Weronika122 Napisano 12 Grudnia 2024 Napisano 12 Grudnia 2024 Cześć wam :) Oglądając starsze odcinki brzyduli natknęłam się w jednym odcinku na horoskop głównej bohaterki, gdzie koleżanki sprawdzały jak będzie wyglądać jej życie uczuciowe. I tak patrząc na jej horoskop mogłam trochę przeanalizować jej postać z serialu. Ula miała marsa w wadze a więc nie lubiła konfliktów w pracy, uważała aby się nie wdawać z nikim w kłótnie , była dyplomatyczna i intrligentna,ceniła sobie spokój, lubiła dużo czytać i marzyć(Merkury w Rybkach),dużo marzyła o Mareczku :D, ten merkury sprawiał że bohaterka sporo bujała w obłokach i czasem trudno było jej zejść na ziemię a gdy już musiała zejść to spadała z hukiem obijając się o ścianę :D(realia), idąc dalej jej wenus w byku dawała jej później takiej elegancji, szyku (zaczęła się później ładniej ubierać po całej tej metamorfozie stała się bardziej pewna siebie oraz elegancka i bardziej kobieca). Słońce w baranie dawało jej dużo energii mimo wielu porażek zawsze się podnosiła i nie poddawała. Byczy Księżyc (lubiła gotować -lepiła te pierogi gdy miała problemy i piekła te ciasta dla koleżanek :D ale i jej ksieżyc dawał jej dużo tej opiekuńczości była bardzo troskliwa, pomocna i zawsze dawała swoje serce innym ale miała też charakterek gdy trzeba było się bronić bądź kogoś obronić. Jeśli chodzi o aspekty to miała sporo opozycji sekstyli oraz kwadraturę mars- jowisz oraz słońca z jowiszem. Jeśli chodzi o jej życie uczuciowe to mars w wadze jest w dobroczynnym sekstylu z jej wenus i jej merkurym (a więc dobrze się dogadywała z Markiem i później była dla niego atrakcyjna mimo że na początku go odstraszała swoim wyglądem), ale w opozycji ze słońcem dawał sporo tarć w życiu miłosnym(kłótnie i niedomówienia, zazdrość czasem zaborczość, nieufność) Typem Uli był mężczyzna wyważony, elegancki, inteligentny, pracowity, odnoszący sukcesy, taki "piękny mężczyzna "bo mars w wadze. Co myślicie patrząc na jej horoskop co jeszcze dostrzegacie? Jaka była bohaterka oraz czy rzeczywiście była urodzona pod szczęśliwą gwiazdą aby zostać żoną mężczyzny którego pragnęła każda kobieta ? Czy miała więcej szczęścia niż rozumu a może na odwrót? ;) Jak myślicie co wpływało na to że ona ubierała się jak babcia ? :D te krzykliwe kolory i niepasujące do siebie wzory te spódnice niczym wycięte z koca :D bo miała ładną wenus nie była źle aspektowana więc sama się zastanawiam czemu miała taki styl i wygląd. Miała ascedent w Bliźniętach to powinna była wyglądać promiennie i młodziej chyba że może ten ascedent w szalonych Bliźniętach oznaczał jej początkowy brak gustu modowego? Descedent w strzelcu - szukała kogoś kto będzie z nią doświadczał życia, takiego oczytanego , intelektualisty, osoby która ceni sobie wolność i jest energiczna, żywa, pełna iskry i ciekawa świata . Później załączam jej horoskop może ktoś z was zechce spróbować zinterpretować niektóre aspekty z chęcią się dowiem co wy myślicie na temat tej postaci ;) 1 Cytuj
Gość Anastazja979 Napisano 12 Grudnia 2024 Napisano 12 Grudnia 2024 Ciekawy wątek. Mam tak samo położonego Marsa, Merkurego i Wenus. Niestety moja wiedza na temat astrologii jest bardzo podstawowa, więc nie dodam nic więcej od siebie. Co do pytania, czy była typem kobiety, która może zdobyć takiego mężczyznę jak Marek, to pewnie by trzeba było sprawdzić jego horoskop :p Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 12 Grudnia 2024 Ekspert Napisano 12 Grudnia 2024 @Weronika122 nie oglądałam brzyduli🙈 Serial znam z zapowiedzi ale nigdy mnie nie skusiły by zacząć oglądać. Chyba też dlatego, że to taka "podróbka", spolszczona i na siłę zrobiona bo oryginał dobrze się sprzedał na świecie( więc nośny i popularny motyw na którym można zrobić kasę). Nie wiem czy ktoś autentycznie prosił o konsultację astrologa przy stwarzaniu tego horoskopu czy tak w ciemno, na odczep wrzucili( licząc, że nikt nie wejdzie w szczegóły i na ile ten horoskop pasuje do bohaterki). Dziwaczne stroje, sprzed metamorfozy( dziwaczne dla otoczenia) stawiam, że Strzelce nie przejmują się modą i lubią eksperymentować z garderobą( a więc może to ten Asc Uli?🤔 Główna postać męska to pomyłka😆 - i jeśli ktoś chciał powielić stereotypy o Marsie w Wadze to tu się udało w 100%. Wenus w Byku ubiera się ładnie, klasycznie. Nie wydaje dużo na ubrania bo bardziej cieszy ją kasa na koncie niż to, jaki aktualnie trend w modzie przoduje( Tu raczej Wagi przudują😅 jako znak powietrzny( idee, koncepcje są istotne), kardynalny( wdrażanie w życie). 1 Cytuj
Gość Anastazja979 Napisano 12 Grudnia 2024 Napisano 12 Grudnia 2024 16 minut temu, Gringe napisał: @Weronika122 nie oglądałam brzyduli🙈 Serial znam z zapowiedzi ale nigdy mnie nie skusiły by zacząć oglądać. Chyba też dlatego, że to taka "podróbka", spolszczona i na siłę zrobiona bo oryginał dobrze się sprzedał na świecie( więc nośny i popularny motyw na którym można zrobić kasę). Nie wiem czy ktoś autentycznie prosił o konsultację astrologa przy stwarzaniu tego horoskopu czy tak w ciemno, na odczep wrzucili( licząc, że nikt nie wejdzie w szczegóły i na ile ten horoskop pasuje do bohaterki). Dziwaczne stroje, sprzed metamorfozy( dziwaczne dla otoczenia) stawiam, że Strzelce nie przejmują się modą i lubią eksperymentować z garderobą( a więc może to ten Asc Uli?🤔 Główna postać męska to pomyłka😆 - i jeśli ktoś chciał powielić stereotypy o Marsie w Wadze to tu się udało w 100%. Wenus w Byku ubiera się ładnie, klasycznie. Nie wydaje dużo na ubrania bo bardziej cieszy ją kasa na koncie niż to, jaki aktualnie trend w modzie przoduje( Tu raczej Wagi przudują😅 jako znak powietrzny( idee, koncepcje są istotne), kardynalny( wdrażanie w życie). Mogłabyś rozwinąć to "główna postać męska to pomyłka" i o tych stereotypach o marsie w Wadze? Cytuj
Weronika122 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Napisano 12 Grudnia 2024 Godzinę temu, Anastazja979 napisał: Ciekawy wątek. Mam tak samo położonego Marsa, Merkurego i Wenus. Niestety moja wiedza na temat astrologii jest bardzo podstawowa, więc nie dodam nic więcej od siebie. Co do pytania, czy była typem kobiety, która może zdobyć takiego mężczyznę jak Marek, to pewnie by trzeba było sprawdzić jego horoskop :p @Anastazja979ooo super i jak się czujesz z taką pozycją marsa u siebie jak on się przejawia? ;) również masz go w wadze czy w innym znaku? Tyle, że nie ma w serialu nawet uwzględnionego dnia urodzenia ani miesiąca Marka więc nic by się nie sprawdziło :D jakie były zadatki na związek jego i głównej według planet i tranzytów. Jedynie można próbować na podstawie jej układu planet ten typ mężczyzny zobaczyć jaki się tam wyłania ;) 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Napisano 12 Grudnia 2024 Godzinę temu, Gringe napisał: @Weronika122 nie oglądałam brzyduli🙈 Serial znam z zapowiedzi ale nigdy mnie nie skusiły by zacząć oglądać. Chyba też dlatego, że to taka "podróbka", spolszczona i na siłę zrobiona bo oryginał dobrze się sprzedał na świecie( więc nośny i popularny motyw na którym można zrobić kasę). Nie wiem czy ktoś autentycznie prosił o konsultację astrologa przy stwarzaniu tego horoskopu czy tak w ciemno, na odczep wrzucili( licząc, że nikt nie wejdzie w szczegóły i na ile ten horoskop pasuje do bohaterki). Dziwaczne stroje, sprzed metamorfozy( dziwaczne dla otoczenia) stawiam, że Strzelce nie przejmują się modą i lubią eksperymentować z garderobą( a więc może to ten Asc Uli?🤔 Główna postać męska to pomyłka😆 - i jeśli ktoś chciał powielić stereotypy o Marsie w Wadze to tu się udało w 100%. Wenus w Byku ubiera się ładnie, klasycznie. Nie wydaje dużo na ubrania bo bardziej cieszy ją kasa na koncie niż to, jaki aktualnie trend w modzie przoduje( Tu raczej Wagi przudują😅 jako znak powietrzny( idee, koncepcje są istotne), kardynalny( wdrażanie w życie). Mając Wenus w byku mogę potwierdzić że uwielbiam ładne rzeczy, ubrania oraz biżuterię ale zawsze kupuję na promocjach 😃bo nie chcę wydawać fortuny. @GringeCo do serialu to jednak jestem fanką kolumbijskiej wersji tamta była taką że chciało się ją oglądać a ta polska miała wiele takich naciąganych sytuacji i sporo scen zapchaj dziura oraz brak pomysłu scenarzystów na wątek Ulki z Markiem. Co do jego postaci to taki wieczny Piotruś pan goniący za spódniczkami i długonogimi modelkami, który bał się dorosnąć i uwielbiał wolność będąc w związku skakał z boku na bok Co rusz to w inne ramiona kobiet. Także jego postać nie przypadła mi do gustu ale takich Marków spotykamy w naszym życiu gdzieś tam zawsze się taki trafi :D Sama jestem ciekawa czy to był horoskop robiony na odwal się czy jednak jakieś konsultacje z asteologiem były przy tworzeniu go. Ps. Ona ascedent miała w Bliźniętach więc mi te jej dziwne stroje nie pasują do niego :D ale może ten powietrzny znak mógł mieć w tym jakiś udział i sprawiał że wybierała takie stroje a nie inne :D 1 Cytuj
Gość Anastazja979 Napisano 12 Grudnia 2024 Napisano 12 Grudnia 2024 4 minuty temu, Weronika122 napisał: @Anastazja979ooo super i jak się czujesz z taką pozycją marsa u siebie jak on się przejawia? ;) również masz go w wadze czy w innym znaku? Tyle, że nie ma w serialu nawet uwzględnionego dnia urodzenia ani miesiąca Marka więc nic by się nie sprawdziło :D jakie były zadatki na związek jego i głównej według planet i tranzytów. Jedynie można próbować na podstawie jej układu planet ten typ mężczyzny zobaczyć jaki się tam wyłania ;) Właśnie chodziło mi o znaki, nie o domy. Tak, mam Marsa w wadze. Jestem bardzo ugodową osobą. Unikam konfliktów, krzyków, konieczność upominania się o coś. W wieku życiowych sytuacjach brakuje mi siły przebicia i umiejętności walki o swoje. To niestety słaby mars. Ale daje zainteresowanie sztuką, wyczucie stylu, umiejętność ładnego wypowiadania się, umiejętności komunikacyjne (mediacyjne). Jeśli chodzi o mężczyzn, to łatwo mnie do siebie zrazić grubiańskim zachowaniem albo niechlujnym wyglądem (jestem totalną damą i sztywniarą pod tym względem) Wenus w rybach to marzenia i czytanie romansów. Zakochujemy się często w naszych wyobraźniach o ludziach niż samych ludziach. No daje to w kość, kiedy się randkuje. A Merkury w rybach to chaos i zapominalstwo. Często wyciąganie mylnych wniosków na szybko, ale mam wrażenie, że wiele rzeczy udaje mi się na farcie dobrze obstawić Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 12 Grudnia 2024 Ekspert Napisano 12 Grudnia 2024 24 minuty temu, Anastazja979 napisał: Mogłabyś rozwinąć to "główna postać męska to pomyłka" i o tych stereotypach o marsie w Wadze? Mnie postać Mareczka nie urzekła bo ostetnie co mi się spodoba to drobny facet o przecietnym wzrośnie( czekaj, aż sprawdzę ile wzrostu ma pan Filip Bobek....podają, że 185cm...). ...i ma on Słońce w Wadze! Nie, nie lubię takich wymuskanych gogusiow z reklamy aftershaves😅 a tak zwykle przedstawiany jest typ kobiet z Marsem w Wadze. Plus do tego miła aparycja( czytaj: mdła), wymuskany i "odpiórgany" na każde wyjście z domu. Kobieciarz i bawidamek, na ktorym przyjemnie jest wieszać oko🤪 Nie zgodzę się z tym - preferowałam facetów o ciekawej osobowości, z poczuciem humoru i luzem... idąc dalej, pociagali mnie tacy... no tu bardziej ten 12 dom sie uaktywnił bo dużo tu mojej fantazji niż konkretu w realu😅😆 Inna sprawa, że to co nam się podoba(jaki typ partnera preferujemy), nie jest określane tylko przez Marsa czy Wenus ale o tym mówi cały horoskop( i Dsc i jego wladca, Słońce, aspekty do tych planet, położenie w domach) jak i reszta planet osobistych plus i pozostale planety w pewnym zakresie. No dużo tego. Sama jestem zawsze ciekawa jak postrzegają facetów kobiety z Marsem w Wadze - i tu znaczenie mają też aspekty do tego Marsa oraz położenie w domach). Ostatnio wpadłam na proste i genialne stwierdzenie o Dsc w Baranie( to o mnie😅) - taka osoba lubi kiedy partner przejmuje inicjatywę, robi pierwszy krok. Cenię u facetów inicjatywę i astertywność :) 1 1 1 Cytuj
Gość Anastazja979 Napisano 12 Grudnia 2024 Napisano 12 Grudnia 2024 22 minuty temu, Gringe napisał: Mnie postać Mareczka nie urzekła bo ostetnie co mi się spodoba to drobny facet o przecietnym wzrośnie( czekaj, aż sprawdzę ile wzrostu ma pan Filip Bobek....podają, że 185cm...). ...i ma on Słońce w Wadze! Nie, nie lubię takich wymuskanych gogusiow z reklamy aftershaves😅 a tak zwykle przedstawiany jest typ kobiet z Marsem w Wadze. Plus do tego miła aparycja( czytaj: mdła), wymuskany i "odpiórgany" na każde wyjście z domu. Kobieciarz i bawidamek, na ktorym przyjemnie jest wieszać oko🤪 Nie zgodzę się z tym - preferowałam facetów o ciekawej osobowości, z poczuciem humoru i luzem... idąc dalej, pociagali mnie tacy... no tu bardziej ten 12 dom sie uaktywnił bo dużo tu mojej fantazji niż konkretu w realu😅😆 Inna sprawa, że to co nam się podoba(jaki typ partnera preferujemy), nie jest określane tylko przez Marsa czy Wenus ale o tym mówi cały horoskop( i Dsc i jego wladca, Słońce, aspekty do tych planet, położenie w domach) jak i reszta planet osobistych plus i pozostale planety w pewnym zakresie. No dużo tego. Sama jestem zawsze ciekawa jak postrzegają facetów kobiety z Marsem w Wadze - i tu znaczenie mają też aspekty do tego Marsa oraz położenie w domach). Ostatnio wpadłam na proste i genialne stwierdzenie o Dsc w Baranie( to o mnie😅) - taka osoba lubi kiedy partner przejmuje inicjatywę, robi pierwszy krok. Cenię u facetów inicjatywę i astertywność :) Tez mam descendent w baranie i potwierdzam to co piszesz w ostatnim zdaniu:) Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 12 Grudnia 2024 Ekspert Napisano 12 Grudnia 2024 5 minut temu, Anastazja979 napisał: Tez mam descendent w baranie i potwierdzam to co piszesz w ostatnim zdaniu:) Niby taka oczywista sprawa a nigdy nie patrzyłam pod tym kątem😅😜 W każdym horoskopie miksują się różne wpływy i czasem trudno odróżnić, co dokładnie jest czym - co jest taką czystą postacią Marsa w Wadze. Zwłaszcza kiedy Mars włada min Dsc. 1 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Napisano 12 Grudnia 2024 56 minut temu, Anastazja979 napisał: Właśnie chodziło mi o znaki, nie o domy. Tak, mam Marsa w wadze. Jestem bardzo ugodową osobą. Unikam konfliktów, krzyków, konieczność upominania się o coś. W wieku życiowych sytuacjach brakuje mi siły przebicia i umiejętności walki o swoje. To niestety słaby mars. Ale daje zainteresowanie sztuką, wyczucie stylu, umiejętność ładnego wypowiadania się, umiejętności komunikacyjne (mediacyjne). Jeśli chodzi o mężczyzn, to łatwo mnie do siebie zrazić grubiańskim zachowaniem albo niechlujnym wyglądem (jestem totalną damą i sztywniarą pod tym względem) Wenus w rybach to marzenia i czytanie romansów. Zakochujemy się często w naszych wyobraźniach o ludziach niż samych ludziach. No daje to w kość, kiedy się randkuje. A Merkury w rybach to chaos i zapominalstwo. Często wyciąganie mylnych wniosków na szybko, ale mam wrażenie, że wiele rzeczy udaje mi się na farcie dobrze obstawić @Anastazja979 bo mars w wadze jest właśnie dyplomatyczny nie lubiący się wychylać z czymś czy też nie lubi rywalizacji i jak mowisz tryzmasz sie z dala od kłótni bo cenisz sobie to harmonijne życie, potrzebujesz spokoju i właśnie harmonii wśród ludzi w swoim otoczeniu oraz w swoim miejscu do życia czy nawet w pracy. W sumie waga uwielbia to co piękne i związane ze sztuką czy modą, bądź też z muzyką a więc nie spodoba Ci się typ ubrany w dres i jedzący kebaba z budy a właśnie taki dżentelmen ubrany elegancko ładnie pachnący i w jakiś sposób piękny i intrygujący który ładnie się wysławia i jest z nim o czym porozmawiać :) Co do zachowań jakie Cię zrażają to dlatego że masz też wenus w rybkach a wrażliwe rybki takie już są że są delikatne i nie lubią czegoś co nie pasuje do ich delikatnej i eterycznej strony, bardzo pragną takiej miłości bajkowej często takiej jak z powieści ale często życie im robi na przekór i dostają zupełnie coś odwrotnego. Wenus w rybce po prostu uwielbia idealizować tego wybranka oraz marzyć o czymś co czasem bywa nie do spełnienia. Ale ma gust do ubioru i ma styl taki delikatny bardziej dziewczęcy, zwiewny, lubi koronki, kwiatki, motylki, zwiewne sukienki w falbanki o delikatnych pastelach oraz wiele influencerek ma wenus w rybce np. Oliwia Palermo :) i dzięki temu ma świetny gust co do ubrań oraz sama projektuje mode. 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Napisano 12 Grudnia 2024 59 minut temu, Gringe napisał: Mnie postać Mareczka nie urzekła bo ostetnie co mi się spodoba to drobny facet o przecietnym wzrośnie( czekaj, aż sprawdzę ile wzrostu ma pan Filip Bobek....podają, że 185cm...). ...i ma on Słońce w Wadze! Nie, nie lubię takich wymuskanych gogusiow z reklamy aftershaves😅 a tak zwykle przedstawiany jest typ kobiet z Marsem w Wadze. Plus do tego miła aparycja( czytaj: mdła), wymuskany i "odpiórgany" na każde wyjście z domu. Kobieciarz i bawidamek, na ktorym przyjemnie jest wieszać oko🤪 Nie zgodzę się z tym - preferowałam facetów o ciekawej osobowości, z poczuciem humoru i luzem... idąc dalej, pociagali mnie tacy... no tu bardziej ten 12 dom sie uaktywnił bo dużo tu mojej fantazji niż konkretu w realu😅😆 Inna sprawa, że to co nam się podoba(jaki typ partnera preferujemy), nie jest określane tylko przez Marsa czy Wenus ale o tym mówi cały horoskop( i Dsc i jego wladca, Słońce, aspekty do tych planet, położenie w domach) jak i reszta planet osobistych plus i pozostale planety w pewnym zakresie. No dużo tego. Sama jestem zawsze ciekawa jak postrzegają facetów kobiety z Marsem w Wadze - i tu znaczenie mają też aspekty do tego Marsa oraz położenie w domach). Ostatnio wpadłam na proste i genialne stwierdzenie o Dsc w Baranie( to o mnie😅) - taka osoba lubi kiedy partner przejmuje inicjatywę, robi pierwszy krok. Cenię u facetów inicjatywę i astertywność :) @Gringe Pan Filip(Zodiakalna Waga) najwyraźniej świetnie pasował do tej roli oraz do opisanego mężczyzny z marsem w Wadze :D ale fakt że nie każdemu podoba się taki typ mężczyzny. Właśnie u Uli tej jej descedent w strzelcu a Jowisz jako władca położony w raku w tym 3 domu plus w kwadraturze ze słoneczkiem. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 12 Grudnia 2024 Ekspert Napisano 12 Grudnia 2024 Godzinę temu, Weronika122 napisał: Mając Wenus w byku mogę potwierdzić że uwielbiam ładne rzeczy, ubrania oraz biżuterię ale zawsze kupuję na promocjach 😃bo nie chcę wydawać fortuny. Wenus w Byku ma cierpliwość do szukania promocji ;) i pragmatyczne podejście do przyjemności- nie widzè jej brylujacej w kolejce najnowszych kolekcji😅 Godzinę temu, Weronika122 napisał: Ona ascedent miała w Bliźniętach więc mi te jej dziwne stroje nie pasują do niego :D ale może ten powietrzny znak mógł mieć w tym jakiś udział i sprawiał że wybierała takie stroje a nie inne :D Bliźnięta lubią modowy misz masz - łączą bardzo zgrabnie rzeczy tańsze z droższymi, babcine spódnice to nie ten styl - chyba, że coś przeoczyłam w garderobie Uli ;) Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 12 Grudnia 2024 Ekspert Napisano 12 Grudnia 2024 11 minut temu, Weronika122 napisał: @Gringe Pan Filip(Zodiakalna Waga) najwyraźniej świetnie pasował do tej roli oraz do opisanego mężczyzny z marsem w Wadze :D ale fakt że nie każdemu podoba się taki typ mężczyzny. Właśnie u Uli tej jej descedent w strzelcu a Jowisz jako władca położony w raku w tym 3 domu plus w kwadraturze ze słoneczkiem. Mam Marsa w Wadze - stąd się przyczepiłam do tych stereotypów. To jest zupełnie nie mój typ( Mars w Wadze przedstawiony jako lekkoduch i bawidamek) ale u mnie miksują się te wpływy i Baran ma tu dużo do powiedzenia w kwesti preferowanego partnera( Dsc w Baranie, Wenus w Baranie w recepcji z Marsem w Wadze). I jeśli ktoś skacze z kwiatka na kwiatek - to jak kubel zimnej wody dla mnie. Doceniam( kręci mnie) lojalność - a to z kolei Barania cecha( wszystkie rogacizny są uparte i lojalne). 1 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Napisano 12 Grudnia 2024 53 minuty temu, Gringe napisał: Wenus w Byku ma cierpliwość do szukania promocji ;) i pragmatyczne podejście do przyjemności- nie widzè jej brylujacej w kolejce najnowszych kolekcji😅 Bliźnięta lubią modowy misz masz - łączą bardzo zgrabnie rzeczy tańsze z droższymi, babcine spódnice to nie ten styl - chyba, że coś przeoczyłam w garderobie Uli ;) Zanim przeszła przemianę to nosiła takie swetry z spódnicami w kratę bądź w drobne pinty ale takie to było bez gustu :D poniżej już tą jej wenus jak i ascedent ładnie się przejawiały w tych strojach po przemianie bo nosiła dopasowane sukienki i w odważnych kolorach w tym nawet koronkowe oraz obcasy . Przyznaje że jest ta cierpliwość czy to chodzi o zakup czegoś czy o zrobienie bo mam też marsa w ziemnym znaku (panna) :D także cierpliwie przeglądam te strony internetowych sklepów i tak zawsze udaje mi się znaleźć coś co mi się podoba innym już nie musi ale mnie tak :D bo mój gust jest ważny. I również przyznaję Ci rację odnośnie tego że najnowszych kolekcji nie posiadamy w szafie przynajmniej ja :D ale mam zawsze takie ubrania które nie wyjdą z mody przez kilka lat bo często wracają do łask :D także często kupuję praktyczne rzeczy ale i ładne dla oczu. 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Napisano 12 Grudnia 2024 50 minut temu, Gringe napisał: Mam Marsa w Wadze - stąd się przyczepiłam do tych stereotypów. To jest zupełnie nie mój typ( Mars w Wadze przedstawiony jako lekkoduch i bawidamek) ale u mnie miksują się te wpływy i Baran ma tu dużo do powiedzenia w kwesti preferowanego partnera( Dsc w Baranie, Wenus w Baranie w recepcji z Marsem w Wadze). I jeśli ktoś skacze z kwiatka na kwiatek - to jak kubel zimnej wody dla mnie. Doceniam( kręci mnie) lojalność - a to z kolei Barania cecha( wszystkie rogacizny są uparte i lojalne). Ja z racji tego że mam descedent w kozie to również mam coś takiego że tych wszystkich cwaniaków omijam szerokim łukiem bo od razu zapala mi się czerwona lampka mówiąca z tego nic nie będzie bo to nie jest poważna osoba a typowy flirciarz . Dlatego zawsze ciągnie mnie do starszych i już ułożonych w życiu mających doświadczenie oraz stabilnych pod każdym względem. Mam dużo ziemii także mój mars w pannie jak i wenus w byku oraz mój księżyc w pannie sprawiają że podobają mi się intelektualiści mam słabość do adwokatów, profesorów i lekarzy :D także każdy ma jakiś typ który go pociąga 1 Cytuj
Mesi Napisano 12 Grudnia 2024 Napisano 12 Grudnia 2024 5 godzin temu, Gringe napisał: Ostatnio wpadłam na proste i genialne stwierdzenie o Dsc w Baranie( to o mnie😅) - taka osoba lubi kiedy partner przejmuje inicjatywę, robi pierwszy krok. Cenię u facetów inicjatywę i astertywność :) Ooooo dzięki @Gringe za te słowa Zastanawiałam się nad tym Dsc w Baranie - bo miałam takie wyobrażenie, że to taki barbarzyńca, który kopniakiem wywala drzwi i z dumą oznajmia: oto jestem i biorę to co chcę - bez dyskusji - siłą! To jest w sprzeczności z tym moim Marsem w Wadze i to w ścisłej koniunkcji z Wenus. Dyplomacja musi być. I jeśli w ten sposób przejmuje inicjatywę i jeszcze ma odwagę przy mnie być asertywnym - to to jest to 1 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 12 Grudnia 2024 Ekspert Napisano 12 Grudnia 2024 2 godziny temu, Mesi napisał: Ooooo dzięki @Gringe za te słowa Zastanawiałam się nad tym Dsc w Baranie - bo miałam takie wyobrażenie, że to taki barbarzyńca, który kopniakiem wywala drzwi i z dumą oznajmia: oto jestem i biorę to co chcę - bez dyskusji - siłą! To jest w sprzeczności z tym moim Marsem w Wadze i to w ścisłej koniunkcji z Wenus. Dyplomacja musi być. I jeśli w ten sposób przejmuje inicjatywę i jeszcze ma odwagę przy mnie być asertywnym - to to jest to No właśnie- jest tu kilka dziewczyn z Dsc w Baranie😎- Więc pomyślałam, że podziele się tą nowiną😁 To mnie bardzo ucieszylo bo miałam mieszane uczucia do tego, co czytałam o Dsc w Baranie😅 Jakiś czas temu usłyszałam od jednej osoby praktykującej astrologię, że Dsc w Baranie jest trudny. No nie ma to jak enigmatyczne odpowiedzi i straszenie postronnych...Dlatego bardzo ucieszylo mnie takie mniej fatalistyczne spojrzenie ;) I tsk jak napisałaś- też to trafia do mojego wagowego Marsa🙂 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi