Gość Ariesza Napisano 22 Sierpnia 2024 Napisano 22 Sierpnia 2024 Bawię się technikami predykcyjnymi i patrzę też na daty z mojego wczesnego niemowlęctwa i dzieciństwa. Zastanowiło mnie, czy można w ten sposób znaleźć ślady jakichś zdarzeń, których nie pamiętamy. Na przykład poważne choroby, albo jakieś wypadki. Co sądzicie? Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 22 Sierpnia 2024 Ekspert Napisano 22 Sierpnia 2024 (edytowane) @Ariesza tranzyty Saturna działają od momentu pojawienia się właściciela horoskopu na świecie i przynoszą w dziecięcych horoskopach choroby( albo ludzi którzy w jakiś sposób ograniczają swobodę). Oczywiście nie tylko tranzyty Saturna działają ale i cała reszta planet przynosi coś, na skalę możliwości świata dziecka. W progresjach u mojego dziecka, w dniu kiedy przyszło na świat, zobaczyłam swoje rozstanie z mężem( na tamten moment nic nie zapowiadało burzy która z miesiąca na miesiąc zaczeka narastać). A była to wtedy progresywną pełnią na osi 10/4 dom( plus inne tranzyty i Solariusz). Także my możemy niekoniecznie pamiętać, w horoskopie będą ślady. Edytowane 22 Sierpnia 2024 przez Gringe 2 1 Cytuj
Administrator Ismer Napisano 25 Sierpnia 2024 Administrator Napisano 25 Sierpnia 2024 W dniu 22.08.2024 o 11:20, Ariesza napisał: Zastanowiło mnie, czy można w ten sposób znaleźć ślady jakichś zdarzeń, których nie pamiętamy. Na przykład poważne choroby, albo jakieś wypadki. Co sądzicie? Można, ale tak jak na każdym odcinku astro trzeba mieć o niej jakie takie pojęcie. Dany układ natalny i tranzyt do niego nie jest jedynym opisywanym przez danego autora przejawem jego wyładowania - opcji realizacji jest sporo. Nie musi uderzyć fizycznie, coś może zadziać się w psychice. Wystarczy nieodpowiednia opieka, tzn. nie zaspokajająca potrzeb dziecka i o skrzywienie, widoczne w późniejszym wieku, już łatwo. Jeśli chodzi o zerkanie w czyjś horoskop, żeby zobaczyć coś u siebie, to jest to pewien wskaźnik, na co zwracała nam uwagę p. Donka Madej (ona swoje wydarzenia zobaczyła w kółku męża albo odwrotnie, nie pomnę już), ale zaznaczała, że to regułą nie jest. Raz, z powyższego względu (sporo opcji wyładowania) a dwa, że muszą to być osoby bliskie i/ lub relacyjnie związane z Włh, zwłaszcza przez którąś z osi. 3 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi