Yunugar Napisano 21 Listopada 2024 Napisano 21 Listopada 2024 Witajcie Proponuję horoskop kobiety do ćwiczeń. Co widzicie w: - zainteresowaniach - osobowości - zawodzie - zajęciach w wolnych chwilach Wszystko to co wam nasunie się na myśl. Ur. 24 grudnia 1922 r. Miejsce urodzenia: Boon Hill (NC, Stany Zjednoczone) Niedawno oglądałem film dokumentalny o niej w telewizji i przypomniala się 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 23 Listopada 2024 Ekspert Napisano 23 Listopada 2024 (edytowane) @Yunugar wpierw sprawdziłam czy po danych podanych przez Ciebie Google poda mi podpowiedź😆😁 I trafiło w "10" - także poszłam trochę na skróty🙈😅😂 ale... I bez tego stawiałabym na kogoś kto lubi się pokazywać, występować - Asc w Lwie w krytycznym 0 stopniu. Neptun w Lwie w 1 domu( osoba mogła wcielać się w różne postacie, była bardzo plastyczna). Słońce w Koziorożcu- duża ambicja, stelum w Rybach wraz z Księżycem i Marsem - znów ten Neptun, wtapianie się w emocje otoczenia, nerwowość, duża zmienność nastrojów i nieprzewidywalność. Wenus w Skorpionie daje duży magnetyzm( myślę, że aby odnieść sukces, być zauważonym trzeba mieć coś skorpionicznego w sobie). Oglądałam na dniach "Babylon" Bradem Pitem i tak się zastanawiam czy faktycznie tak wyglądały początki sfery zwiazajej z bohaterką powyższego horoskopu... Edytowane 23 Listopada 2024 przez Gringe Cytuj
Yunugar Napisano 24 Listopada 2024 Autor Napisano 24 Listopada 2024 (edytowane) Dziękuję. Filmu, który wymieniasz nie widziałem więc nie wypowiem się. Pamiętam pewne zdarzenia z biografii powyższej osoby. Może ktoś jeszcze doda swój opis. Tu wcześniej dwie osoby zgadly trafnie jej znak wschodzący w innym temacie. Wtedy dużo działo się. Szkoda, że nie siedzieliśmy przy stoliku razem a ktoś by nam podrzucał fotografie. Edytowane 24 Listopada 2024 przez Yunugar Cytuj
Moderators Ejbert Napisano 24 Listopada 2024 Moderators Napisano 24 Listopada 2024 Yunugar, przede wszystkim tego typu kółek, tzn. z podaną datą i miejscem urodzenia nie zamieszczamy w sekcji ćwiczeń - to już nie jest ćwiczenie - zagadka, tylko horoskop sławnego człowieka - dlatego przeniosłem je tutaj. I druga rzecz, ważna tak przy ćwiczeniach jak i biografiach - jeśli godzina urodzenia nie jest pewna, a tutaj tak jest, to będzie to ogólny opis i niekoniecznie z tego powodu trafiony. Do tego jeśli z góry wiadomo kto to jest, to opis będzie pasowany pod tę konkretną osobę, co wyklucza niezależną od niczego ocenę. Tym niemniej osoba jest ciekawa i fajnie, że tu wpadła 1 Cytuj
Yunugar Napisano 24 Listopada 2024 Autor Napisano 24 Listopada 2024 Rozumiem. Później mogę napisać co z opisu zgadza się. 1 Cytuj
Yunugar Napisano 25 Listopada 2024 Autor Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) W dniu 23.11.2024 o 22:26, Gringe napisał: @Yunugar wpierw sprawdziłam czy po danych podanych przez Ciebie Google poda mi podpowiedź😆😁 I trafiło w "10" - także poszłam trochę na skróty🙈😅😂 ale... I bez tego stawiałabym na kogoś kto lubi się pokazywać, występować - Asc w Lwie w krytycznym 0 stopniu. Neptun w Lwie w 1 domu( osoba mogła wcielać się w różne postacie, była bardzo plastyczna). Słońce w Koziorożcu- duża ambicja, stelum w Rybach wraz z Księżycem i Marsem - znów ten Neptun, wtapianie się w emocje otoczenia, nerwowość, duża zmienność nastrojów i nieprzewidywalność. Wenus w Skorpionie daje duży magnetyzm( myślę, że aby odnieść sukces, być zauważonym trzeba mieć coś skorpionicznego w sobie). Wszystko zgadza się. Chociaż trudno aż tak szczegółowo to ująć nie badałem dokładnie jej życiorysu. Ava Gardner pochodziła ze wsi. Uczono ją wielu zachowań przed kamerą w tym pozowania. Prowadziła burzliwe życie. Była uzależniona od papierosów i alkoholu. W tym dokumencie tego nie powiedzieli ale wynika to, że ona nie potrafiła powiedzieć "nie". Stąd te nałogi, zmiany partnerów w czasie gdy jest z innym w związku. Przyjmowała wszystko co jej proponowali. Na końcu powiedziano w filmie dokumentalnym o jej jednym z ostatnich zapisków w pamiętniku: "Żałowałam swojego życia". Miała wszystko i żałowała? Pewnie miała na myśli coś innego. Edytowane 25 Listopada 2024 przez Yunugar 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 25 Listopada 2024 Ekspert Napisano 25 Listopada 2024 @Yunugar Nie wiem jak to zrobiłam ale...przeczytałam opis życiorysu Grety Garbo😅😅😅 a nie Avy Gardner😅😅😅 To dopiero zaćmienie umysłu...i tak czytam, czytam Twoj ostatni wpis i coś mi nie halo😆 Oczywiście podposuje się pod wszystkim, co opisałam wcześniej. Ale...ten horoskop zdecydowanie pasuje do osoby którą opisałeś powyżej. Kochliwość to zasługa Wenus i Jowisza i to jeszcze w Skorpionie! Może nie łapie się to na klasyczną koniunkcję, jednak nie ignorowalabym takiego położenia. Dwa, ten Księżyc z Marsem i Uranem to po prostu dynamit. Mars z Księżycem daje duży temperament i apetyt na życie - także liczne miłostki tu nie dziwią. Nagly przebieg też nie - skoro na okrasę jest Uran w koniunkcji. Do tego Księżyc w Rybach - niby nie jest to złe położenie dla Księżyca ale mam wrażenie, że osoby z takim umiejscowieniem nie powinny mieszać się w show biznes bo są na to za delikatne( łatwe do manipulacji i wykorzystywania- tutaj mam przed oczami przede wszystkim Elvisa Presley'a i Micheal'a Jacksona). Pod presją psychoczną( człowiek z Księżycem w Rybach) ucieka we wszelkiego rodzaju "pocieszacze" jakimi są używki. Zastanawiało mnie to stwierdzenie, że nie byla szczęśliwą i żałowała życia - tu chyba doszedł do glosu Saturn w Wadze w kwadracie z Merkurym w Koziorożcu. Mogło to ogólnie rzutować na całe życie, depresję, ponury nastrój- tutaj jeszcze podkręcone silnym Saturnem i w znakach kardynalnych. Takiemu nigdy nie będzie dobrze. A. I jeszcze ten Wielki Trygon w znakacj wody i ogólnie 3 z 5 planet osobistych w wodzie - duzo tu emocji, rozmemlania, taplania się w odczuciach( i wisienka na torcie - Ksiezyc w Rybach). 1 Cytuj
Yunugar Napisano 26 Listopada 2024 Autor Napisano 26 Listopada 2024 (edytowane) Ciekawe. Co jeszcze było. Żebym nie przekręcił. Jej zajęcia podczas pobytu w Hiszpanii to nauka tańca. Uczestniczyła w zabawie gdzie występowały tancerki z Europy w strojach egzotycznych. Spodobało się jej to i chciała tego spróbować. Chodziła na nauki tańca i ubierała strój tancerek, który w tamtych czasach w kręgu europejskim był oburzający - odsłaniał większość ciała. Mąż Avy zabronił jej pokazywać się w tym stroju. Ona powiedziala, że to nic takiego, "Poza tym to ty naruszasz moją wolność". Nastąpiła poważna kłótnia pomiedzy nimi i rozeszli się. Widzisz, zdarzają się pomyłki. To miała być zagadka, więc jakieś "siły" mogły ci nie pozwolić zaglądnąć do rozwiązania (wiedziałem, że to zrobicie) Patrząc pod kątem ezoterycznym. Edytowane 26 Listopada 2024 przez Yunugar Zagadka 1 Cytuj
Moderators Ejbert Napisano 27 Listopada 2024 Moderators Napisano 27 Listopada 2024 Nie mogłeś wiedzieć, że zajrzymy - ja nie zaglądałem 😛 najpierw popatrzyłem na kółko i skonkludowałem, że to dość rozrywkowa niewiasta, ale łebska i pracowita, o wielu zainteresowaniach, z parciem na osiąganie najwyższych dostępnych szczebli zawodowych. Jakieś uzależnienie - przy Neptunie to już jest podejrzenie, że jakieś krąży koło osoby, lecz co ona z tym zrobi to taki osąd wymaga już więcej niż rzucenie okiem. A po tym wstępnym luknięciu sprawdziłem kto to jest i przeniosłem panią Avę tutaj 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi