gdy pytamy go o jedną sprawę mówi o innej jeśli kiedykolwiek wróżyłeś/łaś to wiesz o czym mówię i wydaje mi się że interpretując karty trzeba być otwartym na wszelkie pomysły/idee jak je ugryźć zwłaszcza gdy czytanie wydaje się trudne. Tak to wygląda z mojej strony ale ja bazuje na własnych doświadczeniach 😉

Czy ktoś ma może inny pomysł na ten rozkład ??

Absolutnie nie musi to być konkretny okres czasu. Z doswiadczenia wiem że wróżba może się spełnić w innym czasie. 

Rozumiem że jestes w zwiazku z tą dziewczyną?

Karty poki co pokazują stabilizację w królowej denarów. 

Przez jakiś czas będzie fajnie miło komfort psychiczny itp. 

Potem w tym Glupcu zechcesz obrać inną drogę, lub możesz popełnić błąd bo głupiec jest frywolny, nie myśli zbytnio nie przejmuje sie i to doprowadzi do Wieży. Czyli załamanie się relacji lub w Tobie dokona się gwałtowna przemiana .Gniew złość ale w końcu powinno się uspokoić. Może nowa kobieta?

• Lubię to! 1
Gość Ariesza
Napisano

Wewnętrzne rozterki związane z dwoma kobietami, ale także wahanie w temacie dogadzania sobie, władzy i pieniędzy.

W układach na 5 kart lubię je podzielić na stronę lewą i prawą. Uczynię to tutaj, jako przykład, jak ja analizowałabym swoje karty.

Głupiec w środku = postanowienie, że zaczniesz coś od nowa. Tylko co? Po lewej od Głupca (Królowa Denarów + 2 Kielichy) masz jedną opcję, po prawej drugą (Wieża + Cesarzowa).

Królowa Denarów + 2 Kielichy = stabilizacja materialna, inicjatywa ustabilizowania swojego życia materialnego, majątku, domu, nieruchomości. Denarowa jest podobna do Cesarzowej, obie mówią o bogactwie, ale Denarowa jest w tym wszystkim bardziej stabilna - umie zarabiać pieniądze i je oszczędzać, Cesarzowa jest bardziej jako Afrodyta, a jej gwiazdą jest Wenus - wydaje je na błyskotki, luksusy i zmysłowe rozkosze. Denarowa też potrafi opływać w bogactwa, ale w talii wydaje się bardziej skromną kartą. Obie mogą oznaczać także bogactwo duchowe - Denarowa będzie bardziej spokojna, jest mniej rozrzutna także w dzieleniu się bogactwem wnętrza. Co to znaczy? Na przykład mniej gadania do ludzi, którzy o nic nie pytali, i i tak nie korzystają z Twoich rad.

Wieża + Cesarzowa = Wieża uwypukla wady Cesarzowej, ale też wskazuje na zerwanie z jej cechami. Reality check dla Twojego poczucia godności, utrata dotychczasowej władzy (i być może zamiana jej na inną - Królowa Denarów też rządzi. To może być np. zmiana środowiska, w którym się będzie miało posłuch), utrata dotychczasowego źródła pieniędzy, być może powstanie jakiejś skazy na ciele (Cesarzowa to ładny wygląd, Wieża niekoniecznie). Zmiana gustu estetycznego. Porażka w tworzeniu sztuki, tworzeniu dzieł artystycznych. Wieża to także korporacje, wieżowce, budynki, bycie na szczycie, więc może Wieża + Cesarzowa to może być szefowa.

Może to być też jak inni mówią, po prostu zamęczanie się myślami o dwóch kobietach. Niekoniecznie to musi być zewnętrzne zdarzenie, możesz nikogo nie poznać, tylko zwyczajnie coś Ci się przypomni i będzie za Tobą "chodziło".

• Moderators
Napisano

Tak, karty czasami mówią o innej sprawie.

Ale wówczas, gdy ta sprawa jest ważna, istotniejsza od pytania, kiedy "tarot uzna", ją za kluczową.

Dowolność interpretacji - okej, można sobie dokombinować, że to życie uczuciowe wyszło, zwłaszcza jak okaże się ono istotne w tym samopoczuciu psychicznym.

Natomiast jak się zadaje z ciekawości a nie z potrzeby życiowej pytanie ściśle konkretne, tu o samopoczucie i to w ciągu określonego czasu, to sorry - dostaje się odpowiedź na to konkretne pytanie.

Zresztą, pytasz i nie wierzysz, więc nie zdziwiłbym się, jeśli zostaniesz przez wyrocznię potraktowany niepoważnie.

A tak na marginesie - scenariuszy może być sporo, już mamy trzy i... i odleciały daleko od pierwotnego pytania.

Ja jestem ze starej szkoły wróżenia. Odpowiadam na zadane pytanie.

Jeśli moje karty wychodzą kompletnie "nie na temat",  to oznacza, że mają coś ważniejszego do przekazania. Ale to wcale nie jest częste, częściej jest to nadinterpretacja.

Z Twoich kart można spokojnie opowiedzieć o samopoczuciu,  więc na tym się skupiłem.

Nie wynika z nich, że opowieść o życiu uczuciowym będzie przełomem, ws. samopoczucia psychicznego, gdyż, jak sam piszesz "już mi przeszło".

Natomiast Ariesza doskonale o tym uczuciowym życiu opowiedziała :oklaski:

Napisano
7 godzin temu, Szept myśli napisał:

Absolutnie nie musi to być konkretny okres czasu. Z doswiadczenia wiem że wróżba może się spełnić w innym czasie. 

Rozumiem że jestes w zwiazku z tą dziewczyną?

Karty poki co pokazują stabilizację w królowej denarów. 

Przez jakiś czas będzie fajnie miło komfort psychiczny itp. 

Potem w tym Glupcu zechcesz obrać inną drogę, lub możesz popełnić błąd bo głupiec jest frywolny, nie myśli zbytnio nie przejmuje sie i to doprowadzi do Wieży. Czyli załamanie się relacji lub w Tobie dokona się gwałtowna przemiana .Gniew złość ale w końcu powinno się uspokoić. Może nowa kobieta?

Nie jestem w tym związku, może niezrozumiale to napisałem w pierwszym poście. No sporo tych skrajnych emocji pokazały karty dlatego miałem problem w interpretacji natomiast to co napisałaś może być trafne, 2 kobiety albo jedna która z  k. Denarów stała się dla mnie Cesarzową? Jeśli karty odnosząc się do mojego stanu psychicznego określiły mnie jako k. Denarów ( stabilność, finanse, dbałość o siebie, zaradność ) później 2 kielichy (przyjaźń z kimś, wspólnota, porozumienie, uczucie) potem Głupiec ( początek czegoś nowego, lekkomyślność, zalążek nowej idei?) następnie Wieża ( nagła zmiana, katastrofa, coś się zawali) i wreszcie Cesarzowa ( niezależnośc, władza, postawienie "na swoim) to wychodzi tu istny rollelcoaster i tak jak pisałem na co obruszył się kolega @ Ejbert wyżej, nie wierzę że to wszystko wydarzy się w ciągu 3 miesięcy - ale mogę się mylić 😉

4 godziny temu, Ariesza napisał:

Wewnętrzne rozterki związane z dwoma kobietami, ale także wahanie w temacie dogadzania sobie, władzy i pieniędzy.

W układach na 5 kart lubię je podzielić na stronę lewą i prawą. Uczynię to tutaj, jako przykład, jak ja analizowałabym swoje karty.

Głupiec w środku = postanowienie, że zaczniesz coś od nowa. Tylko co? Po lewej od Głupca (Królowa Denarów + 2 Kielichy) masz jedną opcję, po prawej drugą (Wieża + Cesarzowa).

Królowa Denarów + 2 Kielichy = stabilizacja materialna, inicjatywa ustabilizowania swojego życia materialnego, majątku, domu, nieruchomości. Denarowa jest podobna do Cesarzowej, obie mówią o bogactwie, ale Denarowa jest w tym wszystkim bardziej stabilna - umie zarabiać pieniądze i je oszczędzać, Cesarzowa jest bardziej jako Afrodyta, a jej gwiazdą jest Wenus - wydaje je na błyskotki, luksusy i zmysłowe rozkosze. Denarowa też potrafi opływać w bogactwa, ale w talii wydaje się bardziej skromną kartą. Obie mogą oznaczać także bogactwo duchowe - Denarowa będzie bardziej spokojna, jest mniej rozrzutna także w dzieleniu się bogactwem wnętrza. Co to znaczy? Na przykład mniej gadania do ludzi, którzy o nic nie pytali, i i tak nie korzystają z Twoich rad.

Wieża + Cesarzowa = Wieża uwypukla wady Cesarzowej, ale też wskazuje na zerwanie z jej cechami. Reality check dla Twojego poczucia godności, utrata dotychczasowej władzy (i być może zamiana jej na inną - Królowa Denarów też rządzi. To może być np. zmiana środowiska, w którym się będzie miało posłuch), utrata dotychczasowego źródła pieniędzy, być może powstanie jakiejś skazy na ciele (Cesarzowa to ładny wygląd, Wieża niekoniecznie). Zmiana gustu estetycznego. Porażka w tworzeniu sztuki, tworzeniu dzieł artystycznych. Wieża to także korporacje, wieżowce, budynki, bycie na szczycie, więc może Wieża + Cesarzowa to może być szefowa.

Może to być też jak inni mówią, po prostu zamęczanie się myślami o dwóch kobietach. Niekoniecznie to musi być zewnętrzne zdarzenie, możesz nikogo nie poznać, tylko zwyczajnie coś Ci się przypomni i będzie za Tobą "chodziło".

To dobra interpretacja te wewnętrzne rozterki, zdarzało mi się miewać czasami wewnętrzne rozterki, choć akurat w ostatnim czasie czuję się spokojnie ale kto wie. Nie przemawia do mnie natomiast to "dogadzanie sobie" w temacie władzy czy pieniędzy o których piszesz- poprostu nie występuje taka sytuacja w moim życiu nie mam nadmiaru jednego czy drugiego by sobie "dogadzać" 😊

2 godziny temu, Ejbert napisał:

Tak, karty czasami mówią o innej sprawie.

Ale wówczas, gdy ta sprawa jest ważna, istotniejsza od pytania, kiedy "tarot uzna", ją za kluczową.

Dowolność interpretacji - okej, można sobie dokombinować, że to życie uczuciowe wyszło, zwłaszcza jak okaże się ono istotne w tym samopoczuciu psychicznym.

Natomiast jak się zadaje z ciekawości a nie z potrzeby życiowej pytanie ściśle konkretne, tu o samopoczucie i to w ciągu określonego czasu, to sorry - dostaje się odpowiedź na to konkretne pytanie.

Zresztą, pytasz i nie wierzysz, więc nie zdziwiłbym się, jeśli zostaniesz przez wyrocznię potraktowany niepoważnie.

A tak na marginesie - scenariuszy może być sporo, już mamy trzy i... i odleciały daleko od pierwotnego pytania.

Ja jestem ze starej szkoły wróżenia. Odpowiadam na zadane pytanie.

Jeśli moje karty wychodzą kompletnie "nie na temat",  to oznacza, że mają coś ważniejszego do przekazania. Ale to wcale nie jest częste, częściej jest to nadinterpretacja.

Z Twoich kart można spokojnie opowiedzieć o samopoczuciu,  więc na tym się skupiłem.

Nie wynika z nich, że opowieść o życiu uczuciowym będzie przełomem, ws. samopoczucia psychicznego, gdyż, jak sam piszesz "już mi przeszło".

Natomiast Ariesza doskonale o tym uczuciowym życiu opowiedziała :oklaski:

Nie wiem jak określasz gdzie jest granica pomiędzy życiową potrzebą a ciekawością, czytając wiele tematów tutaj z prośbą o interpretacje to moje nie odbiega od normy ani nie urąga Tarotowi - tak mi się wydaje wszak są tu pytania o dramy z batonikami kit kat i nie widziałem tam głosów oburzenia, a ja pytam o coś dla mnie ważnego, bo w przeszłości stan psychiczny sprawiał mi problemy ale nie traktuje wróżb śmiertelnie poważnie - na koniec dnia to tylko karty i wiele czytań się niesprawdziło z wszelakich przyczyn. I masz rację scenariuszy mamy już 3, co jest w sumie charakterystyczne dla tych kart można je odczytać na wiele sposobów.  I jeszcze kończąc mi wielokrotnie Tarot gdy pytałem go o jeden aspekt mówił o innym więc bazuje tu na swoim  co prawda niewielkim ale doświadczeniu 😉

Gość Ariesza
Napisano
32 minuty temu, zorro napisał:

nie wierzę że to wszystko wydarzy się w ciągu 3 miesięcy - ale mogę się mylić

Gdybyś był kobietą, to takie rzeczy i natłok emocji by się wydarzył w ciągu godziny 😂

• Moderators
Napisano

Masz rację, że wiele pytań jest, powiedzmy, bardzo lekkich.

Jednak sam najpierw twierdzisz, że jesteś tylko ciekaw a następnie, że to jest dla ciebie ważna sprawa.

Dlatego uważam, że nie fabuła z życiem uczuciowym jest ważna, tylko właśnie ten konkretny temat. Dlatego sądzę, że nie trzeba tu iść bocznymi drogami.

Scenariusze mamy, ale to nie jest charakterystyczne dla tych kart (ani żadnych innych), to jest charakterystyczne dla amatorów pasjonatów, którymi jesteśmy.

Mam na myśli to, że wariantów każdej karty jest wiele, ale trzeba z nich wydobyć to, co dotyczy danej sprawy. I to starałem się zrobić.

Czas pokaże, co z tych scenariuszy się ziści :)

• O.K 1
Napisano
W dniu 8.08.2024 o 20:24, zorro napisał:

jak będzie wyglądać moje samopoczucie psychiczne przez okres następnych 3 miesięcy? Przez ostatnie lata czułem się  źle w związku z nieudaną relacją z pewną dziewczyną ale teraz, od początku tego roku czuje się już dobrze , "przeszło" mi i po prostu byłem ciekaw jak to będzie wyglądać w najbliższej przyszłości. Karty które wypadły:

Królowa Denarów + 2 kielichy + Głupiec + Wieża + Cesarzowa

Wychodzisz na prostą to fakt, ale mi się wydaje, że temat jeszcze nie jest całkowicie "przerobiony". Potrzeba tu domknięcia, obalenia starych wzorców. Np. dlaczego tamta dziewczyna tak na Ciebie wpłynęła, jakich kobiet szukasz czy nie ma tu jakiś wzorców powtarzalności bądź wskazówka by w coś podobnego nie wpaść.

Będzie dobrze, ale... jeszcze przez chwilę coś Cię "zakuje" byś mógł się odrodzić do końca po tym ciężkim okresie.

Pozdrawiam