Weronika122 Napisano 3 Stycznia 2025 Napisano 3 Stycznia 2025 Cześć wam :) Ostatnio zainteresowałam się odrębną dziedziną a mianowicie matrycą losu, która widzę staje się coraz to bardziej znana i używana. Czy ktoś z was sprawdzał sobie swoją i jak wyglądają jego punkty w tym słynny ogon karmiczny ? U mnie wyszedł 9-9-18 czyli dług czarodzieja/magika czy ktoś z was również ma ten sam rodzaj ogona karmicznego i jak z tym pracujecie aby odrobić ten dług duszy ? Czy waszym zdaniem wiedzą z matrycy losu również bywa pomocna w rozwoju osobistym jak i potrmcjałów waszej duszy ? :) 1 Cytuj
Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ismer Napisano 3 Stycznia 2025 Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 3 Stycznia 2025 Ja z ciekawości zajrzałam. Dla mnie ta "metoda samopoznania", to jest kolejny lep dla naiwnych. Nie ma tam niczego, czego nie można by było odczytać poprzez numerologię a i to w bardzo swobodnej i ogólnej formie. Dla osób nie obeznanych z numero czy astro - to może być rewelacja. Dla mnie żenada te opisy, mechaniczne, sztampowe, nie zachęciły mnie do skorzystania z opcji płatnej, nawet za tak niewielką sumę 144 złotych polskich Ale sama matryca ładnie wygląda, bardzo współcześnie, dość tajemniczo i można się na to nabrać. Podobnie jak na długi duszy, karmę duchową czy karmę zdrowia. 5 godzin temu, Weronika122 napisał: Czy waszym zdaniem wiedzą z matrycy losu również bywa pomocna w rozwoju osobistym jak i potencjałów waszej duszy ? :) Może być pomocna, jak każda metoda samopoznania, tylko niekoniecznie dla konkretnej danej jednostki i szczególnie jej duszy. Opisy sekcji numero są bowiem dla wszystkich takie same, a sama metoda która "łączy w sobie wiedzę z zakresu numerologii, psychologii i wielowiekowej mądrości niesionej przez symbolikę Wielkich Arkanów Tarota" jest palcem na wodzie pisana. Zastosowano wiedzę z zakresu psychologii - ot tak, bez żadnego kontaktu z pacjentem? dobre sobie! Na podstawie daty urodzenia można oczywiście wnioskować co nieco o osobowości, lecz jeśli nie ma tam indywidualizacji (a nie ma) i wymaganego w psychologii kontaktu z osobą (a nie ma) to ten opis jest ogólnikiem, z którego każdy zawsze może coś dopasować do siebie. Mądrość niesiona przez symbolikę Tarota? - owszem, Tarota można używać do samopoznania, lecz na jakiej podstawie te arkana są generowane? Jak to się ma do rzeczywistości? Praca z Tarotem, jego wskazówki, są bardzo zależne od jednostki, tu się nie da nic generować, obliczać, bez osobistego udziału. Tarot, jego WA są bardzo osobiste i on nigdy nie jest taki sam raz na całe życie, zwłaszcza jeśli używa się go w opcji samopoznania. Sprawdzone. "Autorką matrycy losu jest uzdrowicielka, Natalia Ładini, która przedstawiła ją w 2006 roku. Od tego czasu znalazła wielu naśladowców, którzy zaczęli pogłębiać metodę i odkrywać kolejne możliwości" - i obawiam się, że te kolejne możliwości są niczym pic na wodę, fotomontaż, chybił-trafił. Tania populistyka. Ale że ludzi od zawsze ciągnie magia i to co za zasłoną, więc dają się nabierać na kolejne hiciory i nowości. Ale niektórym to także pomaga, więc jeśli ktoś lubi taką matrycę, to czemu nie skorzystać? W poniższym przykładzie wyraźnie widać na czym polega psikus - to nic innego jak opis numerologiczny, zawierający części weryfikowalne i nieweryfikowalne. Ale faktycznie - zgodny z tym, co oferuje współczesna numerologia. Ponieważ opis jest wspólny dla wszystkich urodzonych 15.07, więc część się zgadza a część nie - nie ma tu indywidualizacji. Przykład wygenerowany: Cechy osobowości 15 Energia w dodatnim aspekcie: urok, splendor, inspiracja Jeżeli żyjesz swoją energią w jej pozytywnym aspekcie, jesteś osobą pełną charyzmy, łatwo nawiązującą kontakty, zdolną pociągać za sobą tłumy. Kiedy spoglądasz na ludzi, czytasz z nich jak z książki: dostrzegasz ich słabości, wyzwania, problemy, wszelkie negatywne strony. To sprawia, że jeśli zechcesz, łatwo możesz więc im pomóc. Lubisz jednak prowokować, wodzić na pokuszenie, składać oferty nie do odrzucenia – w ten sposób jeszcze lepiej poznajesz wnętrza innych osób – ale także prawić komplementy i sprawiać, że ktoś poczuje się doceniony. Potrafisz rozkochiwać w sobie ludzi, w czym pomaga Ci Twoja atrakcyjność. Wywołujesz skrajne emocje: jedni od razu Cię kochają, inni z miejsca nienawidzą. Wiesz, jak balansować między światem duchowym a materialnym, co pozwala Ci żyć życiem pełnym luksusu, splendoru, pieniędzy i przyjemności (które, co tu kryć, bardzo cenisz), a jednocześnie zgłębiać to, co nieoczywiste i ezoteryczne. Twoja wyjątkowa intuicja ociera się o dar jasnowidzenia – Twoje przeczucia na ogół są słuszne. Jeśli zmagasz się z jakimś nałogiem, możesz odnaleźć w sobie siłę, by go pokonać – a następnie pomagać innym z tym samym problemem. To zresztą tylko jedna z wielu sfer, w których możesz zainspirować swoje otoczenie do zmian. Energia w ujemnym aspekcie: manipulacja, pokusa, chciwość Jeżeli żyjesz swoją energią w jej negatywnym aspekcie, osiągasz mistrzostwo w manipulacji, dzięki któremu wykorzystujesz słabości innych dla własnych korzyści. Twój wpływ na ludzi jest toksyczny – prowokujesz, wprowadzasz ich w błąd i zniechęcasz do dążenia do lepszego życia. Może to wynikać z Twojego uzależnienia czy wewnętrznych demonów, które prowadzą Cię na złą drogę. Twoje działania mogą być kierowane agresją, zazdrością lub pragnieniem wzniecania konfliktów. Zamiast budować mosty, palisz je, prowadząc do chaosu i destrukcji – łamiesz prawo, bo wydaje Ci się, że stoisz ponad nim. Niebezpieczna gra z czarną magią, eksperymenty z własnym ciałem i dążenie do nieuczciwego zysku mogą prowadzić Cię na ścieżkę pełną bólu i cierpienia. Jeżeli pozwolisz, by ta ciemna strona energii ostatecznie przejęła nad Tobą kontrolę, nie będziesz dla innych inspiracją, tylko przykrym ostrzeżeniem. 7 Energia w dodatnim aspekcie: samodzielność, inteligencja, aktywność Jeżeli żyjesz swoją energią w jej pozytywnym aspekcie, Twoim żywiołem jest działanie. Nie potrafisz usiedzieć w jednym miejscu – łatwo Cię więc namówić na nowe projekty, wyprawy czy interesy. Chętnie uprawiasz sport czy prowadzisz samochód. Lubisz rywalizację, a jeszcze bardziej lubisz zwyciężać – tak na boisku czy korcie, jak i w biznesie. Masz pewną skłonność do podejmowania ryzyka, ale Twoje decyzje są na ogół przemyślane. Łączysz bowiem siłę woli z dużym intelektem – a to doskonałe połączenie dla kogoś, kto tak jak Ty jest osobą uzależnioną od wygrywania. Jeśli chcesz (a chcesz!) osiągnąć sukces, musisz jasno stawiać sobie cele – najlepiej na piśmie. To pozwoli Ci później, krok po kroku, dzień po dniu, aktywnie działać w kierunku ich realizacji. Twoja kariera może dotyczyć zarządzania ludźmi – w wojsku, drużynach sportowych czy też w działach sprzedaży. Potrafisz motywować i inspirować. Weź jednak pod uwagę, że nie każdy będzie w stanie dotrzymać Ci kroku – dla niektórych Twoja energia będzie onieśmielająca! Energia w ujemnym aspekcie: zawiść, kapryśność, powierzchowność Jeżeli żyjesz swoją energią w jej negatywnym aspekcie, zamiast skutecznie działać, pogłębiasz swój życiowy chaos. Ciągle próbujesz czegoś nowego, ale nie wiesz, na co postawić. Twoje pomysły nie stają się celami – brakuje Ci siły woli i systematyczności, by zaplanować jakieś większe przedsięwzięcie. Jednocześnie zdarza Ci się przeceniać swoje możliwości i próbować realizować coś, czego w danym momencie z pewnością nie jesteś w stanie zrobić. To dla Ciebie naprawdę trudna sytuacja: traktujesz życie jak ciągłą walkę, w której ponosisz nieustanne porażki. Zaczynasz się więc wyżywać na innych: rodzinie czy współpracownikach. Masz wrażenie, że nikt Ci w niczym nie pomoże i wszystko musisz robić samodzielnie; dlatego nie potrafisz pracować w zespole. Coraz częściej dopada Cię duże zmęczenie. W efekcie cierpi nie tylko Twój umysł, ale i ciało, które wydaje się nieustannie napięte – a Tobie przecież brakuje systematyczności, by o nie skutecznie zadbać! Zaniedbanie prowadzi do ryzyka kontuzji czy całkowitego wyczerpania. Wpadasz w błędne koło porażek, narastającej frustracji i chaotycznych działań. Jeśli jednak udaje Ci się odnieść jakieś zwycięstwa – a żeby do tego doszło, nie zawahasz się kogoś skrzywdzić – Twoja pewność siebie staje się przesadna. Popadasz w pychę, całkowicie rządzi Tobą Twoje ego. 8 Cechy osobowości w komunikacji Jeśli przeżywasz swoją energię w jej pozytywnym aspekcie, często znajdujesz się w roli arbitra lub rozjemcy w różnych sporach. Nic dziwnego, że możesz dążyć ku podobnej specjalizacji zawodowej – np. w obszarze prawa. Kluczowe jest dla Ciebie to, by nauczyć się prawdziwie słuchać obu stron konfliktu – bez pochopnego osądzania czy wyciągania wniosków. Poszerzaj także swoje kontakty i nie izoluj się od ludzi innych niż Ty. Zdobywaj wiedzę z różnych źródeł, nie tylko z książek. Staraj się nie zamykać na to, co Ci się nie podoba lub wydaje niesprawiedliwe. Wręcz przeciwnie, zachowaj otwartość, by dogłębnie zrozumieć zjawiska czy motywy ludzi. Akceptuj świat takim, jakim jest. Dąż do zachowania równowagi emocjonalnej i mądrego, wyważonego podejścia. Karma poprzedniego wcielenia 12-16-4 „Cesarz” Dług karmiczny z poprzedniego życia W poprzednim życiu osoba posiadała wyjątkowe wpływy i władzę. Dzięki nim rozkazywała ludziom lub przynajmniej wpływała na ich działania, a także decydowała o przebiegu różnych sytuacji lub kontrolowała pewne środowiska. W obecnym życiu Dusza pamięta poprzednie doświadczenia, a zatem osoba wciąż uważa się za najbardziej odpowiedzialną, najważniejszą i najmądrzejszą – próbuje wszystko kontrolować i kierować innych na właściwą drogę. Pojawiają się jednak sytuacje, być może w wyniku działania siły wyższej, które zmuszają do przyznania się do porażki – próby odzyskania kontroli lub manipulacji innymi kończą się niepowodzeniami i kolejnymi problemami. Skrajna potrzeba kontroli może być szczególnie trudna dla najbliższych – tendencje do bycia tyranem w rodzinie mogą spowodować rozpad relacji z najbliższymi. Lekcja i rekomendacje Pozwól sobie na to, by czasami nie robić nic – puść stery rządzenia i pogódź się z tym, że sprawy idą swoim biegiem. Wyzwaniem, jakim przed Tobą stoi, jest akceptacja braku pełnej kontroli nad życiem. Jeśli się na nią nie zdobędziesz, życie będzie nadal uczyć Cię mądrości poprzez kolejne problemy. 1 1 5 1 Cytuj
Ekspert Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gringe Napisano 4 Stycznia 2025 Ekspert Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 4 Stycznia 2025 (edytowane) "(...)jak z tym pracujecie aby odrobić ten dług duszy ?" - @Weronika122 nie wiem czemu temat dlugow karmicznych jest taki nośny. Co ludziom daje świadomość, wiedza, że taki dług posiada? Ulatwia życie? Motywuje do bycia lepszym( bez tej wiedzy nikt sie nie stara by się rozwijać?)?... Jak dla mnie, sama nasza obecność na ziemi jest odpracowywaniem czegoś, nauką duszy i jej rozwojem. Musiałam to napisać bo drażni mnie temat długów karmicznych, relacji karmicznych( tak jakby inne nie mialy znaczenia). Ufff...lepiej mi😆😊 Edytowane 4 Stycznia 2025 przez Gringe 2 1 4 1 Cytuj
Mesi Napisano 4 Stycznia 2025 Napisano 4 Stycznia 2025 41 minut temu, Gringe napisał: Musiałam to naoisać bo drazni mnie temat dlugow karmicznych, relacji karmicznych( tak jakby inne nie mialy znaczenia). Nieeee no - miłość karmiczna najważniejsza …no i hasło „karma wraca” A tak serio, to w pełni się z Tobą zgadzam @Gringe 4 2 Cytuj
nastek96 Napisano 4 Stycznia 2025 Napisano 4 Stycznia 2025 2 godziny temu, Gringe napisał: Co ludziom daje świadomość, wiedza, że taki dług posiada? Ulatwia życie? Motywuje do bycia lepszym( bez tej wiedzy nikt sie nie stara by się rozwijać?)?... Uświadamia dlaczego spotykają ich pewne sytuacje i nakierowuje co przepracować i w jaki sposób. To jest bardzo pomocne. 1 1 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 4 Stycznia 2025 Ekspert Napisano 4 Stycznia 2025 18 minut temu, nastek96 napisał: Uświadamia dlaczego spotykają ich pewne sytuacje i nakierowuje co przepracować i w jaki sposób. To jest bardzo pomocne. @nastek96a pozostalych ludzi olać? Bo tylko te "karmiczne" mają znaczenie?.. Inna sprawa, że te "karmiczne" relacje odgórnie są nacechowane negatywnymi emocjami bo to oznacza problem. Czy w takim razie wszyscy ludzie z którymi mamy jakis problem to relacje "karmiczne"? No ale z każdym po jakimś czasie następują spięcia, tarcia a co najmniej różnice( zdań, postaw, decyzji itp). No nie kupuję tego. Uważam, że każdy ma wpływ na nasze wewnętrzne dojrzewanie i każdy kogo spotykamy w naszym życiu jest w jakiś sposób istotny - nawet jeśli poznaliśmy się tylko na chwilę albo z kim nie weszliśmy w większe zażyłości( pamiętam listonosza z Polski, pamietam pewnego goscia, co lubil sobie piwkować na naszym podworku jak byłam mała, swoją drogą sympatyczny gość; pamietam sąsiada, co rzucał cukierkami z okna - sam nue mial dzieci z żoną...i tak dalej i tak dalej...i uważam, że każda z tych osób wniosła coś do mojego życia ;) Zawsze w mniejszym lub wiekszym stopniu coś odpracowujemy, czegoś się uczymy przez interakcje z innymi. 3 2 1 Cytuj
Moderators Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ejbert Napisano 4 Stycznia 2025 Moderators Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 4 Stycznia 2025 Godzinę temu, nastek96 napisał: Uświadamia dlaczego spotykają ich pewne sytuacje i nakierowuje co przepracować i w jaki sposób. To jest bardzo pomocne. Taaa - tylko nie jest to ani pewnik ani świadomość. Myślę tu o metodach tzw. samopoznania, których w żaden sposób nie da się zweryfokować. Każdy może napieprzyć, wmówić innemu co tylko zechce, właśnie z tematów pt. karma, długi itp. A czemu? - bo to jest zwyczajnie nie do sprawdzenia. Ale jeśli komuś lżej z taką informacją żyć i się "rozwijać" to spoko. Chyba każdy potrzebuje czegoś, co pozwoli mu ogarnąć to, czego nie umie sobie wytłumaczyć, pocieszenia czy wsparcia i jeśli takie w tej i podobnych metodach znajduje i to mu wystarcza - to czegóż się wieszać. Jak napisała Ismer: weryfikowalna część się zawsze będzie w jakimś stopniu zgadzać, bo to jest numerologia. Cechy opisane liczbami (czy planetami i znakami) są zweryfikowane i to nie od współczesności, to wiedza z kilkutysięczną tradycją. Ale jeśli chodzi o wiarygodność tych metod co do "karmy" to nie ma się co łudzić. Jeśli uda się odkryć i udowodnić, że to naprawdę istnieje to wówczas poważnie pogadamy. Teraz to tylko zabawa w podchody w czarnym lesie, najczęściej dość kosztowna. Ale ludzie muszą czymś żyć (klient) i z czegoś żyć (sprzedawca) czyż nie? 😛 1 4 2 Cytuj
nastek96 Napisano 4 Stycznia 2025 Napisano 4 Stycznia 2025 Ja nie miałem na myśli karmicznych relacji, a raczej lekcje przez jakie przechodzimy w życiu. Uświadomienie sobie pewnych przyczyn może pomóc nam przepracować jakiś żal do życia i sprawi, że łatwiej nam będzie coś przepracować. A w przypadku relacji nie spotkałem się, aby ktoś dowiedział się o karmicznych powiązaniach i olał wszystkich innych ludzi wokół. Wiadomo, że wszystkie są ważne i wszyscy wzajemnie na siebie wpływamy. Ejbert, owszem nie da się tego sprawdzić tak jak żadne z nas nie sprawdzi, czy ziemia jest płaska, czy okrągła Pozostaje nam wiara i samodzielne myślenie. Co do weryfikacji to samo życie z czasem coś zweryfikuje plus własne obserwacje. Ezoteryki nie da się poprzeć niepodważalnymi dowodami, więc nikt tu nic nie udowodni. Po prostu pozostaje wiara i to w czym osobiście wyczuwamy sens. 4 1 Cytuj
Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ismer Napisano 4 Stycznia 2025 Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 4 Stycznia 2025 1 godzinę temu, nastek96 napisał: Ezoteryki nie da się poprzeć niepodważalnymi dowodami, więc nikt tu nic nie udowodni. Po prostu pozostaje wiara i to w czym osobiście wyczuwamy sens. Nawet niepodważalne dowody bywają za jakiś czas podważalne, tak się dzieje np. w medycynie czy fizyce, w psychologii również. To samo dotyczy ezoteryki, przy czym "ezoteryka" to nie jest jedno pojęcie, tym terminem określa się dziś wszystko to, co jest "tajemne", w tym tak tarota jak i astrologię. Niepodważalne dowody tutaj to doświadczenie poparte realnymi obserwowanymi wydarzeniami. To wytłumaczenie niepojętych dla przeciętnego odbiorcy zjawisk w dalszym ciągu w przeważającej większości leży, ale niektóre da się już, przynajmniej w jakimś logicznym zarysie, wytłumaczyć. W książce "Duchy trzeciego tysiąclecia" autor zawarł opowieści o tajemniczych zjawiskach, w tym część miała przyczynę realną, fizyczną. 1 godzinę temu, nastek96 napisał: Ja nie miałem na myśli karmicznych relacji, a raczej lekcje przez jakie przechodzimy w życiu. Uświadomienie sobie pewnych przyczyn może pomóc nam przepracować jakiś żal do życia i sprawi, że łatwiej nam będzie coś przepracować. To oczywiste; ta matryca jest jednym z narzędzi, które komuś może ten proces ułatwić. I nie ona jedna, obecnie jest mnóstwo takich metod. I nie o tu chodzi, tylko o to, co jest w tej metodzie wiarygodne a co jest populistyczne i czego nikt nie zweryfikuje, bo nie ma takiej możliwości. A na karmie dziś pięknie się jedzie. Jeśli ktoś woli wierzyć, że ma coś do przepracowania (zresztą zgodnie z teorią inkarnacji - ma, lecz to też tylko teoria) - to niech wierzy.. Ale nie można wpierać ludziom, że mają taką czy inną karmę nie wiedząc, czy ta zasada w ogóle istnieje i do tego nie mając pojęcia w jaki sposób ją określić! To są czyste spekulacje. Lecz - wracając do punktu wyjścia - jeśli komuś to pomaga, to niech wierzy, lecz mając świadomość swojej "karmy" dobrze by było, gdyby się miało świadomość i tego, że to niekoniecznie musi być prawda. 1 godzinę temu, nastek96 napisał: A w przypadku relacji nie spotkałem się, aby ktoś dowiedział się o karmicznych powiązaniach i olał wszystkich innych ludzi wokół. Wiadomo, że wszystkie są ważne i wszyscy wzajemnie na siebie wpływamy. Ja się spotkałam, wiele razy. Po prostu są i takie osoby, które są tylko ciekawe, ale nic z taką informacją ani ze sobą nie robią. A pośród tych co robią wiele chodzi po manowcach, nie osiągając spodziewanych efektów. Dla mnie sukcesem danej metody jest ilość wyleczonych / "naprawionych" pacjentów, jej stały a nie ulotny efekt, a nie zachwyty "jakie to trafne", a już na pewno nie egzaltowane natychmiastowe opinie i pozycjonowanie w internecie. Nastek - nie "wiadomo" - tego na pewno nie wiemy, to jest także tylko koncepcja, teoria. Nie wszystkie też powiązania są ważne, nawet te karmiczne. Niektóre są by coś dokończyć, zamknąć, niektóre by coś naprawić. Te ostatnie uważam za "ważne", (oczywiście to też tylko teoria), lecz tak jak w życiu obecnym tak i w przeszłych są ludzie, z którymi / przeciw którym coś tęgo narozrabialiśmy, bardzo skrzywdziliśmy (lub oni nas) a są i tacy, z którymi tylko troszeczkę. A i sama waga czynu nigdy nie jest jednakowa, nawet dla takich samych "przewinień". Złodziej złodziejowi nierówny, zabójca zabójcy też nie. 3 godziny temu, Ejbert napisał: Ale jeśli komuś lżej z taką informacją żyć i się "rozwijać" to spoko. Chyba każdy potrzebuje czegoś, co pozwoli mu ogarnąć to, czego nie umie sobie wytłumaczyć, pocieszenia czy wsparcia i jeśli takie w tej i podobnych metodach znajduje i to mu wystarcza - to czegóż się wieszać. I to jest najważniejsze w wyborze metody, która jednostce dobrze zrobi Przy czym to "dobrze" nie oznacza, że naprawdę dobrze, gdyż poprawa samopoczucia, uspokojenie, zrozumienie czegoś jest istotne, lecz najważniejsza jest "poprawa" i to holistyczna - i to o tym właśnie mówią religie. 2 5 Cytuj
nastek96 Napisano 4 Stycznia 2025 Napisano 4 Stycznia 2025 (edytowane) 3 godziny temu, Ismer napisał: Jeśli ktoś woli wierzyć, że ma coś do przepracowania (zresztą zgodnie z teorią inkarnacji - ma, lecz to też tylko teoria) - to niech wierzy.. Ale nie można wpierać ludziom, że mają taką czy inną karmę nie wiedząc, czy ta zasada w ogóle istnieje i do tego nie mając pojęcia w jaki sposób ją określić! To są czyste spekulacje. To jest inna sprawa, że wiele osób chce zedrzeć z nas pieniądze. Ale trafne spostrzeżenie, że wszyscy mamy karmę do przepracowania, nie tylko Ci ze specjalnym horoskopem/matrycą/datą urodzenia... 3 godziny temu, Ismer napisał: Nastek - nie "wiadomo" - tego na pewno nie wiemy, to jest także tylko koncepcja, teoria Wiem, że nic nie wiem. To chyba najtrafniejsza koncepcja. Choć i to można podważyć :) Im człowiek starszy tym bardziej rozumie słowa antycznych filozofów. Edytowane 4 Stycznia 2025 przez nastek96 3 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi