Skocz do zawartości

Czy za pomocą astro można odkryć zdarzenia ze wczesnego dzieciństwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ariesza
Napisano

Bawię się technikami predykcyjnymi i patrzę też na daty z mojego wczesnego niemowlęctwa i dzieciństwa. 

Zastanowiło mnie, czy można w ten sposób znaleźć ślady jakichś zdarzeń, których nie pamiętamy. Na przykład poważne choroby, albo jakieś wypadki. Co sądzicie?

• Ekspert
Napisano (edytowane)

@Ariesza tranzyty Saturna działają od momentu pojawienia się właściciela horoskopu na świecie i przynoszą w dziecięcych horoskopach choroby( albo ludzi którzy w jakiś sposób ograniczają swobodę).

Oczywiście nie tylko tranzyty Saturna działają ale i cała reszta planet przynosi coś,  na skalę możliwości świata dziecka. 

W progresjach u mojego dziecka, w dniu kiedy przyszło na świat, zobaczyłam swoje rozstanie z mężem( na tamten moment nic nie zapowiadało burzy która z miesiąca na miesiąc zaczeka narastać). 

A była to wtedy progresywną pełnią na osi 10/4 dom( plus inne tranzyty i Solariusz). 

Także my możemy niekoniecznie pamiętać, w horoskopie będą ślady. 

Edytowane przez Gringe
  • Lubię to! 2
  • Super 1
  • Administrator
Napisano
W dniu 22.08.2024 o 11:20, Ariesza napisał:

Zastanowiło mnie, czy można w ten sposób znaleźć ślady jakichś zdarzeń, których nie pamiętamy. Na przykład poważne choroby, albo jakieś wypadki. Co sądzicie?

Można, ale tak jak na każdym odcinku astro trzeba mieć o niej jakie takie pojęcie. Dany układ natalny i tranzyt do niego nie jest jedynym opisywanym przez danego autora przejawem jego wyładowania - opcji realizacji jest sporo. Nie musi uderzyć fizycznie, coś może zadziać się w psychice. Wystarczy nieodpowiednia opieka, tzn. nie zaspokajająca potrzeb dziecka i o skrzywienie, widoczne w późniejszym wieku, już łatwo.

Jeśli chodzi o zerkanie w czyjś horoskop, żeby zobaczyć coś u siebie, to jest to pewien wskaźnik, na co zwracała nam uwagę p. Donka Madej (ona swoje wydarzenia zobaczyła w kółku męża albo odwrotnie, nie pomnę już), ale zaznaczała, że to regułą nie jest. Raz, z powyższego względu (sporo opcji wyładowania) a dwa, że muszą to być osoby bliskie i/ lub relacyjnie związane z Włh, zwłaszcza przez którąś z osi.

• Lubię to! 3
  • Super 1