Skocz do zawartości

Matryca losu - ogon karmiczny 9-9-18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wam :) 

Ostatnio zainteresowałam się odrębną dziedziną a mianowicie matrycą losu, która widzę staje się coraz to bardziej znana i używana.  Czy ktoś z was sprawdzał sobie swoją i jak wyglądają jego punkty w tym słynny ogon karmiczny ? U mnie wyszedł 9-9-18 czyli dług czarodzieja/magika czy ktoś z was również ma ten sam rodzaj ogona karmicznego i jak z tym pracujecie aby odrobić ten dług duszy ?

Czy waszym zdaniem wiedzą z matrycy losu również bywa pomocna w rozwoju osobistym jak i potrmcjałów waszej duszy ? :) Screenshot_20250103_120909_Instagram.thumb.jpg.fb7a7357009cae8f18a8f794f6d8c0af.jpg

• Lubię to! 1
Napisano
41 minut temu, Gringe napisał:

Musiałam to naoisać bo drazni mnie temat dlugow karmicznych, relacji karmicznych( tak jakby inne nie mialy znaczenia). 

Nieeee no - miłość karmiczna najważniejsza :jezyk:

…no i hasło „karma wraca” :dance:

A tak serio, to w pełni się z Tobą zgadzam @Gringe

• Lubię to! 4
  • Cool 2
Napisano
2 godziny temu, Gringe napisał:

Co ludziom daje świadomość, wiedza, że taki dług posiada? Ulatwia życie? Motywuje do bycia lepszym( bez tej wiedzy nikt sie nie stara by się rozwijać?)?...

Uświadamia dlaczego spotykają ich pewne sytuacje i nakierowuje co przepracować i w jaki sposób. 

To jest bardzo pomocne. 

• Lubię to! 1
  • W punkt 1
  • Super 1
  • Ekspert
Napisano
18 minut temu, nastek96 napisał:

Uświadamia dlaczego spotykają ich pewne sytuacje i nakierowuje co przepracować i w jaki sposób. 

To jest bardzo pomocne. 

@nastek96a pozostalych ludzi olać? Bo tylko te "karmiczne" mają znaczenie?.. Inna sprawa, że te "karmiczne" relacje odgórnie są nacechowane negatywnymi emocjami bo to oznacza problem. Czy w takim razie wszyscy ludzie z którymi mamy jakis problem to relacje "karmiczne"? No ale z każdym po jakimś czasie następują spięcia, tarcia a co najmniej różnice( zdań, postaw, decyzji itp). 

No nie kupuję tego. 

Uważam, że każdy ma wpływ na nasze wewnętrzne dojrzewanie i każdy kogo spotykamy w naszym życiu jest w jakiś sposób istotny - nawet jeśli poznaliśmy się tylko na chwilę albo z kim nie weszliśmy w większe zażyłości( pamiętam listonosza z Polski, pamietam pewnego goscia, co lubil sobie piwkować na naszym podworku jak byłam mała, swoją drogą sympatyczny gość; pamietam sąsiada, co rzucał cukierkami z okna - sam nue mial dzieci z żoną...i tak dalej i tak dalej...i uważam, że każda z tych osób wniosła coś do mojego życia ;) 

Zawsze w mniejszym lub wiekszym stopniu coś odpracowujemy, czegoś się uczymy przez interakcje z innymi. 

• Lubię to! 3
  • W punkt 2
  • Super 1
Napisano

Ja nie miałem na myśli karmicznych relacji, a raczej lekcje przez jakie przechodzimy w życiu. Uświadomienie sobie pewnych przyczyn może pomóc nam przepracować jakiś żal do życia i sprawi, że łatwiej nam będzie coś przepracować. 

A w przypadku relacji nie spotkałem się, aby ktoś dowiedział się o karmicznych powiązaniach i olał wszystkich innych ludzi wokół. Wiadomo, że wszystkie są ważne i wszyscy wzajemnie na siebie wpływamy. 

Ejbert, owszem nie da się tego sprawdzić tak jak żadne z nas nie sprawdzi, czy ziemia jest płaska, czy okrągła :)

Pozostaje nam wiara i samodzielne myślenie. 

Co do weryfikacji to samo życie z czasem coś zweryfikuje plus własne obserwacje. 

Ezoteryki nie da się poprzeć niepodważalnymi dowodami, więc nikt tu nic nie udowodni. Po prostu pozostaje wiara i to w czym osobiście wyczuwamy sens. 

• Lubię to! 4
  • W punkt 1
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Ismer napisał:

Jeśli ktoś woli wierzyć, że ma coś do przepracowania (zresztą zgodnie z teorią inkarnacji - ma, lecz to też tylko teoria) - to niech wierzy.. Ale nie można wpierać ludziom, że mają taką czy inną karmę nie wiedząc, czy ta zasada w ogóle istnieje i do tego nie mając pojęcia w jaki sposób ją określić! To są czyste spekulacje.

To jest inna sprawa, że wiele osób chce zedrzeć z nas pieniądze. Ale trafne spostrzeżenie, że wszyscy mamy karmę do przepracowania, nie tylko Ci ze specjalnym horoskopem/matrycą/datą urodzenia...

3 godziny temu, Ismer napisał:

Nastek - nie "wiadomo" - tego na pewno nie wiemy, to jest także tylko koncepcja, teoria

Wiem, że nic nie wiem. To chyba najtrafniejsza koncepcja. Choć i to można podważyć :)

Im człowiek starszy tym bardziej rozumie słowa antycznych filozofów. 

Edytowane przez nastek96
  • Lubię to! 3
  • Super 1