mika43 Napisano 6 Grudnia 2024 Napisano 6 Grudnia 2024 Od pewnego czasu regularnie pojawiają się u mnie sny zwiazane z cmentarzem. Szukam grobu, porządkuję itp. To pojedyncze sny, motyw ten sam. Jest jednak sen, który pojawił się już 3x. Widzę ziemny grób a na nim dorodne marchewki. Jest wiosna. Ktoś mówi, że te marchewki były wysiane zimą lub tuż przed zimą i tak pięknie wyrosły. Stwierdzam, ze zużyję dla królików, bo ja z cmentarza jeść nie będę... Drugi sen: chodzę po cmentarzu i szukam grodu. Nie wiem czyjego. Szukam. Kolejny sen to morze. Zimna, czysta woda. Wyciągam z morza, z żółtego piasku talerze czy pokrywki i ukłądam je jakby w rzędzie. Ostetni sen z tej serii, która regularnie się powtarza: U mnie w domu pojawia się 2 księży. Jednego kojarzę, drugi ponoć ważniejszy. Martwię się, że nie posprzątałam. Przyjeżdżają dwie osoby na wózkach inwalidzkich, księża mają coś zrobić, żeby tym osobom pomóc. Czekamy jeszcze na mojego ojca, przuywozi go karetka, ojciec jest na noszach. I słyszę słowa: diagnoza nie jest jednoznaczna. Czy ktoś potrafi rozgryźć te sny? Zawsze są w tej kolejności. Nie wiem, o której się zaczynają, kładę się ok. 22.30. a budze się po ostatnim śnie o 3.15. Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 7 Grudnia 2024 Ekspert Napisano 7 Grudnia 2024 @mika43 istotne jest jakie wrazenia miałaś podczas snu. Często śni nam się to, czym zaprzątnięta jest nasza głowa na co dzień- tyle, że pod symbolami( skojarzeniami z daną sprawą). Mózg lubi sobie mixować😅 Czasem wpłata wątki zarejestrowane z TV, radia, skojarzenia z czymś. Moja metoda jest taka, że sprawdzam pojedyncze elementy które zapadły mi najbardziej w pamięć. Marchewki według sennikach internetowego to dobry omen. Zapowiada dobre zdrowe i psychiczną siłę. Ogólnie, dobrze jesli snia nam się ładne rzeczy, nie zniszczone, zdrowe. Cmentarz również, wbrew ponurego znaczenia, zapowiada przyjemne sprawy. Dobre wieści, zapowiedź odejścia kłopotów( też mi się zdarza o tym snić). Sen o wodzie ktora jest czysta - pozytyw. Spokój. Szukanie grobu- konieczność zmierzenia się z tematem śmierci, przerobienie go, pogodzenie się z odchodzeniem bliskich( bardziej jako psychiczne poukładanie sobie tego tematu w głowie, niż śmierć kogoś bliskiego). Żółty piasek - pojawią się zmartwienia. Talerze, pokrywki - niezapowiedziane wizyty, spotkania, nowe możliwości. Ksiądz- możesz czuć się zagubiona i szukać duchowego przewodnictwa. 1 Cytuj
mika43 Napisano 8 Grudnia 2024 Autor Napisano 8 Grudnia 2024 Dziękuję. No własnie wode skojarzyłam z płucami. Przypomniałam sobie sen o wodzie sprzed 11 lat - wtedy u mojej Mamy (już śp) zdiagnozowano raka płuc, który okazał się zapaleniem płuc. W tej chwili ojciec ma podejrzenie guza żołądka z przerzutami. Zaostrzenie POCHP. Może to oznaczać, że przynajmniej płuca uda się opanować :( Marchewki były bardzo ładne, część była odsłonięta, kolor piękny marchewkowy, proste, równe, zdrowe. Grób ziemny. Ja byłam spokojna, stwieredziłam, że będę miała dla królików. Zmartwień nie brakuje Wizyt też nie brakuje, nie zawsze są pozytywne, niestety :( Dziękuję i pozdrawiam 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi