eqza Napisano 21 Października 2024 Napisano 21 Października 2024 Witajcie, chciałbym podzielić się niedawnym doświadczeniem, które wywarło na mnie spory wpływ. Pewnej nocy postanowiłem obejrzeć coś naprawdę przerażającego, bo większość horrorów, które do tej pory widziałem, nie robiła na mnie większego wrażenia. Włączyłem dwa filmy, z których jeden zawierał autentyczne nagrania z kaset egzorcyzmów. Słuchając tych nagrań, poczułem autentyczny strach – dźwięki brzmiały nieludzko i wzbudziły we mnie ogromny niepokój. Mimo że to było tylko audio, lęk był realny. W jednym z filmów pojawił się motyw godziny 3:33, po którym zacząłem odczuwać lęk przed budzeniem się o tej porze. Co ciekawe, od tamtej pory coraz częściej zauważam godzinę 4:44, znaną jako „anielską godzinę”, co w pewien sposób przyniosło mi spokój. Nawet w chwilach niepokoju przed snem odczuwałem ciepło i błogi spokój. Pierwszej nocy po obejrzeniu tych filmów obudziłem się idealnie o 4:44. Następnego dnia doświadczyłem dziwnej synchroniczności. Chciałem eksplorować temat dalej i obejrzeć pełną kasetę z nagraniami egzorcyzmów, zamiast fragmentów pokazywanych w filmie dokumentalnym. Zaczęło się spokojnie – od wprowadzenia i historii osoby poddanej egzorcyzmowi. Jednak tuż przed rozpoczęciem właściwych nagrań zadzwoniła do mnie mama. Zawołała mnie, co przerwało oglądanie, i postanowiłem zrezygnować, nie wracając już do tego, odebrałem to jako znak, może ostrzeżenie od anioła stróża, by nie zagłębiać się w ten temat. W nocy rozmawiałem z bratem o tym wszystkim, wspominając ostrzeżenie dotyczące stanu łaski uświęcającej. W tym właśnie momencie ktoś zapukał w okno. Okazało się, że to klient (ojciec prowadzi własną firmę), ale obaj poczuliśmy dreszcz strachu, zwłaszcza że rozmowa dotyczyła niepokojących kwestii. Po kilku dniach powoli zacząłem wracać do normalności i w końcu przespałem całą noc. Jednak ciekawość mnie nie opuszczała. Zacząłem zgłębiać, jak wiara odnosi się do technik LD (świadomego śnienia) i OOBE (wyjścia poza ciało), sam się interesowałem jedną z nich już dłuższy czas. Dowiedziałem się, że takie praktyki mogą przyciągać demony i są uznawane za okultyzm. Do tej pory uważałem świadome sny za coś zupełnie niegroźnego, ale to odkrycie zmieniło trochę moje spojrzenie. Tego dnia w domu byli goście, a ja postanowiłem spróbować techniki inkubacji świadomego snu podczas drzemki. Leżąc, usłyszałem na dole dźwięk beczących kóz – jeden z gości puszczał nagrania ze swojej pracy z tymi zwierzętami. Próba LD nie powiodła się, ale byłem w stanie pół-drzemki. Wieczorem wróciłem do swojej codziennej rutyny – treningu i zimnego prysznica. Postawiłem telefon na zwykłym miejscu, aby korzystać z timera. Nagle telefon spadł na podłogę, co nigdy wcześniej się nie zdarzyło. Był stabilnie ustawiony, więc zdziwiło mnie to. Kiedy nadeszła pora snu, podłączyłem telefon do ładowania i położyłem pod łóżkiem, jak zwykle. Leżąc po krótkim czasie, usłyszałem delikatne przesunięcie telefonu. Zignorowałem to, ale dźwięk powtarzał się kilka razy. Myślałem, że telefon leży na nierównej powierzchni, więc go poprawiłem. Jednak dźwięk pojawiał się ponownie, co wywołało we mnie coraz większy niepokój. W pewnym momencie, z zamkniętymi oczami, poczułem zawroty głowy, jakbym znajdował się na karuzeli – podobne uczucie do tego, jakie miałem podczas prób świadomego śnienia. Tym razem jednak nie starałem się tego uzyskać, to było niezamierzone. Przerażony otworzyłem oczy i zapaliłem światło, spędzając resztę nocy w oświetlonym pokoju, nie mogąc zmrużyć oka. Następnego dnia próbowałem sobie wytłumaczyć, że te dziwne dźwięki mają logiczne wyjaśnienie. Ustawiłem telefon w tym samym miejscu, ale nic więcej się nie wydarzyło, nie dało się powtórzyć tego zjawiska chociaż warunki były niemal identyczne. Zastanawiam się teraz, czy te doświadczenia to faktycznie coś nadprzyrodzonego, czy może tylko zbiegi okoliczności, którym nadałem zbyt duże znaczenie. Przyznam, że nigdy wcześniej nie miałem podobnych przeżyć i chciałbym uwolnić się od tego strachu. Wiem, że nie chcę już więcej eksplorować takich tematów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi