Skocz do zawartości

Nieżyjąca Mama i czarne buty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Męczy mnie sen: przed moim domem stała Mama, która nie żyje od 9 lat. Miała na nogach czarne buty, sportowe, materiałowe, ale tupu adidas. Nowe, wygodne. Mama była z tego powodu zadowolona, a ja stwierdziłam, że Mama rzadko miała coś nowego. Gdzieś pojawiła się informacja, że Mama ma też sandały nowe (tych butów we śnie nie widziałam). 
W ostatnim czasie zmarł mój Tata, bardzo chciałam, aby dał mi jakiś znak, choćby we śnie. Póki co cisza z Jego strony...
Co może oznaczać sen, w którym pojawiła się Mama? Mama spokojna, powiedziałabym nawet, że zadowolona, szczęśliwa. 
Ludzie, z którymi rozmawiam mówią, że czarne buty lub rajstopy oznaczają śmierć, ewentualnie ciężką chorobę... Te buty były naprawdę ładne i nowe, wygodne, wyglądały na lekkie...
Bardzo proszę o pomoc. 

• Ekspert
Napisano

@mika43 nie spotkałam się z opisem by nowe buty zapowiadały nieszczęście czy chorobę- nawet czarne. Sama dosyć często miewałam sny z butami w roli głównej i większości senników podawala, że to kobiecy symbol. Cokolwiek by miało to znaczyć. Ważne jak czułaś się w tym śnie- jeśli było Ci dobrze, przyjemnie, byłaś szczęśliwa, a mama która miała na sobie te buty również wyglądała na zadowoloną, to nie dopatrywałabym tu niczego złego. Zwlaszcza jeśli te buty byly ładne i nowe. Sen moze byc zapowiedzią osiągnięcia małej stabilizacji. Zysk.

Z tego, co pamiętam kiedyś czytałam by zwrócić uwagę na swoją kobiecą stronę i o nią zadbać- nic tu złego się nie będzie dziać. 

• Lubię to! 2
  • Dziękuję 1
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, mika43 napisał:

Męczy mnie sen: przed moim domem stała Mama, która nie żyje od 9 lat. Miała na nogach czarne buty, sportowe, materiałowe, ale tupu adidas. Nowe, wygodne. Mama była z tego powodu zadowolona, a ja stwierdziłam, że Mama rzadko miała coś nowego. Gdzieś pojawiła się informacja, że Mama ma też sandały nowe (tych butów we śnie nie widziałam). 
W ostatnim czasie zmarł mój Tata, bardzo chciałam, aby dał mi jakiś znak, choćby we śnie. Póki co cisza z Jego strony...
Co może oznaczać sen, w którym pojawiła się Mama? Mama spokojna, powiedziałabym nawet, że zadowolona, szczęśliwa. 
Ludzie, z którymi rozmawiam mówią, że czarne buty lub rajstopy oznaczają śmierć, ewentualnie ciężką chorobę... Te buty były naprawdę ładne i nowe, wygodne, wyglądały na lekkie...
Bardzo proszę o pomoc. 

Jak mama była zadowolona to dobrze, to raczej pozytywny znak, nią sądze,że czarne buty oznaczają śmierć czy chorobę. Z opisu sen wygląda na raczej pozytywny  

Edytowane przez Artemidaa
  • Lubię to! 2
  • Dziękuję 1