Ekspert Gringe Napisano 18 Listopada 2024 Ekspert Napisano 18 Listopada 2024 Jak w temacie. Zapraszam na karty. Krótkie rozkłady. Pytania proszę wrzucać w dzień Andrzejek( 30.11.24)🍀 1 1 4 Cytuj
Stella111 Napisano 29 Listopada 2024 Napisano 29 Listopada 2024 (edytowane) W takim razie będę pierwsza :). Moje pytanie jest następujące: czy spotkam się że swoim znajomym na początku przyszłego roku i czy nasza znajomość ma szansę przerodzić się w coś więcej:) ( romans, związek ).Podałam dane w wiadomości prywatnej. Edytowane 29 Listopada 2024 przez Stella111 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 30 Listopada 2024 Napisano 30 Listopada 2024 Czy do końca roku znajdę pracę i podpisze umowę? Jak będzie wyglądać moja sytuacja finansowa do końca roku? :) 1 Cytuj
Gość Anastazja979 Napisano 30 Listopada 2024 Napisano 30 Listopada 2024 Co mnie czeka w pracy i finansach w 2025? :) Obecnie mam pracę Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 30 Listopada 2024 Autor Ekspert Napisano 30 Listopada 2024 11 godzin temu, Stella111 napisał: W takim razie będę pierwsza :). Moje pytanie jest następujące: czy spotkam się że swoim znajomym na początku przyszłego roku i czy nasza znajomość ma szansę przerodzić się w coś więcej:) ( romans, związek ).Podałam dane w wiadomości prywatnej. Spytałam: Jak rozwinie się relacja ze wspomnianym wyżej mężczyzną: Teraz: 2 Buław Co nie jest ważne, tą drogą należy nie iść: Cesarz Kolejny krok: 7 Mieczy Wynik( skutki osiągnięte w najbliższym czasie): 3 Mieczy Na obecną chwilę domunuje energoa wahania. Robić/ nie robić. Chce mi się wykonać kolejny krok czy nie. Rozpoczynać tą znajość na innym poziomie czy nie? To może dotyczyć jednego z was jak i obojga. Cesarz sugeruje, że uparte obstawianie przy swoim do niczego nie doprowadzi a przyniesie więcej szkód niż oczekiwanych rezultatów. Duma i upór nie są właściwą ścieżką w tym temacie. 7 Mieczy sugeruje, że w najbliższym czasie wskazane jest nie ujawnianie wszystkich kart. Nie o wszystkim należy mówić i nie ze wszystkim się otwierać. Jeśli już miałoby dojść do spotkania to nie będzie to randka. 3 Mieczy pokazuje, że w najbliższym czasie będą zawiedzione nadzieje - jeśli liczyłaś na rozwój tej znajomości to nie nastąpi on w najbliższym czasie. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 30 Listopada 2024 Autor Ekspert Napisano 30 Listopada 2024 3 godziny temu, Weronika122 napisał: Czy do końca roku znajdę pracę i podpisze umowę? Jak będzie wyglądać moja sytuacja finansowa do końca roku? :) To już są dwa pytania. Praca i co przyniesie najbliższy czas: Co jest teraz: 7 Mieczy Którędy nie iść: Król Buław Kolejny krok, na tym się skupić bo to jest teraz ważne: Król Monet Wynik( najbliższy do osiągniecia): Rycerz Bulaw Za Tobą zakończony duzy, powazny cykl mowiacy o pracy. Co mialo być osiągnięte- zostało( Swiat na spodzie talii). Obecnie nie czujesz się pewnie. Mozesz czuc sie oszukana gdyż oferty pracy nie są tym czego szukasz. Nie jest to czas uruchamiania znajomości by szukać pracę a warto pomysleć o własnym biznesie( nawet takim przynoszacym minimalny zarobek). W najbliższym czasie będziesz wykazywać się chęciami i wolą, metodami prób i błędów jeśli chodzi o znalezienie pracy lub pozyskanie klientów. Finanse: Co jest: Gwiazda Którędy nie iść: 9 Kielichow Nastepny krok: 3 Bulaw Wynik: Cesarzowa Wierzysz w przyszłość i masz dalekosiężne plany. Los również czuwa i prowadzi Cię odpowiednią drogą, mimo, że wydarzenia niekoniecznie idą po Twojej myśli. Nie skupiaj się tylko na sobie i swoich przyjemnosciach a skup się na wydatkach zwiazanych ze świętami- prezenty przyniosą radość bliskim. Cesarzowa - co tu duzo mowic. Jeśli chodzi o pieniądze to jest pełen komfort. 1 Cytuj
Stella111 Napisano 30 Listopada 2024 Napisano 30 Listopada 2024 1 godzinę temu, Gringe napisał: Spytałam: Jak rozwinie się relacja ze wspomnianym wyżej mężczyzną: Teraz: 2 Buław Co nie jest ważne, tą drogą należy nie iść: Cesarz Kolejny krok: 7 Mieczy Wynik( skutki osiągnięte w najbliższym czasie): 3 Mieczy Na obecną chwilę domunuje energoa wahania. Robić/ nie robić. Chce mi się wykonać kolejny krok czy nie. Rozpoczynać tą znajość na innym poziomie czy nie? To może dotyczyć jednego z was jak i obojga. Cesarz sugeruje, że uparte obstawianie przy swoim do niczego nie doprowadzi a przyniesie więcej szkód niż oczekiwanych rezultatów. Duma i upór nie są właściwą ścieżką w tym temacie. 7 Mieczy sugeruje, że w najbliższym czasie wskazane jest nie ujawnianie wszystkich kart. Nie o wszystkim należy mówić i nie ze wszystkim się otwierać. Jeśli już miałoby dojść do spotkania to nie będzie to randka. 3 Mieczy pokazuje, że w najbliższym czasie będą zawiedzione nadzieje - jeśli liczyłaś na rozwój tej znajomości to nie nastąpi on w najbliższym czasie. Dziękuję. Z tym wahaniem coś może być na rzeczy, bo mój znajomy niby chciałby się zbliżyć a jednocześnie widzę brak zaangażowania. Dzieli nas obecnie duża odległość, mamy się spotkać pod koniec lutego przyszłego roku. Na pewno wrócę z weryfikacja. 1 Cytuj
Administrator Ismer Napisano 30 Listopada 2024 Administrator Napisano 30 Listopada 2024 Ja proszę o odpowiedź na pytanko: co mnie czeka w sferze finansowej w 2025. Zazwyczaj nie pytam o takie sprawy, ale obecny rok tak dał mi do wiwatu, że aż ciekawa się stałam co zapowiada następny I drugie, jeśli można, na relacje z kumpelą, a konkretnie jakie jest podłoże tej relacji, czego ona ode mnie naprawdę chce, na czym jej zależy w naszej znajomości. Jest to znajomość, że tak powiem, ezoteryczna, lecz mam niejasne wrażenie, że jest tam drugie dno. Może nie jest, ale chciałabym wiedzieć, co o tym sądzą karty 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 30 Listopada 2024 Napisano 30 Listopada 2024 2 godziny temu, Gringe napisał: To już są dwa pytania. Praca i co przyniesie najbliższy czas: Co jest teraz: 7 Mieczy Którędy nie iść: Król Buław Kolejny krok, na tym się skupić bo to jest teraz ważne: Król Monet Wynik( najbliższy do osiągniecia): Rycerz Bulaw Za Tobą zakończony duzy, powazny cykl mowiacy o pracy. Co mialo być osiągnięte- zostało( Swiat na spodzie talii). Obecnie nie czujesz się pewnie. Mozesz czuc sie oszukana gdyż oferty pracy nie są tym czego szukasz. Nie jest to czas uruchamiania znajomości by szukać pracę a warto pomysleć o własnym biznesie( nawet takim przynoszacym minimalny zarobek). W najbliższym czasie będziesz wykazywać się chęciami i wolą, metodami prób i błędów jeśli chodzi o znalezienie pracy lub pozyskanie klientów. Finanse: Co jest: Gwiazda Którędy nie iść: 9 Kielichow Nastepny krok: 3 Bulaw Wynik: Cesarzowa Wierzysz w przyszłość i masz dalekosiężne plany. Los również czuwa i prowadzi Cię odpowiednią drogą, mimo, że wydarzenia niekoniecznie idą po Twojej myśli. Nie skupiaj się tylko na sobie i swoich przyjemnosciach a skup się na wydatkach zwiazanych ze świętami- prezenty przyniosą radość bliskim. Cesarzowa - co tu duzo mowic. Jeśli chodzi o pieniądze to jest pełen komfort. Dziękuję Ci wiele pasuje odnośnie mojej sytuacji z poszukiwaniem tej pracy w sumie jestem już zmęczona i czasem się zastanawiam nad byciem swoim szefem ale nie mam jeszcze na to funduszy, dlatego próbuje znaleźć coś w czym będę się rozwijać i gdzie uda mi się zarobić tyle abym mogła odkładać na te marzenia. Ale ten rok ogólnie trudny jest pod tym względem szczególnie przez to że w tym roku w solariuszu moje Słońce jest w 12 domu i to nie pomaga, ale pociesza mnie że za rok będzie w 10 domu wraz z Jowiszem. Co do finansów również masz rację ja robię tak a los mi to utrudnia, ale najwyraźniej to jest po coś każde z tych wydarzeń. Co do prezentów to pomału kupuje aby w te święta poprawić każdemu nastrój ;) 1 Cytuj
Emeryta Napisano 30 Listopada 2024 Napisano 30 Listopada 2024 Gringe, proszę o wróżbę odnośnie wyboru terminu załatwienia sprawy z mieszkaniem. Chodzi o to, kiedy nadać jej bieg - czy w tym czy w przyszłym roku, który termin jest lepszy do jej rozpoczęcia. To jest sprawa do załatwienia od dawna, zbieram się i zbieram, ale jakoś mi nie szło. Ale wiem, że muszę to załatwić. Może ona być skomplikowana lub nie, co zależy od decyzji urzędnika w gminie, tzn. albo może zastosować spychologię i wówczas pozostaje mi sąd albo może zastosować procedurę wewnętrzną, dopuszczaną prawnie, ale mało kto o tym wie. I jeszcze pytanie do tej sprawy - czy zwrócić się o pomoc do osoby, która prawdopodobnie może ją wesprzeć ale też może zaszkodzić. Z góry dziękuję 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 30 Listopada 2024 Autor Ekspert Napisano 30 Listopada 2024 8 godzin temu, Anastazja979 napisał: Co mnie czeka w pracy i finansach w 2025? :) Obecnie mam pracę Dwa pytania zatem🙂 Praca Co jest: Królowa Kielichów W jakim kierunku nie iść, to nie jest teraz istotne: Księżyc Kolejny krok: Król Mieczy Wynik( najbliższe do osiągnięcia): 9 Kielichów Na spodzie znalazla się 6 Monet, co wskazuje, że praca jest. Może bez szału bo tu nie ma żadnych bonusów ale w okreslonym terminie jest wypłata. Krolowa Kielichów mowi, że nie jestes szczesliwa wcobecnym miejscu zatrudnienia. Masz ogólnie żal i bardzo emocjonalnie podchodzisz do sytuacji. Księżyc na pozycji "gdzie nie iść" mówi by nie szukać dziury w całym, nie doszukiwać się podwojnych znaczeń. Zamiast tego skupić się na faktach i sprawdzonych informacjach. Działać w energii Króla Mieczy - stanowczo, z inicjatywą, egzekwujac swoje racje. Myśl strategicznie. Jeśli trzeba - wyciągnij konsekwencje wobec współpracowników. 9 Kielichów- czy wybierasz się na jakąś imprezę pracowniczą? Karta pokazuje przyjemności z jedzenia/ picia. Skupienie się na swoich emocjach( przyjemnych). Chwila relaksu. Finanse: Co jest: 4 Buław Tedy nie iść: Koło Fortuny Kolejny krok: Paź Mieczy Wynik: Wieża Jest dobrze bo 4 ogólnie mówi o stabilności. 4 Bulaw w terazniejszosci może oznaczać, że jesteś zadowolona z tego, co masz( możliwe, że zadowolenie dotyczy ostatnich zakupów które poczyniłaś). Przy czym Eremita na spodzie talii sugeruje, że finansowo chciałabyś by bylo lepiej. Nie zdawaj się na los, nie bądź bierna. Nie uzyskasz tą drogą wyników o jakich myślisz. Paź Mieczy i Wieża jako wynik sugeruje jakis niespodziewany wydatek. Rachunek, mandat. Coś czego się niespodziewasz a spowoduje odpływ w budżecie. Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 30 Listopada 2024 Autor Ekspert Napisano 30 Listopada 2024 5 godzin temu, Ismer napisał: Ja proszę o odpowiedź na pytanko: co mnie czeka w sferze finansowej w 2025. Zazwyczaj nie pytam o takie sprawy, ale obecny rok tak dał mi do wiwatu, że aż ciekawa się stałam co zapowiada następny Położyłam trochę inny rozklad z racji tak a nie inaczej postawionego przez Ciebie pytania Ismer :) 1. Co odchodzi? Król Monet 2. Czego nauczyła Cię przeszłość? Umiarkowanie 3. Co się utrzyma? Jaka energia przejdzie dalej? 2 Mieczy 4. Co pojawi się nowego? 2 Monet 5. Cel możliwy do osiągnięcia: 10 Kielichów Możliwe, że w niedalekiej przeszłości robiłaś z kimś jakiś biznes. Król Monet może oznaczać osobę z którą miałaś do czynienia lub sama wyszłas w tej karcie. Król Monet niekoniecznie mówi o dużych zasobach finansowych ale ma smykałkę do pieniędzy i umie nimi obracać( to może być handel na Vinted nawet). W każdym razie ta energia przechodzi już powoli do przeszłości. Ważne, że wyniosłaś z doswiadczeń mijajacego roku, umiejętność odnalezienia zbalansowania w życiu. Spokój, w momentach kiedy był on wystawiony na próbę. Pewność, że wszystko ma swój koniec i jest możliwość znalezienia zlotego środka. Z drugiej strony, utrzyma się energia niepewności. Jakie decyzje podjąć gdyż nie znasz wszystkich faktów. Wahanie. Wstrzymywanie się z decyzją i podjęciem określonych kroków. Pojawi się energia 2 Monet - nie do końca będziesz zadowolona z sytuacji, czasem trzeba będzie zagryźć zęby lub ugryźć się w język by utrzymać spokój. Dostrzezesz, że obie strony mają swój interes, sama rownież możesz stracić jeśli nie przystaniesz na określone warunki. 2 Monet to sytuacja kiedy nie jest źle, chcielibyśmy jednak ciut więcej - a nie bardzo będzie z czego wydusić. Możliwa do osiągnięcia jest 10 Kielichów - finalnie jest możlie spełnienie i zadowolenie emocjonalne( w zakresie materialnym). Prawdopodobne, że rodzina w tym dopomoże. 5 godzin temu, Ismer napisał: drugie, jeśli można, na relacje z kumpelą, a konkretnie jakie jest podłoże tej relacji, czego ona ode mnie naprawdę chce, na czym jej zależy w naszej znajomości. Jest to znajomość, że tak powiem, ezoteryczna, lecz mam niejasne wrażenie, że jest tam drugie dno. Może nie jest, ale chciałabym wiedzieć, co o tym sądzą karty Jaka jest aktualna sytuacja: 3 Monet W Twojej głowie/ świadomość: Królowa Mieczy Serce/emocje: Moc Postawa na zewnątrz: 10 Kielichów Po stronie koleżanki/ świadomość: 9 Mieczy Emocje: Kapłanka Postawa na zewnątrz: Rycerz Mieczy Królowa Mieczy po Twojej stronie pokazuje, że mentalnie odcinasz się od tej osoby. Jesteś w jakis sposób urażona. Dwie kolejne karty mowią o trzymaniu "fasonu". W sercu Moc trzyma w kupie i mimo najgorszychnprzeslanek by potraktować drugą osobę w mniej kulturalny sposób, nie dajesz poniesc się emocjom ani instynktom. Zachowujesz się bardzo kulturalnie. W postawie do niej nie zdradzasz targajacych Tobą emocji - 10 Kielichów mówi o serdeczności. U niej z kolei, w świadomości jest 9 Mieczy - coś jest zatem na rzeczy, w sensie ona moze zdawać sobie sprawę, że cos poszło nie tak, mocno analizuje sytuację pomiędzy wami co napawa ją nerwami i stresem( nie daje spać po nocach, myśli nad różnymi scenariuszami). W jej sercu Kapłanka sugeruje, kilka rzeczy. Faktycznie moze byc zwiazana z ezoteryką i jest tu emocjonalnie bardzo związana. Dwa, jest bardzo cierpliwa, sama nie wykona żadnego ruchu w Twoją stronę, raczej będzie czekać jak sprawa się rozwinie. Kapłanka to też tajemnice i wiedza która nie jest dostępna dla każdego - możliwe, że ona czuje, że nie o wszystkim może Ci teraz powiedzieć. Nie jest to wprowadzanie w błąd czy oklamywanie ale - tajemnice są. Jej zachowanie na zewnątrz- w Rycerzu Mieczy jest dość chaoryczne. Trudno przewidzieć jej kolejny krok. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 30 Listopada 2024 Autor Ekspert Napisano 30 Listopada 2024 3 godziny temu, Emeryta napisał: Gringe, proszę o wróżbę odnośnie wyboru terminu załatwienia sprawy z mieszkaniem. Chodzi o to, kiedy nadać jej bieg - czy w tym czy w przyszłym roku, który termin jest lepszy do jej rozpoczęcia Średnio ufam by karty mogły określić dokładny termin na rozpoczęcie określonej sprawy. Jak już to szukać by trzeba bylo w astrologii elekcyjnej. Sam grudzień to trudny miesiąc patrząc na planetarną aurę - mamy retro Merkurego, Mars na drodze cienia zaraz ruszy również w ruch wsteczny. Mamy też uscislajacą się powoli kwadraturę Jowisza z Saturnem. Położyłam karty z zapytaniem: jak potoczy się sprawa? Jest: Wieża Tędy nie iść: Król Kielichów To jest właściwy kolejny krok: 9 Mieczy Wynik: 9 Monet Na spodzie talii pojawił się As Monet - wszystko zalezy od Ciebie by ruszyc ze sprawą. Możesz tylko zyskać. Obecnie Wieza moze mówić o gwałtownych zmianach które chcesz dokonać. Możliwe, że inni przyzwyczaili się do stanu który jest( masz przez to wpływ na otoczenie? Zależy od tego los innych osób). Chcesz naprawić sprawy które od początku mialy słabe fundamenty( korekta). Nie należy ufać i liczyć, że ktoś będzie wyrozumiały w tym temacie( współpracujący urzędnik) a raczej należy nastawić się na rozważenie innych scenariuszy, wielu możliwości i to dość skrupulatnie( rozwazenie wszystkich za i przeciw). Wynik będzie szczęśliwy- 9 Monet zapowiada niezależność, dobre profity. Czasem karta zapowiada skorzystanie z dodatkowych funduszy jakimi są karty kredytowe by zrealizować cel( opłacić koszta). 1 Cytuj
Emeryta Napisano 30 Listopada 2024 Napisano 30 Listopada 2024 Dziękuję Gringe Głównie chodziło mi o to, czy rozpoczynać tę sprawę w tym roku czy w przyszłym. I o jej wynik - tu mnie uspokoiłaś :) Aspekty astro znam, lecz ich nie biorę pod uwagę, tzn. nie chodzi mi o dokładny moment ruszenia sprawy. Jasne, że chcę dokonać zmian, może nie tyle gwałtownych co radykalnych. Zapewne może to zmienić czyjś los (a raczej go poprawić), ta intencja też jest czynnikiem wpływającym na akcję. I jeszcze mam pytanie: stawiałaś karty na współpracującego urzędnika czy na osobę, która może pomóc - to są dwie różne postaci. Ta, która może pomóc nie jest urzędniczką gminną, jest w tej sprawie osobą jej obcą, ale jej szepnięte urzędnikowi słowo może tej sprawie albo pomóc albo może ona celowo mi zaszkodzić. I tego właśnie nie jestem pewna, czy w ogóle się do niej z tym udać czy odpuścić jej udział. O ile sprawa mieszkaniowa bez względu na wszystko będzie podjęta, o tyle z tą osobą mam duży dylemat. Tak prawdę mówiąc to zastanawiam się nad nią ponad pół roku - czy możesz jeszcze położyć karty tylko na tę kwestię? 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 30 Listopada 2024 Autor Ekspert Napisano 30 Listopada 2024 51 minut temu, Emeryta napisał: Tak prawdę mówiąc to zastanawiam się nad nią ponad pół roku - czy możesz jeszcze położyć karty tylko na tę kwestię? I ta odpowiedź padła w rozkładzie - Król Kielichów to nie tylko urzednik. Ogolnie chodzi tu o jakas osobę która teoretycznie mogłaby pomóc ale wyszła na miejscu "to nie zadziała", "na tym się nie skupiać", "to nie jest kolejny krok". Uważam, że karty wykluczyły zwracanie się do kogoś o pomoc bo to po prostu nie wypali. Mam nadzieję, że trochę pomogłam :) 1 Cytuj
Moderators Ejbert Napisano 1 Grudnia 2024 Moderators Napisano 1 Grudnia 2024 Gringe, jeśli możesz, to prosiłbym Cię o postawienie kart na dręczące mnie pytanie, szczypałem się z jego zadaniem i w rezultacie mamy 1 grudnia Chodzi o osobę X - odpowiednie sformułowanie pytania jest trudne, dlatego zapytam standardowo: czy ta osoba jest mną zainteresowana, jeśli tak to dlaczego, z jakiego powodu. Przy czym nie chodzi mi o detale i zawiłości, po prostu zwykłe: o co chodzi w tej relacji. Później wyjaśnię tło pytania, teraz nie chcę sugerować kierunku 1 Cytuj
Administrator Ismer Napisano 1 Grudnia 2024 Administrator Napisano 1 Grudnia 2024 @Gringe Finanse, siłą rzeczy, będą do zweryfikowania za rok 10 kielonków nie daje nadziei na poprawę finansów, ale też nie odbiera - jak piszesz - zadowolenia emocjonalnego, w moim przypadku - z tego, co się ma. To też dobre, gdyż niewiele mam, lecz czym innym jest martwienie się taką sytuacją a czym innym nie traktowanie tematu jak klęski żywiołowej Natomiast co do relacji z kumpelą - to jest zagadka, nawet dla mnie, znającej jej kółko 16 godzin temu, Gringe napisał: Królowa Mieczy po Twojej stronie pokazuje, że mentalnie odcinasz się od tej osoby. Jesteś w jakiś sposób urażona. Dwie kolejne karty mówią o trzymaniu "fasonu". W sercu Moc trzyma w kupie i mimo najgorszych przesłanek by potraktować drugą osobę w mniej kulturalny sposób, nie dajesz ponieść się emocjom ani instynktom. Zachowujesz się bardzo kulturalnie. W postawie do niej nie zdradzasz targających Tobą emocji - 10 Kielichów mówi o serdeczności. Tak to właśnie z mojej strony wygląda. Nasze relacje kręcą się wokół ezotematów, ona często prosi mnie o radę, wskazówkę, podpowiedź ale jak ją otrzyma to i tak robi inaczej. A potem budzi się z ręką w nocniku i lamentuje. To mnie po prostu wkurza, bo sama wiesz ile czasu trzeba poświęcić choćby na horoskop (tu w grę wchodzą techniki), a potem okazuje się, że odbiorczyni jednym uchem wpuściła, drugim wypuściła nic z tym nie zrobiwszy. Kompletnie nic. Obiecywałam sobie wiele razy, że nigdy więcej w to nie wejdę, ale... jak jest w kolejnej potrzebie, to się łamię i z pomocą. Dlatego zapytałam o to, co karty sądzą konkretnie jakie jest podłoże tej relacji, czego ona ode mnie naprawdę chce, na czym jej zależy w naszej znajomości. Jest to znajomość, że tak powiem, ezoteryczna, lecz mam niejasne wrażenie, że jest tam drugie dno. Bo już jestem skołowana na czym jej zależy, czy tylko na czystym doradztwie, ot tak sobie, na zimno, by poznać jeszcze inne oblicze danej sprawy, czyli czysty interes, czy też są tam też normalne relacje koleżeńskie, bo naprawdę już mam duże co do tego wątpliwości. 16 godzin temu, Gringe napisał: U niej z kolei, w świadomości jest 9 Mieczy - coś jest zatem na rzeczy, w sensie ona moze zdawać sobie sprawę, że cos poszło nie tak, mocno analizuje sytuację pomiędzy wami co napawa ją nerwami i stresem( nie daje spać po nocach, myśli nad różnymi scenariuszami). W jej sercu Kapłanka sugeruje, kilka rzeczy. Faktycznie moze byc zwiazana z ezoteryką i jest tu emocjonalnie bardzo związana. Dwa, jest bardzo cierpliwa, sama nie wykona żadnego ruchu w Twoją stronę, raczej będzie czekać jak sprawa się rozwinie. Kapłanka to też tajemnice i wiedza która nie jest dostępna dla każdego - możliwe, że ona czuje, że nie o wszystkim może Ci teraz powiedzieć. Nie jest to wprowadzanie w błąd czy oklamywanie ale - tajemnice są. Jej zachowanie na zewnątrz- w Rycerzu Mieczy jest dość chaoryczne. Trudno przewidzieć jej kolejny krok. Co do Rycerza mieczy - i tak i nie. Ona ma różne szalone pomysły i takież działania, ale w zasadzie nie dotyczą one naszej relacji. Chyba, żeby mnie zaskoczyła wdrożeniem mojej rady w życie - tego bowiem nie przewiduję Coś w 9 mieczy ukrywa na pewno - zawsze była pełna tajemnic, wiem też, że paru rzeczy się obawia, ale nie sądzę, by z mojej strony - po prostu to nie ten pułap, jesteśmy tylko kumpelami. Może po prostu czuje, że nie jest w porządku wobec mnie; właściwie to ezoterycznie to tylko ja jestem czynna. I coraz mniej zresztą, zniechęca mnie bowiem jej bierność, nie tylko w zakresie doradztwa ale i jej praktyki. Sytuacja bowiem jest taka, że rzeczywiście Grażyna lubi, jak jej się coś podaje na tacy, najlepsze są gotowce i najlepiej takie, które działają natychmiastowo i nie wymagają poświęcania im czasu i wysiłku. Nie wiem co jeszcze może ukrywać, czego nie może teraz powiedzieć - tak naprawdę dobrze wie, że znam wiele jej tajemnic, a z kółka można wyczytać również te najgłębsze, o których nikt nie chce mówić. W sumie... ja też o nich nie mówię, nie rozmawiam, czekam aż sama zechce o tym opowiedzieć (raczej się nie doczekam), a ona czeka aż sama zacznę temat (a nie zacznę) i impas trwa sobie w najlepsze - może to właśnie karty pokazały 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2024 8 godzin temu, Ismer napisał: Finanse, siłą rzeczy, będą do zweryfikowania za ro Będę czekać na weryfikację :) 8 godzin temu, Ismer napisał: Tak to właśnie z mojej strony wygląda. Nasze relacje kręcą się wokół ezotematów, ona często prosi mnie o radę, wskazówkę, podpowiedź ale jak ją otrzyma to i tak robi inaczej. A potem budzi się z ręką w nocniku i lamentuje. To mnie po prostu wkurza, bo sama wiesz ile czasu trzeba poświęcić choćby na horoskop (tu w grę wchodzą techniki), a potem okazuje się, że odbiorczyni jednym uchem wpuściła, drugim wypuściła nic z tym nie zrobiwszy. Faktycznie, sytuacja mocno dziwna. Karty nie pokazały celowego oszukiwania, wprowadzania w błąd czy czerpania korzyści po kryjomu. Sama Kapłanka nie jest zlą kartą( nie kładę kart odwróconych), można podkreślić jej negatywny wydźwięk jeśli leży na pozycji problemu/ negatywu. Jeśli wyszła ona w sercu znajomej, ma ona w sobie jakaś mądrość której na ten moment nie ujawni( jak kolwiek by to dziwnie nie zabrzmiało). Nie widziałabym w tych kartach motywu który miałby zaszkodzić drugiej osobie. Jedyne co mi teraz przychodzi na myśl - to nie jest moment byś poznała co jej w duszy gra albo ona to mocno skrywa( albo wiedza o jej intencjach nie jest potrzebna na ten moment). Tak przynajmniej można odczytać Kapłankę w niektórych rozkladach. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Grudnia 2024 Autor Ekspert Napisano 1 Grudnia 2024 12 godzin temu, Ejbert napisał: Chodzi o osobę X - odpowiednie sformułowanie pytania jest trudne, dlatego zapytam standardowo: czy ta osoba jest mną zainteresowana, jeśli tak to dlaczego, z jakiego powodu @Ejbert oto karty dla Ciebie: Rozkład mocno nerwowy. 9 Mieczy na spodzie talii sugeruje, że spraea nie daje Ci spokoju. Analizujesz różne możliwości i scenariusze( raczej te gorsze niż te lepsze). Gwiazda pokazuje temat przewodni tej relacji. Zrodla Tarota podają, że karta mówi o przyszlosci, takiej vardzo odleglej a z którą wiążemy nadzieję. Jest to również karta ochronna wiec znajomosci pod nia zawarte lub z nią w tle rownież krzywdy nie przyniosą. Moje doświadczenie pokazuje zapewne to wszystko, co wyżej wspomniałam ale też pewien szczegół - nasze marzenia będą spelnione w innej formie niż na dany moment marzymy( inaczej ale też lepiej się zrealizują). Ogólnie nie powinno być tu obaw. Tak jakby przyszłość była bardzo ważna dla tej znajomości albo odnosiła się do czegoś w przyszłości ale też w innej formie niż teraz myślisz. Po Twojej stronie: Świadomość: 9 Monet Emocje/podświadomość: Wieża Co pokazujesz na zewnątrz( fasada widoczna przez druga osobę): 10 Kielichów Czujesz się niezależny i niekoniecznie zależy Ci na tej relacji. Sam zapewniasz sobie wszystko i cieszy Cię Twoj stan posiadania - Ogólnie masz poczucie, że nie masz powodu by wchodzić w cokolwiek( jakakolwiek znajomość). W sercu, podświadomie pojawia się chęć zburzenia wszystkiego, co do tej pory budowane było na piasku( nie miało solidnych podstaw by rozwijać sie dalej). Czujesz, że ta znajomość ma liche fundamenty i coś nie gra. Na zewnątrz jesteś jednak uśmiechnięty i pozytywnie nastawiony. Po stronie drugiej osoby: Świadomość: 3 Mieczy W sercu: 10 Mieczy Co pokazuje na zewnątrz: 5 Mieczy Tutaj jest bardzo nerwowo i stresująco. Powiedzialabym, że osoba jest chodzącym stresemlub nerwem. W 3 Mieczy ta osoba mogla na coś się nie zgodzić albo też sama usłyszała niepomyslne informacje lub odmowę w jakiejs sprawie od Ciebie. Albo jest świadoma, że na coś się nie zgodzisz. 10 Mieczy w sercu - emocjonalnie jest jakiś koniec, odcięcie. Możliwe, że osoba ma nadzieję, że gorzej już nie będzie i nic gorszego się nie wydarzy niż do tej pory. 5 Mieczy jako to, co pokazuje na zewnątrz. Dziwaczne zachowanie które nikogo nie śmieszy. 5 Mieczy ogólnie jest dla mnie trudną kartą w odczycie - zwykle pokazuje sytuacje gdzie ktoś z czymś przedobrzył i wyszło aż za dobrze( zwykle to jakieś słowa, wyniana zdań, pyskowka która za daleko się posunęła). 1 Cytuj
Moderators Ejbert Napisano 2 Grudnia 2024 Moderators Napisano 2 Grudnia 2024 Dzięki, Gringe Spodziewałem się takiej informacji. Po jego stronie same miecze - nic dobrego nie zapowiadają. A sprawa tak wygląda: X to mój kolega, myślałem, że przyjaciel, a teraz wszystko wskazuje na to, że daleki znajomy. Dużo by gadać ileśmy pubów zaliczyli ;) za pan brat byli. Popadł w finansowe tarapaty i pożyczyłem mu kasę. Umowa była, że będzie spłacał w ratach. Nie spłaca. I piwka się urwały. Zapytałem z jakiego powodu jest mną zainteresowany - przedtem myślałem, że to przyjaciel, teraz - że facet bez honoru i chciałem sprawdzić co w kartach wyjdzie. No i wyszło, że się odciął. Kasy nie odzyskam. Jedyne, co mogę zrobić to nakłaść mu po ryju. Te 10 kieli po mojej stronie - nie wiem co pokazuję, ale wygląda na to, że powinienem być bardziej stanowczy (patrz wyżej ) bo X uważa, że odpuszczę temat... prowadząc tylko negocjacje nie poparte mocniejszm argumentem. I fakt - nie zależy mi na tej relacji, mam go dość, dziada je...bnego. Myślę, że zostałem wykołowany z premedytacją i on ani myśli oddać kasy - same miecze to zimna kalkulacja. W sumie prawdą jest, że kolegów można mieć wielu, ale przyjaciół niewielu albo można ich nie mieć wcale, a tu ewidentnie jest niewypał. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 2 Grudnia 2024 Autor Ekspert Napisano 2 Grudnia 2024 @Ejbert tego opisu sytuacji nie da się "polajkować" stąd moja smutna buźka. Nieciekawie ten rozkład wyglądał jak go położyłam, teraz wraz z nakreśloną sytuacją jeszcze bardziej staje się oczywisty i kiepski😕 1 Cytuj
Administrator Ismer Napisano 3 Grudnia 2024 Administrator Napisano 3 Grudnia 2024 W dniu 1.12.2024 o 22:07, Gringe napisał: Faktycznie, sytuacja mocno dziwna. Karty nie pokazały celowego oszukiwania, wprowadzania w błąd czy czerpania korzyści po kryjomu. Sama Kapłanka nie jest zlą kartą( nie kładę kart odwróconych), można podkreślić jej negatywny wydźwięk jeśli leży na pozycji problemu/ negatywu. Jeśli wyszła ona w sercu znajomej, ma ona w sobie jakaś mądrość której na ten moment nie ujawni( jak kolwiek by to dziwnie nie zabrzmiało). Nie widziałabym w tych kartach motywu który miałby zaszkodzić drugiej osobie. Jedyne co mi teraz przychodzi na myśl - to nie jest moment byś poznała co jej w duszy gra albo ona to mocno skrywa( albo wiedza o jej intencjach nie jest potrzebna na ten moment). Tak przynajmniej można odczytać Kapłankę w niektórych rozkladach. Mądrość... może i ma, lecz nie potrafi się do niej dokopać. Ona szuka różnych dróg, ale jak na razie żadna nie przyniosła efektu. Ale to zupełnie inny temat. Nie sądzę też, by chciała i mogłaby komuś zaszkodzić, ale że realna ściemniara jest i kłamczucha to nie mam żadnych wątpliwości. Po prostu taki typ. Być może to karta Kapłanki pokazała, bo to przecież w tej karcie chodzi o ukrywanie czegoś, a czy to jest wiedza tajemna, mądrość czy też zwykłe ukrywanie prawdy z jakiegoś powodu - to jej odpowiedź zależy od kontekstu pytania. Nie sądzę też, bym poznała co jej w duszy gra, wiem, że tego nigdy nie wykrztusi i nawet tego nie oczekuję. Jednak w każdej relacji dla mnie ważne są intencje drugiej strony - szczere czy nie, a tu mam po prostu duże wątpliwości, poparte paru latami znajomości. I się z tej Kapłanki nie dowiem - Grażynka świetnie ukrywa swoje prawdziwe oblicze. Ale Twoje karty, jakkolwiek to by nie zabrzmiało, w sumie potwierdzają moje wnioski płynące i z kółka (wnioski teoretyczne) i ze znajomości z nią (praktyka, real) - dziękuję 1 Cytuj
Stella111 Napisano 17 Maja 2025 Napisano 17 Maja 2025 W dniu 30.11.2024 o 12:09, Gringe napisał: Spytałam: Jak rozwinie się relacja ze wspomnianym wyżej mężczyzną: Teraz: 2 Buław Co nie jest ważne, tą drogą należy nie iść: Cesarz Kolejny krok: 7 Mieczy Wynik( skutki osiągnięte w najbliższym czasie): 3 Mieczy Na obecną chwilę domunuje energoa wahania. Robić/ nie robić. Chce mi się wykonać kolejny krok czy nie. Rozpoczynać tą znajość na innym poziomie czy nie? To może dotyczyć jednego z was jak i obojga. Cesarz sugeruje, że uparte obstawianie przy swoim do niczego nie doprowadzi a przyniesie więcej szkód niż oczekiwanych rezultatów. Duma i upór nie są właściwą ścieżką w tym temacie. 7 Mieczy sugeruje, że w najbliższym czasie wskazane jest nie ujawnianie wszystkich kart. Nie o wszystkim należy mówić i nie ze wszystkim się otwierać. Jeśli już miałoby dojść do spotkania to nie będzie to randka. 3 Mieczy pokazuje, że w najbliższym czasie będą zawiedzione nadzieje - jeśli liczyłaś na rozwój tej znajomości to nie nastąpi on w najbliższym czasie. Wracam z weryfikacją. Do spotkania nie doszło, aczkolwiek nie ubolewalam nad tym, byłam zbyt zajęta m.in pracą, także nie było na to przestrzeni . Póki co mamy przyjacielskie ,ciepłe relacje na odległość. Spotkanie planujemy w lato, o ile w ogóle do niego dojdzie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi