Skocz do zawartości

Ezo Mikołajki 2024 Gringe dla Ejberta

Rekomendowane odpowiedzi

• Ekspert
Napisano (edytowane)

Są pewne klasyki świątecznych prezentów bez których mężczyźni nie mogą się obejść😁 A zatem zaczynając od klasyka-klasyków: skarpetki :) Nie byle jakie bo kolorowe by poprawiać humor podczas tych najbardziej ponurych dni w roku. Skarpetki kaszmirowe bo to w końcu Boże Narodzenie i luksus się należy😁

Screenshot_20241207_093347_SamsungInternet.thumb.jpg.4b001399a4882392a4f2b01cb50caadb.jpg

Dla mnie drugim "must have" świątecznych prezentów to książka. Świąteczny czas sprzyja dniom wolnym i możliwości nadrobienia zaległości w czytaniu, a więc tegoroczny hit: Masło Asako Yuzuki( prezent pewnie zjechał gdzieś na dół😅).

Screenshot_20241207_094344_SamsungInternet.thumb.jpg.3dbcf7511ea5279c975025e71ca9e0be.jpg

Coś na rozgrzewkę w czasie zimowych wieczorów, nie tylko na stopy( pewnie można i wcierać ale zażywanie od wewnątrz skutkuje jeszcze przyjemniejszymi wrażeniami😅): 30 letnia szkocka whisky Dalmore

Screenshot_20241207_095204_SamsungInternet.thumb.jpg.579dbe2cbd3d19c575d99bdecfafc6a4.jpg

No i pora na konkret: 14 dniowa wycieczka po londyńskich pubach. Termin dowolny. W okolicy zwiedzanych obiektów są również ciekawe obiekty turystyczne - aby od czasu do czasu zmienić punkt widzenia. 

8d6470eb327e6836c72b51319847045f.thumb.jpg.54097552ea5aa2fd78af99189198583d.jpg

I mała wisienka na torcie - by kolejny rok przyniósł wiecej nadziei i optymizmu: 365 zdrapek/ z zastrzeżeniem: po jednej na każdy dzień :) 

66673bd5deb2e788140cf0edd1b8a274.jpg.a4c3eeb17c12cde8c7dc6b32c1b01800.jpg

Edytowane przez Gringe
  • Super 4
  • Dziękuję 1
  • Moderators
Napisano

Dziękuję Gringe :thanks:

Trudno wybrać co posmakować jako pierwsze. Na pewno nie skarpety, bo jeszcze jest na nie za ciepło, a poza tym najpierw wolę je pokontemplować, zwłaszcza, że są barwne, czyli dobrze działające na moje zmysły, nie lubię bowiem monotonii i szarości :D Jakość też się liczy, o czym moi bliscy dobrze wiedzą i nikt nie sprezentuje mi skarpet (i kalesonów) podłej plastikowej jakości... każdy wie, że wówczas ma piekło zagwarantowane :zabije:

Pierwszy będzie kryminał w towarzystwie whisky - obie rzeczy zawsze przyjmuję ze szczerą radością. Trunkiem mogę się z żoną podzielić od razu, ale książkę przeczytam pierwszy! Długo jednak czekać nie będzie musiała, to jest kwestia jednej nocy ;)

Rajd po pubach - super sprawa, byle w dobrej kompaniji - to podstawa picia wszelkich napojów, bez względu na ich oprocentowanie.

Ale zdrapki... och! pokusa! - muszę do nich dokupić tabsy na wstrzemięźliwość, w przeciwnym wypadku rok minie jak z bicza trzasł - jeden dzień i po zawodach :sark:

Jestem bardzo zadowolony z prezentów :dance:

• Super 1