Skocz do zawartości

Zakup

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alieninside
Napisano (edytowane)

Myslalam nad zakupem laptopa A3.

Czy bede z niego zadowolona?

Diabel Rycerz mieczy Wisielec

Na poczatku bardzo mi sie spodoba. Bedzie bardzo szybko chodzil. Zastanawia mnie co oznacza ta ostatnia karta? Czy pojdzie w odstawke? Nie bede go uzywac? Co sadzicie?

Edycja:

Zastanawiam sie czy wogole kupic tego lapka. Przyznam, ze wszystko robie na telefonie, ale sa momenty gdy przydalby sie wielefunkcyjny i wiekszy sprzet. To jednak niemaly wydatek. Zadam zatem jeszcze inne pytanie: czy w mojej sytuacji warto kupic laptopa?

4 bulawy As mieczy 3 denary

Mysle ze tak. Lapek uszczesliwilby mnie, pozwolil przyjzec sie sprawom blizej i usprawnil zadania. Co sadzicie.

Edytowane przez alieninside
Napisano

Jak dla mnie nie będzie to udany zakup. Od razu na początku masz Diabła, który symbolizuje różnego rodzaju toksyczne emocje. Zaraz obok masz Rycerza Mieczy, który głównie symbolizuje gwałtowne sytuację pełne napięcia i emocji. Jak dla mnie może to być strzał w kolano i nie wiem, czy nie będziesz chciała zwrócić. 

Wisielec to apatia. Raczej nie będziesz zadowolona

• W punkt 1
Napisano

Coś będzie Cię ograniczać w użytkowaniu tego sprzętu. Może być tak, że przestaniesz z czasem go używać. 

• W punkt 1
Napisano

Od Diabła przez miecze do Wisielca… myślę, że początkowa fascynacja /nakręcenie ustąpi przemyśleniom (to o czym piszesz - zastanawianie się, czy w ogóle kupić), co spowoduje, że zakup przełożysz na inny czas i teraz go nie kupisz.

Drugi rozkład może podpowiadać, że zadowolona będziesz ale czy w tej cenie było warto…

• W punkt 2
  • Ekspert
Napisano (edytowane)
W dniu 31.08.2024 o 19:58, alieninside napisał:

Cena za laptop może byc wyższa niż to z początku wygląda( myślalaś o ratach? Spłata przykuje Cię do czegoś na czym będziesz tracić, niekoniecznie finansowo). 

Rycerz Mieczy skojarzył mi się z jakaś wadą fabryczną. Reklamacja możliwa. 

Wisielec finalnie - zostajesz bez tableta. 

Edytowane przez Gringe
  • 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Wisielec to rezygnacja. Diabeł jesteś napalony na zakup ale to bedzie zły wybór

Zrezygnuj i przemyśl swoj zakup bo co nagle to po diable 

Edytowane przez Szept myśli
Napisano
W dniu 16.09.2024 o 11:13, Szept myśli napisał:

Wisielec to rezygnacja. Diabeł jesteś napalony na zakup ale to bedzie zły wybór

Zrezygnuj i przemyśl swoj zakup bo co nagle to po diable 

.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

kto w diable może być zadowolony? staram się nie pakować w sytuacje, gdzie ta karta wypadnie

czy w mojej sytuacji warto kupic laptopa?

4 bulawy As mieczy 3 denary

przy takich kartach byłabym na tak