Minerve Napisano 26 Października 2024 Napisano 26 Października 2024 od dłuższego czasu nie ćwiczyłam i chcę znowu zacząć - celem jest rzeźba ciała oraz poprawa wytrzymałości mam dwie opcje: - 1 - ćwiczenia poza domem - 2 - ćwiczenia w domu jaka będzie moja kondycja fizyczna do końca 2024? XIII Śmierć + As buław + 3 mieczy pierwsza karta mówi o zmianie as buław kojarzy mi się z tyczką i 3 mieczy też wydaje się być tutaj ok w pytaniu o figurę myślę że będzie przemiana i to na lepsze 3 mieczy mogła pokazać, że dam sobie wycisk i utrzymam dyscyplinę opcja 1 (poza domem; więcej zainwestuję finansowo): - czy będzie mi się podobać? V Kapłan - tak - plusy: 10 mieczy - większy wycisk - minusy: As buław - trzeba się zmotywować, aby wyjść z domu, gdy pogoda nie jest sprzyjająca - jak będzie wyglądać realizacja? Król pucharów + 6 pucharów + 8 pucharów + As mieczy + XII Wisielec - będzie dobrze, ale po jakimś czasie zrezygnuję myślicie że As mieczy mógł tutaj pokazać zmianę planów? opcja 2 (w domu; zero inwestycji finansowych): - czy będzie mi się podobać? Królowa denarów - tak - plusy: 3 mieczy - darmowe filmiki, nie trzeba nigdzie wychodzić - minusy: Rycerz denarów - nikogo nie poznam, może mi grozić spadek motywacji - jak będzie wyglądać realizacja? Królowa buław + 6 pucharów + V Kapłan - powinnam regularnie ćwiczyć; tutaj ostatnia karta mogła pokazać materiał do ćwiczeń 2 Cytuj
mezza Napisano 26 Października 2024 Napisano 26 Października 2024 8 minut temu, Minerve napisał: od dłuższego czasu nie ćwiczyłam i chcę znowu zacząć - celem jest rzeźba ciała oraz poprawa wytrzymałości mam dwie opcje: - 1 - ćwiczenia poza domem - 2 - ćwiczenia w domu jaka będzie moja kondycja fizyczna do końca 2024? XIII Śmierć + As buław + 3 mieczy Widać transformacje, a więc powoli będziesz nabierać kondycji, bo przy Asie Buław jest energia i zapał. Jednak rezultat nie będzie zadowalający. Będziesz trochę rozczarowania, że efekty nie są takie jakbyś oczekiwała. Może także w grę wchodzić kontuzja. 8 minut temu, Minerve napisał: opcja 1 (poza domem; więcej zainwestuję finansowo): - czy będzie mi się podobać? V Kapłan - tak - tak, będziesz miała nauczyć się nowych technik - plusy: 10 mieczy - większy wycisk- kompletne dobicie, a więc będziesz wychodziła wykończona - minusy: As buław - tak, chęci i energia, aby pojechać lub pójść - jak będzie wyglądać realizacja? Król pucharów + 6 pucharów + 8 pucharów + As mieczy + XII Wisielec - Król Kielichów raczej jest pasywny, a przy tych kielichach widziałabym brak stałości w regularnym chodzeniu. Finalnie możesz mieć kompletnie inny pomysł na forma aktywności i zawiesisz kontynuację ćwiczeń poza domem. opcja 2 (w domu; zero inwestycji finansowych): - czy będzie mi się podobać? Królowa denarów - tak, a w szczególności, bo zaoszczędzisz - plusy: 3 mieczy - tak, źródła z internetu - minusy: Rycerz denarów - będzie wymagało dużej systematyczności i efekty będą powolne - jak będzie wyglądać realizacja? Królowa buław + 6 pucharów + V Kapłan - myślę, że tutaj będziesz bardziej zmotywowana, bo będzie dawało to dziecięca radość, a może nawet coś przypomni z przeszłości. Będziesz także bardziej chętna, aby zagłębiać się różne tajniki, które przybliża Cie do celu. 1 Cytuj
panna.marta Napisano 26 Października 2024 Napisano 26 Października 2024 Godzinę temu, Minerve napisał: jaka będzie moja kondycja fizyczna do końca 2024? XIII Śmierć + As buław + 3 mieczy Może to też być powrót do czegoś co zostało zaprzestane zastanawiam się tylko co z tą 3 mieczy może to już nie będzie takie jak kiedyś? opcja 1 (poza domem; więcej zainwestuję finansowo): - czy będzie mi się podobać? V Kapłan - tak - plusy: 10 mieczy - większy wycisk, może odczujesz to jako ból , większe zmęczenie - minusy: As buław - trzeba się zmotywować - jak będzie wyglądać realizacja? Król pucharów + 6 pucharów + 8 pucharów + As mieczy + XII Wisielec - na początku może być zapał. Potem jakby coś ustało może być porzucenie planów opcja 2 (w domu; zero inwestycji finansowych): - czy będzie mi się podobać? Królowa denarów - tak - plusy: 3 mieczy - nie mam na to pomysłu - minusy: Rycerz denarów - może zbytnie przywiązanie się do czegoś - jak będzie wyglądać realizacja? Królowa buław + 6 pucharów + V Kapłan - będziesz korzystać z planów , które kiedyś wdrażałaś stare treningi na przykład. 1 1 Cytuj
Gość Ariesza Napisano 27 Października 2024 Napisano 27 Października 2024 Pozwolę sobie nie interpretować wszystkiego, tylko dodać uwagi do tego, co mi się rzuciło w oczy. 10 mieczy to karta totalnego końca, właściwie to jest nawet “gorsza” niż Śmierć. To jest ten stan, który odczuwamy po Śmierci - że naprawdę wszystko odeszło i straciliśmy. Ale! W RW w tle widać trochę światła. Ciężko powiedzieć, czy to świt, czy zmierzch, ale wciąż w tej karcie trochę nadziei. W odniesieniu do kondycji fizycznej też bym powiedziała, że chodzi o totalny wycisk do upadłego, ale jako plus to dobrze. To będzie taki prawdziwy przełom w myśleniu, czuciu, w zdrowiu, kondycji. Znikną stare poglądy na sport, gusta, własne zdrowie, co można i nie można, i narodzi się to w totalnym bólu, jaki symbolizują miecze w plecach w RW. Możliwy ból w plecach, barkach, zdiagnozowanie jakichś problemów właśnie tam, o ich wyleczenie. 3 miecze jako plus noszą podobne znaczenie co 10 Mieczy. Rozstanie z własnymi koncepcjami, totalna zmiana nastawienia, uczuć. Porzucenie, koniec jakichś wcześniejszych poglądów albo uczuć. Być może odkrycie problemów z sercem, ciśnieniem, krwią, żyłami, tętnicami, które wyjdą dzięki aktywności i będą możliwe do leczenia. Zbliżenie się do swoich uczuć, traum, trudnych emocji i praktyka ich kontroli. Stanięcie przed trudnymi, bolesnymi prawdami o sobie - może ograniczeniami fizycznymi, a może to będzie konfrontacja ze swoim wnętrzem. Ta karta również zapowiada koniec czegoś. Rycerz Denarów mi osobiście podpowiada, jako minus, że ostatecznie będziesz musiała nagle/kompulsywnie wydać pieniądze na coś, chociaż chciałaś zaoszczędzić. Może na lekarza, a może wpadniesz z uwagi na ekscytację na pomysł płacenia za coś, co z oszczędnością nie będzie miało nic wspólnego, bo też wszyscy Rycerze w Tarocie nie są zbyt cierpliwi. Królowa Buław + 6 Pucharów + Kapłan - wrócisz do nauk jakiejś instruktorki, którą znasz z przeszłości. Cytuj
panna.marta Napisano 27 Października 2024 Napisano 27 Października 2024 6 godzin temu, Ariesza napisał: Pozwolę sobie nie interpretować wszystkiego, tylko dodać uwagi do tego, co mi się rzuciło w oczy. 10 mieczy to karta totalnego końca, właściwie to jest nawet “gorsza” niż Śmierć. To jest ten stan, który odczuwamy po Śmierci - że naprawdę wszystko odeszło i straciliśmy. Ale! W RW w tle widać trochę światła. Ciężko powiedzieć, czy to świt, czy zmierzch, ale wciąż w tej karcie trochę nadziei. W odniesieniu do kondycji fizycznej też bym powiedziała, że chodzi o totalny wycisk do upadłego, ale jako plus to dobrze. To będzie taki prawdziwy przełom w myśleniu, czuciu, w zdrowiu, kondycji. Znikną stare poglądy na sport, gusta, własne zdrowie, co można i nie można, i narodzi się to w totalnym bólu, jaki symbolizują miecze w plecach w RW. Możliwy ból w plecach, barkach, zdiagnozowanie jakichś problemów właśnie tam, o ich wyleczenie. 3 miecze jako plus noszą podobne znaczenie co 10 Mieczy. Rozstanie z własnymi koncepcjami, totalna zmiana nastawienia, uczuć. Porzucenie, koniec jakichś wcześniejszych poglądów albo uczuć. Być może odkrycie problemów z sercem, ciśnieniem, krwią, żyłami, tętnicami, które wyjdą dzięki aktywności i będą możliwe do leczenia. Zbliżenie się do swoich uczuć, traum, trudnych emocji i praktyka ich kontroli. Stanięcie przed trudnymi, bolesnymi prawdami o sobie - może ograniczeniami fizycznymi, a może to będzie konfrontacja ze swoim wnętrzem. Ta karta również zapowiada koniec czegoś. Rycerz Denarów mi osobiście podpowiada, jako minus, że ostatecznie będziesz musiała nagle/kompulsywnie wydać pieniądze na coś, chociaż chciałaś zaoszczędzić. Może na lekarza, a może wpadniesz z uwagi na ekscytację na pomysł płacenia za coś, co z oszczędnością nie będzie miało nic wspólnego, bo też wszyscy Rycerze w Tarocie nie są zbyt cierpliwi. Królowa Buław + 6 Pucharów + Kapłan - wrócisz do nauk jakiejś instruktorki, którą znasz z przeszłości. Ja się z tym totalnie zgadzam. Pozwolę sobie na mały offtop. 10 mieczy jest ultra mocna coś co jest bardzo przykre i ciężkie, ale gorzej nie będzie. Ta karta wychodziła mi niedawno w rozkładach co się sprawdzało, bo gorzej być nie mogło, ale ona jest też nadzieja na wyjście z czegoś totalnie beznadziejne, trudne, przykre. Teraz śmierć odbieram bardzo jako przemianę. To jako etap, przejście w bólu do czegoś nowego. btw możemy też te 10 mieczy traktować jako coś bardzo trudnego dla ciała co na przykład położy autorkę na łopatki, zmęczy do upadłego. 1 1 Cytuj
Minerve Napisano 9 Stycznia 2025 Autor Napisano 9 Stycznia 2025 WERYFIKACJA jaka będzie moja kondycja fizyczna do końca 2024? XIII Śmierć + As buław + 3 mieczy Zmiana na lepsze i teraz chce mi się wstawać, aby się rozruszać dodatkowo widzę pozytywne efekty w wyglądzie oraz jest postęp w wynikach, co też bardzo motywuje opcja 1 (poza domem; więcej zainwestuję finansowo): - czy będzie mi się podobać? V Kapłan tak - plusy: 10 mieczy większy wycisk, aż do upadłego - minusy: As buław trzeba się zmotywować, aby wyjść z domu, gdy pogoda nie jest sprzyjająca - jak będzie wyglądać realizacja? Król pucharów + 6 pucharów + 8 pucharów + As mieczy + XII Wisielec nie wzięłam trenera, ćwiczyłam sama, byłam konsekwentna, dzięki czemu mogłam bardzo szybko dostrzec pozytywne efekty i pozwolić sobie na więcej przyjemności w jedzeniu sylwetka wygląda zdecydowanie lepiej i samopoczucie również się poprawiło mimo sprzyjających okazji nikogo nie poznałam wraz z zwiększonym wysiłkiem zmieniłam dotychczasowy sposób odżywiania opcja 2 (w domu; zero inwestycji finansowych): - czy będzie mi się podobać? Królowa denarów tak - plusy: 3 mieczy darmowe filmiki, nie trzeba nigdzie wychodzić - minusy: Rycerz denarów nikogo nie poznam, może mi grozić spadek motywacji - jak będzie wyglądać realizacja? Królowa buław + 6 pucharów + V Kapłan praktykowałam sporadycznie, ćwiczyłam dużo częściej poza domem niż w domu 2 1 Cytuj
mezza Napisano 9 Stycznia 2025 Napisano 9 Stycznia 2025 A więc 3 mieczy mówi o schudnięciu, a nie o rozczarowaniu. Super o tak trzymaj. Ja w tamtym roku raczej Zaczęłam ćwiczyć i rzeczywiście sylwetka znacznie się poprawiła. 1 1 Cytuj
Minerve Napisano 9 Stycznia 2025 Autor Napisano 9 Stycznia 2025 3 mieczy mogła tutaj powiedzieć o spaleniu kalorii, wysiłku aż do "potu, krwi i łez" bez bólu i samozaparcie się nie obyło 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi