Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat znaczenia imienia Radosław : Osoba o tym imieniu jest wymowna, kulturalna, inteligentna. Z zawodu może być przewodnikiem lub rzeźnikiem. Jest to człowiek o dużej dozie humoru, potrafi z uśmiechem iść przez całe życie. W działaniu jest energiczny, dokładny i konsekwentny. Lubi jednak by go do pracy zachęcano pochwałami. Jest skrupulatny, może być księgowym lub bankowcem. Ma uzdolnienia muzyczne i literackie. W tej dziedzinie jednak nie odniesie jednak sukcesów. Chciałby imponować innym swoim rozumem, dlatego ciągle się dokształca. Jako kierownik w firmie natrafia na wiele trudności i kłopotów z ludźmi. Nie umie utrzymać władzy w swoich rękach. Popada w nastrój melancholii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dir en Grey Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 co do nastroju melancholii to bym sie zgodził ale to cecha wielu ludzi ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przegrany Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 od siebie bym dodal leniwosc i hamstwo. ale to chyba tylko ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruschi Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 @UP Przegrany, podobnie ze mną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przegrany Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 jeszcze bym dodal pech w milosci, szczescie w hazardzie i nie wiem jak to powiedziec ale mam w dupie innych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pustelnik Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Ze mną też jest tak;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razorek Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 (edited) co do mojego imienia dodałbym jeszcze Słomiany zapał, chęć pomagania innym, no i czasami chamstwo. Zgadzam się z brakiem szczęścia w miłości:P Edited October 3, 2009 by razorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przegrany Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 no ten slomiany zapal zawsze jest, ale jak sie mnie odpowiednio zmotywuje;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 RADOSŁAW Pochodzenie: słowiańskie Liczba imienia: SZÓSTKA Znaczenie: od słów "rad, radość", i "sława" Znak zodiaku: Strzelec Planeta: Jowisz Stare słowiańskie imię Radosław jest dla nas do dziś dobrze zrozumiałe. Znaczy: "radujący się sławą" czy też "pełen radości i sławy". Dawniej było więcej podobnych imion: Radomysł, Radomir, Radowit, Radowan, Radost, Radom, Radogost. Wszystkie one świadczą o tym, jaką wagę nasi przodkowie przywiązywali do radości, do wysokiego stanu ducha. W żadnym innym języku nie poświęcono "radości" tylu imion. imię Radosław, zgodnie ze swoim znaczeniem, jest źródłem optymizmu i wróżbą sukcesu i pomyślności. Dawcą optymizmu, pomyślności, sukcesu i sławy w horoskopie jest przede wszystkim Jowisz, warto więc sprawdzić, czy w horoskopie dziecka, któremu chcemy nadać to imię, Jowisz jest odpowiednio silny. Pewne wady, jakie przychodzą wraz z imieniem Radosław, również mają "jowiszowy" charakter. Są to mianowicie: lekceważenie niebezpieczeństw i trudności, postawa typu "jakoś tam będzie", niefrasobliwość i wieczna wiara w swoją pomyślną gwiazdę. Być może niejeden Radosław powinien być dyskretnie pilnowany przez wspólnika lub żonę ze stabilnego, "ziemskiego" znaku, czy czasem nie trwoni majątku i nie obiecuje więcej, niż może dać. Z tego, co powiedziano, wynika, że imię Radosław najlepiej będzie służyć jowiszowemu znakowi Strzelca oraz pozostałym znakom ognistym, a więc Baranowi i Lwu. Ze względu na "uskrzydlające" i dodające rozmachu wpływy liczby dziewięć odpowiednie też jest dla Wodnika, może mniej dla Bliźniąt. Dla Ryb i Wagi będzie silnie działającym "środkiem dopingującym" i może sprawić, że staną się lekkomyślne i swawolne. Najdalej od typowego charakteru Radosława stoją Rak, Koziorożec, Panna i Skorpion, ale i dla nich to imię może stać się źródłem optymizmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozrabiara Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 hmmm od siebie dodam jeszcze tylko, że może leniwi ale to bardzo obowiązkowi ludzie, niezwykle inteligentni, z wieczną chęcią zdobywania wiedzy (niekoniecznie w formie książkowej), a przede wszystkim bardzo weseli i dogadujący się praktycznie z każdym... tylko nie wiem czy to się liczy bo to moje własne obserwacje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motylek2322 Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Mam męża o tym imieniu i zgadzam się z Tobą on też jest leniwy i chamski, więc chyba nie tylko Ciebie to dotyczy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzio Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Hehe tak czytam wasze komentarze i powiem szczerze, ze leniwi to na pewno :-) Na pewno Radki nie znoszą też jak wybiera im się drogę w której nie są dobrzy. Bardziej szukają zainteresowania w swoim kierunku niż w tym którym go się narzuca. Co do szczęścia w miłości rzeczywiście mają pecha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadal1314 Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Też jestem Radkiem i to jest prawda na mym przykładzie : leniwy, wredny często, uparty,chęć zdobywania wiedzy wszelakiej ,natrnętny , krytukuje innych oprócz siebie no i ogromny pech w miłości . Ae są też jakieś zalety : inteligetny,łatwo mi rozczytywać zamiary ludzi, dążenie do celu jak naprawde mi zależy nie koniecznie legalnie i moralnie , nie wybieram byle kogo jako znajomego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts