Skocz do zawartości

Sen o Piłsudskim

Rekomendowane odpowiedzi

• Ekspert
Napisano

To mnie ubawił moj sen jak tylko się przebudziłam😅

Nie pamiętam jego dokładnej fabuły ale szłam obok Marszałka Piłsudskiego i wyglądało to jak wchodzenie do jakiegoś domu, starej polskiej wilii. Szlam obok, koło mnie jeszcze druga kobieta, w śnie miała to być znana mi osoba, może koleżanka. Pamiętam główną myśl a może to do niej mówiłam, że Marszałek to babiarz i żeby dała sobie spokój bo on tylko skacze "z kwiatka na kwiatek". Może ona szykowała się do ślubu z nim, wyglądało, że weszła do staromodnej sypialni i zamykala drzwi by się przebrać, przyszykować do uroczystosci. Zupełnie mnie olała i robiła swoje. 

No i tak teraz sobie czytam ciekawostki o Naczelniku i był on mocno ezoterycznie zaangażowany. 

Pomyślałam, że spojrzę na horoskop i poszukam jakiś astro smaczków, które by pasowaly do ciekawostek które wyszperałam o nim😅

Ale za Chiny ludowe nie wiem skąd przybłąkał mi się w głowie- może podświadomie kojarzę go jako rewolucjonistę a sama przechodzę teraz koniunkcję Urana po Słońcu🤔

Napisano

Piłsudski kojarzy mi się z władzą. I ta władza wchodziła do domu. Stary dom kojarzy mi się z tradycją. 

Może ktoś w otoczeniu próbuje Ci coś narzucić? Abyś zmieniła swoje zasady, normy, zwyczaje? 

Albo ty próbujesz bezskutecznie ostrzec kogoś przed osobą, która ma duży wpływ na innych, ale nikt Cię nie słucha? 

Zauważyłem, że często mi się śni coś co przeżyłem za dnia. Potem w nocy to do mnie potrafi wrócić w zmienionej postaci 

• W punkt 1
  • Super 1
  • Ekspert
Napisano

@nastek96jest to ciekawy pomysł🤔 Wychodziloby, że moja siostra jest tu Piłsudskim- scieramy się w temacie wychodzenia gdzues z domu, krotkich wyjazdów. Ona by najchetniej siedziala w domu, zaczynam podejrzewać czy na serio nie ma jakiejś fobii przed otwartą przestrzenią🤔 

Sen mówił głównie, że facet jest bawidamkiem i "zalicza" babki a taki temat zupel ie nie przewijał się w mnie ani u znajomych. Stąd tak się nad tym zastanawiam. 

Szukałam informacji o Piłsudskim, coś tam romansował ale amantem nie był. Miał dwie żony, w tym dzieci miał z drugą i to zanim powiedzieli sakramentalne "tak" bo pierwsza nie chciała dać rozwodu i trzeba było czekać do jej śmierci :/ 

Napisano (edytowane)

Tu niekoniecznie może chodzić o bawidamka.  Można się pozagłębiać o czym to świadczy: niestałość uczuć, nieumiejętność zawierania głębszych relacji, płytkie spojrzenie na życie...

W sumie ciekawe, że ona może być jako wojskowy, ktoś kto sztywno trzymać się swoich zasad. Mówisz, że nie chce wychodzić z domu, a Piłsudski we śnie właśnie wchodzi do domu i ma zawrzeć ślub, czyli coś trwałego. 

A przemyśl, czy rozmawiałaś z siostrą przed zaśnięciem, albo myślałaś o niej? A może rozmyślałaś o czymś innym w tym dniu? 

Edytowane przez nastek96
  • Super 1
Gość Ariesza
Napisano

Nie wiem, czy to będzie pasowało do Twojego snu, ale zauważyłam, że czasami gdy moje sny generują mi jakiegoś znaczącego NPC (bohatera niezależnego: jakąś fikcyjną koleżankę czy coś w tym stylu), to ta postać bywa w jakiś sposób odbiciem mnie samej.

• Ekspert
Napisano
2 godziny temu, nastek96 napisał:

Tu niekoniecznie może chodzić o bawidamka.  Można się pozagłębiać o czym to świadczy: niestałość uczuć, nieumiejętność zawierania głębszych relacji, płytkie spojrzenie na życie

Tak, nasz rację jest to celne spostrzeżenie. 

W sumie ciekawe, że ona może być jako wojskowy, ktoś kto sztywno trzymać się swoich zasad. Mówisz, że nie chce wychodzić z domu, a Piłsudski we śnie właśnie wchodzi do domu i ma zawrzeć ślub, czyli coś trwałego. 

Siostra ma wokół siebie aurę...autokraty😆 Władca Asc z Plutonem w koniunkcji robi swoje😅 

A przemyśle, czy rozmawiałaś z siostrą przed zaśnięciem, albo myślałaś o niej? A może rozmyślałaś o czymś innym w tym dniu?

Kontakty w tym dniu niczym się nie wyróżniały, spokojny dzień w większości w domu😅 

Będę obserwować😎

• Lubię to! 1